Ylistetty Ricciardo: "En pelkää ketään tai mitään"

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo on löytänyt itsestään uuden, röyhkeämmän puolen.

Daniel Ricciardo

F1-kauden iloisimpiin yllättäjiin kuuluva Ricciardo sai viime viikon Saksan-osakilpailun jälkeen kehut Fernando Alonsolta. Ricciardon kanssa kovan kamppailun viidennestä sijasta käynyt espanjalainen kuvaili Ricciardon ajamista uskomattomaksi.

– Hän on todella fiksu, todella kunnioittava sääntöjä kohtaan ja taistelumme oli upea, kaksinkertainen maailmanmestari sanoi Hockenheimissa.

Perjantaina Ricciardo vastasi julkisesti saamaansa hehkutukseen F1-sirkuksen matkustettua Unkariin.

– On hienoa saada kunnioitusta joltain hänen kaltaiseltaan, ja on mukava tietää, että kaikki vuosien varrella oppimani auttaa. Se saa minut haluamaan lisääkin taisteluja, kertoi Ricciardo.

Australialaisen mukaan moni yllättyy hänen rohkeasta ja periksiantamattomasta ajotyylistään. Hyvän kaverin maineessa oleva Ricciardo ei ole kumarrellut edes tallikaveriaan Sebastian Vetteliä, jonka neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta ovat tänä vuonna jääneet Red Bull -tulokkaan varjoon.

– Olen osoittanut pystyväni kilpailemaan kovaa. En todellakaan pelkää radalla mitään tai ketään.

– Luulen, että se oli kysymysmerkki jopa tehdessäni sopimuksen Red Bullin kanssa. Ajoin välillä hyviä kisoja, mutta en ajanut tai ohitellut koko ajan aggressiivisesti. Tänä vuonna se asia on muuttunut, mikä on hyvä juttu.

Ricciardo on kuljettajien MM-sarjassa kolmantena. Parempaan ovat pystyneet vain koko kautta dominoineet Mercedekset.

Naisten sarjajärjestelmään vähemmän muutoksia

Itä-Länsi-ottelu päättyi Lännen voittoon.

Osa pesispiireistä toivoi naisten Superpesiksen joukkuemäärään jopa supistuksia.

Itä-Länsi-ottelu päättyi Lännen voittoon.

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmäuudistuksen vanavedessä myös naisten sarjaan tulee muutoksia. Tulevalla kaudella yksi joukkue nousee Ykköspesiksestä suoraan, sillä sarja pelataan 11 joukkueella Turku-Pesiksen jäätyä pois ennen kauden alkua.

Kaudesta 2015 lähtien Superpesiksen viimeinen putoaa suoraan Ykköspesikseen, jonka voittaja juhlii sarjanousua. Lisäksi Superpesiksessä 11. sijoittunut joukkue pelaa sarjapaikastaan Ykköspesiksen toiseksi sijoittuneen kanssa.

Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalon mukaan naisten puolella keskustelua uudistuksista on ollut vähemmän, koska muutokset ovat pienempiä.

- Osa toivoi sarjaa pienemmäksi. Tämä täydennys on ollut se uudistuksen juttu. Ja myös se, pystyvätkö kaikki seurat hoitamaan homman kunnolla. Siinäkin on tekemistä, Pyysalo kertoo.

Naisissa joukkuemäärän kasvattamista tai pudottamista vakiintuneesta kahdestatoista ei ole suunniteltu vaan julkistetulla systeemillä on tarkoitus mennä ainakin kolme vuotta.

- En näe mitään syytä miksei. Jos seuroja ei ole, niin täydennämme sen, mitä pystymme. Vuosi kerrallaan. Sitä on seuratoiminta ja myös sarjatoiminta.

Levännyt Wawrinka epävarma kunnostaan

Stan Wawrinka.

Sveitsiläispelaaja hakee vielä kuntoaan US Openin lähestyessä.

Stan Wawrinka.

Wawrinka ei ole pelannut Wimbledonin jälkeen. Sveitsiläinen hävisi Lontoossa maanmiehelleen Roger Federerille ja päätyi jättämään tämän viikon Gstaadin-turnauksen väliin väsymykseen vedoten.

Wimbledon oli maailmanlistan neloselle erityisen rankka kokemus, sillä otteluohjelman ja brittisään oikkujen myötä Wawrinka päätyi pelaamaan kolmena päivänä peräkkäin. Nyt tavoitteena on kuitenkin paluu kentälle Torontossa järjestettävässä Masters 1000 -turnauksessa.

– Minun on oltava valmis kauden viimeisiin kuukausiin, Wawrinka sanoo.

Torontosta alkaen pelejä kertyykin jälleen kohtalainen pino. Heti perään ohjelmassa on nimittäin Cincinnatin-turnaus sekä Davis Cupin välierä Italiaa vastaan.

– Se on pitkä ja varmasti rankka sarja. Haaste on kova. Yritän päästä kuntoon ja välttää loukkaantumiset.

Wawrinkan kausi alkoi upeasti Australian avointen mestaruudella. Matkan varrella kaatui muiden muassa maailman kärkikaksikko Novak Djokovic ja Rafael Nadal. Koko vuonna Wawrinka on hävinnyt 36 ottelustaan vain kahdeksan ja voittanut kolme turnausta.

Paluu kauden avauspuolikkaan tasolle tuntuu pelaajasta itsestäänkin kovalta vaatimukselta.

– Siitä on vaikea parantaa, mutta katsotaan nyt. Otan jokaisen turnauksen vaihe kerrallaan.

– Jos olen omalla tasollani, voin saada hyviäkin tuloksia.

Toronton-turnauksen arvonta suoritetaan ensi viikolla. Itse turnaus käynnistyy maanantaina 3. elokuuta.

Mitä tapahtuu Ykköspesikselle? – "Hyvä kysymys"

pesäpallo, yleiskuva, kuvitus, viuhka

Kahden kärkiseuran todennäköisen nousun jälkeen Ykköspesiksen kohtalo mietityttää pesäpallopiireissä. Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysaloa asia ei huoleta.

pesäpallo, yleiskuva, kuvitus, viuhka

Miesten Superpesiksen joukkuemäärä halutaan vakiinnuttaa neljääntoista kaudeksi 2015, mikä tarkoittaa kahden Ykköspesiksen kärkiseuran nousua korkeimmalle sarjatasolle. Sarjajärjestelmäuudistus herättää pesäpallopiireissä paljon tunteita ja moni miettii, mistä pelaajia riittää 14 superpesisjoukkueeseen.

Samalla moni miettii myös sitä, mistä pelaajia riittää kahden huippuseuran lähdettyä Ykköspesikseen, josta yhden joukkueen on kaudesta 2016 alkaen tarkoitus pudota suoraan suomensarjaan?

- Hyvä kysymys, Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo aloittaa ja pohtii hetken.

- Sinnehän oli täksikin kaudeksi enemmänkin tulijoita ja kabinettipäätöksistä tuli kritiikkiä. Ykköspesiksen ja suomensarjan kynnyksellä on tunkua ja uskon, että sinne löytyy jatkossakin seuroja, hän jatkaa.

Pyysalo sanoo näkevänsä uudistuksen myönteisenä Superpesiksen tavoin myös Ykköspesikselle. Vaihtuvuus on suoran tippumisen ja nousun myötä käytännössä varmaa, jos ehdot täyttyvät. Häntä ei myöskään huoleta kärkiseurojen kilpavarustelu ja nousun tavoittelu saati hissiliike kahden sarjan välillä.

- Niitähän on ollut nytkin. Ja nyt esimerkiksi Oululla (viime kauden nousukarsija) piti olla pelaajat valmiina, jotta he pystyisivät voittamaan Superpesiksen joukkueen. Suora nousu antaa mahdollisuuden, että vasta kun olet noussut, voit miettiä rakentamista paremmin, Pyysalo selvittää.

- Ehkä tämä tuo Ykköspesikseen siinä mielessä taloudellisesti jopa säästöä. Totta kai aina on kilpavarustelua joka sarjassa ja siitä ei koskaan päästä. Se, että se pysyy hanskassa, liittyy näihin lisenssiehtoihin, hän jatkaa.

Nousun ehtoihin kuuluu erilaisia talous- ja olosuhdevaatimuksia. Pelipaikkojen ynnä muiden tulla olla pääsarjan vaatimalla tasolla, mutta vaatimuksissa voidaan tilanteen mukaan myös joustaa.

Hyvin myönteisenä pysyvä Pyysalo ei ole millään löytää mitään ongelmia uudistuksesta, mutta kaivamalla yksi uhka löytyy.

- Sitten se on ongelma, jos seurat eivät ole tähän valmiita. Niitä ei voi olla 14, jos ei ole 14 valmista. Jos on 14, jotka pystyvät pyörittämään omalla alueellaan sitä järkevästi, niin silloin se kääntyy positiiviseksi. Jos emme siitä pysty pitämään kiinni, niin sitten se ei ole sen helpompaa kuin nytkään kahdellatoista.

Kotkassa kisailtiin keinuhypyn maailmanmestaruudesta - katso helteinen kuvasarja

Keinuhypyn MM

Kotkan Meripäivillä järjestettiin toista kertaa keinuhypyn MM-kisat. Voittaja Sakari Vekki kertoo, että keinusta hyppääminen on uskomattoman pelottavaa.

Keinuhypyn MM

Keinuhypyn maailmanmestaruuskisat järjestettiin Kotkan Meripäivillä helteisessä säässä. Kilpailijat lensivät ilmaan komeassa kaaressa satamalaiturille rakennetusta jättikeinusta.

Toista kertaa järjestetyn kilvan voitti jyväskyläläinen Sakari Vekki, joka on telinevoimistelun moninkertainen Suomen mestari. Keinuhyppykisoihin Vekki osallistui ensimmäistä kertaa, ja voittohyppy oli kaksoisvoltti suorin vartaloin kahdella kierteellä.

- Keinusta hyppääminen on uskomattoman pelottavaa, ainakin meikäläiselle, kun en ole tottunut vesielementtiin. Sain kuitenkin alkulämmittelyssä hyvän tuntuman keinusta ja sitä kautta alkoivat temputkin löytyä. Oli huikeaa voittaa näin kovatasoinen kilpailu, Vekki totesi tiedotteessa tyytyväisenä kilpailun jälkeen.

MM-kilpailun tuomaristo arvosteli hypyt näyttävyyden perusteella. Tuomariston päätuomarina toimi uimahypyn kaksinkertainen Euroopan mestari Joona Puhakka. Toiseksi tuli entinen uimahyppääjä Ville Vahtola, viime vuoden mestari.

Kilpailun yhteydessä tehtiin myös epävirallinen keinuhypyn pituuden maailmanennätys. Ennätyksen otti nimiinsä kotkalainen Ernest Kymi, jonka ennätyshyppy kantoi 17 metriä.

Videokooste keinuhypyn MM-kilpailuista löytyy kisojen verkkosivuilta.

Aalesundin suomalaispelaaja: ”Alkukausi oli katastrofi”

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Sakari Mattila on viettänyt vaikean kesän norjalaisessa seurajoukkueessaan Aalesundissa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Sakari Mattila on saanut hyvin vastuuta norjalaisen Aalesundin riveissä, mutta joukkueen alkukausi on sujunut heikosti.

Aalesund pelasi kauden kuusi ensimmäistä sarjapeliä ilman voittoa. Nyt otteet ovat hieman parantuneet ja 16 pelistä on kasassa 14 pistettä.

- Kauden alku oli päinvastainen mitä odotimme. Meillä oli tavoite täksi kaudeksi parantaa viime kauden neljättä sijaa, mutta alkukausi oli katastrofi ja nyt kärki on karannut, Mattila kertoo.

Sarjataulukossa Aalesund on tällä hetkellä kolmanneksi viimeisenä. Eroa jumbojoukkue Sandnes Ulfiin on neljä pistettää.

- Meillä tulee joka pelissä joku radikaali henkilökohtainen virhe, josta sitten vastustaja rankaisee. Tämän takia olemme siellä sarjan häntäpäässä, Mattila manaa.

Mattila on tällä kaudella kirjannut itselleen 13 peliä ja yhden maalin. Vastuuta tulee siis mukavasti joukkueen keskikentällä.

- Omaa pelaamista on tässä kohtaa vaikea arvioida, kun tulokset ovat mitä ovat, 25-vuotias keskikenttäpelaaja toteaa.

Norjan pääsarjaa on pelattu tämän kauden osalta nyt puolet.

- Jos sinne keskikastiin nousemme kauden päätteeksi, voimme olla ihan tyytyväisiä, Mattila sanoo.

Pelaajat epäilevät 14 joukkueen sarjaa: "Tasoerot suuria"

Aki Orava

Toni Kohonen ja Aki Orava eivät suhtaudu kovinkaan myönteisesti tulevaan 14 joukkueen Superpesikseen.

Aki Orava

Miesten Superpesiksessä nähdään kaudella 2015 neljätoista joukkuetta, jos Ykköspesiksen nousijat täyttävät sarjan asettamat olosuhde- ja taloudelliset ehdot. Kahden uuden joukkueen nousu nykyisten mukaan jakaa vahvasti mielipiteet pesäpallopiireissä.

Monet pelaajat ovat olleet uudistusta vastaan ja osa on puhunut jopa joukkuemäärän pienentämisen puolesta. Toni Kohonen veikkaa uudistuksen pidentävän hänenkin uraansa, kun sarjan keski-ikä tulee nousemaan. Lukkarilegenda olisi itse pitäytynyt 12 joukkueessa, sillä hän ei usko huippupelaajia riittävän kaikille.

- Jos menossa pysyy itse ja muut vanhat pelurit mukana, niin pelivuosia tulee olemaan. Ja riittääkö meillä niin paljon laadukkaita pelaajia 14 pelaajan sarjaan? Aika näyttää ja toivottavasti olen väärässä, Kohonen pohtii.

Samoilla linjoilla on Kohosen entinen joukkuekaveri Aki Orava, joka nostaa esimerkiksi viime syksynä käydyt karsinnat Ykköspesiksen parhaiden ja Superpesiksen huonoimpien välillä.

- Oulu ja Kuopio pääsivät karsimaan äärimmäisen siipirikkoista Jyväskylää ja koko ajan huonosti pelannutta Alajärveä vastaan. Eivätkä he silti pystyneet voittamaan, vaikka olivat Ykköspesiksessä suvereeneja, Orava kertaa.

- Tasoerot tulevat olemaan suuria. Toivottavasti olen väärässä ja ei haittaisi, vaikka pesis olisi laajemmin miehitetty tässä maassa. Aika näyttää, mutta hirveän myönteisesti en siihen suhtaudu, hän jatkaa.

Junioritoiminta toiminnan pohjaksi

Ensi kaudella kaksi joukkuetta voi nousta suoraan Ykköspesiksestä, jos talous- ja olosuhdevaatimukset täyttyvät. Orava korostaa junioritoiminnan merkitystä pikavoittojen ja kilpavarustelun sijaan.

- Varsinkin, jos sieltä nousee sellainen seura, kenellä ei ole junioritoimintaa tai selkeää suunnitelmaa sen toteuttamiseksi. Se on pari vuotta, niin taru on nähty. Junioritoiminta täytyy pitää hyvässä mallissa olla tässä ja se on mielestäni edullisin tie.

- Jos esimerkiksi miettii, että saat yhden viimeisen päälle hyvän pelaajan 25 000 eurolla. Jos saat samalla hinnalla palkattua seuraan valmennuspäällikön, joka pistää asiat viimeisen päälle kuntoon, niin aika pieni investointi se siihen nähden on.

Lampard pyytää anteeksi terrori-iskujen jälkeistä törttöilyään

Frank Lampard.

Chelsean kaikkien aikojen maalitykki pyysi valtameren yli matkattuaan anteeksi käytöstään yli kymmenen vuotta sitten New Yorkin terrori-iskujen jälkeen.

Frank Lampard.

Frank Lampardia ei otettu Amerikan mantereella vastaan avosylin, vaikka uusi seura New York City FC lienee mielissään Chelsean kaikkien aikojen johtavan maalitykin saapumisesta maahan.

Lampard nimittäin aiheutti aikoinaan 2001 New Yorkin terrori-iskujen yhteydessä kohun stripaten ja oksentaen humalassa shokissa olleiden amerikkalaisturistien hotellin edessä vain 24 tuntia iskujen jälkeen.

- En halunnut loukata ketään käyttäytymällä huonosti amerikkalaisten edessä. Olen tunteellinen tragediaa kohtaan ja kadun. Olin naiivi ja nuori tuohon aikaan, Lampard sanoo.

Kahden vuoden sopimuksen New York City FC seuraan allekirjoittanut Lampard aikoo vierailla muistomerkillä hyvittääkseen käytöksensä.

- Minun ei olisi pitänyt olla ulkona sinä päivänä - en tekisi sitä enää. Olen yrittänyt viimeiset 13 vuotta olla Chelseassa hyvä mies, en vain jalkapalloilijana, vaan myös kentän ulkopuolella.

Lampard seuraa David Beckhamin jalanjälkiä valtameren yli ja tulee saamaan tietojen mukaan 90 000 punnan viikkopalkkaa.

Superpesis haluaa uudistuksella isot kaupungit mukaan

Yleisöä.

14 joukkueen Superpesiksen on tarkoitus tuoda lajia isoihin kaupunkeihin ja sitä kautta saada näkyvyyttä. Suunnitelmassa on ajateltu nimenomaan pitkää tähtäintä.

Yleisöä.

Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo ei kiertele kysyttäessä motiiveja miesten Superpesiksen joukkuemäärän kasvattamisessa neljääntoista. Sarjajärjestelmäuudistuksella halutaan lajille lisää näkyvyyttä ja sitä kautta vetovoimaa.

- Kaikista päätöksistä voi varmasti rivien välistä lukea, että haluaisimme isoja kaupunkeja mukaan. Tekohengittämällä tai pakottamalla se ei kuitenkaan tule. Jos voisimme Oululla, pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla tai tällaisilla täyttää karttaamme, niin se olisi kaikkein myönteisin lopputulos, Pyysalo sanoo.

- Jos Tampereella pelaisivat menestyvät superpesisseurat, niin nykyinen hyvä buumi kasvaisi enemmän. Oulun seudulla on Kempele naisissa ja Raahe miehissä lähellä. Kuitenkaan, kun Raksilassa ei pelata Superpesistä, vaikuttaa se suoraan Oulun harrastajamääriin, hän jatkaa.

Tieto uudistuksesta tuli julki toukokuun lopussa ja herätti tuoreeltaan paljon keskustelua pesäpallopiireissä. Pyysalon mukaan kritiikkiä on tullut, mutta toisaalta myös ymmärrystä.

- Lähtökohta oli se, ettei aina mennä huippujen ehdoilla vaan saadaan tasaisia pelejä myös häntäpäähän. Sen on kenttä ymmärtänyt aika hyvin tässä. Ja jos Ykköspesiksen seurat eivät ole valmiita, niin eihän Superpesiksessä välttämättä ole 14 joukkuetta. Edelleen pitää täyttää tietyt ehdot.

Tasoerot eivät huoleta

Pyysaloa eivät myöskään huoleta kasvavat tasoerot tai se, ettei huippupelaajia riitä kaikkiin joukkueisiin. Hän näkee uudistuksessa jopa mahdollisuuden saada sarjaa tasaisemmaksi pidemmällä aikavälillä.

- Onko sillä yleisön kannalta merkitystä, onko pelaaja ihan huippu vai junioreiden Itä-Länsi-pelaaja? Tavallinen yleisö ei varmaan huomaa sitä kentällä. Ja nuoret saavat enemmän näytönpaikkoja, Pyysalo pohtii.

- Aika monella seuralla on tällä hetkellä paineita tiputtaa pelaajabudjetteja, minkä takia vanhat kokeneet pelaajat voisivat ehkä vaihtaa seuroja, hän jatkaa.

Toimitusjohtaja korostaa sarjauudistuksessa nimenomaan pitkän tähtäimen suunnitelmaa, jonka takana kaikki pesäpallon hallituselimet olivat.

- Päädyimme yhdessä siihen, että haluamme 14 joukkuetta. Ettei tule sitä, että kuihdutetaan ja tapetaan meidän huippusarjamme. Jos meidän Superpesis ei näy ympäri Suomea tasaisesti, niin mitä me teemme? Se tässä on ehkä se suurin juttu. Eikä pelätä sitä, että taso tippuu, Pyysalo sanoo.

Kreikka pestasi Monaco-managerin

Claudio Ranieri ottaa ohjat Kreikan maajoukkueessa.

Ranieri siirtyy Monacosta  Kreikan peräsimeen. Italialainen on luotsannut Monacoa vuodesta 2014.

Kreikan jalkapalloliitto vahvisti Ranierin pestin perjantaina.

Pitkän uran managerina tehnyt Ranieri, 62, ei ole aiemmin valmentanut maajoukkueessa. Hän on toiminut muiden muassa Chelsean, Juventuksen, AS Roman, Interin ja Atlético Madridin managerina.

Monacon kanssa Ranieri voitti ensimmäisellä kaudellaan Ranskan toiseksi korkeimman sarjatason mestaruuden ja nosti joukkueen Ligue 1:een. Viime kaudella Monaco sijoittui toiseksi.

Kreikan avaustavoitteena Ranierin alaisuudessa ovat kesän 2016 EM-kisat.

Ranieri korvaa Fernando Santosin, jonka sopimus päättyi Brasilian MM-kisojen jälkeen. Kreikka putosi turnauksesta neljännesvälierävaiheessa.

FIFA ei aio siirtää Venäjän MM-kisoja

Zenit Arena Pietari 28.9.2012

FIFAn on ilmoittanut lehdistötilaisuudessa perjantaina, ettei se aio ottaa pois Venäjän 2018 MM-kisaisännyyttä.

Zenit Arena Pietari 28.9.2012

Sosiaalisessa mediassa on kohuttu Ukrainan lentoturman kiihdyttämänä jalkapallon MM-kisoista Venäjällä. Myös monet aktivistit, toimittajat ja poliitikot ovat ilmaisseet mielipiteensä vuoden 2018 kisaisäntää vastaan.

Jalkapallon kansainvälinen kattojärjestö ilmoitti perjantain lehdistötiedotteessa, ettei se aio vaihtaa seuraavien MM-kisojen isäntämaata.

- FIFA tunnistaa vastuunsa ja kannattaa kaikenlaista rauhallista ja demokraattista keskustelua, tiedotteessa sanotaan.

Lisäksi järjestöstä todettiin, että urheiluboikotit ovat historiassa osoittautuneet hyödyttömäksi ristiriitojen ratkaisussa.

- Vuoden 2018 Venäjän MM-kisat voivat edesauttaa dialogia ihmisten ja valtioiden välillä, kerrotaan FIFAlta.

Lappi hakee vauhtia EM-sarjasta - "WRC:hen palkkakuskiksi tai rahalla"

Esapekka Lappi

Esapekka Lappia pidetään todennäköisimpänä tulevaisuuden suomalaiskuljettajana rallin MM-sarjaan. Kaksi vuotta sitten Lappi dominoi SM-sarjaa ja antoi kovan näytön Suomen MM-rallissa. Sen jälkeen hän kuitenkin tuntuu kadonneen suuren yleisön silmistä.

Esapekka Lappi

Esapekka Lappi pääsi kahden vuoden takaisilla näytöillään Skodan tehdaskuljettajaksi. Viime kaudella häntä ajatettiin Aasian ja Tyynenmeren mestaruussarjassa ja tällä kaudella EM-sarjassa.

- Melkein joka viikko me jotain ajetaan, ei nyt välttämättä testiä, mutta jotain. Ne kilometrit tuovat itsevarmuutta ja tuntuma pysyy koko ajan hyvänä. Teimme muutama vuosi sitten aika perusteellista työtä nuotituksen kanssa, ja se on nyt aika hyvällä mallilla, Lappi kertoi.

Lapin tavoite on MM-sarjassa, mutta suuren suomalaisyleisön näkökulmasta urakehitys tuntuu jopa junnaavan paikallaan. Esimerkiksi Suomen MM-ralliin osallistuminen ei ollut tehtaan intresseissä. Norjalaisen manageritoimiston tukema suomalaiskuljettaja kuitenkin uhkuu päättäväisyyttä. 

- Vaikka yleisölle päin vaikuttaa ehkä siltä, ettei tilanne olisi niin hyvä, niin silti olemme hyvässä asemassa. Saamme opetella kisoja ilmaiseksi, saamme siitä rahaa ja tosi paljon testiä, kun kehitämme nyt uutta autoa. Tämä on minun mielestäni hyvä paikka olla nyt, Lappi totesi.

- Jos oleminen rupeaa venymään siellä (EM-sarjassa), niin sitten managerin kanssa otamme hatkat! Sen verran taustatukea on Norjasta, ettei tämä tähän jää. Kyllä minä sinne WRC:hen joku päivä menen, joko sitten palkkakuskiksi tai rahalla. Toivottavasti se on se ensimmäinen vaihtoehto.

Markkasen äiti muistelee Eeron leikkineen Real Madridin kuningasta

Eero Markkanen

Eero Markkasen äiti kertoo, että pojan menestyksestä oli ennusmerkkejä jo lapsuudessa. Nyt suomalaispelaaja saa palata maahan, jossa hän leikki parikymmentä vuotta sitten Real Madridin kuningasta.

Eero Markkanen

Eero Markkasen unelmasiirto Ruotsin AIK:sta Real Madridiin on ollut luonnollisesti iso juttu koko suomalaishyökkääjän perheelle.

- Onhan siitä ollut tietoinen vanhempana, mutta lopullinen tieto yllätti silti. Muutama päivä mennyt sitä sulatellessa, kertoo Riikka Markkanen.

Äidille pojan eteneminen pitkälle ei ole sinänsä ollut yllätys. Eero innostui jalkapallosta ensisilmäyksellä esikouluikäisenä. Vaikka harrastus Suomessa katkesi perheen muuttettua 93-94 Espanjaan isä Pekka Markkasen koripallouran takia, jalkapallohuuma kulki mukana.

- Vaikka Eero oli silloin niin pieni, hän tapaili espanjan sanojakin. Ja leikki Real Madridin kuningasta, äiti muistelee.

Perheen palattua Suomeen, poika alkoi pelata Jyväskylässä. Loppu on historiaa - Kakkosen Blackbirdissä ensimmäiset miesten ottelunsa pelannut Eero debytoi liigassa heinäkuussa 2012 ja teki heti toisessa liigaottelussa hattutempun. Myöhemmin edessä oli siirto Ruotsiin ja nyt siitäkin edemmäs.

- Hän oli jotenkin tehnyt itselleen selväksi, että panostaa jalkapalloon, äiti sanoo.

SM-hopeaa aikoinaan koripallossa voittanut Riikka Markkanen kertoo, että perheen voimalla käytiin vastikään katsomassa ottelua Ruotsissa, sopivasti äitienpäivänä. Myös Eeron pappa Raimo "Saku" Ellonen, vuoden 1951 jääpallon Suomen mestari oli mukana. Pallotaidot kulkevat kovan harjoittelun ja motivaation lisäksi selvästi myös geeneissä. 

Nyt välimatka perheeseen kasvaa sen myötä, että Eero saa symbolisesti 20 vuotta myöhemmin palata Real Madridin kuninkaaksi - ei enää niin leikillä. Riikka Markkanen luottaa, että vaikka ympyrät kasvavat, pojan kantti kestää.

- Kasvatustyö on tehty, nyt seurataan hedelmää. Eerolla on jalat maassa, hyvin rauhallinen tyyppi voisi päällimmäisenä sanoa. Toivottavasti pääsee jonakin päivänä katsomaan otteluita, Markkanen sanoo pojastaan.

Katsojat kahakoivat MYPAn ottelussa

Dinamo Minskin kannattajat juhlivat jatkopaikkaa riehakkaasti Kouvolassa.

Eilisessä Dinamo Minskin ja MYPAn välisessä ottelussa syntyi katsojien välille kahakka. Poliisi joutui kutsumaan lisäpartioita paikalle.

Dinamo Minskin kannattajat juhlivat jatkopaikkaa riehakkaasti Kouvolassa.

Katsojat kahakoivat MYPAn ottelussa eilisiltana. Sen seurauksena poliisi laittoi kolme Dinamo Minskin kannattajaa putkaan rauhoittumaan.

Poliisin mukaan rytäkkää oli hillitsemässä useita kymmeniä poliiseja. Tilannetta rauhoittamaan saapui myös kolme poliisipartioita Meripäiviltä.

Poliisin mukaan yksikään kahakkaan osallistuneista katsojista ei loukkaantunut kovinkaan pahasti rytinässä.

Poliisin mukaan viranomaiset joutuvat rauhoittelemaan vastaavanlaisia kahakoita silloin tällöin.

MYPA ja valkovenäläinen Dinamo Minsk pelasivat Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen toisen osaottelun tasan 0-0. Tasatuloksesta huolimatta Mypan tie eurokentillä päättyi.

RoPSin pitkä matka jatkuu lauantaihin asti – "Fyysisesti täytyy selvitä"

Juha Malinen

Juha Malinen pyrkii käyttämään eurokokemukset hyödyksi myös kotimaan kentillä ja pelaajien kehityksessä.

Juha Malinen

Rovaniemen Palloseura putosi jatkosta Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella 2-4-tappion myötä. Kreikkalainen Asteras Tripolis eteni jatkoon yhteismaalein 5-3.

Tappiosta huolimatta rovaniemeläisryhmä sai päävalmentaja Juha Malisen mukaan roppakaupalla arvokasta kokemusta kansainvälisistä otteluista.

- Erilaisiin olosuhteisiin ja kulttuureihin meno joukkueen kanssa avaa silmiä ja antaa uusia asioita. Tärkein asia siinä on se, että se antaa uskoa omaan tekemiseen, Malinen kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

- Ei pelkästään lähdetä ulkomaille hakemaan kokemuksia vaan nimenomaan vahvistamaan omia asioita. Tässä on käynyt juuri niin ja tulemme henkisesti erittäin vahvana takaisin, hän jatkoi.

Arvokkaalla kokemuksella on myös varjopuolensa, sillä RoPS on ollut reissussa jo lähemmäs kaksi viikkoa. Joukkueen matka alkoi viikko sitten sunnuntaina, kun se alkoi valmistautua ensimmäiseen osaan, joka pelattiin Oulussa. Sen jälkeen se on käynyt Ahvenanmaalla pelaamassa Veikkausliigaa ja nyt Kreikassa pelaamassa Eurooppa-liigan karsintaa.

- Olemme reissanneet junalla, laivalla, lentokoneilla, busseilla, takseilla ja välillä poliisisaattueessa. Tämä on tiivistänyt joukkuettamme, Malinen mietti.

- Fyysisesti täytyy selvitä. Kuten sanoin, puolitoista viikkoa on oltu matkan päällä ja matka jatkuu vielä lauantaille puolille päivin. Kun näistä selviämme, niin meillä on paljon pankissa erilaisia uusia asioita, hän jatkoi.

Malisen mukaan hänen ja joukkueenjohdon tärkein tehtävä on nyt valjastaa uusia kokemuksia joukkueen käyttöön myös tulevaisuutta ajatellen.

- Toivottavasti pystymme viemään joukkuetta uudelleen kansainväliselle kentälle ja auttamaan pelaajia myös sinne. Se on Veikkausliigan tehtävä.

Räikkönen ajoi tutun kaksikon takana kolmanneksi

Kimi Räikkönen Hockenheimissa 20.7.2014.

Ferrari kulki lujaa, kun Kimi Räikkönen ajoi vapaiden harjoitusten kolmanneksi Unkarissa.

Kimi Räikkönen Hockenheimissa 20.7.2014.

Kimi Räikkönen oli Ferrarillaan kolmas Unkarin GP:n ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa. Hänen edelleen ehtivät vain MM-sarjaa tällä kaudella hallinneet Mercedes-kuskit Lewis Hamilton ja Nico Rosberg.

Räikkönen ajoi 29 kierrosta ja jäi pohja-ajan kellottaneesta Hamiltonista reilut kuusi kymmenystä. Williamsin Valtteri Bottas oli harjoitusten 15:s ajettuaan 21 kierrosta. Viime viikonloppuna toiseksi ajanut suomalainen jäi Hamiltonista reilut 2,5 sekuntia.

1. vapaat harjoitukset
1. Lewis Hamilton   Mercedes   1.25,814
2. Nico Rosberg     Mercedes   +  0,183
3. Kimi Räikkönen   Ferrari    +  0,607
4. Fernando Alonso  Ferrari    +  1,058
5. Sebastian Vettel Red Bull   +  1,406
6. Kevin Magnussen  McLaren    +  1,543
7. Jean-Eric Vergne Toro Rosso +  1,869
8. Daniel Ricciardo Red Bull   +  1,968
9. Jenson Button    McLaren    +  1,990
10. Felipe Massa     Williams   +  2,146
---------------------------------------
15. Valtteri Bottas  Williams   +  2,516

Honka-lupaus siirtyy AIK:hon

FC Honka

Sauli Väisäsen siirto ruotsalaisen AIK:n riveihin varmistui perjantaina.

FC Honka

Ruotsin Allsvenskanissa pelaava AIK kertoo verkkosivuillaan hankkineensa Sauli Väisäsen FC Hongasta. 20-vuotias puolustaja on ollut tukholmalaisseuran tarkkailussa jo pitkään ja hän on myös harjoitellut AIK:n kanssa heinäkuun puolivälistä saakka.

- Haluamme hänen kaltaisiaan persoonia. Hän voi pelata useilla eri pelipaikoilla, urheilutoimenjohtaja Björn Wesström sanoo seuran verkkosivuilla.

Väisänen debytoi viime kaudella Veikkausliigassa ja kuuluu alle 21-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajiin.

- AIK on Skandinavian suurin seura. Olen ollut tietoinen hyvistä faneista ja valmennusolosuhteista jo jonkun aikaa ja odotan innolla päästä edustamaan seuraa, Väisänen miettii.

Pelaajasiirto tuo talousvaikeuksissa olevalle Hongalle tärkeitä euroja, joskin Väisäsen sopimus tapiolalaisten kanssa oli vain tähän kauteen asti. AIK puolestaan käyttää Väisäseen vastikään Eero Markkasesta saamaansa seuran ennätyssiirtosummaa.

Tutkijat selvittivät Neymarin salaisuuden - potkut eivät kuormita aivoja

Brasilian Neymar tuulettaa.

Japanilaiset neurologit ovat selvittäneet ainakin osan brasilialaispelaaja Neymarin salaisuudesta. Uskomaton taituruus perustuu heidän mukaansa siihen, etteivät aivot kuormitu turhalla pähkäilyllä.

Brasilian Neymar tuulettaa.

Japanilaiset neurologit tutkivat brasililialaistähti Neymarin aivokäyriä helmikuussa. Tuloksissa on selvinnyt se, minkä ennaltakin voi arvata: huippujalkapalloilijan ei tarvitse potkujaan juuri miettiä.

- MRI käyrissä selvisi, että Neymarin aivoissa on potkujen aikana 10 prosenttia vähemmän aktiivisutta kuin amatööripelaajalla.

Tutkimuksessa Neymarin käyriä verrattiin siis alempien sarjojen pelaajiin. Tutkijat kertovat, että juuri se, ettei aivoissa tarvita monimutkaisia hermoprosesseja, jättää enemmän tilaa jalkojen motoriikalle.

- Uskomme, että juuri tämä mahdollistaa Neymarin suorittaa monipuolista jalkatekniikkaa, tutkijat sanovat.

Tutkimuksessa selvitettiin myös huippu-uimareiden aivokäyriä. Tutkijat arvelivat, että huippujalkapalloilija Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon tulokset olisivat saman suuntaisia.

Tutkimuksen tulokset julkaistiin sveitsiläisessä hermotutkimukseen erikoistuneessa "Frontiers in Human Neuroscience" -julkaisussa.

Ryan Giggs vaikuttunut Van Gaalin otteista: "Sama aura kuin Alex Fergusonilla"

Louis van Gaal.

Pelaajauransa lopettanut, ManUn apuvalmentajaksi siirtynyt Ryan Giggs on myyty van Gaalin valmennusotteista. Giggs vertaa alankomaalaista jopa legenda Alex Fergusoniin.

Louis van Gaal.

Manchester Unitedin valmentajaksi vastikään siirtynyt Louis van Gaal kerää ylistystä apuvalmentajaltaan, pari kuukautta sitten pelaajauransa päättäneeltä Ryan Giggsiltä. Kautta aikain menestynein Manchester Unitedin pelaaja vertaa uutta joukkueen päätä Sir Alex Fergusoniin.

- Heillä molemmilla on sama aura. Se syntyy siitä menestyksestä, joka heillä on takanaan. Van Gaal haluaa kaiken menevän oikein ensi minuutista viimeiseen. Kaikki, minkä kanssa työskentelemme nyt, on suoraan sitä suunnitelmaa, minkä hän lähetti MM-kisoista, ManUssa peräti 23 kautta pelannut Giggs sanoo.

Giggs kertoo, että Van Gaal teettää pelaajilla enemmän harjoituksia pallon kanssa kuin aiemmat valmentajat. Giggs on ollut erityisen vakuuttunut Gaalin suoraviivaisuudesta.

- Kaikki mitä hän tekee, on selvää ja kaikki pelaajat nappaavat sen heti. Hänellä on ainutlaatuinen tapa laittaa asiat tapetille. Hän käskee pelaajia miettimään peliä kuin shakkia - se on filosofiaa.

ManUn ensimmäinen peli uuden valmentajan alaisuudessa päättyi Valioliigaseuran jyrävoittoon 7 - 0 harjoitusottelussa MLS-liiga Los Angeles Galaxya vastaan.

Van Gaal on kahminut liigavoittoja valmentajana kolme kertaa Ajaxissa, yhden kerran AZ Alkmaarissa, kaksi kertaa Barcelonassa ja yhden kerran Bayern Münchenissa. Sir Alex Ferguson kahmi valmentajavuosinaan peräti 13 seuramestaruutta, mikä on eniten Englannin jalkapallohistoriassa.

Oraclen tahtiin Joensuu-ajossa

Kierroksen arvoituksellisin kohde on tällä kertaa viisi, jossa Valentin Ladayn ongelmat mietityttävät.

Viikon Toto75-kierros ravataan Joensuun Linnunlahdella. Kierroksen päättää avoimen sarjan lämminverisille suunnattu Joensuu-ajo 10.000 euron ykköspalkinnolla. Hyvän kilpailuvireen löytänyt Oracle on lähellä tuoda jatkoa ohjastajansa Mika Forssin menestysviikoille.

Toto75-1

Tammojen tasoitusajossa on pelillisesti mielenkiintoisin tapaus takamatkan 13 Millstone`s Lissom. Hannu Torvisen ajokki kohtaa tällä kertaa huomattavasti kevyemmän vastuksen kuin muutamassa aiemmassa kisassa. Perusmatkan hevosista huomioidaan ensimmäisenä 3 Ray`s Elation, joka varsinkin keulapaikalta riittäisi pitkälle.

Toto75-2

4 Vihjeen Veto on varmistunut huomattavasti ja sitä kautta tulosrivistö on komeassa kunnossa. Vahva ori hyötyy 2600 metrin kilpailumatkasta. 9 Sohvin Santeri on kilpaillut viime aikoina kovissa porukoissa. Viimeksi Mikkelissä voimia jäi käyttämättä. 11 Turbo-Impi on valmentajansa Teemu Okkolinin mieleen. Ravatessaan kyvykäs tamma voi yllättää.

Toto75-3

3 BWT Hellion on tehnyt kesän aikana muutaman todella kovan esityksen. Sunnuntaina Mikkelissä hevonen ei ollut terävimmillään, mutta taustatietojen mukaan oriin pitäisi olla nyt parempi. Rattailla istuva Janne Korpi tähtää ajokillaan keulapaikalle, josta BWT Hellion pystyy kypsyttämään muut kovalla matkavauhdilla.

Toto75-4

4 Mikko Mania pyrkii johtamaan kisan jokaista metriä. Viikko sitten Mikkelin vauhtimaililla ori kamppaili vahvasti kakkoseksi johtohevosen ulkopuolelta. Kovan startin ansiosta hevonen saattaa olla nyt jopa vieläkin parempi. 1 Villikunkku on ensimmäinen varmistus. Kyvykkäänä pidetty ori on kesän myötä löytänyt tasonsa.

Toto75-5

Ennakkoon kierroksen arvoituksellisin kohde. 1 Valentin Laday on huippukyvykäs, mutta ongelmat hankaloittavat säännölliseen kilpailurytmiin pääsyä. Ravien luistaessa vahva ruuna on vaikea voitettava kovemmissakin porukoissa. Yllättäjistä kannattaa huomioida ainakin 9 Reborn Excalibur, joka on tehnyt viime aikoina hyviä esityksiä T75-tasolla.

Toto75-6

Viikon päästä odottaviin Porin Kuninkuusraveihin virettään viimeistelevä 10 Rapin Aatos on kohteen avainhevonen. Vahvaa kuntoa esittänyt ori jyrää Joensuun pitkällä maalisuoralla mukaan kärkikamppailuun. Paalun hevosista avainasemassa on 6 Välkyn Tuisku, jolla Pauli Raivio tähdännee viime lauantain tapaan keulapaikalle.

Toto75-7

Päätöskohteena ravattavassa Joensuu-ajossa on vahvoilla Mika Forssin ohjastama 1 Oracle. Ruuna kilpailee huippukunnossa ja pääsee vaihteeksi matkaan mainiolta lähtöpaikalta. Kati Lindsbergin suojatti torjuu alussa viereltä kiihdyttävän Womanizerin ja hallinnee tämän jälkeen kisan jokaista metriä.

Vihjerivi – hinta 36,00e
Toto75-1 3,4,7,11,13
Toto75-2 4,9,11
Toto75-3 3 BWT Hellion
Toto75-4 1,4
Toto75-5 1,2,3,7,8,9
Toto75-6 3,6,7,10
Toto75-7 1 Oracle

Ravisuora TV1 la 26.7. klo 17.10 – 18.00

Marko Lähteenmäki

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä