Happeelle Suomen mestaruus - katso kaikki maalit

Happee-Classic

Jyväskyläläinen Happee ratkaisi Suomen mestaruuden kotiyleisönsä edessä. Classic teki neljännestä ottelusta kuitenkin tiukan taiston.

Happee-Classic

 

Huikea trilleri! Happeelle seurahistorian ensimmäinen Suomen mestaruus

Happee

Jyväskyläläinen Happee juhlii seurahistoriansa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Happee voitti Classicin neljännessä finaaliottelussa 4-3.

Happee

Happee tyrmäsi edellisessä ottelussa sairastumisista kärsineen Classicin 11-2 ja oli neljännessäkin finaaliottelussa vastustajaansa kaksi erää terävämpi.

Tunnustelevan alun jälkeen kotijoukkue otti Jyväskylän jäähallissa pelatussa ottelussa johtajan viitan harteilleen. Veli-Matti Hynynen teki pallonriiston jälkeen pelin avausosuman ajassa 6.02 ja 8 minuuttia myöhemmin Joona Pylsy rankaisi Classicia merkkausvirheestä ja teki 2-0-osuman

Toisessa erässä Classic oli juuri saanut pelistä otetta, kun Hynynen iski hyvän maskin takaa etukulmasta 3-0-lukemat. Hynynen nousi ottelun hahmoksi ajassa 29.17 viimeistelemällä ylivoimalla 4-0.

Classic heräsi taistelemaan kolmannessa erässä. Mikko Leikkanen pääsi kaventamaan ylivoimalla 1-4:ään ajassa 48.04 ja vain pari minuuttia myöhemmin Janne Lamminen viimeisteli 2-4. Edellisen maalin syöttäjä Ilkka Mäkipää näytti kapteenina mallia ajassa 52.06 ja nosti joukkueensa jo maalin päähän.

Happeen maalivahti Eero Kosonen piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä erän loppuun asti ja Happee pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta voitoin 3-1.

KHL-tähti ennätykseen - Jalonen lähetti Keenanin joukoille "finaalimuistutuksen"

Sergei Mozjakin.

KHL-ennätykseen yltänyt Sergei Mozjakin saalisti kolme tehopistettä, kun Kari Jalosen valmentama Lev Praha taipui vieraskaukalossa maalein 1-4.

Sergei Mozjakin.

Magnitogorskin supervitja oli saanut edellispelistä kovaa kritiikkiä niskaansa ja oli elementissään toisessa KHL-finaalissa. Sergei Mozjakin-Jan Kovar-Danis Zaripov oli värkkäämässä kaikkiaan kolmea maalia.

Mozjakin kokosi tehot 1+2 ja nousi samalla 22:een (8+14) pudotuspelipisteeseen. Magnitogorskin kapteeni sivuaa samalla tshekkihyökkääjä Josef Vasicekin (7+15) vuonna 2011 tekemää KHL:n playoffsien piste-ennätystä. 

Mike Keenanan luottopelaaja Mozjakin on kunnostautunut pistetehtailunsa lisäksi myös voittomaalien tekijänä. Vaikka sunnuntaina Mozjakin "vain" syötti joukkueensa voittomaalin, niin hänellä on jo kasassa kuusi ratkaisuosumaa kevään pudotuspelimittelöissä.  

Keenan - Stanley Cupin voittajavalmentaja - oli saanut joukkueelleen lisää tunnetta ja taklauksia toiseen finaaliin. Levin kovanaama Ryan O'Byrne otti isoa roolia ottelun jo ratkettua. Tappelunnujakat olivat suomalaisvalmentajan viesti seuraavaan otteluun.  

- Pidin ottelun tunnetilasta. Molemmilla joukkueilla oli valtava halu kamppailla voitosta. Neljän maalin tappioasemassa annoin joukkueelle luvan pelata aggressiivisesti, myönsi Jalonen suoraan.

- Tappiosta huolimatta pelasimme hyvin. Tällä kertaa emme tehneet paikoista maaleja, vastustaja taas teki. Tässä oli joukkueiden ero tänään, niputti Jalonen tappiomittelön.

Jalonen puolusti ykkösmaalivahti Petri Vehasta, joka olikin syytön kaikkiin takaiskuihin.

- Miksi ihmeessä maalivahtia pitäisi vaihtaa, jos kerran hän torjuu hyvin? Ei hän tarvitse mitään lepoa, piikitteli Jalonen suoraan venäläislehdistön suuntaan.  

Jalosen luotsaaman Levin mestaruussauma piilee lähinnä siinä, että tshekkijoukkue pystyy pimittämään Magnitogorskin huippuvireisen ykkösketjun. Helppoa se ei ole, sillä esimerkiksi nimekäs Ufa pystyi siihen vain kerran sarjan aikana.

Classicin kultaputki katki -SB-Prolle historiallinen mestaruus

Elina Kujala ja Mira Wickman

Nurmijärveläinen SB-Pro kukisti tamperelaisen Classicin naisten Salibandyliigan ratkaisevassa, viidennessä loppuottelussa. Suomen mestaruus oli nurmijärveläisille seurahistorian ensimmäinen.

Elina Kujala ja Mira Wickman

SB-Pro kukisti Classicin kotonaan 5-3 (3-1, 0-0, 2-2) ja voitti Suomen mestaruuden voitoin 3-2. Kotijoukkueen tehopelaajia olivat kaksoissiskot Elina ja Karoliina Kujala, sillä molemmat tekivät maalin ja syöttivät yhden. Karoliina Kujala isko joukkueensa voittomaalin.

Runkosarjan voittaneelle SB-Prolle mestaruus oli sen seurahistorian ensimmäinen, kun taas Classicin jääminen hopealle katkaisi tamperelaisten kuuden kauden mittaisen kultaputken.

Suomen mestarijoukkue SB-Pro

Maalivahdit
Laura Loisa
Pihla Hakala
Tiltu Siltanen

Puolustajat
Viivi Lehtimäki
Päivi Europaeus
Mirva Laitinen
Silja Eskelinen
Laura Manninen
Susanna Aura
Katri Sainio
Tiia Ijäs
Alexandra Kuhlefelt
Roosa Lehtonen
Reetta Backman
My Kippilä
Rina Rautala

Hyökääjät
Ella Sundström
Venla Siivonen
Elina Kujala
Karoliina Kujala
Elina Enlund
Laura Hietamäki
Emma Hartwall
Outi Mikkola
Mira Wickman
Mirja Hietamäki
Kia Lehmusvuori
Julia Eskonen
Emili Kumpuniemi
Ina Leminen
Nina Wickman

Päävalmentaja
Timo Suonpää

Valmentajat
Matti Kari
Nino Kinnunen
Pertti Lehtimäki

Miksi Alonso on Räikköstä niin paljon edellä?

Kimi Räikkönen

Jukka Mildhin mukaan Ferrari on kehitetty lähinnä Fernando Alonsolle. Mildhillä riittää yhä uskoa Kimi Räikkösen kurssin kääntymiseen.

Kimi Räikkönen

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh uskoo Kimi Räikkösen vaisun alkukauden vauhdin johtuvat sopeutumisongelmista uuteen talliin. Ferrarille palannut Räikkönen on joutunut täysin uuden auton rattiin, eikä aikaa tutustumiseen ole ollut tarpeeksi – etenkään kun auton kehitystyö on yhä pahasti kesken.

- Ferrarin täytyy ennen kaikkea löytää suoranopeutta, mutta myös kaarreajo-ominaisuudet ovat todella heikot. Se kuluttaa etenkin Kimillä takarenkaita paljon. Näiden ongelmien korjaamiseen menee valitettavan kauan, Mildh kertoo.

- Fernando Alonson nopeus oli Kiinassa kaikkiin muihin paitsi Mercedekseen verrattuna erittäin lupaavaa. Mutta miksi sitten Kimillä ja Alonsolla on niin suuri ero? Minun teoriani on se, että Alonso on ollut tallissa niin kauan. Hän oli Kimiä aikaisemmin mukana kehittämässä autoa, joten hänellä on etulyöntiasema, Mildh jatkaa.

Mildh painottaa, ettei Ferrarin alkukauden suorituskyky ole tullut yllätyksenä.

- Tasoero on ollut tiedossa talven testeistä lähtien. Ensimmäisissä kilpailuissa Ferrari on ollut valitettavasti pahasti altavastaajana Mercedekseen nähden. Ferrari ei ole onnistunut tekemään sellaista autokonseptia, joka sopisi molemmille kuljettajille.

Räikkönen on kerännyt kauden neljästä osakilpailusta vain 11 MM-pistettä. Vaikka ero MM-sarjan kärjessä olevaan Mercedeksen Lewis Hamiltoniin on jo 68 pistettä, ei suomalaisen ole Mildhin mukaan syytä heittää pyyhettään kehään.

- Uskon siihen, että Kimi pystyy vielä taistelemaan. Tämä viikonloppu meni poskelleen, mikä johtui siitä, ettei auto ole kunnossa. Jos kuljettaja ei tunne autoa omakseen ja hommat menevät jo perjantain harjoituksista lähtien huonosti, se välittyy koko viikonloppuun. Kun väliin tuli vielä sadepäivä, rikkoutui koko kehityssuunta, Mildh muistuttaa.

Venäjän mestarin vuoro jyrätä KHL-finaaleissa

oskar osala leijonat

Metallurg Magnitogorsk otti kuuman taiston jälkeen 4-1-voiton Lev Prahasta. Finaalisarja siirtyy seuraavaksi Prahaan.

oskar osala leijonat

Venäjän jääkiekkomestaruuden jo varmistanut Metallurg Magnitogorsk tasoitti sunnuntaina puntit KHL:n finaalisarjassa Lev Prahaa vastaan. Magnitogorsk jyräsi toisessa loppuottelussa kotonaan 4-1-voittoon ja tasoitti voitot 1-1:een.

Magnitogorsk jätti Levin jalkoihinsa maalittoman avauserän jälkeen toisella 20-minuuttisella. Maalihanat avasi Bogdan Potehin, joka laukoi kiekon Mihail Junkovin nappisyöstä Lev-maalin edestä ohi Petri Vehasen.

Lev sai hetkeä myöhemmin loistopaikan tasoitukseen, kun Metallurg-hyökkääjä Jevgeni Timkin koukkasi Levin Michal Repikin kumoon rangaistuslaukauksen arvoisesti. Vasili Koshetshkin piti kuitenkin varmalla torjunnallaan maalinsa puhtaana.

Magnitogorsk käytti maalipaikkansa tehokkaammin. Sergei Mozjakinin sai kiekon Chris Leen hyvän karvauksen seurauksena ja tarjoili Danis Zaripoville takatolpalle avopaikan.

Kotijoukkueen 2-0-osuman jälkeen Levin Ryan O'Byrne yritti herätellä prahalaisia nujakoillaan, mutta tämä ei Kari Jalosen suojatteja auttanut. Ottelu ratkesi O'Byrnen jäähyilyn myötä lopullisesti Magnitogorskille. Jan Kovar iski ylivoimalla lukemat jo 3-0:aan.

Kun Mozjakin iski päätöserän alussa Metallurgille neljännen maalin ja Justin Azevedo avasi Mikko Mäenpään syötöstä Levin maalihanat, kirjattiin loppulukemat Magnitogorskille 4-1.

KHL:n finaalisarja siirtyy seuraavaksi Levin kotikaukaloon Prahaan. Kolmas loppuottelu pelataan tiistaina.

Tässä asiassa Mercedes on muita edellä – "He ovat onnistuneet ylivoimaisesti"

Lewis Hamilton ja Nico Rosberg Bahrainin GP:n jälkitunnelmissa.

Jukka Mildhin mukaan Mercedeksen menestysresepti kiteytyy Ross Brawniin ja laadukkaaseen mottorisuunnitteluun. Mildh ei usko saksalaistallin putoavan kärjestä pitkään aikaan.

Lewis Hamilton ja Nico Rosberg Bahrainin GP:n jälkitunnelmissa.

Formula ykkösten kaava on tällä hetkellä hyvin selvä: Mercedekset napsivat voittoja ja muut tallit voivat vain haaveilla saksalaisautojen perässä pysymisestä. Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan Kiinan osakilpailun tapahtumat tiivistivät hyvin kuninkuusluokan tämän hetken tilanteen.

- Tilanne jatkuu varmasti samanlaisena. Mercedekset menevät erittäin kovaa. Ehkä siitä olisi voinut kehkeytyä Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin tiukempikin kamppailu, ellei Rosberg olisi joutunut lähdössä sumppuun, Mildh arvioi.

- Mercedeksen ylivoima on aikamoista. Mersu pystyy tällä hetkellä ajamaan yli sekunnin kovempia kierrosaikoja kuin muut, hän hämmästelee.

Vaikka Hamilton nappasi Rosbergin nenän edestä kolmannen peräkkäisen osavoittonsa, on MM-sarjan kärjessä yhä hänen tallitoverinsa. Rosberg on kerännyt neljästä kisasta 79 pistettä, ja Hamilton kärkkyy neljän pisteen päässä.

Mildh ei lähtisikään vielä tässä vaiheessa nostaamaan kumpaakaan selkeäksi ykköskuskiksi.

- Tilanne on se, että kaverit johtavat kimpassa sarjaa. Menee vielä aikaa, ennen kuin sitä pystyy ratkaisemaan. Jos Rosberg ei ala kohta voittaa, niin vaaka alkaa kallistua Hamiltonin suuntaan. En usko, että talli edes miettii tässä vaiheessa näitä asioita.

Mercedes on kahminut alkukauden aikana yhteensä jo 154 MM-pistettä. Tallina pahin uhkaaja on Red Bull, jolla on neljästä kisasta saldona 57 pistettä. Mercedeksellä on siis jo lähes sadan pisteen MM-johto.

Mitä saksalaistalli on tehnyt oikein?

- Mercedes on onnistunut autonsa konseptin kanssa ylivoimaisesti muihin verrattuna. Se lähtee moottoripuolelta. Mercedes on autotehtaana ja kilpatallina panostanut siihen hyvin paljon. Lisäksi tallin jättänyt Ross Brawn on mestari muutosvaiheissa, Mildh linjaa.

- Hän pani aikoinaan käyntiin muutosvaiheen oikeaan aikaan. Uskon, että vahvuudet lähtevät Mersun voimalähteistä ja Brawnin kehitystyöstä. Kun heillä on kaksi kovaa kuljettajaa, niin tuloksia pystytään heti lunastamaan.

Aivovammojen takia lopettanut puolustaja haluaa huippuvalmentajaksi

Ville Mäntymaa

Ville Mäntymaa toimii ensi kaudella Kärppien A-junioreiden kakkosvalmentajana.

Ville Mäntymaa

OULU. Yle Puheen Jääkiekkokierros tapasi ennen lauantain kolmatta finaalia pukukoppikäytävällä SM-liigakaukaloista tutun hahmon. Ville Mäntymaa, 29, odotti kolmatta finaalia innoissaan ja toivoi voivansa olla kaukalon sisäpuolella taistelemassa uransa kolmannesta Suomen mestaruudesta.

- Jos tällaisessa paikassa ei tekisi mieli pelata, niin sitten on väärä ihminen tähän lajiin. Intoa olisi, muttei auta kuin pysyä tällä puolella, Mäntymaa kertoi.

Elämän realiteetit tulivat Mäntymaalle vastaan viime vuoden marraskuussa, kun hän joutui useamman aivovamman takia lopettamaan pelaajauransa vain 28-vuotiaana. Viimeiseksi liigaotteluksi jäi Lukkoa vastaan käyty kamppailu vuosi sitten tammikuussa.

- Ei tässä auta mennä kuin eteenpäin. Elämää on vielä paljon edessä, hyväntuulinen Mäntymaa kertoi noin puoli vuotta lopetusilmoituksen jälkeen.

Uusi ura valmentajana

Ikävistä tapahtumista huolimatta Mäntymaan rakkaus jääkiekkoa kohtaan ei ole sammunut, pikemminkin päinvastoin. Hän haluaa yhä pysyä lajin parissa ja on toiminut tällä kaudella Kärppien B-junioreiden kakkosvalmentajana. Ensi kaudella on aika ottaa yksi askel ylemmäs A-junioreiden kakkosvalmentajaksi.

Joskus tulevaisuudessa Mäntymaa voisi kuvitella itsensä Lauri Marjamäen paikalla, Kärppien päävalmentajaksi.

- Sen takia minä näitä hommia olen jatkanut. Se on unelma ja sitä kohti mennään.

Jääkiekkoilijana Mäntymaa tunnettiin monipuolisena puolustajana, joka ei kaihtanut vastuuta. Entä minkälainen on valmentaja-Mäntymaa?

- Pyrin yksilökeskeiseen valmentamiseen, että pystyn jokaista yksilöä erikseen auttamaan huipulle. Tietenkin aina, kun kiekko tippuu jäähän, niin aina taistellaan voitosta.

Liverpool voitti tuskaisella tavalla - mestaruus häämöttää

Raheem Sterling ja Luis Suarez juhlivat.

Voitolla Norwichista Liverpool varmisti paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa.

Raheem Sterling ja Luis Suarez juhlivat.

Liverpoolin haaveet ensimmäisestä Valioliigan mestaruudesta saivat sunnuntaina lisää pontta, kun joukkue kaatoi Norwichin vieraskentällä numeroin 3-2.

Helpolla Norwich ei Liverpoolia päästänyt, vaikka vierasjoukkue johti ottelua kaksi kertaa kahdella maalilla.

Voitto tarkoittaa sitä, että Liverpool varmisti paikkansa kolmen parhaan joukossa. Näin ollen merseysidelaiset pelaavat ensi kaudella Mestarien liigassa. Edellisen kerran Liverpool on pelannut Mestarien liigassa kaudella 2009-10.

Liverpoolin ero sarjassa toisena olevaan Chelseaan on nyt viisi pistettä. Kolmantena oleva Manchester City on pelannut kaksi ottelua Liverpoolia vähemmän, ja joukkueiden välinen ero on yhdeksän pistettä.

Liverpool aloitti jälleen hurmiossa

Liverpool aloitti Norwichia vastaan säkenöivällä tavalla. Hienoon kevätvireeseen äitynyt Raheem Sterling teki ottelun avausmaalin neljän minuutin pelin jälkeen. Vasta 19-vuotias keskikenttäpelaaja sai pallon Philippe Coutinholta ja latasi noin 25 metristä pallon komeasti Norwich-maaliin.

Toista osumaa saatiin odottaa viitisen minuuttia. Sterling teki tällä kertaa esityön ja liigan maalipyssy Luis Suarez viimeisteli kauden 30. maalillaan vieraat kahden maalin johtoon.

Suarez on ollut viime vuosina Norwichille todellinen painajainen, sillä ennen sunnuntaita uruguaylainen oli tehnyt Norwichia vastaan nejlässä edellisessä pelissä 11 täysosumaa.

Kahden pikamaalin jälkeen Liverpoolin pakka laski, ja Norwich otti ottelun ainakin näennäisesti komentoonsa. Kunnon maalipaikkoihin putoamista vastaan taisteleva kotijoukkue ei avauspuoliskolla päässyt.

Norwich pani ahtaalle

Norwich pääsi peliin mukaan jälkimmäisen 45-minuuttisen alussa. Pool-vahti Simon Mignolet'n ulostulos oli liian pehmeä, ja Gary Hooper pääsi viimeistelemään paluupallosta 1-2-kavennuksen. Osuma oli hyökkääjälle ensimmäinen 16 otteluun.

Maalin johtoasemassa Liverpool jälleen ryhdistäytyi. Norwichin keskikenttäpelaaja Bradley Johnson antoi surkean poikittaissyötön, jonka Sterling katkaisi keskialueella.

Englantilainen ampaisi tämän jälkeen väkevään juoksuun. Lopulta Sterling laukoi päivän toisen osumansa nimenomaan Johnsonin kautta Norwich-vahti John Ruddyn yli. Osuma oli Sterlingille tämän kauden yhdeksäs Valioliigassa.

Kotijoukkue tuli kuitenkin vielä uudestaan maalin päähän, kun Robert Snodgrass puski kotijoukkueen toisen maalin. Aivan parasta loppukiriä Norwich ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, joten Liverpool vei täydet pisteet Carrow Roadilta.

SARJATAULUKON KÄRKI

Liverpool 35 25 5 5 96-44 80
Chelsea 35 23 6 6 67-26 75
Manchester City 33 22 5 6 88-34 71
Arsenal 35 21 7 7 62-41 70
Everton 34 19 9 6 55-34 66
Tottenham 35 19 6 10 51-49 63

Kiinan GP:ssä sählättiin pahasti – "Todella, todella outoa"

Lewis Hamilton

Lewis Hamiltonille heilutettiin ruutulippua kierrosta liian aikaisin. Tämän myötä Kiinan osakilpailun lopputulokset määräytyvät 54 ajetun kierroksen mukaan.

Lewis Hamilton

Formula ykkösten Kiinan osakilpailussa nähtiin harvinainen virhe, kun kisan voittoon ajaneelle Mecedeksen Lewis Hamiltonille heilutettiin ruutulippua jo toiseksi viimeisellä kierroksella.

- Se oli erittäin outoa. Luulin nähneeni näkyjä. Se oli todella, todella outoa. Oli hyvä ajaa vielä yksi kierros, Hamilton kertoi kilpailun jälkeen.

- Hiljensin sekunniksi vauhtiani, mutta kun näin, ettei kukaan ollut radan reunalla, jatkoin matkaani.

Shanghain radalla ajettiin täydet 56 kierrosta, mutta F1-sääntöjen mukaan lopputulokset otetaan lippuvirheen vuoksi kolmanneksi viimeisen kierroksen eli 54. kierroksen järjestyksen mukaan.

Pistesijoihin sählinki ei vaikuta, mutta Caterham-kuski Kamui Kobayashi putoaa yhden sijan Marussian Jules Bianchin taakse.

Hirviteatteri sekoittaa Jyväskylää – jäähalli pullistelee Salibandyliigan finaalissa

Happee

Happeen miesten salibandyjoukkueen markkinointivelho Lasse Riitesuon mukaan innostus tarttuu. Ja laittaa kaupungin sekaisin.

Happee

JYVÄSKYLÄ. Miesten salibandyliigan loppuottelut jatkuvat tänään Jyväskylässä. Finaalisarja on katkolla jyväskyläläiselle Happeelle, joka siirsi mahdollisen ratkaisuottelun Jyväskylän monitoimitalolta viereiseen jäähalliin.

Happeen joukkueen markkinoinnista vastaavan Lasse Riitesuon mukaan innostus salibandyfinaaleista tarttuu – ja sen mukana täyttää jäähallin.

- Ulkona oli vielä jonoa. Seisomapaikkoja on vielä myymättä joku sata, mutta jokainen istumapaikka on myyty, Riitesuo kertoo ennen ottelua.

Illan ottelua seuraa jäähallissa 4600 ihmistä, mikä on Salibandyliigassa melkoinen luku. 2000-luvun alkupuolella Joensuussa finaaleja seurasi yli 5000 ihmistä, mutta silloin sponsori takasi yleisölle ilmaisen sisäänpääsyn.

Jäähallin täyttyminen ja yleisömäärän moninkertaistaminen Monitoimitalolla pelatusta finaalista ei yllättänyt Riitesuota.

- Aina vähän sama kun kalaan lähdetään, ei sinne sellaista puolikasta sinttiä lähdetä hakemaan vaan sitä isointa. Tottakai se oli se tehtävä, että jokainen paikka täytetään. Upea juttu, jos nyt onnistutaan.

Jyväskylässä eletään tällä hetkellä melkoista salibandyhuumaa. Riitesuon mukaan kaiken avain on innostus.

- Ei tästä varmaan hirveästi virkamiesmäisyys paista läpi, Riitesuo nauraa.

- Hirviteatteri on sellainen, että se saa innostumaan ja kaikki mukaan. Sitten haluaa tietenkin tulla katsomaan, uusi juttu, ja kun tehdään niin isolla sydämellä tämä homma, niin se tarttuu.

Finaaliottelun alla jokainen on joutunut hommiin, mutta tekemisessä on ollut hyvä meininki.

- Kyllähän siinä on jokainen meistä laittanut itsensä likoon. Kollega Jani Oravan kanssa ollaan saatu eroanomuksia Facebookissa, että ei enää tarvitsisi olla kaveri. Jokainen, joka on tässä ollut mukana, on liekittänyt sitä hommaa ja innostus tarttuu, Riitesuo kertoo.

Sunnuntaina jäähallissa nähdään totista salibandyä, kun mestaruustaisto käy kuumimmillaan. Tapahtuman tekijöille voitto on kuitenkin jo taattu.

- Tämä areena on tänään Hirviteatteri ja täällä on juhlat. Tottakai olisi kiva myös voittaa ottelu, mutta me olemme onnistuneet jo nyt, hymyilee Riitesuo.

Salibandyn SM-finaalien 4. ottelu Happee-Classic on seurattavissa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 15.45 lähtien.

Toimitusjohtaja lataa: "Tappara on koko Suomen joukkue"

Tappara fanit

Mikko Leinosen mukaan Tapparan fanituotteita myydään Lapista Uudenmaan rannikolle asti.

Tappara fanit

OULU. Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen oli Raksilassa seuraamassa, kun Tappara haki vierasvoiton ja toisen mestaruuskiinnityksen 3-2-voitolla Kärpistä.

58-vuotiaalla Leinosella on erityinen tunneside Raksilaan ja Kärppiin, sillä hän oli keväällä 1981 voittamassa mestaruutta oululaisten riveissä.

- Siitä 30 vuoden takaa tapahtuneesta on mukavia muistoja, mutta ne ovat jo tuolla takaraivossa. Ei sitä enää sillä lailla muistele, kun ne ovat niitä nuoruuden hienoja hetkiä, Leinonen sanoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

Lauantaina Ouluun oli matkannut ainakin kolme bussilastillista Tappara-faneja, jotka pitivät hyvin ääntä Raksilan reilun 6000 katsojan joukossa. Kärppiä sanotaan usein Puolen Suomen Joukkueeksi, mutta Tappara vetää Leinosen sanojen mukaan vielä paremmaksi.

- Tappara on koko Suomen joukkue ja kannattajia on ympäri maata. Aina löytyy Tappara-faneja, pelasi joukkue sitten pohjoisessa, etelässä tai idässä, Leinonen laukoi.

- Me myymme paljon fanituotteita Lapista Uusimaan rannikolle asti. Me näemme siitä, että Tappara on sellainen, johon on helppo samaistua. Meillä on erittäin hyvät värit – oranssi, valkoinen ja sininen. Ne sopivat tytöille ja pojille. Olemme siinä mielessä aurinkoinen joukkue, hän jatkoi.

Bottas tyytyväinen epäonnestaan huolimatta – "Ei helpoin tehtävä"

Valtteri Bottas shanghai williams

Valtteri Bottaksella olisi ollut mahdollisuudet parempaan sijoitukseen Kiinan osakilpailussa.

Valtteri Bottas shanghai williams

Valtteri Bottas oli formula ykkösten Kiinan osakilpailun jälkeen ristiriitaisin tuntein. Seitsemäs sija lämmitti Williams-kuskin mieltä, mutta 24-vuotiasta suomalaista jäi kaivelemaan GP:ssä kokemansa epäonni.

Bottas putosi heti lähdössä pari sijaa, kun Mercedeksen Nico Rosberg törmäsi kevyesti hänen kanssaan. Lisäksi Bottaksen Williamsista ei välittynyt kunnolla tietoja tallille kilpailun aikana.

- Tämä oli minulle hyvä kilpailu, vaikka sainkin kovan tällin kylkeeni lähdössä. Se maksoi minulle muutaman sijan. Jouduin lisäksi ajamaan koko kisan ajan ilman telemetriä, mikä ei ole helpoin tehtävä, Bottas summasi Shanghain kisan tallinsa verkkosivuilla.

- On hyvä asia, että kehityimme koko viikonlopun ajan. On hienoa ottaa askeleita eteenpäin ja odotamme samaa Espanjasta kolmen viikon päästä, Bottas jatkoi.

Bottas jätti Shanghaissa tallitoverinsa Felipe Massan taakseen. Massa oli kilpailun alussa mukana kärkitaistossa, mutta pitkäksi venähtänyt varikkokäynti pudotti brasilialaisen lopulta sijalle 15.

- Minulla oli jälleen hyvä lähtö ja taistelimme kärjessä. -- Ensimmäisellä varikkokäynnillä tehtiin virhe, jonka vuoksi en enää taistellut voitosta. Se oli turhauttava tilanne ja meidän täytyy pitää huoli siitä, ettei sellaista enää tapahdu, Massa manasi.

Ojansivu ei ole kuten muut - "Näytän tunteeni"

Olli-Pekka Ojansivu

Miesten lentopallon finaalisarja jatkuu pääsiäisen jälkeen tiistaina Tampereella. Kokkolan Tiikereiden kantava hahmo tällä kaudella on ollut hakkuri Olli-Pekka Ojansivu, joka vapaa-aikanaan viihtyy mielellään keittiössä - lieden äärellä. Urheiluruutu tapasikin "Lelun" täällä.

Olli-Pekka Ojansivu

 

Kärppien kanadalaisella on tärkeä erityisrooli

Ben Maxwell

Ben Maxwell on oppinut suomalaistuomareiden tavoille ja kauhoo aloituksia kovalla prosentilla.

Ben Maxwell

OULU. Kärppien Ben Maxwell on ottanut pudotuspelien edetessä yhä suurempaa roolia erittäin tärkeässä osassa peliä – aloituksissa. SM-liigan puutteellisten tilastojen vuoksi tarkkoja prosentteja ei ole tarjolla, mutta kanadalainen on lähes aina kovimmissa aloituksissa mukana.

Kaikissa erikoistilanteissa ja aloituspisteissä aloituksiin kyyristyvä Maxwell on saanut kauden edetessä paremmin kiinni linjatuomareiden tavasta viheltää. Vielä marraskuussa hän valitteli lentävänsä usein ulos aloituksista.

- Täällä ei voi esimerkiksi lyödä mailaa tai pyörähtää. Jokainen linjuri on oma persoonansa ja he näkevät asiat vähän eri tavalla. Hekin ovat ihmisiä ja täytyy osata mukautua heidän tyylinsä mukaan, Maxwell kertoo.

Kanadalainen pelasi alkukauden tehoketjussa yhdessä Ivan Humlin ja Juhamatti Aaltosen kanssa. Keväämmällä ketju kuitenkin rikottiin, kun Aaltonen siirrettiin toiseen ketjuun. Lauantaina alkukauden kolmikko oli taas yhdessä kolmannessa finaalissa.

- Valmentaja yritti herätellä joukkuetta ketjuvaihdoksilla. Pelasimme Humlin ja Aaltosen kanssa paljon runkosarjassa ja meidän täytyy löytää se sama kemia uudelleen.

Välipäivät lungisti

Viimeksi AHL:ssä pudotuspelejä tahkonneelle Maxwellille kevät on parasta aikaa ja hän odottaa innolla jo seuraavaa finaalia. Sävelet Tapparan voittamiseen ovat selvät.

- Meidän täytyy saada kiekkoa maalille. Maalivahdin edessä pitää olla ruuhkaa, koska hän pelaa niin hyvin. On tärkeää, ettei hän näe kiekkoa.

Ennen maanantain kamppailua on edessä yksi välipäivä, jonka aikana Ouluun hyvin kotiutunut kanadalainen ottaa lungisti.

- Pelaamme varsin tiukalla aikataululla, joten yritän vain levätä mahdollisimman paljon välipäivinä. Minulla ei ole mitään taikauskoja tai rutiineja, joten yritän vaan säästellä energiaa pelien välillä.

Kommentti: Sebastian Vettel – maailmanmestarista kiusankappaleeksi

Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel on tällä hetkellä Kimi Räikkösen kanssa F1-sirkuksen turhautunein kuljettaja, kirjoittaa Sami Laine.

Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel esiintyi vielä Kiinan GP:n aika-ajojen jälkeen hymyissä suin. Herätys todellisuuteen oli kuitenkin sunnuntaina todella tyly, kun lauantain sateesta ei ollut tietoakaan. Vettel toivoi kauden neljänteen osakilpailuun märkää keliä, jotta Mercedes ei olisi aiemmilta viikonlopuilta tutun ylivoimainen.

Vielä aika-ajoissa Mercedesten vauhdissa pysynyt Red Bull hyytyi Shanghain radalla pahemman kerran. Mercedesmäiseen dominointiin aiempina kausina tottunut Vettel purki suuren pettymyksensä tallitoveriinsa Daniel Ricciardoon.

Nelinkertaisen maailmanmestarin rooli on vaihtunut erittäin karulla tavalla parrasvaloissa paistattelevasta supertähdestä kulisseissa valittavaksi kiusankappaleeksi. Tämä tuli formulakansan tietoisuuteen viimeistään Kiinan GP:n puolivälissä.

Ricciardo oli koko viikonlopun tallitoveriaan nopeampi ja Vettelin pinna paloi pahemman kerran, kun aussikuskin ajokki näkyi peileistä. Vettel vähät välitti radiokeskustelusta, jossa häntä pyydettiin väistymään Ricciardon tieltä. Lopulta Ricciardo kiihdytti nopeampana saksalaisen ohi ja säilytti paikkansa neljäntenä loppuun saakka.

Vettel selitteli kisan jälkeen käytöstään väärinymmärryksenä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Vettel on tällä hetkellä Fernando Alonson varjoon jääneen Kimi Räikkösen kanssa F1-sirkuksen turhautunein kuljettaja.

Shanghain kohtaus Ricciardon kanssa oli Vettelin epätoivoinen yritys näyttää tallitoverille kaapin paikka. Hallitseva maailmanmestari epäonnistui kuitenkin pahasti. Hyväkäytöksinen Ricciardo on ohittanut Red Bullin nokkimajärjestyksessä kollegansa.

Vettelin valitusvirret ovat turhia, sillä fakta nyt vain on se, että Red Bullin neljän vuoden marssi MM-tittelistä toiseen on päättynyt kuin seinään. Mercedes on ottanut paikan kuninkuusluokan hallitsijana, eikä Vettel tee pikkupoikamaisella käytöksellään hallaa kuin itselleen ja tallilleen.

Räikkönen MTV:lle: "Outo viikonloppu"

Kimi Räikkönen ferrari

Kimi Räikkösen mukaan Kiinan GP:n suurimpana huolena oli huono pito.

Kimi Räikkönen ferrari

Kimi Räikkösen osalta Kiinan F1-viikonloppu oli suuri pettymys. Ferrarin suomalaiskuski oli harjoituksista lähtien ongelmissa ja myös sunnuntain osakilpailu oli hänelle vaikea. Kahdeksanneksi ajanut Räikkönen valitteli etenkin Ferrarinsa pitopuolta.

- Jotenkin on vaikeaa. Alun nopeita mutkia täytyy ajaa hissukseen, etteivät eturenkaat hajoa. Sen jälkeen pitoa ei ollut eturenkaissa eikä takareinkaissa, Räikkönen kertoi MTV:n haastattelussa.

Räikkönen suhtautui tulevaisuuteensa kuitenkin myönteisesti.

- Koko viikonloppu oli jotenkin outo, mutta kyllä tämä tästä.

Sebastian Vettel selitti outoa käytöstään: "En ymmärtänyt"

Sebastian Vettel

Sebastian Vettelin mukaan hän ei ollut Kiinan GP:n aikana varma, millä taktiikalla Red Bullit ajoivat. Vettel ei meinannut päästää Daniel Ricciardoa ohitseen tallimääräyksistä huolimatta.

Sebastian Vettel

Formula ykkösten Kiinan osakilpailun mielenkiintoisin tilanne nähtiin Red Bull -tallin osalta. Hallitseva maailmanmestari Sebastian Vettel ei suostunut kilpailun puolivälissä päästämään tallitoveriaan Daniel Ricciardoa ohitseen, vaikka talli näin radion kautta määräsi.

Vettelin mukaan tilanteessa oli kyse väärinymmärryksessä.

- En ymmärtänyt ensin, mitä minulle kerrottiin. Luulin, että meillä oli eri strategia. Hän oli kuitenkin tänään minua selvästi nopeampi, Vettel kertoi kilpailun jälkeen MTV:n lähetyksessä.

Shanghaissa viidenneksi Ricciardon taakse sijoittunut Vettel ei pystynyt heti kilpailun jälkeen erittelemään, miksi Ricciardo on tällä hetkellä häntä nopeampi.

- En tiedä mistä se johtuu. Autossani ei ollut ongelmia. Hän on vain nopeampi. En pidä joistain asioista. Ero on suuri, mutta tiedän, ettei eroja ole niin paljoa. Meidän täytyy vain jatkaa työntekoa.

Aina hymy huulillaan esiintyvä Ricciardo suhtautui Vettelin käytökseen varovaisesti.

- En tiedä, mitä hän sanoo kisan aikana radion kautta. Kuulin tästä vasta kilpailun jälkeen. Emme olleet varmoja strategiastamme. Katsotaan asiaa myöhemmin. En halua aloittaa konflikteja tai muuta, Ricciardo painotti.

Alonsolla kauhunhetkiä heti lähdössä: "Olimme todella onnekkaita"

Fernando Alonso

Fernando Alonso ja Felipe Massa kolaroivat Kiinan GP:n lähdössä. Molemmat selvisivät tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä.

Fernando Alonso

Fernando Alonso saalisti Shanghaissa Ferrarille erittäin tärkeän palkintopallisijan. Alonso oli kiinni jopa toisessa sijassa, mutta joutui lopulta taipumaan Mercedeksen Nico Rosbergille. Alonson kolmossija oli italialaistallille kauden ensimmäinen palkintopallisijoitus.

- Tämä oli hyvä viikonloppu ja saimme muutoksien myötä autosta kilpailukykyisemmän. Olen tyytyväinen palkintopallisijaan ja olen nyt kolmantena MM-sarjassa. Olemme taas mukana taistossa, Alonso kertoi Kiinan osakilpailun lehdistötilaisuudessa.

Alonson onnistunut kilpailu alkoi kauhunhetkillä. Espanjalainen törmäsi heti lähdössä Williamsin Felipe Massan kanssa, eikä heti tiennyt, mitä Ferrarilleen tapahtui.

- Se oli kova törmäys. Kysyin radion kautta, mitä autolle tapahtui. Auto pysyi onneksi kunnossa. Olimme todella onnekaita, että pystyimme ajamaan loppuun saakka, Alonso totesi tyytyväisenä.

Ylivoimaisen Hamiltonin aika kävi pitkäksi: "Ajoin yksin kilpaa"

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton otti Kiinassa jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Brittikuski oli kärjessä lähdöstä ruutulipulle saakka.

Lewis Hamilton

Kiinan F1-osakilpailussa jatkui sama tahti: Mercedes vei ja muut vikisivät. Lewis Hamilton oli läpi viikonlopun täysin ylivoimainen ja Shanghain kisa päättyi lopulta britin kolmanteen peräkkäiseen voittoon.

- En olisi voinut tehdä tätä ilman tiimin kovaa työtä. En voi uskoa, kuinka hieno auto on. Tämä on palkinto kaikesta hyvästä työstä, Hamilton hehkutti kisan jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Hamilton toivoi lauantain märkäkelin aika-ajojen jälkeen sunnuntain kisaan kuivempaa rataa. Britin toiveet toteutuivat, eikä kauden neljännessä osakilpailussa nähty sadetta.

- Minun täytyi tehdä muutoksia eilisestä, mutta kaikki sujui hyvin. Ajoin kilpaa yksin, vaikka menetinkin aikaa varikkokäyntien aikana. Hienoa myös, että Nico (Rosberg) ajoi toiseksi. Täällä renkaat olivat kovilla ja etenkin vasemman puolen renkaat kuluivat, Hamilton kertoi.

Mercedes-kuskit jakavat MM-sarjan kärkipaikat. Rosberg jatkaa MM-kärjessä 79 pisteellään ja Hamilton on 75 pisteellään toisena. Hamilton kuitenkin muistutti, että kausi on vasta alussa.

- Meidän täytyy jatkaa kovaa työtämme, sillä tallit ovat luonnollisesti tulossa erittäin kovaa perässämme.

Rosberg totesi Hamiltonin kommenttien jälkeen, ettei ole huolissaan tallitoverinsa voittoputkesta.

- Aion pysyä johdossa. Kärkipaikka on hyvä asia. Tämä oli minulle vaikea viikonloppu, sillä esimerkiksi autoni telemetria ei toiminut lainkaan. Olen todella tyytyväinen toiseen sijaani. Odotan innolla Barcelonan kisaa, Rosberg sanoi.

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä