Maradona palasi kentälle Paavi Franciscuksen "rauhan ottelussa" - katso video ja kuvat

Maradona kentällä.

Ennalta odotettu Lionel Messin ja Diego Maradonan kohtaaminen jäi kuitenkin näkemättä Messin loukkaantumisen johdosta.

Maradona kentällä.

ROOMA. Koko 90-minuuttisen urakoinut Diego Maradona sai kuitenkin kentällä seurakseen muun muassa Roberto Baggion, Alessandro Del Pieron, Carlos Valderraman ja David Trezeguetin.

Näytösottelu keräsi Rooman Stadio Olimpicolle yli 20 000 katsojaa. Illan kohokohta oli yleisön reaktion perusteella Baggion Maradonan syötöstä tekemä upea maali. Maradona huvitti yleisöä muun muassa ohjeistamalla joukkueensa valmentajaa Arsene Wengeriä pelaajavaihdoista.

53-vuotias Maradona oli illan kirkkain tähti

Pelaajien astellessa kentälle alkulämmittelyyn, kaikki valokuvaajat ryntäsivät välittömästi Maradonan ympärille. Olikin hämmästyttävä näky, kun Italian jalkapallohistorian kirkkaimmat tähdet Baggio ja Del Piero saivat pallotella kentällä ilman, että media huomioisi heitä mitenkään.

Jo alkulämmittelyn aikana Maradona esitteli Stadio Olimpicon yleisölle, että pallonkäsittelytaidot ovat vielä tallella. Vaikka ikää ja painoa on tullut huippuvuosien jälkeen lisää, jaksoi Maradona ennakkoarvioista poiketen pelata koko ottelun ajan – ja oli jopa rakentamassa useita vaarallisia tilanteita.

Tavatessaan maanmiehensä Paavi Franciscuksen ennen ottelua Maradona vaikutti liikuttuneelta.

- Paavi on vielä paljon minuakin suurempi – hän on se todellinen supertähti, Maradona sanoi.

Maradonan paluu Italiaan oli niin suuri tapahtuma, että jopa Italian veroviranomainen unohti vähäksi aikaa sen, että Maradonaa syytetään Italiassa 40 miljoonan euron veronkierrosta.

Italian suuret tähdet olivat paikalla – Baggio vei huomion

Kentällä nähtiin Baggion ja Del Pieron lisäksi pitkälle maajoukkueuralle hyvästit jättänyt maalivahti Gianluigi Buffon. Vaihtopenkillä olivat lisäksi mukana Andrea Pirlo ja Paolo Maldini.

Yleisö teki selväksi ketä se pitää Italian suurimpana: Roberto Baggio sai palloon koskiessaan valtavat suosionosoitukset ja pitkin ottelua stadion huusi aika ajoin hänen nimeään.

Buddhalaisuuteen kääntynyt Baggio oli mukana myös edistämässä Paavi Franciscuksen toivomaa viestiä uskontojen välisestä rauhasta. Kentällä olivat edustettuina lisäksi islam, juutalaisuus ja shintoismi.

Paavia ei nähty kentällä

Jalkapallofanina tunnettu Paavi Franciscus tapasi pelaajat ennen ottelua Vatikaanissa, muttei enää näyttäytynyt Stadio Olimpicolla.

- Uskonnolla on merkittävä rooli rauhanteon välineenä maailmassa ja jalkapallo on oiva väline sen osoittamiseen, Paavi sanoi eri uskontokuntien edustajista koostuville pelaajille.

Itse ottelu päättyi argentiinalaistähti Javier Zanettin joukkueen 6-3-voittoon Maradonan joukkueesta. Ottelun tuotto lahjoitetaan kehitysvammaisten nuorten hyväksi.

Lentisfanit saivat jännittää pitkän kaavan mukaan - katso kuvat

fanit lentopallon MM-kisat

Suomen lentopallomaajoukkue nousi MM-kisojen avausottelussa upeaan 3-2-taisteluvoittoon Kuubasta. Paikalla olleet suomalaisfanit saivat jännittää trillerissä urakalla.

fanit lentopallon MM-kisat

 

SM-liigalta jättiharppaus turvallisuuden suhteen

Lauri Taipalus Juhamatti Aaltonen

Kaikki jääkiekon SM-liigan pelaajat testataan eräänlaisella aivotärähdysten lähtötasotestillä ennen kiekkokauden alkua.

Lauri Taipalus Juhamatti Aaltonen

Jääkiekon SM-liiga ja Pelaajayhdistys ovat sopineet aivotärähdyksiin liittyvästä lähtötasotestistä, jonka jokainen pelaaja suorittaa ennen liigakauden alkua. Testi sisältää kognitiivisia ja fyysisiä testejä ja sen tuloksia voidaan käyttää hyödyksi, jos pelaajalle tulee kauden aikana aivotärähdys.

- Tämä on tärkeimpiä asioita turvallisuuteen liittyen. Olemme muutaman vuoden Liigan kanssa olleet yhteydessä ja vaatineet sitä. Ja toisaalta Liigalla on ollut halu laittaa se toimeen. Testiä on tehty jo aiempinakin vuosina, mutta nyt se saatiin hoidettua kattavasti kaikille seuroille, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoo Yle Urheilulle.

Valtaosa seuroista on jo tehnyt testit ja loputkin ovat luvanneet hoitaa asian. Saarelan mukaan testiä ei pidä pitää kummajaisena tai liian isona asiana. Se on tarkoitettu joukkueiden lääkärien ja valmennusjohdon apuvälineeksi pelaajien terveyttä arvioidessa.

- Tämä palvelee kahta asiaa. Sitä, ettei pelaaja mene liian aikaisin pelaamaan ja sitä, ettei pelaajaa pidetä sairauslomalla liian kauaa. Uskon ja luotan siihen, että valmentajiemme ja erityisesti lääkintähenkilökunnan moraali Suomessa pitää, Saarela sanoo.

Samankaltaisia testejä on tehty Pohjois-Amerikassa jo vuosia, mutta Suomessa koko liigan kattava testaus tehdään ensimmäistä kertaa. Jatkossa SM-liiga ja Pelaajayhdistys keskustelevat myös kattavampien ja kehittyneempien testien käyttöönotosta.

- Toisaalta, jos jollekin henkilölle ei mitään vakavampaa tapahdu kauden aikana, niin ei tarvitse näitä testejä välttämättä joka vuosi tehdä vaan mennään kahden vuoden jaksoissa, Saarela pohtii.

Sari Sirkkiä-Jarva
Teemu Tammilehto

Oletko Tervaportti, Siltala vai Kunnari? - Testaa kuka olet lentopallomaajoukkueesta!

Suomen lentopallomaajoukkueen pelaajat juhlivat pistettä Mikko Eskon johdolla.

Yle Urheilun #mmlentis-kone kertoo, kuka Suomen lentopallomaajoukkueen pelaajista muistuttaa eniten sinua. Tee testi ja jaa tuloksesi kavereillesi!

Suomen lentopallomaajoukkueen pelaajat juhlivat pistettä Mikko Eskon johdolla.

 

Lentopallomaajoukkueen sankari: "Olemme tällainen rottakaksikko"

Eemi Tervaportti Jukka Lehtonen

Eemi Tervaportin mukaan Suomen pelin rauhoittuminen nosti Suomen 3-2-voittoon Kuubasta.

Eemi Tervaportti Jukka Lehtonen

Eemi Tervaportti oli Suomen avainpelaajia maanantain Kuuba-voitossa. Kesken ottelun kentälle otetun Tervaportin mukaan maltti oli valttia Kuubaa vastaan.

- Olemme Olii-Pekan (Ojansivu) kanssa tottuneet siihen, että olemme tällainen rottakaksikko, joka tulee vaihdosta kentälle. Yritimme laittaa kunnon rallia kentälle. Toinen erä oli meiltä vielä huono, kun käynnistelimme moottoreita. Sitten lähti kulkemaan ja voitimme 3-2, Tervaportti kertasi Yle Urheilun haastattelussa.

- Tämä oli tärkeä voitto.

Tervaportti tiesi, miksi Suomi sai käännettyä pelin.

- Meidän peli rauhoittui ja lopetimme tyhmien virheiden tekemisen. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä Kuuban torjunta oli todella kovaa. Otimme vähän malttia, emmekä tehneet (torjuntaan) suoria hyökkäyksiä. Oma syöttökin lähti siinä kulkemaan, Tervaportti listasi.

Suomi kohtaa seuraavaksi Etelä-Korean, joka asettuu vastaan keskiviikkona.

- Katsomme varmaan tiistaina videolta, millainen ryhmä asettuu vastaan. Voitimme Etelä-Korean, kun viimeksi pelasimme heitä vastaan. Heidän pelinsä eroaa hieman eurooppalaisesta. Etelä-Korean joukkue ei ole missään nimessä huono.

- Oma torjunta ja puolustus pitää olla erilainen, sillä he hyökkäävät eri tavalla. Valmennusjohto kyllä selvittää millä tavalla meidän kannattaa pelata. Kun pidämme oman syötön hyvänä, niin he eivät pääse pelaamaan kuvioita.  

Kommentti: Suomen tähtipelaaja ennustettiin hämmentävällä tavalla

Suomen maajoukkueen Niklas Seppänen ja Eemi Tervaportti lattian pinnassa.

Kisajärjestäjien puolesta Suomen joukkueen tähtipelaajaksi oli nostettu passari Eemi Tervaportti, vaikka hän yleensä aloittaa pelit maajoukkueessa penkiltä, kirjoittaa Johannes Oikarinen.

Suomen maajoukkueen Niklas Seppänen ja Eemi Tervaportti lattian pinnassa.

KATOWICE Suomi sai MM-turnaukseen parhaan mahdollisen alun. Sinivalkoiset nappasivat voiton edellisten MM-kisojen hopeamitalistista Kuubasta ja kaiken lisäksi parhaimmalla mahdollisella tavalla. Vaikka yksi piste katosikin kahden erätappion myötä, oli nousu takaa voittoon tärkeä loppukisoja ajatellen. Suomi sai hurmoksen päälle, "kotiyleisön" taakseen ja roimasti itseluottamusta noususta.

Toki luottoa omiin otteisiin joukkueelta löytyy jo aikaisemmista peleistä. Tammikuun MM-karsinnoissa Suomi hävisi kaikissa kolmessa karsintaottelussaan avauserän, mutta onnistui kääntämään kaikki pelit voitoiksi. Tuo tieto omasta venymiskyvystä on tekijä, minkä vaikutus palloilussa on huikea.

Suomi on muuten pelannut tämän vuoden aikana kolme MM-karsintaottelua, kuusi EM-karsintaottelua ja nyt myös yhden pelin MM-lopputurnauksessa. Näistä niin sanotuista tärkeistä otteluista Suomi on voittanut kaikki.

Lentopallon MM-kisoissa tiedotusvälineille jaetaan Media Guide, josta löytyy tietoja joukkueista ja itse kisoista. Jokaisesta joukkueesta on nostettu esiin ryhmän tähtipelaaja. Kisajärjestäjien puolesta Suomen joukkueen tähtipelaajaksi oli nostettu passari Eemi Tervaportti, vaikka hän on yleensä aloittaa pelit maajoukkueessa penkiltä.

Miten oikeassa opus olikaan! Tervaportin esitys Kuubaa vastaan oli erinomainen. Tervaportin onnistuminen tukee entistä enemmän sitä, että Suomella on kaksi maailmanluokan passaria.

Susijengi hakee toista voittoa, vastustajan pelitapa sekä haaste että helpotus

Shawn Huff, Petteri Koponen ja Teemu Rannikko.

Suomen koripallo maajoukkue hakee tiistai-iltana toista voittoa, kun vastaan asettuu Dominikaaninen tasavalta. Kello 22.30 alkavaa ottelua voi jännittää suorana TV2:n, Yle Areenan ja Yle Puheen välityksellä. TV2:n kisastudio alkaa jo kello 22.05.

Shawn Huff, Petteri Koponen ja Teemu Rannikko.

Susijengi saa tiistai-iltana MM-parketeilla vastaansa hieman poikkeuksellisen kilpakumppanin Dominikaanisen tasavallan muodossa. Tehokkaan aloitusviisikkonsa tähdittämän karibialaisen saarivaltion maajoukkue luottaa aloitusviisikkonsa iskuvoimaan, pelin levittämiseen ja 1-1-ratkaisuihin.

Kello 22.30 alkavaa ottelua voi jännittää suorana TV2:n, Yle Areenan ja Yle Puheen välityksellä. TV2:n kisastudio alkaa jo kello 22.05.

Dominikaanista tasavaltaa pitkään silmällä pitänyt Susijengin apuvalmentaja Pekka Salminen arvioi, että karibialaisten pelitapa on Susijengille sekä haaste että helpotus.

- He eivät ole pelillisesti niin järjestäytyneitä kuin lohkon muut joukkueet. Tietyllä tapaa se on helpotus meille, mutta toisaalta myös vaikeaa. Etenkin nelospaikan pelaajamme joutuvat puolustuspäässä epämukavuusalueelle, Salminen arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengin tiistain vastus pelaa hyökkäyspäässä käytännössä neljällä ulko- ja yhdellä sisäpelaajalla. Joukkueen pitkät laitahyökkääjät ovat korintekovoimaisia pelaajia, jotka haluavat vetää isot puolustajansa pois korilta ja haastaa yhdellä yhtä vastaan.

- He järjestävät hyökkäyksessä muutaman yksinkertaisen actionin, jonka jälkeen pyrkivät hyökkäämään ja haastamaan oman pelaajansa.

Dominikaanisen tasavallan suurin haaste on materiaalin kapeus. Joukkueen aloitusviisikko ja kuudes mies ovat käytännössä Euroliiga-tasoa, jonka jälkeen ryhmän taso notkahtaa.

- Dominikaaniset pelaavat oikeastaan kahdeksalla pelaajalla ja heidän paras sisäpelaajansa Jack Michael Martinez – taistelijaluonne, blokkaaja, erinomainen syöttäjä – tulee penkiltä, mutta kuuden miehen jälkeen heidän tasonsa ei ole sama.

Yli miljardi pelaajasiirtoihin – englantilaisseurat tuhlasivat ennätysmäärän rahaa!

Radamel Falcao

Manchester United pisti sekä Valioliigan yksittäisen siirron että koko siirtoikkunan ennätykset uusiksi maanantai-iltana sulkeutuneilla kansainvälisillä siirtomarkkinoilla.

Radamel Falcao

Jalkapallon kansainvälinen siirtoikkuna sulkeutui myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa. BBC:n laskelmien mukaan englantilaisseurat käyttivät kesän siirtomarkkinoilla noin 835 miljoonaa puntaa eli yli miljardi euroa. Yksi punta on tämän hetken kurssilla noin 1,264 euroa.

Aiempi ennätys viime vuodelta oli noin 630 miljoonaa puntaa ja se rikkoutui tänä vuonna jo ennen Valioliigan alkua. Brittiläisten talousanalyytikkojen mukaan suurin syy siirtosummien kasvuun on viime vuonna voimaan tullut uusi tv-sopimus, joka on 70 prosenttia arvokkaampi kuin edellinen.

Vilkkaan viimeisen siirtopäivän suurin pommi oli Radamel Falcaon lainasiirto Monacosta Manchester Unitediin. Seura hankki lisäksi myös Daley Blindin Ajaxista ja möi Danny Welbeckin Arsenaliin. Jo aiemmin seura hankki Angel di Marian ennätyssummalla (57,3 miljoonaa puntaa) Real Madridista.

Yhteensä manageri Louis van Gaal käytti ennätykselliset lähes 150 miljoonaa puntaa kesän siirtomarkkinoilla. Toiseksi eniten rahaa törsäsi Liverpool, joka käytti 117 miljoonaa puntaa. Chelsea vei kolmossijan 91,3 miljoonalla punnallaan.

Alexis Sanchezin siirto Barcelonasta Arsenaliin 35 miljoonalla punnalla oli Englannin kenttien toiseksi suurin siirto. Pihtailustaan kritisoitu lontoolaisseura käytti yhteensä 82 miljoonaa puntaa.

Siirtoikkunan viime hetken siirtoja:

Valioliigaseura Crystal Palace teki siirtoennätyksensä hankkimalla James McArthurin mestaruussarjaseura Wiganista. 26-vuotiaan keskikenttäpelaaja siirtosumma on brittilehtien mukaan vajaat yhdeksän miljoonaa euroa.

Myös Hull City teki maanantaina siirtoennätyksensä, kun Abel Hernandez siirtyy seuraan Italian Palermosta 12 miljoonalla eurolla. 24-vuotiaan uruguaylaishyökkääjän sopimus on kolmivuotinen. Lisäksi myös Hatem Ben Arfa, Gaston Ramirez ja Mo Diame liittyvät seuran vahvuuteen.

Manchester City lähetti puolustaja Micah Richardsin vuoden lainasopimuksella italialaisseura Fiorentinaan. Lisäksi seura lainasi hyökkääjä Alvaro Negredon vuodeksi Valenciaan, jolla on myös osto-oikeus kauden jälkeen.

Queen Park Rangers hankki keskikenttäpelaaja Sandron paikalliskilpailija Tottenhamista kolmivuotisella sopimuksella. 25-vuotiaan siirtosumma on brittimedioiden mukaan vajaat 13 miljoonaa euroa.

Marokkolainen Oussama Assaidi palaa Stoken riveihin kauden mittaisella lainasopimuksella Liverpoolista. 26-vuotias laituri pelasi myös viime kaudella lainalla Stokessa.

Valioliigaseura Southampton lainaa puolustaja Toby Alderwireldin vuodeksi Espanjan mestari Atletico Madridista.

Jussi Jääskeläisen edustama West Ham hankki siirtoikkunan viime hetkillä keskikenttäpelaaja Morgan Amalfitanon ranskalaisseura Marseillesta.

Italialaisseura AC Milan lainasi 21-vuotiaan keskikenttäpelaaja Marco van Ginkelin vuoden sopimuksella Chelseasta. Lisäksi Giacomo Bonaventura siirtyy seuraan viisivuotisella sopimuksella Atalantasta.

Galatasarayn italialaispäävalmentaja Cesare Prandelli hankki vahvistuksia joukkueeseensa kotimaastaan. Turkkilaisseura maksaa neljä miljoonaa euroa Napolille hyökkääjä Goran Pandevista ja keskikenttäpelaaja Blerim Dzemailista.

Porto hankki lupaavan brasilialaislupauksen Otavion riveihinsä Internacional Porto Alegresta seitsemällä miljoonalla. 19-vuotiaan viisivuotisessa sopimuksessa on 50 miljoonan euron ulosostopykälä.

Lisää maanantain siirtouutisia voit lukea tästä artikkelista.

Teppo Polvelle toinen MM-mitali - "Huikea kisa"

Harri Sopanen ja Teppo Polvi.

Para-pyöräilyn MM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä sai hienon päätöksen, kun Teppo Polvi kirkasti tempoajon pronssimitalin hopeiseksi käsipyörien maantieajossa.

Harri Sopanen ja Teppo Polvi.

Teppo Polvi ylsi toistamiseen mitaleille para-pyöräilyn MM-kilpailuissa Yhdysvalloissa, kun hän ajoi toiseksi käsipyörien H1-luokan 30,6 kilometrin maantieajossa.

- Se oli huikea, mutta rankka kisa. Etelä-Afrikan Nicolas Peter Du Preez oli tänään täysin ylivoimainen. MM-kullasta en pystynyt taistelemaan, mutta jäihän tavoitetta ensi vuodelle, kommentoi tuplamitalisti Finnish Cyclingin tiedotteessa.

Suomen toinen H1-luokan edustaja Harri Sopanen täydensi hienoa suomalaispäivää sijoittumalla siis neljänneksi.

 - Jälkiviisaana voidaan todeta, että rivakammin olisi pitänyt aloittaa, matka loppui kesken, pääsin kunnolla vauhtiin vasta viimeisellä kolmannella kierroksella, harmitteli Sopanen.

Käsipyörien H3-luokassa Jani Peltopuro oli 12:s 61,2 kilometrin kilpailussa.

Näkovammaisten tandem-luokan maantieajossa kärki ajoi parin Arttu Mäkinen / Aki Turusen kiinni ja tuloksiin kirjattiin merkintä DNF, did not finish.

Espanja selvitti ensimmäisen todellisen testinsä, Gasol upotti 26 pistettä

Koripallo yleinen

Espanjan Pau Gasol oli pitelemätön Brasilia-pelissä.

Koripallo yleinen

Koripallon MM-kisojen isäntämaa Espanja läpäisi turnauksen ensimmäisen todellisen testinsä myöhään maanantai-iltana. Espanja voitti turnauksen kolmannessa ottelussaan Brasilian selvästi pistein 82-63.

Espanjan syömähammas ottelussa oli NBA-tähti Pau Gasol, joka pussitti 26 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Brasilian paras oli 11 pistettä tehnyt Leandrinho Barbosa.

Espanja jatkaa puhtaalla pelillä A-lohkon kärjessä ennen Ranskaa, Serbiaa ja Brasiliaa. Espanja kohtaa vielä alkulohkossa Ranskan ja Serbian.

B-alkulohkon kärjessä on Kreikka, joka voitti maanantai-iltana Puerto Ricon pistein 90-79. Kreikka on lohkon ainoa puhtaan pelin joukkue.

Susijengillä oli maanantaina välipäivä. Suomen pelit jatkuvat tiistai-iltana kello 22.30, kun Susijengi kohtaa Dominikaanisen tasavallan. Ottelua voi jännittää suorana TV2:n, Yle Areenan ja Yle Puheen välityksellä. TV2:n kisastudio alkaa jo kello 22.05.

Bouchardin tie nousi pystyyn, Makarova puolivälieriin

Eugenie Bouchard.

Jekaterina Makarova kesti hyvin paahtavan helteen kauden viimeisen Grand Slam -turnauksen neljännellä kierroksella.

Eugenie Bouchard.

Seitsemänneksi tenniksen US Openissa sijoitetun kanadalaisen Eugenie Bouchardin taival katkesi New Yorkin Grand Slam -turnauksen neljännellä kierroksella. 17. sijalle rankattu venäläinen Jekaterina Makarova voitti kanadalaisen suoraan kahdessa erässä luvuin 7-6(7-2), 6-4.

20-vuotias Bouchard tarvitsi yli 30 asteen helteessä pelatun ottelun toisessa erässä aikalisän, jonka aikana häneltä mitattiin mm. verenpaine.  Vuoden kolmessa ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa kanadalainen eteni aina välieriin asti.

Makarova pelasi itsensä toisen kerran peräkkäin US Openin puolivälieriin, missä vastaan asettuu valkovenäläinen Victoria Azarenka. Turnauksessa 16. sijalle rankattu Azarenka voitti neljännellä kierroksella Serbian Aleksandra Krunicin 4-6, 6-4, 6-4.

Murray kesti hankalat olosuhteet, Tsonga katsomoon

Andy Murray.

Vuonna 2012 US Openin voittoa juhlinut Andy Murray on löytänyt mainion vireen kauden viimeisessä Grand Slam -turnauksessa.

Andy Murray.

Skotlantilainen Andy Murray on edennyt puolivälieriin tenniksen US Openissa. New Yorkin Grand Slam -turnauksessa kahdeksanneksi rankattu Murray voitti neljännellä kierroksella Ranskan Jo-Wilfried Tsongan suoraan kolmessa erässä luvuin 7-5, 7-5, 6-4.

Tsonga oli sijoitettu turnauksessa yhdeksänneksi.

- Olosuhteet olivat todella hankalat. Kentällä oli kosteaa ja tuulista, Murray kommentoi lähes 30 asteen helteessä pelattua ottelua.

- Lopussa ilma alkoi viiletä, mutta kaksi ensimmäistä erää olivat erittäin pitkiä ja kovia, vuonna 2012 US Openin voittanut Murray jatkoi.

Puolivälierissä Murray kohtaa ykkössijoitetun Novak Djokovicin.

"Sokka, pokka ja rokka irti!" – Näin selostaja päätyi siteeraamaan Cheekiä lentopallohurmoksessa

Lentisfanit MM-kisoissa.

Suomi nousi kahden erän tappioasemasta 3-2-voittoon Kuubaa vastaan. Hurjan trillerin käsikirjoitus ei jättänyt Mikko Hannulaa kylmäksi selostuskopissa.

Lentisfanit MM-kisoissa.

Suomen lentopallomaajoukkueen komea nousu MM-kisojen avausottelussa sai selostaja Mikko Hannulan runosuonen sykkimään.

Hannula siteerasi Cheekin vuosien takaista hittikappaletta ”Sokka irti” selostuksessaan ja väänteli lausahduksesta erilaisia muunnoksia ottelun edetessä. Miten Hannula päätyi siteeraamaan Cheekiä?

- Olen talvella aika ajoin katsonut Putous-ohjelmaa, jossa Krista Kosonen esittää Cheekistä tehtyä parodiahahmoa Keekkiä. Välisketseissä on vedetty partaa, kenkää ja sukkaa irti. Tuli mieleen niitä nähdessäni, että miksi he riimittelevät niin huonosti. Sokastahan saa vain alkukirjaimen vaihtamalla hokkaa, lokkaa, nokkaa, pokkaa, rokkaa ja niin edelleen, Hannula selittää.

- Jos on sana Rokka, se vie Tuntemattomaan sotilaaseen. Nokka vie Pinokkioon, Pokka puolestaan Oulun Kärppiin tai korttipeliin. Lenkillä juostessa olen joskus miettinyt, että näistähän saisi hyviä juttuja.

Hannulan mukaan Olympiastadionilla juuri esiintynyt Cheek on ajankohtaisuutensa takia pyörinyt mielessä. Suoraan sen takia hän ei kuitenkaan räppäriä lähtenyt lainaamaan.

- Nämä minun heittoni tulivat ihan pelin käsikirjoituksen kautta, kun Suomi heräsi henkiin. Tuntui, että kun jarru saatiin pois, niin sokka lähti irti.

Hannula nostaa MM-areenalla nähdyn hienon nousun selostusuransa ikimuistoisimpien lentopallo-otteluiden joukkoon. Aivan ykköseksi se ei ehkä nouse, mutta lähelle kärkeä.

- Tämä on paljon arvokkaampi, mielekkäämpi ja pidemmälle kantavampi voitto kuin se, että oltaisiin murjottu Kuuba suoraan puolessatoista tunnissa 3-0. Tämä on maajoukkueelle ja faneille äärettömän tärkeä tapa voittaa, Hannula muistutti.

Suomen pelit jatkuvat keskiviikkona Etelä-Koreaa vastaan.

United-hyökkääjä 20 miljoonalla Arsenaliin

Danny Welbeck Jerome Boateng Frack Ribery

Danny Welbeck vahvistaa Arsenalin hyökkäystä siirtymällä 20 miljoonalla eurolla Manchester Unitedista.

Danny Welbeck Jerome Boateng Frack Ribery

Valioliigaseura Arsenal hankki myöhään maanantai-iltana Danny Welbeckin, 23, Manchester Unitedista. Lontoolaisseura maksaa hyökkääjästä BBC:n mukaan 16 miljoonaa puntaa eli noin 20 miljoonaa euroa.

Welbeck pelasi Unitedissa yhteensä 142 ottelua ja teki 29 maalia. Hänen kerrottiin olevan vapaa lähtemään sen jälkeen, kun United vahvisti Radamel Falcaon lainan ranskalaisseura Monacosta.

Manchesterilaislähtöisen hyökkääjän sopimuksen pituutta ei julkaistu, mutta se on Arsenalin mukaan "pitkäaikainen". Hyökkääjä saanee Arsenalissa ison roolin, sillä seuran ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud on nelisen kuukautta sivussa murtuneen jalan takia.

Welbeck kuuluu myös Englannin maajoukkueen vakiokalustoon. Hän on pelannut "Kolmen Leijonan" paidassa 26 ottelua ja on Roy Hodgsonin miehistössä myös keskiviikon harjoitusottelussa Norjaa vastaan.

19-vuotias brasilialaispuolustaja Ranskan liigaan

Ranskan liigan Marseille maksoi noin viisi miljoonaa euroa nuoresta brasilialaispuolustajasta.

Ranskan jalkapalloliigan Marseille on vahvistanut puolustustaan brasilialaisella Dorialla. Marseille on solminut viisivuotisen sopimuksen 19-vuotiaan puolustajan kanssa.

Doria siirtyy Ranskaan Brasilian liigan Botafogosta.

Marseille maksoi puolustajasta noin viisi miljoonaa euroa.

Uruguayn maajoukkuepuolustaja Sunderlandiin

Liverpoolin Fabio Borini ja Sebastian Coates juhlivat maalia.

Sunderland lainaa Liverpoolilta Sebastian Coatesin.

Liverpoolin Fabio Borini ja Sebastian Coates juhlivat maalia.

Englannin jalkapallon Valioliigan Sunderland vahvistuu puolustaja Sebastian Coatesilla. Uruguaylainen siirtyy Sunderlandiin Valioliigan Liverpoolista vuoden lainasopimuksella.

23-vuotias Coates siirtyi Liverpooliin vuonna 2011. Viime kauden puolustaja pelasi kuitenkin pääosin lainalla kotimaansa liigassa.

Coates pelasi kesän MM-kisoissa Uruguayn miehistössä.

Teemu Pukki Bröndbyn riveihin

Teemu Pukki

Teemu Pukki siirtyy lainasopimuksella Tanskan liigan Bröndbyn riveihin.

Teemu Pukki

Suomen maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukki siirtyy lainasopimuksella Tanskan liigaan Bröndbyn riveihin. Bröndby järjesti maanantai-iltana tiedotustilaisuuteen, jossa Pukki esitelitiin.

24-vuotias Pukki siirtyi vuosi sitten Saksan liigan Schalkesta Skotlannin liigan huippuseuraan Celticiin, jossa hän ei onnistunut toivotulla tavalla.

Bröndby on Tanskan liigassa kolmantena. Joukkueessa pelaa myös suomalaismaalivahti Lukas Hradecky. Seura hankki pari päivää sitten riveihinsä toppari Daniel Aggerin Liverpoolista.

HJK:lle vahvistus Trinidad&Tobagosta

HJK:n logo

HJK on hankkinut keskikenttäpelaajana ja vasempana pakkina pelaavan Joevin Jonesin.

HJK:n logo

HJK on tehnyt lainasopimuksen Trinidad&Tobagon hyökkääjän Joevin Jonesin kanssa. Asiasta kertoo socawarriors.net

Keskikenttäpelaaja Jones pelaa maan pääsarjassa W Connection -joukkueessa sekä maan maajoukkueessa. Maaotteluita hän on pelannut 35. Maajoukkueessa hänen pelipaikkansa on ollut vasempana pakkina.

Jones matkustaa Suomeen tiistaina.

HJK on kiinnostunut vahvistuksista Euroopa-liigan lohkovaihetta silmälläpitäen.

Serena Williams vihdoin Grand Slam -puolivälierään

Serena Williams

Serena Williams voitti Kaia Kanepin 6-3, 6-3 ja eteni ensimmäistä kertaa tällä kaudella Grand Slam -turnauksen puolivälieriin.

Serena Williams

Tenniksen naisten maailmanlistan ykköselle Serena Williamsille kausi on ollut Grand Slam -turnauksissa huono. Williams pääsi vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella puolivälieriin, kun hän voitti US Openin neljännellä kierroksella virolaisen Kaia Kanepin 6-3, 6-3.

- Vihdoinkin pääsin puolivälieriin, Williams hehkutti ottelun jälkeen.

Australian avoimissa Williams hävisi neljännellä, Ranskan avoimissa toisella ja Wimbledonissa kolmannella kierroksella.

Toisessa erässä nähtiin yhteensä kuusi syötönmurtoa. Williamsin syöttö oli ratkaiseva ase. Amerikkalainen syötti kaikkiaan kahdeksan ässää.

- Hän lyö palloa uskomattoman kovaa. Minä vain taistelin, Williams kehui Kanepia.

Williams kohtaa puolivälierissä italialaisen Flavia Pennettan, joka kukisti Australian Casey Dellacquan 7-5, 6-2.

Suomen kapteeni vitsaili trilleristä: "Odoteltiin faneja"

Antti Siltala.

Kuuba vei MM-avauksen kaksi ensimmäistä erää. Suomen lentismiehet järjestivät kuitenkin Puolassa huiman nousun voittoon.

Antti Siltala.

Lentopallomaajoukkueen kapteenin Antti Siltalan mukaan Suomen pukukopissa ei tehty ihmetemppuja MM-kisojen avausottelun kääntämiseksi. 3-2-voitto Kuubasta irtosi peruspelin terävöittämisellä.

- Muutamia taktisia juttuja siinä käytiin, mutta ei mitään ihmeellistä. Ensimmäisissä erissä tuli vähän huolimattomuusvirheitä ja ero repesi. Ei se ollut kaukana niissäkään, Siltala kommentoi Yle Urheilulle.

- Luotimme sihen, mitä teimme ja siitä se pikku hiljaa lähti. Nyt on pölyt pyyhitty pois niin voidaan jatkaa Etelä-Koreaa vastaan.

Noin parisataa suomalaista lentopallofania jäi päiväksi jumiin Varsovan lentokentälle eikä ehtinyt kisojen avauspeliin. Ryhmän charter-kone päätyi Varsovaan aamupäivällä, kun se ei pystynyt sankan sumun vuoksi laskeutumaan Katowicen lentokentälle. Siltalan mukaan tällä oli vaikutuksensa Suomen peliin.

- Ajateltiin, että kun porukkaa jäi Varsovaan ja olivat tulossa junalla, niin kerkeävät näkemään edes paremmat erät. Odotettiin sen verran kuitenkin, kapteeni hymyili.

Suomen pelit jatkuvat keskivikkona Etelä-Koreaa vastaan.

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä