Lentopalloilija yltää lähes bussin katolle - katso vertailu pelaajien ulottuvuudesta

Suomen lentopalllomiesten ulottuvuuksia

Suomi pelaa lentopalloilun MM-kisoissa 32 vuoden tauon jälkeen. Suomen tämän hetken ulottuvin pelaaja sanoo, että monet maat voittavat Suomen pituudessa, mutta hän uskoo Suomen pärjäävän vähillä virheillä.

Suomen lentopalllomiesten ulottuvuuksia

Alajärveltä lähtöisin oleva Tommi Siirilä on Suomen lentopallomaajoukkueen ulottuvin pelaaja juuri tällä hetkellä. Tämä ilmenee lentopallomaajoukkueen Yle urheilulle toimittamista testituloksista.

Suomen lentopallomiesten maksimiulottuvuutta on mitattu kaksi kertaa elektronisesti lähiaikoina Kuortaneella.

Testeissä pelaajat ovat ottaneet mahdollisimman kovan vauhdin ja yrittäneet kurottaa mahdollisimman korkealle yhdellä kädellä.

Keskipelaajana ahertava Tommi Siirilä sai koko maajoukkueen parhaimman tuloksen ensimmäisissä testeissä. Niissä hänen sormenpäänsä olivat ylimmillään 353 sentin korkeudella.  Toisissa testeissä Siirilän tulos oli 345 senttiä.

Toisen testin ykkönen oli Urpo Sivula, jonka maksimiulottuvuus oli 349 senttiä. Se on maajoukkueen toiseksi paras tulos 21-vuotiaan Siirilän jälkeen. Olli-Pekka Ojansivu on kuitenkin saanut parhaimman tuloksen viimeisen vuoden aikana eli 356 senttiä.

- Minua auttaa se, että olen 203 senttiä pitkä. Lisäksi teen treeneissä paljon hyppyjä, joita tulee myös peleissä. Käyn myös paljon punttisalilla, Siirilä avaa ulottuvuutensa saloja.

Hän kuitenkin sanoo tekevänsä vain vähän pelkästään loikkatreenejä.

Siirilän ja muiden Suomen maajoukkuepelaajien ulottuvuus joutuu kovaan testiin Puolassa elo-syyskuun vaihteessa alkavissa MM-kisoissa. Siirilä nimittäin tähdentää, että Suomella on ”aika lyhyt porukka” muihin joukkueisiin verrattuna.

- Monet maat saattavat voittaa siinä Suomen, mutta meidän pitää pärjätä muilla avuilla.

Siirilä tarkoittaa Suomen pelityyliä, joka on kansantajuisesti sanottuna järkevää pelaamista vähillä virheillä. 

- Myös puolustus on tosi tärkeää, ensimmäiset maajoukkuepelinsä pari vuotta sitten keväällä pelannut Siirilä tähdentää.

"On hurja juttu, että saan olla mukana"

Suomen alkulohkossa pelaavat Brasilia, Kuuba, Tunisia, Saksa ja Etelä-Korea.

- Meillä on mahdollisuudet mennä mihin tahansa tällä porukalla, sillä olemme valmistautuneet hyvin, ja kaikki pelaajat ovat valmiina. Erityisesti olemme treenanneet fysiikkaa, ja Brasilian kaataminen vaatii meiltä tosi hyvän pelin ja onnistumisia joka osa-alueella. Myös puolustus on iso juttu Brasiliaa vastaan.

Kuubaa Siirilä sen sijaan pitää arvoituksellisena joukkueena.

- Kuuba on aina ollut sellainen maa, ettei tiedä, keitä miehiä sieltä tulee. Myös Tunisia on itselleni arvoitus.

Saksaa Siirilä luonnehtii kovaksi ja fyysiseksi joukkueeksi.

- Varmasti se on fyysisin porukka tuosta ryhmästä, kun Etelä-Koreassa on pieniä pelaajia, jotka pelaavat nopeaa kuviopeliä ja puolustavat järkyttävän hyvin.  Arvoisin kuitenkin, että olemme sitä ulottuvampi joukkue, Siirilä miettii.

Hän tekee historiaa, sillä Suomi pelaa lentopalloilun MM-kisoissa 32 vuoden tauon jälkeen.

- Se on hurja juttu, että saan olla mukana. Tällaista ei tapahdu joka päivä. Tämä on unelmieni täyttymys.

Faneja vuolaasti kiitellyt Dettmann Ukraina-pelistä: "Tavoitteemme on pelata susikoripalloa"

Päävalmentaja Henrik Dettmann kentän laidalla

Suomen kannattajat tekivät päävalmentaja Henrik Dettmanniin ison vaikutuksen lauantai-iltana. Susijengin luotsin ajatukset kääntyivät kuitenkin nopeasti sunnuntai-illan Ukraina-peliin.

Päävalmentaja Henrik Dettmann kentän laidalla

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann joutui kääntämään USA-tappion jälkeen nopeasti katseensa sunnuntain Ukraina-peliin. Rumasta USA-tappiosta päävalmentajan mieleen jäi parhaiten 8 000 Susijengin fanin raivoisa kannustus.

- Upeat fanit ja upea tapahtuma. Upeita faneja, jotka kannustivat vielä pelin loppuhetkillä. Fanit osoittivat kunnioitusta ja arvostusta pelaajille, Dettmann kehui vuolaasti.

Paljon parannettavaa riittää kello 17 sunnuntaina alkavaan Ukraina-peliin.

- Tiedämme, että omassa esityksessä on paljon parantamisen varaa. USA-ottelussa saimme ajoittain joitain yksilösuorituksia toimimaan. Joukkuepeli jäi varastoon Ukraina-peliä varten, Dettmann sanoi sarkastisesti.

Dettmannin mukaan USA-peli toi ennen kaikkea kokemus.

- Se on uusi peli ja uusi kokemus sunnuntaina edessä. Ukrainalla on hyvä joukkue kasassa. Ukraina oli viime vuoden EM-kisojen yksi positiivisimmista yllättäjistä. Ukraina pelaa hyvin joukkueena ja ryhmä on hyvin valmennettu. Heillä on isoja pelaajia ja erittäin hyviä takamiehiä. Ukraina on haastava vastus meille.

Päävalmentajan mukaan Suomi on altavastaajan asemassa myös sunnuntaina, mutta pelin ennakkoasetelmat ovat aivan erilaiset.

- On selvä asia, että sunnuntaina tulemme erilaisella ilmeellä. Se on aivan erilainen ennakkoasetelma, Dettmann viittasi USA-peliin.

- Tavoitteemme on pelata susikoripalloa.

 Susijengin sunnuntain Ukraina-peliä voi jännittää TV2:n Yle Puheen ja Yle Areenan välityksellä. Ottelu alkaa kello 17.00 Suomen aikaa.

Kannusta Susijengi voittoon Ukrainasta ja voita nimmaroitu paita!

Susijengin nimmaroitu t-paita.

Yle Urheilu jakaa Susijengin otteluiden yhteydessä nimmaroituja Susijengi-paitoja. Lähetä Suomen koripallomaajoukkueelle oma kannustuksesi, paras kannustus palkitaan t-paidalla!

Susijengin nimmaroitu t-paita.

Susijengi pelaa historiallisesti koripallon MM-kisoissa Espanjan Bilbaossa. Nyt tarvitaan kannustusta!

Lähetä Susijengille oma kannustuksesi, joka voi olla kuva, video tai vaikkapa runo, ja olet mukana kisaamassa Susijengin nimmaroidusta t-paidasta. Yle Urheilun toimitus valitsee pelipäivittäin parhaan kannustuksen, joka palkitaan paidalla.

Päivän palkinto jaetaan aina Suomen ottelun yhteydessä Ylen television kisalähetyksessä.

Osallistumisohjeet

Voit lähettää kannustuskuvan, videon tai runon Instagramissa, Twitterissä tai sähköpostitse osoitteeseen webmaster.urheilu@yle.fi. Osallistumisaika sunnuntain kisaan päättyy Suomen ja Ukrainan välisen ottelun puoliajalle. Lähetys ottelusta alkaa TV2:ssa klo 16.40.

Käytä Instagramissa ja Twitterissä tunnistetta #ylemmkoris tai #urheiluviikonloppu kannustuksesi yhteydessä, niin olet mukana kilpailussa. Sähköpostilla lähettäessäsi merkitse viestin otsikoksi "Kannustuskilpailu".

Ukraina Susijengin hampaisiin klo 17 - "Isot puhvelit asettelevat screenejä"

Susijengin joukkuekuva.

Susijengin sunnuntain Ukraina-peliä voi jännittää TV2:n Yle Puheen ja Yle Areenan välityksellä. Ottelu alkaa kello 17.00 Suomen aikaa.

Susijengin joukkuekuva.

Koripallon MM-kisojen Bilbaon alkulohkon tuoksinat jatkuvat Susijengin osalta sunnuntaina klo 17, kun vastaan asettuu kesän 2013 EM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Ukraina. Ukraina peittosi avauspelissään Dominikaanisen Tasavallan, kun taas USA:lle taipunut Susijengi hakee ensimmäistä voittoaan.

Susijengin apuluotsi Jukka Toijala luonnehtii Ukrainaa kovaksi haasteeksi. Päävalmentaja Mike Fratello on puristanut joukkueensa potentiaalista hyötykäyttöön joka ainoan pisaran.

- Ukraina pelaa organisoitua ja kovaa koripalloa. He jauhavat peruspelillään heittäjille paikkoja. Isot puhvelit asettelevat screenejä ja heittäjät tappelevat väkisin omille paikoilleen, Toijala totesi Suomen koripalloliiton tiedotteessa.

- Samalla Ukrainan hyökkäyspelaaminen lepää käytännössä parin taitopelaajan harteilla, jotka saavat asioita tapahtumaan hyökkäyspäässä.

Massa ja pituus ovat myös Ukrainan valttikortteja. Joukkueen korinaluskalusto on kunnioitusta herättävä.

- Yksi iso haaste on se, miten me vastaamme Ukrainan kokoon. Heidän isot miehensä pelaavat erittäin kovaa.

Susijengin Espanjan MM-kisojen toista ottelua voi jännittää TV2:n Yle Puheen ja Yle Areenan välityksellä.

Suomen keihäsmiehet ruotsalaisten kimppuun -"Vähimmäistavoitteena kolmoisvoitto"

Antti Ruuskanen kuvassa

Suomen keihäsmiehet jahtaavat kolmoisvoittoa Ruotsi-ottelussa Helsingissä. Suomi jäi lauantaina tappiolle miesten ja naisten maaotteluissa.

Antti Ruuskanen kuvassa

Suomen ja Ruotsin yleisurheilumaaottelu päättyy sunnuntaina Helsingissä. Sunnuntain vahvoihin suomalaislajeihin kuuluu miesten keihäs, jossa Suomi on usein juhlinut kolmoisvoittoja. EM-kultaa Zürichissä juhlinut Antti Ruuskanen vakuuttaa, ettei yhtään vähempään tyydytä tälläkään kertaa. 

- Uskon energiaa riittävän, kun nousemme sunnuntaina tunnelista stadionille. Ruotsalaisia ei pidä aliarvioida, koska he venyvät usein hyvin maaotteluissa. Mutta vähimmäistavoitteemme on hankkia Suomelle kolmoisvoitto, Ruuskanen sanoi.

Tero Pitkämäki on varma, että Ruotsi-ottelu saa hänet syttymään, vaikka takana onkin odotuksia nihkeämpi kausi.

- Ruotsalaiset eivät ole päässeet kovin usein juhlimaan maaotteluissa. Mutta hereillä pitää olla eikä parane vain naureskella vastustajille. Jokaisen suomalaisen tavoitteena on aina kaataa ruotsalaiset. Ruotsi-ottelu sytyttää varmasti, vaikka olisi väsynytkin, Pitkämäki kommentoi.

Suomen keihäsmainetta puolustaa Ruotsi-ottelussa sama kopla, joka edusti Suomea jo aikaisemmin kesällä Zürichin EM-kisoissa. Ruuskanen ja Pitkämäki saavat seurakseen Lassi Etelätalon.

- Meistä jokaisella riittää potentiaalia pitkiin heittoihin. Olemme kaikki fyysisesti ruotsalaisia vahvempia, sehän on kova pelote heille, Pitkämäki uskoi.

Suomen ja Ruotsin maaottelun sunnuntain tapahtumat TV1:ssä klo 14.30, Yle Puheen lähetys vauhtiin klo 14.00.

Olympiastadionilla riitti tunnelmaa - Ruotsi-ottelun ensimmäinen kisapäivä kuvina

Hilla Uusimäki, Eveliina Määttänen ja Anniina Laitinen.

Yleisurheilun perinteisessä Suomi-Ruotsi-maaottelussa riitti tunnelmaa, vaikka Ruotsi ottikin komennon varsinaisessa kisassa. Valokuvaaja Tomi Hänninen ikuisti kisapäivän kuviksi.

Hilla Uusimäki, Eveliina Määttänen ja Anniina Laitinen.

 

Hieno maailmanennätys lentopallon MM-avauksessa - katso kuvat

Puolalaisfaneja Varsovan stadionilla.

Tunnelma oli katossa lentopallon MM-kisojen avausottelussa Varsovan stadionilla.

Puolalaisfaneja Varsovan stadionilla.

Lentopallon MM-kisojen avausottelussa tehtiin uusi maailmanennätys, kun yli 62 000 katsojaa seurasi turnauksen avausottelua Varsovan stadionilla. Koskaan aikaisemmin lentopallo-ottelussa ei ole ollut yhtä suurta yleisöä.

Puolalaiset saivat lauantai-iltana rahoillensa vastinetta, sillä Puola aloitti turnauksen huutavan kotiyleisön edessä 3-0-voitolla Serbiasta. Puolan voitto kirjattiin erälukemin 25-19, 25-18, 25-18.

Puolalaisyleisö oli aktiivinen ottelun aikana sosiaalisessa mediassa, sillä stadionilta lähetettiin Twitterin kautta yli 400 viestiä minuutissa.

Suomen MM-urakka alkaa maanantaina, kun lentopallomaajoukkue hyökkää Kuuban kimppuun.

Eugenie Bouchard ensimmäistä kertaa 16 parhaan joukkoon US Openissa

Eugenie Bouchard.

Kanadalainen Eugenie Bouchard on tehnyt vakuuttavaa työtä tämän vuoden Grand Slam -turnauksissa.

Eugenie Bouchard.

Kanadalainen Eugenie Bouchard on edennyt ensimmäistä kertaa urallansa tenniksen US Openin neljännelle kierrokselle. Seitsemänneksi New Yorkissa rankattu Bouchard eteni 16 parhaan joukkoon, kun hän kaatoi tiukassa ottelussa turnauksessa 30. sijalle rankatun Tshekin Barbora Zahlavovan 6-2, 6-7(2-7), 6-4.

Bouchard on edennyt kauden kolmessa ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa vähintään välieriin asti. Wimbledonissa hänestä tuli ensimmäinen kanadalainen, joka on pelannut Grand Slam -turnauksen finaalissa.

Jos Bouchard mielii US Openissa puolivälieriin, on hänen kaadettava seuraavalla kierroksella Venäjän 17. sijalle rankattu Jekaterina Makarova. Makarova lunasti paikan 16 parhaan joukkoon voittamalla Kazakstanin Zarina Diyasin 6-2, 6-4.

Luovutus US Openissa - "Ei ollut edes prosentin mahdollisuutta, että olisin pelannut"

Stan Wawrinka.

Kolmanneksi US Openissa sijoitetulle Stan Wawrinkalle ei tullut hiki New Yorkin turnauksen kolmannella kierroksella.

Stan Wawrinka.

Australian avoimen tennisturnauksen vuoden alussa voittanut sveitsiläinen Stan Wawrinka on edennyt US Openin neljännelle kierrokselle. New Yorkin Grand Slam -turnauksessa kolmanneksi sijoitettu Wawrinka sai luovutusvoiton, kun Slovenian Blaz Kavcic ei kyennyt pelaamaan jalkavamman takia.

Maailmanlistalla 92. sijalla oleva Kavcic oli ottanut oikeaan jalkaansa puudutuspiikin, mutta ei kyennyt kuitenkaan pelaamaan.

- Kipu oli liikaa. Lääkärit yrittivät tehdä kaikkensa, mutta mikään ei auttanut, juuri ennen ottelun alkua luovuttanut Kavcic totesi.

- Vaikka sain puudutuspiikin, ei ollut edes prosentin mahdollisuutta, että olisin pelannut. Pelaaminen oli täysin mahdoton ajatus.

Wawrinka kohtaa seuraavalla kierroksella turnauksessa 16. sijalle rankatun Espanjan Tommy Robredon, joka voitti Australian Nick Kyrgiosin 3-6, 6-3, 7-6, 6-3.

Susijengillä huikea kannustus - katso kuvagalleria

Shawn Huff ja James Harden.

Vaikka Suomen koripallomaajoukkue taipui rumasti USA:lle MM-kisojen avausottelussa, jaksoivat Susijengin fanit kannustaa omiaan. 8 000 suomalaisfania loivat uskomattoman tunnelman halliin. Fanit pitivät hurjaa meteliä hallissa siitä lähtien, kun Suomi saapui alkuverryttelyyn.

Shawn Huff ja James Harden.

 

Atletico Madridille avausvoitto, toimitsijakiellossa oleva valmentaja ei ollut tyytyväinen

Atletico Madridin valmentaja Diego Simeone irvistää kentän laidalla.

Kahdeksan ottelun toimitsijakiellosta kärsivä Atletico Madridin päävalmentaja Diego Simeone ei ollut täysin tyytyväinen lauantai-illan 2-1-kotivoiton jälkeen.

Atletico Madridin valmentaja Diego Simeone irvistää kentän laidalla.

Atletico Madrid otti kauden avausvoittonsa Espanjan jalkapalloliigassa myöhään lauantai-iltana. La Ligan hallitseva mestari voitti kotonaan Eibarin 2-1 (2-1) Joao Mirandan ja Mario Mandzukicin puskumaaleilla.

Sarjanousija Eibarin ainoan maalin teki Abraham Minero 33. minuutilla, kun hän kavensi pelin 1-2:een.

Atletico Madrid pelasi ottelun ilman toimitsijakiellossa olevaa päävalmentaja Diego Simeonea. Toisen pelin kahdeksan ottelun toimitsijakiellostaan kärsinyt Simeone kommentoi kuitenkin kamppailua pelin jälkeen.

- Kauden ensimmäiset ottelut ovat aina vaikeita. Ottelun alku oli hyvä. Menimme 2-0-johtoon, mutta sen jälkeen meillä ei ollut rytmiä. Toisella jaksolla emme olleet parempi joukkue. Olemme tietoisia siitä, että meidän pitää parantaa otteitamme. En pitänyt pelistä, mutta on aina mukavaa voittaa, Simeone summasi.

Atleticolla on nyt kasassa neljä pistettä kahdesta ottelusta.

Lauantai-illan toisessa myöhäisottelussa Espanyol hävisi kotonaan Sevillalle maalein 1-2 (0-1).

Teppo Polvi pyöräili MM-pronssia

H1-luokan mitalistit palkintokorokkeella.

Teppo Polvi taisteli MM-pronssille käsipyörien H1-luokan tempokilpailussa para-pyöräilyn MM-kilpailuissa Yhdysvalloissa.

H1-luokan mitalistit palkintokorokkeella.

Käsipyörien H1-luokassa kilpaileva Teppo Polvi ajoi historiallisen MM-mitalin para-pyöräilyn MM-kilpailussa USA:n Greenvillessä. Polvi sijoittui 8,3 kilometrin tempokilpailussa kolmanneksi varmistaen samalla Suomelle kautta aikain ensimmäisen MM-tason mitalin para-pyöräilyssä.

- Kyllä oli kova kisareitti. Viimeisen ison nousun laella kädet olivat aivan loppu, mutta jaksoin puristaa loppuun asti. Aika huikea olo, kun on tajunnut, mitä tuli tehtyä. Nyt aletaan valmistautua maanantain maantiekisaan, joka ajetaan osittain samalla reitillä. Rankka kisa on siitäkin tulossa sekä reitin että olosuhteiden osalta, täällä kun ei ole tarvinnut paljon palella, onnellinen MM-mitalisti selvitti tiedotteessa.

Maalissa Polven sijoitus oli neljäs, mutta Etelä-Afrikka, Tshekki ja Suomi tekivät kilpailun jälkeen protestin australialaispyöräilijän luokituksesta. Protesti hyväksyttiin ja uudet tulokset vahvistettiin.

- Oikeus tapahtui. Kyseinen australialaispyöräilijä on selvästi H2-luokan eli yhtä tasoa alempaan vammaluokkaan kuuluva pyöräilijä. Seurasimme häntä jo harjoituksissa, lajijohtaja Mikko Peltonen selvitti.

H1-luokan tempoajon maailmanmestariksi kruunattiin Uuden-Seelannin Timothy Williams ajalla 22.34,74. Toiseksi sijoittunut Etelä-Afrikan Nicolas Peter Du Preez jäi voitosta 21,09 sekuntia. Teppo Polven aika oli 23.39,98.

Jani Peltopuro sijoittui H3-luokan 16,6 kilometrin tempokilpailussa sijalle 14.

Rannikko: Olimme vähän kuin pikkupoikia

Teemu Rannikko

Teemu Rannikko löysi kehumista vain Suomen faneista USA-ottelun jälkeen.

Teemu Rannikko

Suomen kokenut pelintekijä Teemu Rannikko sai Ylen studiotiimiltä kehuja otteistaan USA-ottelussa, mutta itse mies hymähti kehuille.

- 60 pinnaa tappiota, ei siinä paljon kehumista ole. Olimme välillä vähän kuin pikkupoikia, Rannikko totesi.

USA murskasi Suomen luvuin 114-55 joukkueiden avausottelussa Espanjan MM-kisoissa. Suomen fanit sen sijaan saivat Rannikolta kehuja.

- Olemme 50 pinnaa tappiolla ja silti fanit seisovat ja kannustavat. Kukaan meistä ei ole kokenut mitään vastaavaa, Rannikko sanoi.

Susijengi kääntää nopeasti katseet sunnuntain Ukraina-otteluun.

- Dettmann sanoi pari sanaa tästä pelissä pukukopissa. Tämä on käsitelty ja nyt keskitytään Ukraina-peliin, Rannikko totesi.

Kommentti: Ainutlaatuinen kokemus, mutta tärkeät pelit alkavat nyt

Suomen fanit täyttivät katsomon Bilbaossa.

Kokemus maailman parhaita vastaan pelaamisesta oli Susijengille tuloksesta huolimatta upea. Tärkeät pelit alkavat kuitenkin vasta nyt, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

Suomen fanit täyttivät katsomon Bilbaossa.

Suomen koripallomaajoukkue pääsi huikeaan tilanteeseen historiansa ensimmäisessä MM-ottelussa. Susijengi sai vastaansa lajin ylivoimaisen mahtimaan Yhdysvallat.

USA:n kohtaamista koripallossa ei voi verrata mihinkään muissa isoissa palloilulajeissa. Jos kohtaa Saksan jalkapallossa, kohtaa tämän hetken maailman parhaan joukkueen. Saksa on kuitenkin tietyllä tavalla vain yksi joukkue muiden joukossa. USA:n asema koripallossa on erilainen. Se on omassa luokassaan - vaikka tappioitakin on tullut.

Suomi sai ehkä yllättävänkin kylmää kyytiä. Kenellekään ei kuitenkaan tullut yllätyksenä kumpi ottelun voitti.

Kokemus maailman parhaita vastaan pelaamisesta 8 000 suomalaiskatsojan edessä oli Susijengin pelaajille tuloksesta huolimatta upea. Turnauksen kannalta tärkeimmät pelit alkavat kuitenkin vasta nyt. Ja ne tulevat vastaan nopeasti. Suomi kohtaa kovan Ukrainan jo sunnuntaina iltapäivällä.

USA antoi koripallon oppitunnin Susijengille historiallisessa ottelussa

USA pyörittää peliä Suomea vastaan.

Yhdysvaltojen NBA-tähdet möyhensivät Suomen vielä odotettuakin tylymmin koripallon MM-avauksessa Bilbaossa. Varsinkin ottelun toinen neljännes oli synkkä. Suomalaisyleisö loi halliin hienon tunnelman. Katso koko ottelun parhaat palat kuvaa klikkaamalla!

USA pyörittää peliä Suomea vastaan.

Suomen historiallinen kaikkien aikojen ensimmäinen ottelu koripallon MM-kisoissa lajin mahtimaata Yhdysvaltoja vastaan oli USA:n tähtien täydellinen näytös. USA voitti ottelun Bilbaossa 114-55 (60-18).

Gerald Lee jr. vei Suomen 2-0 -johtoon, mutta sen jälkeen Susijengin ilonaiheet kentällä olivat todella vähissä. Ilonaiheita aiheuttivat uskomattoman tunnelman halliin luoneet 8 000 suomalaista kannattajaa, jotka pitivät hurjaa meteliä hallissa siitä lähtien, kun Suomi saapui alkuverryttelyyn.

USA:n atleettiset pelaajat puristivat Suomen heittotilan niin vähiin, että Susijengin heitot eivät pudonneet ollenkaan. Toinen neljännes meni Yhdysvalloille peräti 29-2. Suomi ei saanut ensimmäisellä puoliajalla yhtään kolmosta pussiin.

USA puolestaan teki näyttäviä koreja monilla eri tavoilla, vahvoilla yksilösuorituksilla ja hienoilla kuvioilla.

Puoliajalla tilanne oli jo 60-18. Tauon jälkeen Suomi pääsi hiukan paremmin peliin mukaan, tosin ottelu oli jo täysin selvä. Kolmannella neljänneksellä Petteri Koponen upotti Suomen ensimmäisen kolmosen. Se oli joukkueen 15. yritys viivan takaa. Kaikkiaan kolmosia upposi lopulta 4, yrityksiä oli 21.

Koponen esitti muutenkin parempia otteita toisella puoliajalla. Koponen ja Shawn Huff olivat Suomen parhaat pistemiehet 12 pisteellä. Myös 10 pistettä heittänyt Erik Murphy teki muutamia hyviä suorituksia.

Hyvällä asenteella koko ajan pelanneen USA:n parhaat pistemiehet olivat Klay Thompson (18) ja Anthony Davis (17).

Suomi kohtaa jo sunnuntaina iltapäivällä Ukrainan. Ottelu alkaa klo 17 ja sitä voi seurata TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheessa.

Suomi - USA, 2. neljännes: USA vei toisen neljänneksen 29-2!

Shawn Huff ja James Harden vastakkain.

USA johtaa Suomea puoliajalla 60-18 koripallon MM-kisoissa Bilbaossa. Katso toisen neljänneksen parhaat palat kuvaa klikkaamalla!

Shawn Huff ja James Harden vastakkain.

Suomi pelasi isolla rotaatiolla ja kaikki miehet saivat peliaikaa. Suomen heitot eivät edelleenkään pudonneet ja USA kasvatti tylysti etumatkaa, vaikka NBA-miehille vihellettiin paljon askelvirheitä.

USA vei toisen neljänneksen nimiinsä peräti 29-2. Huipputähdet tekivät koreja kaikilla mahdollisilla tavoilla ja laajalla rintamalla.

Suomelle "positiiviseksi" asiaksi voi ajatella Gerald Leen virhetilin nopean kasvamisen, joten mies säilyy virkeämpänä sunnuntain tärkeään Ukraina-peliin.

Suomi - USA, 1. neljännes: Suomi teki ottelun avauskorin

Susijengin joukkuekuva.

USA johtaa Suomea vastaan avausneljänneksen jälkeen 31-16 koripallon MM-kisoissa Bilbaossa. Katso ensimmäisen neljänneksen parhaat palat kuvaa klikkaamalla!

Susijengin joukkuekuva.

Suomi sai huikean vastaanoton hallin vallanneilta 8 000 suomalaiskatsojalta saapuessaan kentälle historialliseen ensimmäiseen MM-kisaotteluunsa USA:n tähtiä vastaan. Kannustus jatkui upeana ottelun aikana.

Suomi lähti otteluun viisikolla Erik Murphy, Shawn Huff, Gerald Lee jr., Sasu Salin ja Petteri Koponen. USA:n avauskokoonpano oli Stephen Curry, Kenneth Faried, Kyrie Irving, James Harden ja Anthony Davis.

Gerald Lee jr. nosti Suomen 2-0 -johtoon, mutta sai heti sen jälkeen kaksi hyökkäyspään virhettä.

USA kuitenkin karkasi avausjakson edetessä. Huippuatleettiset pelaajat tekivät yksilösuorituksilla vastustamattomia koreja. Varsinkin James Harden oli vahvasti esillä. Suomi joutui kovassa prässissä nopeisiin ratkaisuihin eivätkä heitot pudonneet.

Suomi alakynnessä Ruotsi-mittelöissä

Sandra Eriksson kuvassa

Ruotsi pääsi karkumatkalle miesten ja naisten yleisurheilumaaotteluissa Suomea vastaan. Maaottelut huipentuvat sunnuntaina.

Sandra Eriksson kuvassa

Suomi lähtee takaa-ajoasemista sunnuntaihin Ruotsia vastaan käytävissä yleisurheilumaaotteluissa. Suomen miehet ovat kuuden pisteen päässä Ruotsista (99-105) ja Suomen naiset 11 pistettä Ruotsia jäljessä (97-108).

Suomi on johdossa poikien ja tyttöjen maaotteluissa. Suomi on poikien maaottelussa 14 pisteen karkumatkalla (59-45) ja tyttöjen puolella suomalaiset ovat 24 pisteen johdossa (69-45).

Lauantai-illan urakkamies Oskari Mörö juhli voittoa 400 metrin aidoissa (aika 50,70) ja juoksi vain reilu tunti myöhemmin kolmanneksi 400 metrin taistossa. Mörö pyyhälsi ratakierroksella ennätyksensä 47,40.

Miesten maaottelun muita suomalaisia lajivoittajia olivat David Söderberg (moukari), Aleksi Tammentie (3-loikka) ja Osku Torro (korkeus). Naisten maaottelussa lajivoittoja juhlivat Hanni-Maari Latvala (100 metriä), Minna Lamminen (10 000 metriä) ja Sandra Eriksson (3 000 metrin esteet).

Osku Torrolla tunteikas hetki - "Alkakaa, hitto, treenata, ettei minun tarvitse tulla tänne enää!"

Osku Torro

Korkeushyppääjä Osku Torro päätti aktiiviuransa maukkaasti: Ruotsi-ottelun voittoon.

Osku Torro

Osku Torrolla oli Ruotsi-otteluun vain yksi tavoite: voitto. Sen jyväskyläläinen ottikin ja vieläpä mukavalla tuloksella 220. Torro on hypännyt tällä kaudella ainoastaan kerran paremmin, kun hän Kalevan kisoissa ponnisti neljä senttiä korkeammalle. Kesäkuun lopussa hän hyppäsi Turun Paavo Nurmi -kisoissa myös tuloksen 220.

- Voitto oli ehdottomasti tavoitteena, ja tuli vielä kohtalaisen hyvä tulos siihen nähden, että minulla oli jalat aika huonossa kunnossa, kaksi vuotta sitten ulkona ennätyksekseen 228 hypännyt Torro myönsi Yle Urheilun haastattelussa.

- Kalevan kisoissa minulla vääntyi polvi, ja se on ollut vähän hankala. Siellä on nestettä nivelessä, ja se on kipeä. Minulla ei ollut mitään tuntumaa alkukisassa, ja olisin ollut tyytyväinen johonkin 215:een tai 220:een. Olisin ehkä pystynyt vääntämään enemmänkin, mutta jotenkin vain tuntui, että nyt riittää.

"Höntsäsarja" kutsuu

Urallaan kolme kertaa EM-kisoissa, kerran MM-kisoissa ja kerran olympialaisissa Suomea edustanut Torro myönsi, että viimeisen kilpailun hyppääminen Ruotsi-ottelussa ja vielä Helsingissä oli tunteikas hetki. Hän ei tosin täysin sulkenut pois sitä ajatusta, että hänet vielä nähtäisiin maaottelussa Suomea edustamassa.

- Minulla ei ole enää omia aikatauluja urheilun suhteen. Treenaan jos huvittaa, mutta aion pitää itseni kunnossa. Nyt se on ihan junnuista kiinni, joudunko tulemaan tänne joskus myöhemmin. Alkakaa, hitto, treenata siellä himassa, ettei minun tarvitse tulla tänne enää! Torro nauroi.

Hän aikoo nyt siirtyä niin sanottuun höntsäsarjaan, mikä tarkoittaa sitä, ettei hän tähtää enää huipulle.

- Varmaan hyppään vielä korkeuskisoja, mutta en enää tähtää EM- tai MM-kisoihin, en omiin ennätyksiin enkä hanki sponsoreita tai mitään tällaista, Torro sanoi ja kertoi tulevaisuutensa olevan täysin avoin:

- En tiedä, mihin kaiken energian nyt pistän ja survaisen. Aivoni ovat jo alkaneet sykkiä, että jotain pitäisi tehdä, mutta en tiedä mitä!

Bayern jäi tasapeliin - Leverkusen Bundesliigan kärkeen

Benedikt Höwedesin maali aiheutti protestointia.

Xabi Alonson debyytti Bayern Mücnhenissä ei sujunut onnellisten tähtien alla.

Benedikt Höwedesin maali aiheutti protestointia.

Real Madridista tullut Xabi Alonso debytoi Bayern Münchenin riveissä, kun Saksan hallitseva mestariseura jäi Bundesliigassa 1-1-tasapeliin Schalken kanssa lauantain huippupelissä.

Robert Lewandowski avasi maalihanat Bayernissa 10. peliminuutilla päästyään tuikkaamaan maalinedustalta pallon verkkoon.

Alonso seurasi läheltä Schalken tasoitusmaalia, kun espanjalainen yritti putsata maaliviivalta palloa, joka meni kuitenkin epäonnekkaasti Schalke-toppari Benedikt Höwedesin käsivarren kautta sisään. Bayernin pelaajien protestoinnista huolimatta osuma hyväksyttiiin.

Bayern oli voittanut joukkueiden seitsemän edellistä kohtaamista, mutta nyt Schalke sai pitkän putken poikki.

Leverkusen sarjakärkeen

Bundesliigan kärkeen nousi Bayer Leverkusen, joka voitti Hertha Berlinin maalirikkaassa kamppailussa 4-2.

Leverkusen sai otteluun surkean alun, Tin Jedvaj laittoi pallon omiin ja antoi Herthalle johdon. Lopulta Leverkusen teki kuitenkin viimeisen puolen tunnin aikan kolme maalia ja nousi 4-2-voittoon.

- Tämä oli todella kova peli meille ja sen takia arvokas voitto. Puoliajalla näimme tämän haasteena nousta peliin mukaan. Lopussa ansaitsimme voiton, joten noston hattua joukkueelleni, Leverkusenin valmentaja Roger Schmidt sanoi.

Sarjanousija Paderborn voitti historiansa ensimmäisen pelin Bundesliigassa, kun se kaatoi vieraissa Hampurin 3-0. Bundesliigan palannut Köln avasi myös voittotilinsä 2-0-voitolla Stuttgartista.

Vfl Wolfsburg sen sijaan jatkaa yhä voitoitta, kun Eintracht Frankfurt venyi 2-2-tasapeliin Vaclav Kadlecin loppuminuuteilla tekemällä osumalla.

Werder Breman ja Hoffenheim jakoivat pisteet 1-1-tuloksella.

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä