Tässä ovat Susijengin saumat horjuttaa USA:ta

Suomen koripallomiehet treeneissä

Susijengi lähtee haastamaan USA:ta ainutlaatuisessa MM-pelissä.

Suomen koripallomiehet treeneissä

Suomella on vain voitettavaa koripallon MM-kisojen avausottelussa, kun vastaan asettuu lajin mahtimaa USA. Yle Urheilun asiantuntija Pieti Poikola perkaa asetelmat lauantai-illan huippukamppailuun.

- Kyllä se on lähtökohta, että Suomi lähtee ensin voittamaan yksittäistä tilannetta ja yksittäistä erää, eikä kannata etukäteen miettiä matsin voittamista. Kaikki on tietysti aina mahdollista, mutta kyllä se siitä lähtee, että pystytään voittamaan yksittäisiä tilanteita, Ylen asiantuntijana toimiva Pieti Poikola kertoo.

- Tietysti avainasemassa on se, että Suomi pystyy hyökkäämään tasapainoisesti. Dettmann käyttää termiä siitä, että olisi mahdollisimman paljon yhtenäisiä syöttöketjuja, joiden avulla päästäisiin hyökkäämään organisoimatonta apupuolustusta vastaan. USA:lla on niin ääretön määrä urheilullisuutta kolmen sekunnin alueella, että jos joudutaan pakottamaan hyökkäyksissä yksi vastaan yksi tilanteisiin, niin ei ole mahdollisuuksia.

Puolustamisessa Poikola korostaa puolustuksen paluuta, sillä USA on maailman paras joukkue kääntämään peliä. Puolustuksessa korostuu samoin kollektiivina toimiminen, sillä puhtaassa yksilövertailussa Susijengi kalpenee vastustajalle.  

- Ensimmäinen asia puolustamisessa on, että yksi vastan yksi pitää pystyä pärjäämään. Sen jälkeen pitää pystyä estämään USA:n pallon liike, jolloin on mahdollista saada ne tilanteet mahdollisimman staattisesta tilanteesta ja organisoitu apupuolustus auttamaan. Mahdollisimman vähän puhtaita yksi vastaan yksi tilanteita, jolloin USA joutuisi hyökkäämään Suomen ehjää joukkuepuolustusta vastaan.  

USA:n joukkue vilisee NBA:n nimimiehiä, mutta Poikola ei halua nostaa tähtiryhmästä ketään yksittäistä pelaajaa esille.  

- Se on äärettömän vahva joukkue, jossa on paljon vahvoja yksi vastaan yksi pelaajia. En usko, että siellä sillä tavalla tulee yksittäiset pelaajat ratkaisemaan. Se voi olla 11. pelaaja penkiltä, joka tekee 20 pistettä, Poikola painottaa USA:n materiaalin laajuutta.

Suomen joukkueesta Petteri Koponen on hyökkäyspelaamisessa avainroolissa.

- Se on ihan selvä, että Koposella ja kaikilla muilla takamiehillä pitää olla huippuheittopäivää. Koponen on se, joka pitää kaikkein eniten palloa ja luo ratkaisuja. Ilman muuta hän on ratkaiseva pelaajaa.  

Faneilta puuttuvat lisäsentit

Suomella on kuitenkin yksi valttikortti ottelussa, ja se on tuhatpäinen suomalaisyleisö, joka on vallannut kisakaupunki Bilbaon.

- Kyllähän tässä kun kaupungilla liikkuu, niin mihin tahansa katsoo, niin tulee Susijengi-paitoja vastaan. Onhan tämä täysin ainutlaatuinen tilanne suomalaisessa palloiluhistoriassa.

- Onhan se ihan ehdoton, että yleisöstä pitää tulla energiaa, kun Suomi on jokaisella osa-alueella pienempi ja heikompi, niin se on todella kuluttavaa pelata 40 minuuttia. Suomen pitää saada hurmos, jossa unohdetaan väsymys ja tulee ylimääräiset puuttuvat sentit ja kilot tulee henkiseltä puolelta. Yleisön tuki on silloin arvossa arvaamattomasti.

Kävi pelissä miten tahansa, tämä historiallinen MM-peli tullaan muistamaan vielä pitkään.

- Onhan tämä ihan ainutlaatuinen tilanne ja varmasti tämä päivä tulee jäämään monen suomalaisen korisihmisen mieleen. Se on viimeinen asia joku unohtuu, kun dementia syö aivoista muistin. 

Lähetys USA-Suomi -pelistä alkaa kello 22.05 TV2:lla. Ottelu käynnistyy kello 22.30.

Lamminen näytti sisua elämänsä toisella kympillä – ”Sisäinen mailerini heräsi”

Minna Lamminen

Minna Lamminen juoksi huikean voiton Ruotsi-ottelun 10 000 metrillä. Lamminen juoksi oman ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan.

Minna Lamminen

Ruotsalaisjuoksijat ottivat naisten 10 000 metrin kisassa kaikki väliajat nimiinsä, mutta sitä tärkeintä he eivät saaneet, nimittäin voittoa. Suomalaiskaksikko ja kämppäkaverukset Minna Lamminen – Janica Mäkelä siirtyivät kärkeen juuri ennen viimeistä kierrosta ja ottivat kaksoisvoiton.

- Olimme Janican kanssa päättäneet roikkua vain perässä ja sovimme, kun puolitoista kilometriä on jäljellä, niin sitten me ainakin voitamme, Lamminen naurahti Yle Urheilun haastattelussa.

- Tänään meni kaikki putkeen.  Ruotsalaiset lähtivät hyvin rauhassa liikkeelle ja puoliväliin asti tuntui helpolta. Siinä vaiheessa myös sisäinen mailerini heräsi, että tätä ei nyt hävitä!

Lamminen oli lopulta ylivoimainen, ja hän ehti leväyttää leveän hymynkin loppusuoralla. Hänen voittoaikansa 34.03,19 on hänen uusi, upea ennätyksensä sekä kauden kotimainen kärkiaika. Edellinen kärkiaika 35.19,56 oli Minna Haka-Riskun nimissä. Myös Mäkelä juoksi uuden ennätyksensä 34.06,68.

- Tämä oli 9:s aikuisten maaotteluni, enkä ole ikinä voittanut. Olin päättänyt, että joskus tämän voitan. Tämä oli vasta toinen kymppitonnini (radalla), ensimmäisen juoksin Kalevan kisoissa. Nyt kun kaikki ongelmat ovat kuosissa, niin tämähän on jo nautintoa, Lamminen kertoi.

West Hamin keskikentälle kova vahvistus

Kamerunin Song Brasiliassa 2014

Valioliigassa pelaava West Ham on lainannut Alex Songin FC Barcelonasta keskikentälleen.

Kamerunin Song Brasiliassa 2014

Alexandre Song siirtyy Barcelonasta vuoden mittaisella lainasopimuksella West Hamin riveihin. BBC:n mukaan 26-vuotias Kamerunin maajoukkuemies esiintyi kotifaneille ennen lauantain Southampton-ottelua.

- Mielestäni seuralla on hyvää kunnianhimoa ja toivon, että voimme kenties yltää Euroopan kentille oikeuttavaan sijoitukseen, Song kertoi.

Valioliiga on Songille ennestään tuttu, sillä ennen siirtoaan Barcelonaan hän pelasi Arsenalissa vuosina 2005-2012.

Amerikkalaisarvio: Susijengillä hyvät mahdollisuudet jatkoon

Susijengi harjoittelee

ESPN:n rankingissa Suomi on alkulohkonsa neljänneksi paras joukkue.

Susijengi harjoittelee

Amerikkalainen urheilusivusto ESPN on rankannut ennakolta koripallon MM-kisoihin osallistuvat 24 maata. Ykkönen on luonnollisesti USA, kakkosena Espanja ja kolmantena Brasilia.

Suomen Susijengi on ESPN:n arviossa sijalla 15. C-lohkon muista joukkueista USA on siis ykkönen, Ukraina 12:s, Turkki 13:s, Uusi-Seelanti 17:s ja Dominikaaninen tasavalta 21:s.

Suomen kohdalla ESPN pohtii sitä, kuinka erilainen USA:n avausottelu olisi ollut jos villin kortin olisi saanut Suomen sijasta Kanada. Kanadan tähtien sijaan USA joutuu sivuston mukaan keskittymään Petteri Koposen, Erik Murphyn ja Hanno Möttölän pysäyttämiseen.

ESPN mainitsee myös Suomen villin kortin aiheuttaman keskustelun, mutta toteaa, että Suomen pääseminen alkulohkosta jatkoon hiljentäisi kritiikkiä.

Suomella pitäisi olla olla sivuston mukaan mahdollisuuksia aiheuttaa yllätyksiä ja nousta sarjataulukossa UUden-Seelannin ja Dominikaanisen tasavallan yläpuolelle. Suomen vahvuuksina pidetään kolmen pisteen heittoja sekä Koposta, joka osaa tehdä kaikkea, mitä takamieheltä vaaditaan.

Draamaa kävelymaaottelussa – Kinnunen keskeytti

Jarkko Kinnunen

Suomen miesten joukkueen kapteeni Jarkko Kinnunen joutui pettymään pahasti yleisurheilun kävelymaaottelussa. Kinnunen joutuu lepäämään nyt kuukauden verran.

Jarkko Kinnunen

Suomen miesten yleisurheilujoukkueen kapteeni Jarkko Kinnunen joutui Zürichin EM-kisoissa päästämään Ruotsin Ato Ibanezin edelleen 50 kilometrillä, ja Kinnunen halusi maksaa potut pottuina Ruotsi-ottelun 10 kilometrin kisassa.

Kinnusen haave koki kuitenkin kovan kolauksen jo kymmenen minuutin jälkeen, kun hän sai pahoja kramppeja takareiteensä. Kinnunen yritti venyttää jalkaansa ja jatkaa matkaa, mutta joutui lopulta toteamaan, ettei matkanteosta tule mitään. Kinnunen joutui keskeyttämään, ja Suomi menetti tämän takia pisteen.

Kisan jälkeen Kinnusen takareisi tutkittiin ja sieltä löytyi pieni repeämä. Kinnunen joutuu tämän takia lepäämään kuukauden verran.

Ruotsi otti kympillä kolmoisvoiton. Perseus Karlström otti voiton uudella ennätyksellään 39.18,60. Myös toiseksi tullut Andreas Gustafsson ja kolmanneksi tullut Anatole Vera Ibanez kävelivät omat ennätyksensä. Veli-Matti Partanen oli neljäs ajalla 41.10,46 ja Aleksi Ojala viides ajalla 44.00,63.

Naisten 5 000 metrillä Anne Halkivaha otti voiton ennen Ruotsin Mari Olssonia. Karoliina Kaasalainen oli kolmas ja Henrika Parviainen viides.

Ruotsi vei kävelyottelun 25-18.

Sudenpesä täyttyi faneista – ”Kesäloma, hyviä ystäviä ja pelit, se on loistopaketti”

Suomalaisfanit ovat vallanneet Bilbaon kadut.

Suomen koripallomaajoukkueen faneille avattiin lauantaina oma kokoontumispaikka, Sudenpesä. Bilbaon kadulla vastaan asteli tyytyväisiä fanilaumoja kesälomillaan.

Suomalaisfanit ovat vallanneet Bilbaon kadut.

BILBAO.  Bilbaon kaduilla käveli lauantaina vastaan yksi jos toinenkin Koponen, Möttölä ja Salin. Metro täyttyi sinivalkoisia paitoja kantavista koripallon ystävistä ja suomea kuuli puhuttavan joka nurkalla.

Susijengiä on kannustamassa erilaisia suomalaisjoukkoja, mutta yksi yhtäläisyys löytyy – lähes jokainen kannattaja on säästänyt kesälomansa Bilbaoon.

Miljöönsuunnittelijana työskentelevä Tapani Hirvi lähti kesälomareissulle vaimonsa kanssa.

- Vaimolla on enemmän kytkyjä koripallopiireihin, kuin minulla. Minä olen vain kisamaskottina, Hirvi nauraa.

Pariskunta saapui Bilbaoon lauantaina.

- Toistaiseksi fanien keskuudessa on ollut yllättävän rauhallista. Odotin, että olisi ollut vähän enemmänkin elämää, mutta ehkä se tästä käynnistyy pikku hiljaa, Hirvi luottaa.

Salosta Bilbaoon saapuivat Sami-Pekka Arlin sekä Anette Töyry perheineen. Tunnelmat olivat korkealla ennen Susijengin avausottelua Yhdysvaltoja vastaan.

- Mahtavaa päästä ensi kertaa näihin kisoihin ja yhdistää lasten harrastus omaan kiinnostuksen kohteeseen, Arlin iloitsee.

Arlinin ja Töyryn koripallotausta rajoittuu muiden perheenjäsenten harrastukseen. Silti vanhemmat ovat heidän mukaansa olleet enemmän innoissaan reissusta, kuin koripalloilevat lapset.

- Olen korisfani ja tykännyt katsoa koripalloa koko ikäni, vaikka en itse pelaakaan. Pelinä tämä on sellainen, jota tulee seurattua eniten. Koripallo on vauhdikas laji, jossa tapahtuu paljon, Töyry kuvailee.

Myyntialalla työskentelevän Arlinin ja henkilöstöhommia tekevän Töyryn kesälomaa oli säästetty Espanjan-reissua varten. Jo ennen avausottelua porukan loma on ollut onnistunut.

- Meillä on hieno loma. Vuokrasimme huvilan ja autot ja nyt olemme jo kiertäneet Biskajanlahtea ja nähneet upeita maisemia. Kesäloma, hyviä ystäviä ja pelit, se on loistopaketti, Töyry päättää.

Toimitusjohtajan työskentelevä Klaus Rauhansalo yhdistää fanimatkalla loman ja työt.

- Olen valmentanut Hongan junioreita ja sieltä meidän joukkueen vanhemmista on kerätty porukka matkaan. Toisaalta olen myös töissä Susijengin sponsorifirmassa, joten vähän olen töissä ja vapaalla, espoolainen kertoo.

Matkaan lähti kuusi pariskuntaa, mutta lapset jäivät kotiin.

- Teimme heti selväksi, että tämä reissu on ilman lapsia ja siitä olemme kyllä kuulleet, Rauhansalo paljastaa.

- Odotukset viikolle on kovat. Olin viime vuonna Koperissa ja siellä tunnelma oli ihan mieletön. Nyt, kun saamme vielä kolminkertaisen määrän porukkaa tänne, niin veikkaan ja haluan, että tunnelma on todella hyvä ja äänekäs!

Suuresta fanijoukosta löytyy myös niitä, joille kesälomareissu ei ollut mahdollinen. Vantaalainen Juha Kurikka onnistui kuitenkin viime tipassa järjestämään itselleen pikamatkan Bilbaoon.

- Torstaina kun hyvästelin kaverit matkaan, en vielä tiennyt, että tulen itsekin illalla ostamaan liput, yrittäjänä toimiva Kurikka naureskelee.

- Kukaan ei tiennyt tulostani, paitsi tämä yksi sankari, joka kertoi, mihin pitää tulla. Veli oli aika hölmistynyt, kun yllätin sen suihkusta.

Lyhyellä varoitusajalla alkanut reissu kestää vain maanantaihin, mutta se ei Kurikkaa harmita.

- Tulihan ottelulipuille vähän hintaa, mutta nämä on tällaisia kerran elämässä –juttuja. Ei Suomi pelaa MM-kisoissa kuin kerran ensimmäistä kertaa jenkkejä vastaan.

HIFK tyrmää Talviklassikko-ajatuksen - "Stadin herruus tuli jo katsottua, 106-105"

Juuso Puustinen

HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen ei usko Helsingin paikallisotteluun ulkoilmassa.

Juuso Puustinen

Jokerien GM Jari Kurri mainitsi Ylen TV2:n Urheiluviikonlopun vieraana ulkoilmaottelun yhtenä houkuttelevana vaihtoehtona, mikäli Helsingin suurseurat ottaisivat vielä toisistaan mittaa. HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen ei kuitenkaan syty ajatukseen neljännestä Talviklassikosta Helsingin Olympiastadionilla.

– On varsin epätodennäköistä, että pelaisimme Jokerien kanssa Talviklassikon. Eiköhän ne ole siinä suhteessa nähty, Valtanen sanoo Yle Urheilulle.

HIFK:n ja Jokerien suhteet ovat jälleen olleet koetuksella kaukalon ulkopuolella. Narripaitojen päätös lähteä KHL:ään närkästytti muiden SM-liigaseurojen tapaan myös paikalliskilpailijaa. HIFK lähti toiseen suuntaan ja pelaa nyt CHL:ssä.

Historian 212:s keskinäinen ottelu ei Valtasen mukaan ole tapahtumassa ainakaan paljaan taivaan alla.

– Minun on hirveän vaikea uskoa, että stadionia saataisiin täyteen, ja sen tämä edellyttäisi ollakseen taloudellisesti järkevää. Silloin pitäisi pelata pisteistä ja samassa sarjassa.

Eli HIFK:lla ei ole mitään suurempaa intressiä kohdata Jokerit Talviklassikossa?

– Ei tällä hetkellä.

Pääkaupungin kuninkuuskaan ei ole Valtasen silmissä riittävä panos otteluun varsinaisten sarjaohjelmien ulkopuolella.

– Stadin herruus tuli tuossa jo katsottua - 106-105 - viimeisessä Talviklassikossa, IFK-pomo tokaisee.

Joe Hart lahjoitti pisteet Stokelle

Manchester Cityn Joe Hart katselee maaliverkon läpi.

Manchester City koki harvinaisen kotitappion Valioliigassa.

Manchester Cityn Joe Hart katselee maaliverkon läpi.

Stoke City vastasi lauantain Valioliigakierroksen jättiyllätyksestä, kun joukkue haki kolme pistettä Manchester Cityn kotiluolasta 1-0-voitolla. Tulos on todellinen harvinaisuus Etihad-stadionilla, sillä kyseessä on toinen kerta 71 otteluun, kun City jää kotonaan maaleitta.

Ottelun ainoan maalin iski Stoken hyökkääjä Mame Biram Diouf kotijoukkueen Joe Hartin suosiollisella avustuksella.

Avausjaksolla Manchester Cityn manageri Manuel Pellegrinille aiheutti päänvaivaa Fernandon loukkaantuminen. Portosta hankittu puolustava keskikenttämies oli aloittanut kaikki ottelut Valioliigassa toistaiseksi. Hänen tilalleen vaihdettiin maanmies Fernandinho.

Ensimmäisen jakson paras paikka osui lisäajalla Yaya Tourelle, mutta Norsunluurannikon tähtipelaaja laukoi pallon ylärimaan.

Ottelun ainoa osuma nähtiin 58. peliminuutilla.

Hannoverista Stokeen saapunut senegalilaiskärki Diouf kirmasi komeaan 70 metrin juoksuun. Joe Hartille sattui Cityn maalilla kömmähdys, sillä Dioufin löysähkö laukaus meni maaliin maajoukkuevahdin jalkojen välistä.

City hallitsi etenkin toista jaksoa selvästi, mutta hallitseva mestari ei onnistunut murtamaan vierailijoiden puolustusmuuria.

Viisi minuutti ennen ottelun loppua tunteet kuumenivat, kun kotijoukkue vaati rangaistuspotkua. Erotuomari Lee Mason ei kuitenkaan rangaistuspotkua tuominnut, vaan antoi sen sijaan varoituksen Tourelle filmaamisesta.

Voitto oli erityisen makea Stoken manageri Mark Hughesille, jonka puolentoista vuoden aikakausi Manchester Cityn peräsimessä päättyi vuonna 2009 katkerasti.

Swansea nousi sarjakärkeen

Swansean mainio alkukausi sai jatkoa, kun walesilaisseura voitti West Bromwichin selvästi 3-0.

Nathan Dyer vei kotijoukkueen johton vain reilun minuutin pelin jälkeen. Wayne Routledge lisäsi avausjaksolla johtoa akrobaattisella laukauksella. Dyer iski ottelussa veiä toisen osuman ja pienikokoinen laitahyökkääjä nosti kauden maalisaldonsa jo kolmeen.

Swansea siirtyi puhtaalla pelillä Valioliigan kärkeen.

Neil Warnock johdatti ensimmäistä kertaa Crystal Palacea Valioliiga-ottelussa, kun joukkue matkasi Newcastlen vieraaksi. Kokeneen managerin esnimmäisestä ottelusta tuli todellinen jännitysäytelmä.

Vieraiden Dwight Gayle alotti maalinteon vain 30 sekunnin pelin jälkeen, ja ManU:sta takaisin Palaceen palannut Wilfried Zaha tasoitti ottelun 3-3:een, kun lisäaikaa oli pelattu lähes viisi minuuttia.

Southampton haki puolestaan täyden pistepotin Itä-Lontoosta West Hamin vieraana. Morgan Schneiderlin iski kahdesti ja Hollannista saapunut Graziano Pelle osui ensimmäistä kertaa Saints-paidassa.

Charlie Austinin osuma riitti Queens Park Rangersille kauden avauspisteisiin Sunderlandin vieraillessa.

Sami Hyypiän valmentama Brighton nousi lisäajalla tasoihin Charltonia vastaan Mestaruussarjassa. Kotijoukkueen molemmat maalit iski toppari Lewis Dunk, kun Charltonin Igor Vetokele oli vienyt vierailijat kahdesti johtoon.

QPR-kärki siirtyy Chelsean riveihin?

Loic Remy tuulettaa.

Loic Remy on Queens Park Rangersin manageri Harry Redknappin mukaan siirtymässä Chelsean riveihin.

Loic Remy tuulettaa.

Harry Redknapp jätti ranskalaiskärki Loic Remyn kokoonpanonsa ulkopuolelle, kun QPR kohtasi lauantai-iltapäivän Valioliiga-ottelussa Sunderlandin.  

- Hän oli joukkuuessa. Sain juuri puhelun. Näyttää siltä, että hän on siirtymässä, Redknapp totesi.

Redknappin mukaan Remy, 27, siirtyy paikalliskilpailija Chelsean paitaan.

- Näyttää siltä, että sopimus on tehty. Minun tietojeni mukaan kyseessä on Chelsea.

Remy oli viime kaudella lainalla Newcastle Unitedissa, jossa hän iski 14 maalia 26 ottelussa. Remyn piti siirtyä kesällä Liverpoolin, mutta hän ei läpäissyt seuran lääkärintarkastusta.

Koponen lähtee nauttimaan USA-peliin

Petteri Koponen Yle Urheilun haastattelussa.

Petteri Koponen on täpinöissään ennen illan USA-peliä. Katso haastattelu kuvaa klikkaamalla!

Petteri Koponen Yle Urheilun haastattelussa.

Petteri Koponen odottaa innolla illalla USA:n tähtien kohtaamista. Suomi kävi vielä aamun harjoituksissa läpi viime hetken kuvioita.

- Ihan hyvä fiilis. Aikalailla perus valmistavat treenit, joissa käytiin läpi, mitä jenkit tekee ja miten puolustetaan eri tilanteissa. Tänään tulee kiire ja aika vaikeata tulee olemaan, kun on niin kovia jätkiä vastassa. Mutta lähdetään taistelemaan tilanne kerrallaan ja katsotaan, mihin se riittää, Koponen pohti.

- Aloitan varmaan Stephen Currya vastaan ja Sasu ottaa Irvingin, Koponen ennakoi takamiesten taistoa.

Koponen korosti, että kyseessä on ainutlaatuinen peli, kun vastassa on maailman parhaat pelaajat ja katsomossa ulvoo 8000 suomalaisfania.

- Täytyy muistaa nauttia tästä tunnelmasta, kun on paljon suomalaisia katsomossa. Tämä on sellainen peli, jota varten on aika kauan pelattu, Koponen fiilisteli.

Uusi Talviklassikko Helsinkiin?

Ylioppilaskunnan Laulajien tuplakvartetti

Vaikka Jokerit aloittaa ensi viikolla pelit KHL:ssä, ei paikallistaistoa HIFK:ta vastaan ole kuopattu.

Ylioppilaskunnan Laulajien tuplakvartetti

Jokerien GM Jari Kurri, päävalmentaja Erkka Westerlund ja kapteeni Ossi Väänänen vierailivat lauantaina Ylen Urheiluviikonlopussa. Kolmikko kertoili tunnelmiaan, kun Suomen ensimmäiseen KHL-otteluun on aikaa enää muutama päivä.

KHL:ssä Jokerit saa 27 uutta kilpailijaa, mukana kymmenillä miljoonilla euroilla pelaajia hankkineita jättejä. Taakse puolestaan jää kotoinen SM-liiga ja paikalliskilpailija HIFK. Mahdollisuus kamppailla Helsingin kuninkuudesta elää kuitenkin yhä, ja Kurrin mielestä ottelu HIFK:ta vastaan ei olisi lainkaan hullu ajatus.

– Tuntuisi ihmeelliseltä hävittää se, mitä on vuosien mittaan rakennettu, Kurri sanoi.

Jokerit ja HIFK ovat kohdanneet Helsingin Olympiastadionilla kolmeen otteeseen, vuosina 2011, 2012 ja 2014. Toistaiseksi kaikki ottelut ovat päättyneet HIFK:n voittoon. Ulkoilmaottelu olisi erityisen houkutteleva ympäristö.

– Se on hyvä vaihtoehto. Koska ja milloin, sitä en osaa sanoa.

Mitään konkreettisia suunnitelmia ottelun järjestämiseksi ei Kurrin mukaan vielä kuitenkaan ole.

– Ei ole mitään neuvotteluja, mutta paljon kuulee sellaista keskustelua ja heittoja, että joku Talviklassikko olisi hienoa vetää.

Kapteeni Väänänen ei toisaalta näe Helsingin paikallisten taukoamista pelkkänä menetyksenä. Kokenut puolustaja uskoo KHL:n oman tarjonnan tyydyttävän yleisön kiekkonälän.

– Vaikka IFK-pelit menetetään, niin tilalle tulee Pietarin SKA:ta sun muuta, ihan huikeita joukkueita. Heillä on varmasti paljon annettavaa yleisölle. Näkee huippupelaajia, ja uusia sellaisia. Vähän erityylistä jääkiekkoa.

Yle Urheilu ei tavoittanut HIFK:n johtoa kommentoimaan asiaa.

Kallio kakkosruutuun Silverstonessa

Mika Kallio ajaa Saksan GP:ssä.

Maailmanmestaruudesta taisteleva Mika Kallio lähtee sunnuntain kisaan kakkosruudusta.

Mika Kallio ajaa Saksan GP:ssä.

Mika Kallio ajoi kakkosruutuun Moto2-luokan aika-ajoissa Silverstonessa. Paalupaikan vei Johann Zarco ajalla 2.07,094, josta Kallio jäi 0,373 sekuntia.

Kallion tallikaveri ja MM-sarjaa johtava Esteve Rabat starttaa nelosruudusta, kun Simone Corsi kiilasi Marc VDS:n tallikaverusten väliin.

- Se on hyvä paikka lähteä kisaan. Minulla ei ollut täydellinen fiilis pyörään ja balanssi ei ollut ihan kohdillaan, Kallio kertoi Nelonen Pron tv-haastattelussa. 

Kallio on Moto2-luokan MM-sarjassa toisena 12 pistettä Rabatin perässä, joten sunnuntain kisassa suomalaisella on hyvä mahdollisuus kaventaa piste-eroa.

Moto3-luokan paalulle kaasutteli Alex Rins. Niklas Ajo vei 10. lähtöruudun jäätyään 1,2 sekuntia kärjestä.

Kuninkuusluokka MotoGP:ssä ykkönen oli MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Marc Marquez, joka jätti Andrea Dovizioson reilulla kolmella kymmenyksellä.

Aika-ajot, Silverstone

Moto2

1. Johann Zarco FRA 2.07,094
2. Mika Kallio FIN +0,373
3. Simone Corsi ITA +0,393

Moto3

1. Alex Rins SPA 2.13,112
2. Niccolò Antonelli ITA +0,112
3. Alex Marquez SPA +0,338

10. Niklas Ajo FIN +1,272

MotoGP
1. Marc Marquez      ESP     2.00,829
2. Andrea Dovizioso  ITA     +  0,311
3. Jorge Lorenzo     ESP     +  0,346

Seiväshyppääjät ottivat varaslähdön Ruotsi-otteluun - katso kuvat

Seiväshyppyä Narikkatorilla.

Yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaottelu alkoi jo perjantaina, kun seiväshyppääjänaiset kisasivat pisteistä. Areenana ei kuitenkaan ollut perinteinen urheilupyhättö, vaan Helsingin keskustassa sijaitseva Narikkatori. Valokuvaaja Tomi Hänninen ikuisti illan tapahtumat, muun muassa Minna Nikkasen Suomen ennätyksen.

Seiväshyppyä Narikkatorilla.

 

LIVE: Suomi ja Ruotsi maaottelun tuoksinassa

Sandra Eriksson

Suomi ja Ruotsi taistelevat yleisurheilumaaottelussa Helsingissä. Pääset jännittämään LIVE-seurannassa lauantai-illan tapahtumia.

Sandra Eriksson

Yle Urheilu seuraa tiiviisti Suomen ja Ruotsin yleisurheilumaaottelun lauantai-illan tapahtumia Helsingissä. TV2:n kisalähetys vauhtiin klo 19.00, Yle Puheen lähetys jo klo 18.00 alkaen. 

Kramppeja ja nytkähdyksiä

Sudenpesä

Joensuulaisfanien matka koripalloilun MM-kisoihin Espanjan Bilbaoon on päässyt yhteen etappiinsa.

Sudenpesä

BILBAO. Ensimmäiset yöunet Bilbaon kulmilla ovat takana ja kisat alkamassa. Mutta pientä säpinää täytyy tietysti aiheuttaa, eihän sitä turhaan Euroopan halki körötelty.

- Vamos, vamos, tiukkailmeinen poliisihenkilö komentaa nakkibussin kuljettajaa Ari Huikuria.

Huikuri ei tehnyt sen suurempaa rikosta, mitä nyt nakkibussi kurvasi näyttävästi kivetykselle kisa-areenan edessä. Olisi ollut pieni pakko purkaa linja-auton kontissa kulkeneet fanipaidat ja muut tarvikkeet niitä odottavien fanien saataville. Mutta neuvottelut selevällä suomella, suomalaissävytetyllä englannilla eivätkä kansainvälisillä käsimerkeillä tuottaneet tulosta. Ei kun porukka takaisin bussiin ja poliisiauton perään.

- Aina jotain sattuu, kun ollaan liikkeellä, nauraa Tapio Riutta.

Riutta on reissannut Katajan edustusjoukkueen kanssa lukemattomat kerrat pitkin Eurooppaa, mutta tämänkertainen siivu oli poikkeus hänellekin.

- Europeleissä matkapäiviä kertyy aina melkoisesti, toki se on raskasta mutta ei mitään tällaista ole tullut koettua, Riutta kertoo.

Nakkibussin seniori, Ari Kauppinen Joensuusta ei harmittele matkarasituksia eikä poliisin aiheuttamaa sydämentykytystä.

- Yöllä kyllä vähän jalat kramppasivat mutta muuten ei tiedä mitään, hyvä reissu on ollut, todella hyvä, Kauppinen myhäilee.

Nakkibussin kakkoskuski Hannu Pitkänen seurasi sivusta kun Huikuri yritti saada tilannetta poliisien kanssa päätökseen. Lopputulemana oli, että bussi ajatettiin korttelikierrokselle hallin ympäri, sen jälkeen pysäköintipaikka irtosi lähes samalta kivetykseltä kuin ensin yritettiin. Muutaman metrin nytkähdys rauhoitti baskipoliisien mielenrauhan.

- Parempi siirtyä, vaikka vähäsen. Sakkoja uhkasivat kirjoittaa, tuskin kannattaa niitä enää ottaa, Pitkänen naureskeli.

Sari Sirkkiä-Jarva

USA:lla historiallisen nuori joukkue - uudet tähdet nousevat esiin

Anthony Davis

USA on kokenut nuorennusleikkauksen ennen koripallon MM-kisoja. Suomi yrittää murtaa USA:n 54 ottelun voittoputken avausottelussa.

Anthony Davis

Lauantaina Suomen koripallon MM-kisoissa kohtaava USA lähtee kisoihin historiallisen nuorella joukkueella. USA:n joukkueen keski-ikä on vain karvan verran yli 24 vuotta, mikä on maan nuorin joukkue sen jälkeen, kun NBA-pelaajat otettiin mukaan kansainvälisiin peleihin vuonna 1992.

NBA:n suurin supertähti LeBron James ilmoitti jo hyvissä ajoin, ettei lähde pitkän NBA-kauden jälkeen mukaan. USA:n joukkueesta jäivät kesällä sivuun muun muassa Kevin Love, Blake Griffin, Kevin Durant ja Paul George, joka loukkaantui vakavasti.  

- Meillä on pari olympiavoittajaa Anthony Davisissa ja James Hardenissa. Meillä on lisäksi Steph Curry, Derrick Rose ja Rudy Gay, jotka olivat mukana jo maailmanmestarijoukkueessa vuonna 2010. Eivätkä he ole tällä kertaa 21-vuotiaita, vaan vähän vanhempia ja kypsempiä. Pidämme joukkueestamme, USA:n puheenjohtaja Colangelo vakuutti ESPN:lle.

USA:n koripalloilusta löytyy paikkaajia. Kahdesti olympiakultaa voittanut ja maailmanmestaruuden vieneen USA:n ehdoton tavoite onkin jatkaa kultaputkea uudella miehistöllä.  

- Meillä on yhä tavoite, ja se on voittaa kultaa. Emmekä voi sanoa, että Kevin putosi ja Paul loukkaantui, joten tästä tulee vaikeaa, avainroolissa oleva 208-senttinen Davis sanoi ESPN:lle.

- Kuulemme kaikkien sanovan sitä ja haluamme todistaa sen vääräksi.

USA:n edellinen tappio kansainvälisillä kentillä on vuodelta 2006 ja joukkue on sen jälkeen 54 ottelun voittoputkessa ennen Suomi-kamppailua.

- Meillä on korkeat odotukset pelata hyvin heti alusta asti Suomea vastaan. Mutta tärkeintä on kuitenkin olla lannistumatta, vaikka peli ei olisikaan heti täydellistä, joukkueen paras heittäjä Curry painotti.

Manchester Unitedin vaikeudet jatkuvat

Angel Di Marian Manchester United jäi tasapeliin

Manchester Unitedin synkkä alkukausi sai jatkoa, kun joukkue jäi Valioliigassa 0-0-tasapeliin Burnleyn vieraana

Angel Di Marian Manchester United jäi tasapeliin

Manchester United kärsi tiistaina nöyryyttävän 0-4 tappion MK Donsin vieraana Liigacupissa, eikä joukkue onnistunut vieläkään nappaamaan kauden avausvoittoa. Louis van Gaalin miehistö joutui tyytymään kolmannessa Valioliigaottelussaan maalittomaan tasapeliin.

Kotijoukkue Burnely aloitti kamppailun ryminällä ja United vaikutti hermostuneelta. Kun ottelua oli pelattu kolme minuuttia, David Jones laukoi vapaapotkun ylärimaan David De Gean seuratessa laukausta vain katseellaan.

Louis van Gaal oli istuttanut tähtihankinta Angel di Marian keskikentän pohjalle Darren Fletcherin viereen. Argentiinalainen antoi pitkän pystysyötön Robin van Persielle vartin pelin jälkeen. Hollantilainen otti pallon kauniisti rinnalla haltuun, mutta Tom Heaton Burnley maalilla peitti kovan laukauksen hienosti.

Unitedin sai hataran alun jälkeen peliä paremmin haltuun, mutta 25 peliminuutin jälkeen Burnley painoi jälleen päälle. De Gea torjui Jonesin kovan pommin ja laituri Scott Arfield laukoi pallon etukulmasta oh komean nousunsa jälkeen.

Muutama minuutti ennen taukoa Ashley Young ryntäsi rangaistusalueelle ja Kieran Trippier tuuppasi hänet nurin. Ottelun erotuomari Chris Foy ei kuitenkaan viheltänyt rangaistuspotkua.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen tapaan varsin tasaisena. Van Persie pääsi laukomaan 58. peliminuutilla, mutta keskikenttämies Dean Marney oli maaliviivalla vedon tiellä.  

Burnley puolusti hyvin ja taisteli urhoollisesti. Unitedilla oli läpi ottelun vaikeuksia luoda kunnollisia maalipaikkoja. Vartti ennen loppua Wayne Rooney pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta kapteenin pukkaus meni metrin verran takatolpasta ohi.

United-pelaajat protestoivat Foylle jälleen kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Ashley Yongin laukaus osui alueen sisällä suoraan Burnley-puolustajan käteen.

Foy ei tilanteeseen reagoinut ja Burnley kesti ottelun lopussa.

Vasara vahvistaa Klubin valmennusryhmää

HJK:n logo.

Helsingin Jalkapalloklubia vuosina 1995-2000 edustanut Vesa Vasaraa palaa HJK:n riveihin apuvalmentajana.

HJK:n logo.

Vesa Vasara muistetaan erityisesti maalistaan FC Metziä vastaan, jolla HJK selviytyi Mestarien liigan lohkovaiheeseen vuonna 1998. Suomen mestaruutta oikea laitalinkki juhli vuonna 1997.

Peliuransa jälkeen Vasara toimi Pallohongan päävalmentajana ja hän oli HJK:n nykyisen päävalmentajan Mika Lehkosuon apuvalmentajana FC Hongassa kausilla 2012-2013.

- Hienolta tuntuu, edessä on mahtava syksy. Olen viettänyt aiemmin yhden ison osan elämästäni tässä organisaatiossa. Minulla on siltä ajalta on paljon hyviä muistoja ja uskon tämän aikakauden tuovan jälleen uusia, Vasara kertoi.

Vasara oli jo lauantaina mukana vetämässa HJK:n harjoituksia.

Koriksen MM-kisoissa ennätysmäärä NBA-pelaajia

Erik Murphy toimittajien tentattavana.

NBA:n supertähdet puuttuvat koripallon MM-kisoista, mutta mukana on ennätysmäärä NBA-kokemusta.

Erik Murphy toimittajien tentattavana.

Espanjassa pelattavaissa koripallon MM-kisoissa nähdään ennätykselliset 45 nykyistä NBA-pelaajaa.

Yhteensä 24 joukkueesta löytyy 75 pelaaja, jotka ovat pelanneet urallaan NBA:ssä, minkä lisäksi 17 pelaajaa on varattu NBA-joukkueisiin.

Eniten NBA-pelaajia on USA:lla, jonka koko 12 pelaajan joukkue on täynnä NBA-tähtiä. USA:n joukkueen kirkaimpina tähtinä loistavat Anthony Davis ja James Harden, jotka olivat voittamassa olympiakultaa kaksi vuotta sitten.

Isäntämaa Espanjalla on kuusi NBA-pelaaja. Vain kolmella turnausjoukkueella ei ole ainoatakaan NBA:ssa pelannutta pelaajaa.  

Suomen joukkueen NBA-vahvistus on Erik Murphy, joka oli viime kaudella Chicago Bulssin riveissä 24 NBA-pelissä. Suomen joukkueen kapteenina toimiva Hanno Möttölä pelasi 2000-luvun alussa ensimmäisenä suomalaisena maailman parhaassa korisliigassa.

Eniten MM-edustajia on Clevelandin ja Houstonin NBA-joukkueilla, joista maataan edustaa neljä pelaajaa.

Aggerin paluu Tanskaan vahvistui - "En lähtisi mihinkään muualle"

Frimpong_Agger

Valioliigaseura Liverpoolia pitkään edustanut Daniel Agger palaa Tanskan pääsarjaan ja Bröndbyn riveihin.

Frimpong_Agger

Liverpool tiedotti lauantaina, että seuran tanskalainen keskuspuolustaja Daniel Agger jättää seuran.

Agger siirtyi Liverpoolin vuonna 2006 Bröndbystä. Nyt toppari palaa seuraan, jossa hän aloitti ammattilaisuransa. Puolustajan tarkkaa siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen.

- Liverpool on ollut niin iso osa minun ja perheen elämääni, että lähteminen on hyvin vaikeaa, Agger kertoi seuran verkkosivuilla.

- Kun mahdollisuus palata kotiini ilmeni, se tuntui oikealta ratkaisulta tässä vaiheessa uraani. En lähtisi täältä mihinkään muualle. Olen kieltäytynyt useista Valioliigan ja muiden eurooppalaisten seurojen tarjouksista.

Agger ehti pelata 232 ottelua Liverpoolin paidassa ja hän teki niissä 14 maalia. Puolustajan uraa punapidoissa haittasivat kuitenkin useat loukkaantumiset ja Brendan Rogersin alaisuudessa Tanskan maajoukkuekapteeni on jäänyt varsin vähälle vastuulle.

Brönbyssä Agger saa seurakaverikseen Suomen maajoukkueen maalivahdin Lukas Hradeckyn.

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä