Susijengillä nihkeää Bilbaossa - yhdeksän pisteen tappio tauolla

Shawn Huff, Petteri Koponen ja Teemu Rannikko.

Dominikaaninen tasavalta johtaa Suomea vastaan puoliajalla 41-32 koripallon MM-kisoissa Bilbaossa.

Shawn Huff, Petteri Koponen ja Teemu Rannikko.

Suomi on ensimmäisen puoliajan jälkeen yhdeksän pistettä tappiolla Dominikaanista tasavaltaa vastaan koripallon MM-kisoissa Bilbaossa.

Avausneljänneksellä Suomen heitot eivät pudonneet. Susijengin puolustus sen sijaan toimi ja pakotti vastustajat useaan kertaan askelvirheisiin ja muihin pallonmenetyksiin. NBA-tähti Francisco Garcian johdolla Dominikaaninen tasavalta upotti kuitenkin muutaman kolmosen ja johti 16-15.

Toisella neljänneksellä Suomi nousi välillä johtoon Petteri Koposen ja Gerald Leen koreilla, mutta heittopeli oli edelleen nihkeää. Myös levypalloissa Suomi oli selvästi jäljessä. Viime sekunneilla vastustajat upottivat vielä kolmosen ja pääsivät tauolle yhdeksän pisteen johdossa.

Suomen pelitilanneheitot upposivat avauspuoliajalla vain 33% tarkkuudella, kun Dominikaanisella tasavallalla prosentti oli 67. Levypallot Susuijengi hävisi 10-22.

Lentismiehet vastasivat Susijengille – katso hulvaton tsemppivideo

Suomen lentopallomaajoukkueen Mikko Esko, Jukka Lehtonen ja Antti Siltala.

Suomi pelaa historiallisesti samaan aikaan niin koripallon kuin lentopallonkin MM-kisoissa. Molemmat joukkueet ovat tarkkaan seuranneet toistensa menestystä ja tsempanneet vuorollaan toisiaan.

Suomen lentopallomaajoukkueen Mikko Esko, Jukka Lehtonen ja Antti Siltala.

Tällä kertaa tsemppivuorossa oli Kuuban päihittäneet lentismiehet, jotka toivottivat onnea Dominikaanisen tasavallan kohtaavalle Susijengille. Susijengi lähetti aiemmin tsemppivideon Espanjasta Puolaan, joten nyt oli luonnollisesti lentismiesten vuoro tsempata Susijengi voittoon.

- Te ratkaisitte Ukrainan kriisin ja me Kuuban kriisi. Järjestäkää kinkerit ja kriisi dominikaanilaisille tänään ja me hoidamme huomenna Etelä-Korean, joukkue toivottaa.

Lentisjoukkueella ei ilmeisesti edelleenkään ole yhteisymmärrystä lempinimestään. Terveisiä lähetettiin muun muassa Maunoina, Rottina ja Varpusparvena. Katso kuvaa klikkaamalla joukkueen terveiset Susijengille!

Kello 22.30 alkavaa Suomi-Dominikaaninen tasavalta -ottelua voi jännittää suorana TV2:n, Yle Areenan ja Yle Puheen välityksellä. TV2:n kisastudio alkaa jo kello 22.05.

LIVE: Susijengi kohtaa lohkon jokerikortin

Shawn Huff.

Suomi kohtaa Dominikaanisen tasavallan koripallon MM-kisoissa. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Susijengi on tappiolla pistein 32-41.

Shawn Huff.

Suomi kohtaa koripallon MM-kisojen kolmannessa ottelussaan Dominikaanisen tasavallan. Lohkon jokerikorttina pidetyn joukkueen peli perustuu pitkälti yksilötaitoihin. Joukkueen suurin tähti on NBA:n Houston Rocketsissa pelaava Francisco Garcia.

Suomi - Dominikaaninen tasavalta klo 22.05 Yle TV2 ja yle.fi/areena, klo 22.30 Yle Puhe

Katso ottelua klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Näkökulma: HJK lähtee Eurooppa-liigaan pelaamaan voitoista

HJK:n pelaajat juhlivat voittoa.

HJK esitteli tiistaina neljä uutta hankintaansa, jotka olivat verrattaen varsin kovia nimiä. Yle Urheilun Juho Taljan mukaan satsaus osoittaa, etteivät helsinkiläiset lähde Eurooppa-liigaan vain nauttimaan tunnelmasta.

HJK:n pelaajat juhlivat voittoa.

HJK mellasti tiistaina kotimaiselle jalkapalloseuralle varsin epätyypillisellä tavalla siirtomarkkinoilla. Joukkue reagoi tuleviin Eurooppa-liigan koitoksiin ja parin avainpelaajan loukkaantumiseen tuomalla Helsinkiin peräti neljä uutta pelaajaa.

Joukkue tiputteli hankintojaan julki pitkin iltaa tehden tiedottamisestaan jalkapallon ystäville jännittävän tapahtuman. Draaman tajua oli hyödynnetty varsin älykkäästi, sillä näin HJK sai urheiluväen huomion vangittua koko illaksi.

Uudet pelaajat eivät nimiensäkään puolesta lopulta jättäneet kylmäksi. Helsinkiin saatiin kokemusta aina MM-kisoista, Saksan Bundesliigasta ja Suomen maajoukkueesta asti. HJK hankki pelaajia, jotka ovat suomalaisillekin jalkapallon ystäville oikeasti tuttuja televisiosta seurattujen huippuotteluiden kautta.

Pelaajien siirtokorvauksiin joukkue ei joutunut käyttämään rahaa, mutta palkat ovat varmasti Veikkausliigan perustasoon nähden todella korkeat.

Panostuksensa myötä HJK osoitti olevansa tosiaan valmis astumaan sen seuraavan askeleen. Joukkue vahvisti rivejään järkevästi, eikä aio lähteä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ainoastaan nauttimaan tunnelmasta.

Vahvistukset laajentavat HJK:n rinkiä osuvasti ja nyt tuoreilla jaloilla liikkeellä olevia laatupelaajia riittää kaikkiin syksyn koitoksiin. Uudet nimet tuovat helsinkiläisten ryhmään ennen kaikkea kokemusta kovista peleistä ja sitä joukkue juuri tarvitsee.

Niin tosiaan, ne uudet pelaajat.

Ghanalaisen Anthony Annanin nimi lienee monelle jalkapalloa seuraavalle tuttu. Mies rouhi Ghanan keskikentällä vuoden 2010 MM-kisoissa joukkueensa kaikissa viidessä ottelussa aina puolivälieriä myöten.

Annanin pallovarmuus, aggressiivisuus ja pelitempo lienevät sellaisella tasolla, mitä Veikkausliigassa on harvemmin nähty. Lisäksi ghanalaisella on taustalla useampi kausi Rosenborgissa, joten pohjoismaiset olosuhteetkin ovat entuudestaan tuttuja.

Pienen kysymysmerkin nostaa esiin Annanin pari viime kautta jatkunut pelaamattomuus. Keskikenttämies on pelannut kovissa joukkueissa, mutta todella vähäisin minuutein. Annan vaikuttaa kuitenkin ammattimieheltä, joka pääsee takaisin pelirytmiin parissa viikossa.

Aristide Bancén ansioluettelo on niin ikään komeaa katsottavaa. 10 Bundesliigamaalia Bundesliigan nousijajoukkueessa (Mainz kaudella 2009-10) on huima meriitti.

Lisäksi Bancén edustama Burkina Faso jäi vain epäonnen myötä viime kesän MM-kisojen ulkopuolelle. Jos joukkue olisi ollut onnekkaampi, myös Bancé olisi kirmannut Brasilian helteessä.

Toisaalta Bancé tunnetaan varsin ailahtelevana ja oikukkaana pelaajana. Hänen sopeutumisensa Suomeen on huomattavasti epävarmempaa kuin Annanin. Maalejakaan ei ole viime kausina tullut samaan tahtiin kuin viitisen vuotta sitten.

Roni Porokaralla on kokemusta Suomen maajoukkueesta, jonka paidassa hän esitti parhaimmillaan mainioita otteita. Porokaran ura on kuitenkin ollut viime vuosina laskussa ja Euroopan kentät vaihtuivat Veikkausliigan pohjamudissa räpiköivään Honkaan.

Porokara on kuitenkin HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuolle todella tuttu pelaaja. Kumpikin osapuoli tietää siis tasan tarkkaan, mitä toiselta voi vaatia ja odottaa. Tämän huomioiden Porokaran voidaan olettaa nostavan vielä kerran tasoaan ja antavan HJK:lle luotettavan vaihtoehdon laitapelaamiseen.

Trinidad ja Tobagon maajoukkuemiehen statuksella saapuvat Joevin Jones on puolestaan täysin kääntämätön kortti. Annetaan siis miehen rauhassa näyttää taitonsa ja toivotaan HJK:n pelaajatarkkailun onnistuneen työssään.

Tero Pitkämäki kiskaisi komeasti kaatosateessa

Tero Pitkämäki

Tero Pitkämäen lisäksi Zagrebissa ei heittänyt muita suomalaisia.

Tero Pitkämäki

Tero Pitkämäki voitti Kroatian Zagrebissa järjestetyn kansainvälisen keihäskilpailun. Pitkämäki kiskaisi rankkasateessa käydyn kilpailun ykköseksi tuloksella 84,72.

- Suurin piirtein koko kauden paras heitto. Oli pikkuisen tuntemuksia nivusessa ja kankussa, Pitkämäki kommentoi STT:n haastattelussa.

Timanttiligan voiton vienyt Thomas Röhler oli toinen. Saksalaisen paras kantoi lukemiin 82,69.

Kilpailussa ei heittänyt Pitkämäen lisäksi muita suomalaisia.

Vimpelin Veto jatkaa finaaliputkessa

Pesäpalloja.

Vimpelin Veto haki toistamiseen niukkaakin niukemman vierasvoiton Joensuun Mehtimäeltä 1-0 (1-1, 2-1) ja varmista paikan finaaleissa otteluvoitoin 3-1. Finaalipaikka oli Vimpelille jo viides peräkkäinen.

Pesäpalloja.

Vimpelin voiton tae oli raudanluja ulkopeli. Joensuu ei onnistunut purkamaan Vedon vaihtotilanteita, eikä näin ollen saanut tilannetta vaaralliselle Juha Niemelle. Kolmostilanteet merkittiin Vimpelille 12-6, joka kuvastaa molempien joukkueiden ulkopelin tiiviyttä.

- Ihan erilainen ilme oli meillä kuin sunnuntaina. Ulkopeliin olen erityisen tyytyväinen. Onnellinen olen, että Hannu (Huuskonen) nosti tasoa sitten viimepelin. Sisäpelissä ei saatu Joensuuta haastettua, vaan räpylästä tuli juoksut. Kun 3-1 voittaa ottelusarjan, niin eiköhän me oltu tuon verran parempia.

- Tässä sarjassa olisi ollut aineksia parempaan. Tänään ei saatu purettua sisäpelissä varsinkaan ykköstilannetta.

Itse peli oli tiukkaa tahkoamista, jossa olisi ollut paikat kääntää ottelu. JoMa sortui jälleen lukuisiin pieniin virheisiin. Varsinkin molempien jaksojen loput jäävät jomalaisittain harmittamaan, sillä 1-1 tilanteessa avausjakso päättyi ajolähdössä Huuskosen heittohämäykseen ja paloon ykköselle.

Toisen jakson viimeisessä vuorossa se pääsi yrittämään kahdesti kotiuttamista, mutta yritykset jäivät ponnettomiksi. Lisäksi Juha Niemen läpilyönti ykköstilanteessa pysähtyi mainosaitaan.

Joensuun ykkönen oli mainiosti ulkopelissä palloja liimannut Jouni Itävalo. Vimpelin parhaana palkittiin mainiosti tasoaan nostanut lukkari Hannu Huuskonen.

Finaalisarjassa Vimpelin pitää pystyä terävöittämään kotiuttamista. Jokerikaksikko Janne Mäkelä-Mikko Rantalahti onnistui neljännessä pelissä vain kerran kahdeksasta yrityksestä.

Ojansivu huolestui Ylen #mmlentis-koneesta: Näytti jo uhkaavalta

Olli-Pekka Ojansivu

Suomen lentopallomaajoukkueessa Kuubaa vastaan pelatussa ottelussa loistanut Olli-Pekka Ojansivu teki Yle Urheilun #mmlentis-koneen. Aluksi Ojansivun testitulos vaikutti miehen itsensä mielestä hivenen huolestuttavalta.

Olli-Pekka Ojansivu

MM-lentopallon Suomen ja Kuuban välisessä jännitysnäytelmässä loistanut Olli-Pekka Ojansivu pääsi tekemään Yle Urheilun #mmlentis-koneen.

- Näytti vähän uhkaavalta. Olemme kuitenkin hänen kanssaan aika paljon erilaisia, Ojansivu naureskelee.

Kenestä joukkuetoverista on kyse, katso video kuvaa klikkaamalla!

Yle Urheilun #mmlentis-kone kertoo, kuka Suomen lentopallomaajoukkueen pelaajista muistuttaa eniten sinua. Tee testi ja jaa tuloksesi kavereillesi!

Kiinalaiskonkari komeasti US Openin välieriin

Peng Shuai.

Shuai Peng voitti Belinda Bencicin ja eteni ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksen välieriin.

Peng Shuai.

28-vuotias kiinalainen Peng Shuai eteni uransa ensimmäiseen Grand Slam -välierään. Peng kukisti puolivälierässä Sveitsin 17-vuotiaan Belinda Bencicin 6-2, 6-1.

Maailmanlistalla sijalla 40 oleva Peng on US Openissa sijoittamaton. Peng on kovalyöntinen pelaaja, jolla on ollut pitkään potentiaalia, mutta kiinalainen on alisuorittanut tärkeisä paikoissa. Grand Slam -turnauksissa hän on aiemmin yltänyt parhaimmillaan neljännelle kierrokselle.

Peng on pudottanut matkallaan välieriin myös neljänneksi sijoitetun Agnieszka Radwanskan, 28:nneksi sijoitetun Roberta Vincin ja 14:nneksi sijoitetun Lucie Safarovan.

Peng kohtaa välierissä joko Caroline Wozniackin tai Sara Erranin.

HJK-pomo kertoi tähtihankintojen taustoista: "Pelaaja saatiin tiukkojen neuvotteluiden kautta"

Ghanan pelaajat juhlivat voittoa.

HJK:n urheilujohtaja Tuomo Saarnio kertoi Yle Urheilulle taustoista joukkueen tiistaina julkistaman neljän uuden hankinnan takana.

Ghanan pelaajat juhlivat voittoa.

HJK mellasti tiistaina pelaajamarkkinoilla tositarkoituksella. Viime viikolla paikkansa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa varmistanut helsinkiläisseura tiedotti peräti neljästä uudesta pelaajahankinnasta.

HJK:n riveihin liittyivät ghanalainen Anthony Annan, burkinafasolainen Aristide Bancé, Hongasta saapunut Roni Porokara ja Trinidad ja Tobagosta saapuva Joevin Jones. Hankintoihin vaikutti luonnollisesti tieto joukkueen runkopelaajiin kuuluvien Rasmus Schüllerin ja Nikolai Alhon viikkojen sairaslomista.

Yle Urheilu tavoitti HJK:n urheilujohtaja Tuomo Saarnion, kun kaikki neljä hankintaa oli julkistettu. Saarnion mukaan helsinkiläisseura sai hankittua hyvin pitkälti toivomansa pelaajat.

- Pääsy Eurooppa-liigaan avasi meille tällaisen mahdollisuuden ja nosti pelaajien kiinnostusta meitä kohtaan. Joitakin pelaajia olemme katselleet pidemmälläkin tähtäimellä, Saarnio kertoi Yle Urheilulle.

- Tietenkin matkan varrella on paljon nimiä, sillä koskaan ei voi olla varma, mitä jää käteen. Näistäkin pelaajista monet ratkesivat viime hetkillä. Aika hyvin onnistuimme saamaan sitä mitä halusimme ja etsimme. Prosessi on saatu päätökseen.

"Annan tuo paljon kokemusta kansainvälisistä peleistä"

HJK:n uusista pelaajista kansainvälisesti tunnetuin nimi lienee viime kaudella Saksan Bundesliigan Schalkessa pelannut Anthony Annan. 28-vuotias keskikenttämies pelasi Ghanan maajoukkueessa 2010 MM-lopputurnauksessa ja on pelannut Bundesliigan ohella esimerkiksi Espanjan ja Hollannin pääsarjoissa.

- Annanin siirto tuli tuolta agenttien kautta ja tuli ajankohtaiseksi, kun Eurooppa-liigan paikka varmistui. Muutaman päivän tiukkojen neuvotteluiden kautta pelaaja saatiin tänne.

- Annan tuo paljon kokemusta ja pelirutiinia nimenomaan kansainvälisen tason peleihin. Hän on tottunut pelaamaan tällä tasolla jo usean vuoden ajan.

Annan on toki pelannut kovissa joukkueissa, mutta parin viime kauden ajan peliaika on jäänyt todella vähäiseksi. Se nostaa esiin kysymyksen pelituntuman mahdollisesta puutteesta.

- Uusiin pelaajiin liittyy aina joitain riskejä. Annan on kokenut pelaaja, muttei ole ihan viime aikoina onnistunut. Jos hän olisi pelannut jatkuvasti Schalken avauskokoonpanossa, ei hän varmaankaan nyt pelaisi HJK:ssa.

"Bancé on kokenut ja fyysinen hyökkääjä"

Burkina Fason maajoukkuehyökkääjä Aristide Bancé on Annanin tavoin pelannut Saksan Bundesliigaa ja edustanut maataan Afrikan mestaruusturnauksissa. Viime kaudella Bancé pelasi lainalla 2. Bundesliigan Fortuna Düsseldorfissa.

- Tarjous Bancésta tuli myös agenttien kautta, kun paikkamme Eurooppa-liigassa varmistui. Hän on kokenut ja fyysinen hyökkääjä, joka tuo Eurooppa-liigan peleissä tarvittavaa kovuutta ja fyysisyyttä.

HJK on pelannut europeleissä käyttäen yhtä varsinaista kärkipelaajaa ja ykkösvaihtoehto sille paikalle on ollut senegalilaistaituri Macoumba Kandji. Saarnion mukaan pelaajat mahtuvat kentälle myös yhtä aikaa.

- He pystyvät pelaamaan peräkkäin siinä kärjessä. Täytyy muistaa, että Eurooppa-liigaa on vain kuusi peliä. Meidän täytyy hoitaa myös Veikkausliiga ja Suomen cupin finaali kunnialla. Kokoonpanoon tarvitaan siis laajuutta.

"Lehkosuo tuntee Porokaran hyvin"

Suomalaista kokemusta HJK:n hankinnoista edustaa 30-vuotias Roni Porokara, joka vaihtaa helsinkiläisseuraan Hongasta. Porokara teki läpimurtonsa taannoin HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuon alaisuudessa juuri Hongassa.

- Lehkosuo tuntee Porokaran hyvin ja tietää, miten häntä voi hyödyntää. Porokara on monipuolinen ja takuuvarma liigapelaaja, jolla on kuitenkin kohtuullisen paljon a-maaotteluita ja jonkin verran kansainvälistä kokemusta.

Porokara on totuttu näkemään laiturin paikalla, mutta tällä kaudella hän on pelannut espoolaisseurassa myös hyökkäyksen kärjessä.

- Lähtökohtaisesti Porokara on HJK:ssa enemmän laituri. Se on toki aina ottelukohtainen valmentajan tekemä päätös.

HJK:n uusien pelaajien paletin täydentää Trinidad ja Tobagon maajoukkuepelaaja Joevin Jones, joka siirtyy Helsinkiin lainasopimuksella kotimaansa W Connection joukkueesta.

- Jonesia olemme tarkkailleet hieman pidemmän aikaa. Hän oli puheissamme jo tuossa keväällä.

- Jones on ominaisuuksiltaan ja taidoiltaan erittäin mielenkiintoinen lisä HJK:n joukkueeseen. Hän pystyy pelaamaan usealla paikalla. Vasen laita on ominaisin paikka, mutta hän pystyy pelaamaan myös keskikentällä.

Dominikaanilaisilla erikoisia treenirituaaleja – katso video

Dominikaanisen tasavallan pelaajat taputtelevat koripallon MM-kisoissa 2014

Yle Urheilu pääsi todistamaan koripallon MM-kisoissa Suomen Susijengin kohtaavan Dominikaanisen tasavallan pelaajien hieman epätavallisia treenirituaaleja. Joukkueen johtohahmo Francisco Garcia selvitti, miksi joukkue taputtelee harjoitusten päätteeksi.

Dominikaanisen tasavallan pelaajat taputtelevat koripallon MM-kisoissa 2014

Suomen Susijengi tassuttelee tiistaina koripallon MM-kisoissa areenalle ja kohtaa kolmannessa ottelussaan Dominikaanisen tasavallan.

Yle Urheilu kävi kurkkaamassa, miten karibialaisjoukkueen treenit sujuivat ennen tärkeää matsia. Kävi ilmi, että joukkueellla on hivenen epätavallisia treenirituaaleja, joihin kuuluvat muun muassa rytmikäs käsien taputtelu.

Kello 22.30 alkavaa ottelua voi jännittää suorana TV2:n, Yle Areenan ja Yle Puheen välityksellä. TV2:n kisastudio alkaa jo kello 22.05.

SJK hankki englantilaispuolustajan

Arinse Uade pelasi heinäkuuhun asti Arsenalin junioriakatemiassa.

Veikkausliigassa toisena oleva Seinäjoen Jalkapallokerho vahvisti joukkuettaan siirtoikkunan loppuhetkillä. SJK hankki riveihinsä englantilaispuolustaja Arinse Uaden loppukauden mittaisella sopimuksella.

19-vuotias Uade pelasi kaksi vuotta Arsenalin junioriakatemiassa. Brittipakin sopimus Arsenalin kanssa päättyi heinäkuussa, jonka jälkeen hän oli testissä Derby Countyssa.

Nigerialaisjuuret omaava Uade on pelipaikaltaan vasen laitapuolustaja, mutta pystyy pelaamaan myös topparina.

Maalivahti Ville Viljala siirtyi puolestaan SJK:sta loppukauden kattavalla lainasopimuksella FF Jaroon.

Suomalaisfaneja tulvii MM-kisoihin – "Kova pala Brasiliallekin"

lentopallon MM fanit

Suomalaisfanit olivat omalta osaltaan siivittämässä Suomen voittoon Kuubasta lentopallon MM-kisojen avausottelussa. Äänekkäitä faneja on tulossa lisää seuraaviin peleihin.

lentopallon MM fanit

KATOWICE Suomen lentopallomaajoukkueiden virallisen kannattajayhdistyksen Fin Fan Teamin puheenjohtajan Sami Mattilan mukaan MM-kisat ovat herättäneet suomalaiset lentopallofanit.

- Iso buumi alkoi silloin vuoden 2007 EM-kisoista. Silloin Moskovassa oli 300 fania. Maanantain Kuuba-ottelussa oli jo yli 2000 kannattajaa. MM-kisastatus on herättänyt suomalaiset. 32 vuoden väli MM-edustuksissa on niin pitkä, että fanit osaavat arvostaan todella sitä, että Suomi on täällä Puolassa, Mattila kertoo.

- Silloin Popradissa MM-karsinnoissa aisti jo sen, että millainen tunnelataus pelaajilla ja faneilla oli MM-paikan varmistuttua.

Suomalaiskannattajia on tulossa Katowiceen lisää viikon aikana. Jo keskiviikon Etelä-Korea -pelissä on kaksi lentokoneellista enemmän faneja, jotka eivät ehtineet avauspeliin, koska Katowicen lentokenttä oli suljettu sumun takia. Perjantai-iltana Brasilia-ottelussa ylittynee 3000 katsojan raja.

- Se on Brasiliallekin kova pala, että lähes kaikki hallissa ovat Suomen puolella katsomossa.

- Jos Saksa kaadetaan lauantaina, niin paikka kuuden sakkiin tässä turnauksessa on mahdollinen. Fanit tekevät ainakin kaikkensa, että Saksa ja muut kaatuvat, Mattila spekuloi Suomen mahdollisuuksia turnauksessa.

Vuosikymmeniä Suomen pelejä seurannut Mattila kaipaa kentälle enemmän väriläiskiä, joita on viime vuosina löytynytkin joukkueeseen. Fanien suosikkipelaaja ei olekaan yllätys.

- Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu raivasi tiensä viimeistään maanantaina suomalaisten sydämiin. Lelu on luonnonlapsi, joka on värikäs kentällä. Vaikka tosin hän on hieman rauhoittunutkin vanhemmiten.

Kannattajayhdistys järjestää keskiviikkona Etelä-Korea-ottelun jälkeen fanitapaamisen pelaajien kanssa. Nyt suurimpana kompastuskivenä on se, että miten löytyisi tarpeeksi suuri tila, jotta kaikki pääsevät tapahtumaan. Positiivinen ongelma siis.

Chelsea-pakille pitkä jatkosopimus

Cesar Azpilicueta.

Cesar Azpilicueta teki lontoolaisseuran kanssa viisivuotisen jatkosopimuksen.

Cesar Azpilicueta.

Englannin Valioliigan kärjessä oleva Chelsea on tehnyt viisivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Cesar Azpilicuetan kanssa.

25-vuotias espanjalaispakki saapui Lontooseen viime kaudella ja vakiinnutti paikkansa Chelsean kokoonpanossa. Hänet valittiin viime kauden päätteeksi Chelsean vuoden pelaajaksi.

Azpilicueta on noussut viimeisen vuoden aikana myös Espanjan maajoukkueen vakiokasvoihin.

Vimpeli Sotkamon seuraksi miesten Superpesiksen finaaleihin

Pesäpallomaila ja -pallo.

Vimpeli haki voiton Joensuusta miesten Superpesiksen neljännessä välieräottelussa tiukan kamppailun jälkeen luvuin 1-0 (1-1,2-1).

Pesäpallomaila ja -pallo.

Ensimmäinen jakso oli odotetun tasainen ja päättyi 1-1 numeroihin kun Joensuu onnistui tasoittamaan jakson viimeisessä vuoroparissa.

Toisella jaksolla Vimpeli ratkaisi ottelun kahdella juoksullaan.

Joensuu sai kavennuksen viimeisessä vuoroparissa, mutta Vimpeli vie jakson niukasti 2-1 ja menee otteluvoitoin 3-1 finaaliin Sotkamoa vastaan.

- Ulkopelissä olimme haastavampi ja pystyimme pelamaan hyvän ottelun, joka oli välieräsarjan arvoinen peli, Vimpelin pelinjohtaja Jussi Järvinen sanoi.

- Kummatkin lukkarit pelasivat hyvin, toisaalta sisäpelissä molemmilla on parannettavaa mikäli haluavat pelejä vielä tänä syksynä voittaa.

- Huomenna siirretään katseet Sotkamo-sarjaan ja tehdään kaikkemme, että lauantaina kentällä nähdään tämän kauden parasta Vimpeliä.

Ruotsissa kysellään jo, onko Suomi Pohjoismaiden paras palloilumaa

Suomi löi Kuuban MM-avauksessa.

Susijengin ja lentopallomaajoukkueen voitot MM-kisoissa ovat herättäneet Ruotsissa keskustelun pohjolan parhaasta palloilumaasta. Aftonbladetin kyselyssä ykkössijaa hallitsee Ruotsi, mutta Suomi on hyvänä kakkosena.

Suomi löi Kuuban MM-avauksessa.

Aftonbladetin jutussa palataan Suomen ja Ukrainan väliseen koripallo-otteluun, jonka Suomi voitti 81-76 tuhansien suomalaisfanien kannustaessa katsomossa. Koripallomenestyksen perään muistutetaan, ettei menetystä tule nyt vain yhdessä lajissa.

Aftonbladet hehkuttaa suomalaismedian tavoin Suomen lentopallomaajoukkueen upeaa nousua Kuubaa vastaan lentopallon MM-kisojen avausottelussa. Jutussa korostetaan ennen kaikkea sitä, että Suomi ei lannistunut ollessaan 0-2-tappiolla.

Jutun oheen on tehty lukijakysely, mikä Pohjoismaista on paras eri palloilulajeissa. Odotetusti ruotsalaislukijat ovat äänestäneet kotimaansa selväksy ykköseksi, on Suomi hyvänä kakkosena ennen Tanskaa. Ero Suomen ja Ruotsin välillä on kuitenkin yli 50 prosenttiyksikköä.

Kommenteissa kaivataan kohennusta Suomen menestykseen jalkapallossa. Myös menestys käsipallossa toisi kommenttien perusteella Suomen lähemmäs Ruotsin menestystä.

Susijengin fanien ylistäminen ei laannu – "Heidät on saatava tänne"

Fanitapaaminen.

NBA-tähtien tavoin myös yhdysvaltalaistoimittajat hehkuttivat suomalaisten koripallofanien luomaa tunnelmaa.

Fanitapaaminen.

Läsnäolollaan koripallon MM-kisoissa vakuuttaneita Susijengin kannattajia kaivattiin piristämään Yhdysvaltain ja Uuden-Seelannin välistä alkusarjan ottelua tiistaina. Jenkkitoimittajat haikailivat suomalaiskatsojien perään Twitterissä.

- USA 27, Uusi-Seelanti 20 ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Näyttää siltä, että amerikkalaiset kaipaavat suomalaisyleisöä. He tarvitsevat jotain saadakseen energiaa, kirjoitti AP:n NBA-toimittaja Brian Mahoney.

- Pakko myöntää, että Brian Mahoney on oikeassa. Jonkun pitää saada Suomen fanit tänne toiselle puoliajalle herättämään uinuva katsomo, ESPN:n koripallotoimittaja Marc Stein komppasi.

Susijengin kannattajat saapuvat Bilbaon areenalle vasta myöhemmin illalla, kun Suomi kohtaa Dominikaanisen Tasavallan.

HJK:n hurja ilta jatkui – MM-kisoista tuttu pelaaja Helsinkiin

Ghanan Anthony Annan kuljettaa palloa.

Ghanalainen Anthony Annan vahvistaa HJK:ta loppuvuoden ajan.

Ghanan Anthony Annan kuljettaa palloa.

HJK ilmoitti tiistai-iltana tehneensä sopimuksen ghanalaisen Anthony Annanin kanssa. 28-vuotias keskikenttäpelaaja edusti viime kaudella Saksan Bundesliigaseura Schalkea.

Schalken ohella Annan on pelannut esimerkiksi Espanjan pääsarjan Osasunassa, Hollannin pääsarjan Vitesse Arnhemissa, sekä Norjan suurseura Rosenborgissa.

Annan on pelannut Ghanan maajoukkueessa vuoden 2010 MM-lopputurnauksessa, joissa aloitti kaikki maansa viisi ottelua, sekä neljässä Afrikan mestaruusturnauksessa.

Annan ottanee paikkansa keskikentän pohjalla korvaten loukkaantuneen Rasmus Schüllerin.

Keskikenttämies on HJK:n neljäs tiistaina julkistama hankinta. Aiemmin helsinkiläisjoukkue tiedotti hankkineensa Burkina Fason maajoukkueen kärkimies Aristide Bancén, Huuhkaja-paidassa useassa pelissä esiintyneen Roni Porokaran ja Trinidad ja Tobagon maajoukkuemies Joevin Jonesin.

"Sellainen kutina, että tänään tehdään alta koreja"

Jukka Toijala

Jukka Toijala muistuttaa, että Dominikaanisella tasavallalla on muitakin hyviä pelaajia kuin Houston Rocketsin Francisco Garcia. Katso Toijalan haastattelu kuvaa klikkaamalla!

Jukka Toijala

Susijengin valmennusjohtoon kuuluva Jukka Toijala tietää illan vastustajan Dominikaanisen tasavallan vahvuudet.

- Erittäin hyviä takamiehiä ja laitureita, jotka haastavat aggressiivisesti kohti koria. Hyvin heittävä joukkue, mutta pienempi joukkue, mitä meillä on tähän mennessä ollut vastassa.

Joukkueen suurin tähti on NBA:ssa Houston Rocketsissa pelaava Francisco Garcia.

- Lähtökohtana on, että puolustamme joukkueena. Shawn Huff varmasti aloittaa Garcian puolustajana, mutta useampi pelaaja tulee olemaan työvuorossa hänen kanssaan. Mutta joukkue ei ole pelkästään Garcia. Siellä on muitakin hyviä ulkoalueen pelaajia.

Suomella pitäisi tänään olla mahdollisuus päästä paremmin myös korin alle, kun vastassa ei ole yhtä pitkä joukkue.

- Olemme keskittyneet siihen, että saisimme sisäuhkaa enemmän. Sellainen kutina on, että tänään voisimme tehdä kolmen sekunnin alueelta enemmän koreja, Toijala sanoi.

HJK:n runkopelaajille pitkät sairaslomat

HJK:n Nikolai Alho (vas.) kaksinkamppailutilanteessa.

Rasmus Schüller ja Nikolai Alho ovat sivussa HJK:n joukkueesta useita viikkoja.

HJK:n Nikolai Alho (vas.) kaksinkamppailutilanteessa.

HJK ilmoitti tiistaina vahvistaneensa rivejään muutamalla uudella pelaajalla. Hankintojensa perään joukkue ilmoitti myös runkopelaajiensa Rasmus Schüllerin ja Nikolai Alhon joutuvan useaksi viikoksi sivuun loukkaantumistensa vuoksi.

Keskikentän keskellä pelaava Schüller on pois kentiltä 6-8 viikkoa Rapid Wien –ottelussa saamansa pohjeluun murtuman vuoksi. Laituri Alho huilaa puolestaan 4-6 viikkoa nilkkavammansa vuoksi.

Helsingin Sanomien haastattelun mukaan HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio kertoi tiistaina, että joukkue julkaisee vielä neljännen uuden hankinnan.

Beckham suri ManU-hyökkääjän myymistä: "Hänen sydämensä oli Manchesterissa"

David Beckham.

David Beckham edusti Manchester Unitedia Danny Welbeckin tavoin juniorivuosistaan asti.

David Beckham.

Samalla, kun Manchester United vahvisti joukkuettaan siirtoikkunan loppumetreillä, se antoi lainalle tai myi nuoria pelaajiaan pois. Muun muassa Danny Welbeck sai lähteä, kun Radamel Falcao ja Angel Di Maria tulivat sisään. Seuralegenda David Beckham ei pitänyt siitä, että 23-vuotias Welbeck myytiin Arsenaliin.

- Hän on ollut siellä 8-vuotiaasta asti. Hänen sydämensä oli Manchesterissa. Olen varma, että hän on surullinen lähtiessään, Beckham kommentoi BBC:lle.

- Arsenalilla on erittäin hyvä, nuori ja lahjakas joukkue. Manchester Unitedin kannattajana minua kuitenkin surettaa, Unitedia kymmenen vuoden ajan urallaan edustanut Beckham jatkoi.

Englannin maajoukkueen päävalmentajalle Roy Hodgsonille Welbeckin kauppaaminen kelpasi paremmin kuin hyvin. Hodgsonin mielestä kilpailutilanne Unitedin hyökkäyksessä alkoi käydä Welbeckille sietämättömäksi.

- Mielestäni on hyvä asia, että hän menee seuraan, jossa hän voi saada paikan avauskokoonpanossa ja enemmän peliaikaa, Hodgson totesi.

Arsenal maksoi Welbeckistä Manchester Unitedille 20 miljoonaa euroa.

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä