Maailmantilaston ykkönen toivoo kultamitalin tuovan lohtua Malesialle

Nicol David on squashin maailman ykkönen

Kansanyhteisön kisoissa kultaa squashissa vienyt, maailmanlistan ykkönen Nicol David toivoo, että hänen menestyksensä voi auttaa lentoyhtiön turmien murjomaa Malesiaa.

Nicol David on squashin maailman ykkönen

Malesialainen squashin pelaaja Nicol David toivoo, että hänen Kansanyhteisön kisoissa maanantaina voittamansa kultamitali voisi tuoda hieman lohtua maalle sen lentoyhtiön turmien jälkeen.

- Tämä on vaikeaa aikaa Malesialle ja tämän kaltaiset pelit voivat pitää sieluamme yllä. Kuljemme yhdessä eteenpäin... Ja tarvitsemme jotakin, joka saa meidät kulkemaan eteenpäin, David sanoo.

David peittosi loppuottelussa hallitsevan maailmanmestarin Laura Massaron. Katsomassa voitokasta ottelua oli muun muassa Itä-Ukrainan lentoturmassa kuolleen pilotin naapuri.

- Tämä on ollut vaikeaa, ja hänen voittonsa merkitsee paljon, koska Malesian nimi ei ole esiintynyt hyvissä yhteyksissä viime aikoina, naapuri, tällä hetkellä Glasgow´ssa opiskeleva Prema Lechumanan sanoo.

Maailmantilaston ykkösenä ensimmäisenä aasialaisnaisena koskaan oleva Nico David ei puheidensa keskellä unohtanut puhua lajin puolesta, jotta se pääsisi tulevaisuudessa olympialaisiin. Kansanyhteisön kisoissa Glasgow´ssa squash on kerännyt runsaasti yleisöä.

- Tämä on ollut uskomaton kenttä, ihmiset hurraavat pelin alusta loppuun. Toivottavasti olympiakomitea saa tästä kimmokkeen ottaa lajin mukaan 2020, David toivoo.

Malesian ensimmäinen lentoturma oli maaliskuussa, kun lentoyhtiö Malesia Airlinesin kone katosi ja kaikki matkustajat menehtyivät. Tuorein turma tapahtui heinäkuun puolessa välissä, kun saman yhtiön kone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa.

Nuori juoksun maailmantilaston kuudes kuoli auto-onnettomuudessa

Torrin Lawrence

USA:n 25-vuotiaan juoksija Torrin Lawrencen elämä päättyi maanantaina traagisesti, kun rekka törmäsi hänen autoonsa.

Torrin Lawrence

USA:n juoksija Torrin Lawrence kuoli auto-onnettomuudessa maanantaina. Vasta 25-vuotias urheilija oli kaikkien aikojen yleisurheilun sisäratojen 400 metrin tilastoissa kuudentena ajallaan 45.03.

Äskettäin hän oli myös osana USA:n 4x400 metrin viestijoukkuetta, joka otti kultaa IAAF:n sprinttikilpailuissa Nassaussa.

25-vuotias Lawrence kuoli, kun kuorma-auto törmäsi hänen autoonsa lähellä Cordelea Georgiassa.

Kymmenet tuhannet ihmiset valtaavat Jyväskylän kolmen yön päästä

Helsingin ralliyleisö kuvassa

Vaikka Jyväskylän rallin yleisöpiikit osuvat 2000-luvun vaihteeseen, keräännee suurtapahtuma Latvalan ja muiden suomalaisten ansiosta paikan päälle jälleen tuhansia ja taas tuhansia rallifaneja.

Helsingin ralliyleisö kuvassa

Jyväskylään odotetaan suurta yleisöryntäystä, kun MM-rallitapahtuma käynnistyy torstaina eli kolmen yön päästä.

Viime vuosina rallihurmos on kerännyt noin 250 000 – 300 000 rallifania.

Huippuvuodet osuvat muun muassa Tommi Mäkisen ja Marcus Grönholmin menestysvuosiin, jolloin oli paljon suomalaisia tiiviisti MM-taistossa. Parhaimmillaan yleisöä oli 1990-2000-lukujen vaihteessa. Tuolloin heitä oli arvioiden mukaan noin 400 000.

Nytkin yleisöä uskotaan virtaavan Jyväskylään, koska suomalaisten asemat ovat hyvät, kun Jari-Matti Latvala kaasuttelee toisena, Mikko Hirvonen viidentenä ja Juho Hänninen kahdentenatoista MM-sarjassa.

Jyväskylän MM-rallin toimitusjohtaja Tiina Lehmonen on tyytyväinen, jos Paviljongin kilpailukeskusalueella käy noin 60 000 ihmistä viikonlopun aikana.

- Haasteellisempaa on tietää, paljonko metsissä käy porukkaa.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio.

Suomalaisessa suurtapahtumassa poliisien silmät avautuvat

Jari-Matti Latvala radalla

Poliisi on varautunut sankoin voimin Jyväskylän MM-ralliin.

Jari-Matti Latvala radalla

Poliisi on varautunut laajalla rintamalla Jyväskylän MM-ralliin ja sen oheistapahtumiin.

- Kaikki käytettävissä olevat poliisit valvovat yleistä järjestystä ja tuvallisuutta, kertoo Jyväskylän MM-rallin yleisjohtaja, ylikomisario Veikko Stolt Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Jyväskylän lisäksi poliisipartioita tulee Tampereelta valvomaan ralliväen turvallisuutta. Heitä tarvitaan myös liikennevalvonnassa. Poliisien kokonaisvahvuus on noin 30.

- Tämä onkin meille tosi iso tapahtuma. Valvomista riittää esimerkiksi oheistapahtumissa, kun ihmiset juovat alkoholia. Koko ihmisen käyttäytymiskirjo tuleekin poliiseille tutuksi, jos se ei sitä vielä aiemmin ole, Stolt kertoo.

Hänen mukaansa poliisi on varautunut majoittamaan häiriköitä ja päihtyneitä.

- Lisäksi varmasti tapahtuu varkauksia, joten töitä riittää.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio

Yli 5000 katsojaa ostanut lippunsa Susijengin Liettua-maaotteluun

Gerard Lee jr suojaa palloa Saksaa vastaan

Suomen Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaotteluun on myyty ennakkoon jo yli puolet lipuista. Harjoitustappion Saksalle sunnuntaina kärsinyt Susijengi kohtaa Helsingin Jäähallissa Liettuan.

Gerard Lee jr suojaa palloa Saksaa vastaan

Suomen Koripalloliiton maanantaina 4.8. pelattava 75-vuotisjuhlaottelu Susijengin ja Liettuan välillä vastaan kiinnostaa kotimaista urheilukansaa. Istumapaikkansa Helsingin Jäähallin "Sudenpesään" on ehtinyt lunastaa jo yli 5,000 katsojaa ennakkolipunmyynnin kautta. Mukaan mahtuu vielä, sillä hallin katsojakapasiteetti on yli 8000.

Viime kesän EM-kisoissa yhdeksänneksi sijoittunut ja historiansa ensimmäistä kertaa MM-kisanäyttämöille valmistautuva Susijengi juhlii 75. vuottaan kansainvälisillä parketeilla maanantaina 4. elokuuta, kun Helsingin Nordenskiöldinkadun Jäähallin "Sudenpesään" vieraaksi saapuu hallitseva EM-hopeamitalisti Liettua.

Kansainvälisten kenttien kestomenestyjä Liettua valmistautuu Susijengin tavoin Espanjan MM-kisaurakkaan ja tuo "Nordikselle" mukanaan tukun kansanvälisiä tähtiä, mm. NBA-miehet Jonas Valanciunas (210 cm/22 v) ja Donatas Motiejunas (213/23) sekä eurokenttien kestokasvot Mantas Kalnietis (195/27), Jonas Maciulis (198/29) ja Renaldas Seibutis (196/29).

Suomi ja Liettua kohtasivat viimeksi Vilnassa kesällä 2013. Liettua voitti ottelun 78-76.

Williams-pomo: Vauhdinpuute pilasi kisan - ei taktiset kömmähdykset

Valtteri Bottas ajaa Williamsiaan Unkarissa

Williamsilta uupui vauhtia Unkarin GP:n viileissä oloissa. Tallin kehitystyöstä vastaavan insinöörin Rob Smedleyn mukaan syyt eivät olleet taktisella puolella.

Valtteri Bottas ajaa Williamsiaan Unkarissa

Williamsin Valtteri Bottaksen kolmen peräkkäisen palkintopallisijan putki katkesi sunnuntaina Hungaroringillä.

Bottas menetti aikaa varikkopysähdyksellä turva-auton tultua radalle ja hän oli vaikeuksissa kolmannella stintillään keskikovien renkaiden kanssa.

Vaikka rengasvalinta vaikutti väärältä, tallin kehitystyöstä vastaava insinööri Rob Smedley oli sitä mieltä, että Williamsin vauhti ei yksinkertaisesti riittänyt kärkisijoista taistelemiseen.

- Mielestäni emme tehneet taktista kömmähdystä. Suurin ongelma oli auton vauhti. Neljässä viime kilpailussa meillä on ollut toiseksi nopein auto, mutta putoaminen toiseksi nopeimmasta autosta viidenneksi nopeimpaan käy aika äkkiä, Smedley kertoi Autosportille.

- Olimme kohtalaisia kuumemmissa lämpötiloissa, mutta sunnuntaina rata viileni 18-20 astetta ja me emme vain saaneet vauhtia irti autosta.

Smedleyn mukaan päätös ottaa keskikovat renkaat käyttöön johtui siitä, ettei talli uskonut pehmeiden kestävän tarpeeksi kauan.

Valtteri Bottas yritti päästä maaliin keskikovilla renkailla, mutta lopulta hän jäi kahdeksanneksi jouduttuaan tekemään varikkopysähdyksen kilpailun lopussa. Keskikovien renkaiden lämpiämiseen meni paljon aikaa.

- Meillä oli ehdottomasti mahdollisuus suoriutua paremmin tiiminä. Renkaiden lämpiäminen kesti ikuisuuden, Bottas totesi.  

Rallin suurlupaus: ”MM-kultaa seitsemän vuoden päästä – teltassa olen jo käynyt”

Teemu Suninen

Tuusulalainen Teemu Suninen kilpailee ensimmäisessä MM-rallissaan Jyväskylässä, mutta katse on jo tiukasti tulevaisuudessa: MM-kullassa asti.

Teemu Suninen

Tuusulalainen Teemu Suninen kaasuttelee ensimmäisen MM-rallinsa nyt loppuviikon aikana Jyväskylässä.

Vasta toista kautta rallia ajava 20-vuotias mies haluaa päästä tosissaan taistelemaan MM-pisteitä yleiseen luokkaan viiden vuoden päästä.

- Sinne on vielä pitkä matka, mutta yritän tehdä työni hyvin. Elämäni suurimpana unelmanani on voittaa rallin maailmanmestaruus seitsemän vuoden päästä.

Nuorukainen kertookin elävänsä tiukkaa urheilijan elämää. Bilettämiseen ei oikein jää aikaa.

- Hyvin vähän olen päihteiden kanssa tekemisessä. Varmasti kaikki kerrat mahtuvat yhden käden sormiin vuoden aikana. Lisäksi joudun tinkimään kavereistani ja sosiaalisista suhteistani, mutta näin erottuvat parhaiten parhaat kaverit, jotka ymmärtävät ja tukevat, Suninen toteaa tyytyväisenä.

Hänen mahdollisella tulevalla MM-tallillaan ei ole väliä. Mies on kuitenkin jo luonut suhteita.

- Minulle on sama, missä tallissa saan vehkeet alleni, kunhan auto on kilpailukykyinen ja homma sujuu tiimin kanssa. Koetan saada nimen paperiin ja niin, että kaverit muistavat minut Jyväskylän kisasta. Teltassa olen jo käynyt, mutta en ole vielä ollut pomon juttusilla, Suninen sanoo, mutta ei ymmärrettävästi voi kertoa asiasta tämän enempää.

Jyväskylän MM-rallia hän odottaa innostuneena.

- Kova ja pitkä kisa tulee olemaan, ja voitto on mielessäni. Jos pääsen kolmenkin joukkoon, olen tyytyväinen.

Jyväskylän MM-rallissa Suninen kilpailee RC3-luokassa suomalaisen huipputiimin tukemana.

- Luokassa muut ovat kisanneet jo puoli kautta, kun minulla on ensimmäinen kisa tällaisella autolla vähäisillä testeillä. Testeissä sain kuitenkin hyvän fiiliksen. Minulla onkin täysi luotto autoon, Suninen toteaa tyytyväisenä.

Aiemmin hän on ajanut menestyksellisesti kartingia ja rallicrossia.

Ensimmäisen kerran hän ajoi autolla rippikouluikäisenä kaverinsa mökillä Keski-Suomessa.

- Ensimmäinen ja toinen lähtö ei onnistunut, koska toimin vähän liian aggressiivisesti kytkimen kanssa. Ongelma kuitenkin ratkesi, kun otin rauhallisesti ja oivalsin, miten se toimii. Pellolla kuitenkin välillä pyörähtelin ja sain iskareita rikki.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio

Messin oikeudenkäynti jatkuu - joutuuko jalkapalloilija itse oikeuteen?

Lionel Messi voi pahoin MM-finaalissa.

Oikeusprosessi Lionel Messin ja isän epäillystä verojen pimityksestä jatkuu, kun Espanja yrittää kukistaa julkisen talouden surkeaa tilaa.

Lionel Messi voi pahoin MM-finaalissa.

Barcelonan oikeusistuin ei keskeytä Lionel Messiin liittyvää oikeusprosessia syyttäjän pyynnöstä huolimatta. Oikeusistuimen lausunnossa sanotaan, että sillä on riitävää näyttöä siitä, että jalkapallotähti on voinut olla tietoinen kuvaoikeuksien veronkierrosta.

Jo kesäkuussa Messin PR-firma sanoi, että syyttäjä aikoo hylätä veronkiertoon liittyvät syytteet.

Messiä ja hänen isäänsä Jorge Messiä syytetään 4 miljoonan euron jalkapallotähden kuvaoikeuksien maksamattomista veroista vuosina 2007-2009. Viime vuonna Jorge Messi maksoi 5 miljoonaa euroa hyvittääkseen väitetyn veronkierron.

Kun nyt käynnissä olevat tutkimukset päättyvät, valtakunnan syyttäjällä ja verotoimistolla on 10 päivää aikaa hylätä tai nostaa vankka syyte Messiä vastaan, jolloin tämän itsensä täytyy saapua oikeuteen. Toistaiseksi sekä hän että isä ovat kiistäneet syytteet.

Espanja yrittää kaikin tavoin kukistaa veronkiertoa korjatakseen maan surkeassa tilassa olevaa julkista taloutta.

Hyypiä hankki Valioliigasta tutun maalivahdin Brightoniin

Wayne Rooney teki maalin David Stockdalen taakse

David Stockdale siirtyy Valioliigasta pudonneen Fulhamin riveistä Sami Hyypiän alaisuuteen Mestaruussarjan Brighton Hove & Albioniin.

Wayne Rooney teki maalin David Stockdalen taakse

Brighton-manageri Sami Hyypiä on vahvistanut maalivahtiosastoaan.

Fulhamissa vuodesta 2008 torjunut David Stockdale, 28, siirtyy Brightoniin kolmen vuoden mittaisella sopimuksella. Seura tiedotti siirrosta nettisivuillaan.

- Olemme tehneet töitä siirron eteen jo jonkin aikaa. Hänellä on hyvää kokemusta Valioliigasta ja Mestaruussarjasta, mutta 28-vuotiaana hän on nyt parhaassa iässä, Hyypiä kertoi seuran verkkosivuilla.

Brightonin maalivahtivalmentajana työskentelevälle Antti Niemelle Stockdale on tuttu kaveri.

- Antti tuntee Davidin todella hyvin peliajoiltaan Fulhamista. Hän tietää hänen vahvuutensa ja ominaisuutensa. David oli jokin aikaa sitten todella lähellä pääsyä Englannin maajoukkueeseen, Hyypiä totesi.

Brightonin kaksi muuta maalivahtia ovat kokenut tanskalainen Casper Ankegren, 34, ja nuori Christian Walton.  

Leedsistä kotoisin oleva Stockdale on Brightonin neljäs hankinta tänä kesänä. Aiemmin seuraan on kiinnitetty Aaron Hughes, Nzuzi Toko ja Chris O’Grady.

Jyväskylän MM-ralli alkaa torstaina – tarkka voittoaika on jo tiedossa

Sebastien Ogier radalla

Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoo, mikä on MM-rallin voittoaika sunnuntaina.

Sebastien Ogier radalla

Voittaako Mikko Hirvonen Jyväskylän MM-rallin? Juhliiko Jari-Matti Latvala toista voittoaan Jyväskylässä? Nouseeko Juho Hänninen jopa voittotaisteluun viikonloppuna?

Tätä ei tiedä vielä kukaan. Tai jos tietää, hän on todella hyvä ennustaja tai selvännäkijä.

Ennustajaksi ryhtyy myös Jyväskylän MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen. Hän kertoo Yle Urheilulle, mikä on torstaina alkavan Jyväskylän MM-rallin voittoaika sunnuntaina.

Se ei kuitenkaan tule kuin apteekin hyllystä vaan tiukan analyysin jälkeen asiantuntevasti perustellen.

- Siellä on 362 kilometriä erikoiskokeita. Jos kilpailun keskinopeus on lähempänä 120, silloin niillä menee vähän reilu 150 minuuttia. Voittoaika on 2 tuntia, 31 minuuttia ja 15 sekuntia. Tarkiainen ennustaa.

Sunnuntaina jännitetään voittajan lisäksi siis sitä, miten käy hänen ennustuksensa.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio.

HJK:n Schüller odottaa keskiviikon europeliltä vimmaa

Suomen maajoukkueen Rasmus Schüller (kesk.) pelitilanteessa.

Keväällä murtuman takia sivussa ollut HJK:n Rasmus Schüller kertoo tunnelmia ennen keskiviikon ottelua. Pelaaja nauttii europelien tuomasta paineesta, vaikka se pitääkin joukkueen kesän kiireisenä.

Suomen maajoukkueen Rasmus Schüller (kesk.) pelitilanteessa.

Pari viikkoa sitten loukkaantumisen jäljiltä pelikentälle palannut Rasmus Schüller odottaa innolla keskiviikkoista ottelua Kyproksen Apoelia vastaan.

- Rabotnickia vastaan oli todella hienoa pelata, tää on meidän kotiluola. Jos katsomo on täynnä ja tulee samanlainen vimma päälle kuin edelliskerralla, se on pelkkää plussaa, Schüller kuvailee viitaten liigan edelliseen otteluun, jolloin kotistadion Töölössä oli lähestulkoon täynnä.

Schüller joutui sivuun toukokuussa SJK-ottelun jälkeen, jossa hän mursi värttinäluunsa. Joukkueessa on ollut muutenkin paljon kierrätystä, minkä keskikenttäpelaaja toteaa olevan pelkästään hyvä asia.

- Koko ajan on kaksi peliä viikossa, jokaista jätkää tarvitaan ja tahti on kova. Jos joku joutuisi kaikki pelit pelaamaan niin se alkaa pidemmän päälle näkymään. Hyvä, että saadaan tuoreita jalkoja joka peliin, Schüller sanoo.

- Pelejä on paljon, niin ei voi alkaa murehtimaan, että ehkä mä kohta olen kunnossa, vaan se on heti täysillä peliin messiin, hän kuvailee omaa paluutaan kentille murtuman jälkeen.

Jo liigan pitäessä pelitahdin tiiviinä, europelit tuovat lisää paineita joukkueelle. Schüllerin mukaan se on kuitenkin positiivinen asia, varsinkin, kun europelejä ei kaudessa kovin montaa tule. Keskiviikon vastustajaa, Kyproksen 23-kertaista mestaria pelaaja kuvailee seuraavasti.

- Rutinoitunut ja taitava joukkue. Mitä klipeissä katsottiin niin aika kovaa prässiä. Mahdotonta kuitenkaan sanoa, millä taktiikalla lähtevät, hän toteaa.

Bosnian maajoukkuemies siirtyy Evertoniin

Muhamed Besic vauhdissa Irania vastaan

Everton on hankkinut riveihinsä Muhamed Besicin unkarilaisesta Ferencvarosista.

Muhamed Besic vauhdissa Irania vastaan

Bosnia ja Hertsegovinan MM-joukkueessa pelannut Muhamed Besic, 21, siirtyy Valioliigaan Evertonin riveihin. Everton tiedottaa asiasta kotisivuillaan.

Keskikenttämiehenä tai topparina pelaava Besic on solminut viisivuotisen sopimuksen liverpoolilaisseuran kanssa.

- Muhamed on nuori jalkapalloilija, joka on kehittynyt valtavasti parina viime vuotena. Hän osoitti MM-kisoissa olevansa erittäin kypsä pelaaja, joka tekee paljon töitä. Hän on dynaaminen ja teknisesti erittäin lahjakas, Evertonin manageri Roberto Martinez ylisti Everton TV:lle.

Saksassa syntynyt Besic pelasi kaikissa kolmessa Bosnian MM-ottelussa.

Kova ukkosmyräkkä uhkaa MM-rallin avauspäivänä – ”Sateenvarjot ovat vaarallisia”

Ukkosmyrsky

Voimakas ukkosrintama saattaa osua Jyväskylän MM-rallin avauspäivään. Meteorologin mukaan sää saattaa sen sijaan hieman viilentyä.

Ukkosmyrsky

Jyväskylää uhkaa torstaina MM-rallin avauspäivänä voimakas ukkosrintama, kertoo Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi.

Ukkosrintama voi myös kiertää Jyväskylän, joten säätilanteen kehittymistä kannattaa tarkkailla tällä viikolla.

- Jos ukkonen osuu päälle, puuston läheisyydessä ei saa olla. Ukkosella auto onkin tosi turvallinen paikka, ja aukiolle paikalle ei pidä mennä. Myös sateenvarjot ovat vaarallisia, ja muutenkin kaikki metallista kiinni pitäminen on vaarallista, Kotakorpi muistuttaa.

Kotakorven mukaan Jyväskylän MM-rallin aikana on hellettä, ja esimerkiksi perjantaina päivälämpötila on 25 asteen tienoilla. Illalla ja yöllä on noin 15 astetta.

Julkisuudessa on ollut, että viikonloppuna olisi jopa 35 asteen superhelteitä. Kotakorven mukaan Ylen ennusteissa tällaisia lukuja ei näy.

- Enemmänkin näyttää siltä, että viikonloppuna vähän jäähtyy, ja nyt on ollut kaikista kuumimmat päivät. Viikonloppuna ei olekaan niin kuumaa kuin nyt on ollut 30 asteen lämpötiloja. Näillä näkymin lauantai ja sunnuntai ovat poutaisia päiviä, ehkä myös jo perjantai. Ehkä vain torstaina ja perjantaina tulee ukkosia Jyväskylässä.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio.

Korkeushypyn olympiavoittaja sivuun EM-kilpailuista

Anna Tshitsherova.

Anna Tshitsherova, vuoden 2012 olympialaisten kultamitalisti korkeushypyssä, vetäytyy Zürichin EM-kilpailuista nilkkavamman takia.

Anna Tshitsherova.

Vuoden 2012 korkeushypyn olympiavoittaja Anna Tshitsherova joutuu jättämään Zürichin EM-kilpailut väliin. Huiman määrän arvokisamitaleita urallaan saavuttanut hyppääjä vetäytyy kisoista nilkkavamman takia.

Tshitsherova hyppäsi Timanttiliigan osakilpailussa Eugenessa tämän kauden kärkituloksen 2.01 metriä, mutta oli poissa Pariisin osakilpailusta ja hyppäsi heikosti Glasgow´ssa.

Vamman takia urheilija joutui jättämään väliin myös Venäjän mestaruuskisat. Niiden voittaja ja tämän vuoden sisäratojen MM-kilpailujen kultamitalisti Maria Kuchina edustaa Venäjää EM-kilpailujen korkeushypyssä.

Arsenal hankki puolustajan 20 miljoonalla eurolla

Calum Chambers ja Yaya Toure

Valioliigan Arsenal on hankkinut riveihinsä Calum Chambersin Southamptonista.

Calum Chambers ja Yaya Toure

Puolustajalupaus Calum Chambers siirtyy Arsenalin vahvuuteen Southamptonista. Seura vahvistaa siirron kotisivuillaan.

Sopimus on pituudeltaan "pitkäaikainen" ja BBC:n mukaan Arsenal maksoi puolustajasta noin 20 miljoonaa puntaa.

- Olemme erittäin tyytväisiä siitä, että Calum suostui liittymään seuraamme. Se, miten hän sopeutui viime kaudella Valioliigaan, osiottaa hänen laatunsa. Hänellä on monta omnaisuutta, jota me etsimme nuorissa pelajissa, Arsenalin manageri Arsene Wenger kertoi.

19-vuotias Chambers pelasi viime kaudella 25 ottelua Southamptonin paidassa.

Chambersin siirto saatta ratkaista lopullisesti englantilais-suomalaisen Carl Jenkinsonin, 22,  pitkään huhutun lähdön Arsenalista, sillä Chambers viihtyy oikean pakin tontilla.

Southamptonin kärsii pelaajakadosta, sillä tärkeistä viime kauden pelaajista Etelä-Englannin ovat jättäneet kapteeni Adam Lallana, Rickie Lambert, Luke Shaw ja Dejan Lovren.

Viranomainen: Tupakointi liian vaarallista Jyväskylän MM-rallissa

Sebastien Ogier radalla

Helle aiheuttaa vaaratekijöitä Jyväskylän MM-rallissa. Alueen palopäällikkö kehottaa yleisöä kiinnittämään huomioita turvallisuuteen.

Sebastien Ogier radalla

Pitkään jatkunut kuumuus aiheuttaa vaaratekijöitä Jyväskylän MM-rallissa tällä viikolla, kertoo Jyväskylän toiminta-alueen palopäällikkö Mika Kuivalainen Jyväskylän keskuspaloasemalta.

Kun ralliyleisö viettää aikaansa rallireittien varrella ja touhuaa kertakäyttögrillien ja avotulen kanssa, niistä aiheutuu maastopalon vaara.

- Myös tupakantumppien heittely voi sytyttää kuivan maaston. Siitä pääsee kytemään ja kehittymään kunnon maastopalo. Se on suurin riski, Kuivalainen sanoo.

Hän kehottaakin ralliväkeä jättämään tikut ja tupakat kotiin ja keskittymään vain ralliin.

- Syötävät ja palvelut kannattaakin ostaa palvelupisteiltä.

Jyväskylässä on tällä hetkellä voimassa metsäpalovaroitus.

- Jos näemme, että avotulta käsitellään metsäpalovaroituksen aikana, puutumme siihen. Yleensä kuitenkin saamme tiedon niistä vasta siinä vaiheessa, kun se on jo karannut käsistä. Tähän on olemassa nyt suuri riski, kun on kuumaa ja tulee paljon väkeä.

Jyväskylän MM-rallin lisäksi Jyväskylässä järjestetään muun muassa asuntomessut ja muita pienempiä kesätapahtumia.

- Liikenteessä kannattaakin olla ymmärtäväisesti ja maltilla liikkeellä, jotta kaikilla on hyvä mieli niin, että he myös pääsevät täältä terveinä kotiin.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio.

Alle 20-vuotiaiden jalkapallojoukkue lähtee MM-kisoihin - odotettavissa suuri yleisömassa

Alle 20-vuotiaiden jalkapallojoukkue

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue lähtee tiistaina jalkapallon MM-kisoihin Kanadaan. Harjoituksissa on demonstroitu jopa 20 000 hengen yleisömassaa kaiuttimien avulla.

Alle 20-vuotiaiden jalkapallojoukkue

Suomen alle 20-vuotiaiden naisten jalkapallomaajoukkue lähtee tiistaina Kanadaan MM-kisoihin. Kotimaassa joukkue on valmistautunut suuressa turnauksessa pelaamiseen soittamalla yleisömassasta lähteviä ääniä stadionin megafoneista.

- Paria pelaajaa lukuunottamatta suurin osa ei ole pelannut ison yleisömassan edessä. Torinon stadion vetää sen 20 000 ihmistä, ja kanadalaiset ovat ennustaneet, että ainakin kotipelit myydään loppuun. Jo 10 000 muuttaa pelin luonteen täysin, ei pysty kommunikoimaan samalla tavalla, valmentaja Marianne Miettinen kertoo joukkueen valmistautumisesta.

Viime kesänä EM-pronssia saavuttanut, maailman top 16 kärjessä oleva joukkue on täynnä nuoria tähtiä, joista kaikki ovat pelanneet liigassa. Suomi kohtaa alkulohkossaan Pohjois-Korean, Ghanan ja isäntämaa Kanadan.

- Tämä joukkue on lähtenyt pelaamaan joka ikistä ottelua niin, että meillä on mahdollisuus voittaa kenet vaan, ja siksi ollaan täällä MM-lopputurnauksessa. Matkalla on kaatunut isoja maita, Miettinen kehuu suojattejaan.

Etenkin ensimmäinen vastustaja Pohjois-Korea tulee olemaan yllätys, sillä joukkueen pelistä ei ole tihkunut tietoa valmentajalähteitä lukuunottamatta. Ghanan joukkue on valmentajan mukaan täynnä hyviä yksilöitä, mutta Suomen vahvuus on eurooppalaisittain vahva joukkuepelaaminen.

- Puolustuspelin kautta lähdetään, mutta meillä on myös hyviä kerkiä eli pystytään voittamaan, hän sanoo.

Joukkueen kapteeni, liigan Åland Unitedissa pelaava Emilia Iskanius kertoo, että joukkue lähtee turnaukseen iloisena ja odottavaisena.

- Otteluissa on liigaan verrattuna kovempi tempo, ei ole pallon kanssa niin paljon aikaa. Se on fyysistä, pitää mennä kovaa, ettei lentele pitkin kenttää, Iskanius kuvailee eroja liigaan.

Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus Kanadassa 5.-24.8.

Kokenut hollantilainen Serbian maajoukkueen peräsimeen

Dick Advocaat kuvassa

Dick Advocaat on nimitetty Serbian jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi.

Dick Advocaat kuvassa

Dick Advocaat, 66, on Serbian maajoukkueen uusi päävalmentaja.  

Advocaat korvaa tehtävässä Sinisa Mihaliovicin, joka siirtyi Italian liigan Sampdoriaan sen jälkeen, kun Serbia oli karsiutunut Brasilian MM-kisoista.

Hollantilaisen sopimus ulottuu vuoden 2016 EM-kisoihin saakka ja Serbian jalkapalloliiton mukaan sopimusta saatetaan pidentää, mikäli joukkue selviytyy Ranskassa pelattaviin kekkereihin.

Kokenut luotsi on valmentanut urallaan useita hollantilaisseuroja. Maajoukkueista hän on toiminut aiemmin Hollannin, Arabiemiirikuntien, Etelä-Korean, Belgian ja Venäjän peräsimessä.

Viime kaudella hän valmensi AZ Alkmaaria, joka selviytyi Eurooppa-liigan puolivälieriin.

Jari-Matti Latvala: ”Silloin se päivä tulee ja napsahtaa”

Jari-Matti Latvala kuvassa

Jari-Matti Latvala on ralliautoilun MM-sarjassa toisena, mutta hän ei halua liikaa spekuloida, milloin on mestaruuden aika - vaikka se kuljettajan unelma onkin.

Jari-Matti Latvala kuvassa

Ralliautoilun MM-sarjassa toisena oleva Jari-Matti Latvala ei ota paineita siitä, koska hän voittaa himoitsemansa MM-kullan.

Latvala toppuuttelee MM-kultapuheita.

- Mestaruus tulee silloin, kun asiat on tehty hyvin, ja se on seurausta hyvistä tuloksista ja tekemisestä, jossa on onnistuttu. Mestaruus ei tule, kun sille sanoo, että tänä vuonna se tulee. Se ei tapahdu niin, vaan se näkyy tuloksessa. Kun kaikki asiat ovat kohdallaan, silloin se päivä tulee ja napsahtaa. Kaikki pienet asiat pitää olla kuitenkin kohdallaan, Latvala tähdentää.

Hän puhuu eräästä viisaasta ihmisestä. Latvalan mukaan hän on sanonut, että kun on taidollisesti hyvällä tasolla ja osaa asiat hyvin, tuuri on seurausta siitä.

- Toivonkin, että kun jaksan tehdä töitä asioiden eteen, tuuri seuraa myös mukana, Latvala jatkaa.

Tämä vuosi lähtikin häneltä hyvin käyntiin, sillä mies on johtanut sarjaa. Torstaina alkavaan Jyväskylän MM-ralliin hän kuitenkin kaasuttelee toiselta sijalta, mikä sekin on totta kai loistava tilanne.

Töysän Tuurista lähtöisin oleva Latvala on tähän mennessä voittanut urallaan MM-hopeaa ja MM-pronssia.

- Suurin unelmani on voittaa rallin maailmanmestaruus. Pitää kuitenkin muistaa se, että vaikka tulisi menestystä, on pysyttävä omana itsenä eikä saa muuttua miksikään muuksi, Latvala sanoo.

Jyväskylän MM-ralliin hän lähtee hyvin fiiliksin.

- Aina on hienoa päästä ajamaan kotikisaa, sillä se on yksi kauden huipennus. Eteläpohjalaisella sisulla lähdenkin ajamaan.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio

Italiassa jälleen rasismikohu - "Saamme pelaajia, jotka ovat syöneet banaaneja"

Jalkapallo.

Italian jalkapalloliiton johtoon pyrkivä Carlo Tavecchio on aiheuttanut kohun kutsumalla afrikkalaispelaaja "banaanin syöjiksi".

Jalkapallo.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on pyytänyt Italiaan jalkapalloliito FIGC:tä tutkimaan Carlo Tavecchion kommentteja. Tavecchiota on pidetty suosikkina Italian jalkapalloliiton tulevaksi puheenjohtajaksi.  

- Median raportit, jotka koskevat yhden Italian jalkapalloliiton johtoon pyrkivän henkilön väitettyjä rasistisia kommentteja, ovat hälyttäneet Fifan rasismin ja syrjinnän vastaisen työryhmän ja sen puheenjohtajan Jeffrey Webbin, Fifan tiedotteessa kerrottiin.                 

- Fifa on kirjoittanut kirjeen Italian liitolle, jossa sitä pyydetään tutkimaan tapaus, tekemään asianmukaiset päätökset ja raportoimaan siitä Fifalle.             

Italian jalkapalloliiton varapuheenjohtajana työskentelevä Tavecchio, 71, on saanut paljon kritiikkiä kommenteistaan, jotka hän laukoi Italian amatööriliigojen kesäkokouksessa.

Tavecchio ehdotti, että Italian tulisi matkia Englannin tiukkoja säädöksiä EU:n ulkopuolelta tuleville pelaajille.

- Englannissa he tunnistavat maahan tulevat pelaajat, ja jos he ovat ammattimaisia, he saavat luvan pelata. Täällä sen sijaan saamme pelaajia Afrikasta, jotka ovat ennen syöneet banaaneja ja yhtäkkiä he ovat Lazion edustusjoukkueessa, Tavecchio sanoi.

- Niin se täällä menee. Englannissa täytyy näyttää, mitä CV:ssä on ja osoittaa laatunsa.

Tavecchion on pyytänyt kommenttejaan kahdesti anteeksi, mutta hän ei ole kertonut vetäytyvänsä puheenjohtajakisasta.

Istuvalla varapuheenjohtajalla on ollut monen kahden ylimmän sarjatason joukkueiden vankka tuki, mutta nyt ainakin Fiorentina on ilmoittanut, että Tavecchion tulisi astua syrjään.

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä