Latvala kukkulan kuningas testierikoiskokeella

Jari-Matti Latvala Laajavuori

Volkswagenin suomalaiskuski ajoi Laajavuoren lenkin kahdesti ja oli nopein 0,6 sekunnin erolla. Mikko Hirvonen kaasutti viidenneksi.

Jari-Matti Latvala Laajavuori

JYVÄSKYLÄ. Jari-Matti Latvala piti Volkswagenillaan kovinta vauhtia Jyväskylän MM-rallin testierikoiskokeella. Suomalaiskuskin aika Laajavuoren reilun neljän kilometrin testierikoiskokeella oli 2.26,1. Volkswagen-kuski kävi ajamassa vain kahdesti.

Toiseksi kovinta vauhtia piti kolme kierrosta ajanut Citroënin Mads Östberg, joka jäi Latvalasta 0,6 sekuntia. Andreas Mikkelsen oli Volkswagenillaan kolmas 0,9 sekunnin erolla.

Fordin Mikko Hirvonen ajoi neljä kierrosta ja oli lopputuloksissa viides 1,8 sekuntia Latvalaa jäljestä. Juho Hänninen (+2,1s) oli Hyundaillaan kuudes.

Hallitseva maailmanmestari ja viime vuoden Jyväskylän MM-rallin voittaja Sebastien Ogier oli vasta kymmenes ajettuaan heti kello yhdeksän jälkeen kaksi kierrosta.

Varsinainen ralli alkaa Lankamaan erikoiskokeella kello 16.08 lähtien. Ylen Ralliradio seuraa kilpailua herkeämättä kello 15.05 alkaen.

Laajavuoren testierikoiskoe, 4,4 km

1. Jari-Matti Latvala Volkswagen 2.26,1
2. Mads Östberg Citroën +0,6
3. Andreas Mikkelsen Volkswagen +0,9
4. Henning Solberg Ford +1,6
5. Mikko Hirvonen Ford +1,8
6. Juho Hänninen Hyundai +2,1
7. Robert Kubica Ford +2,3
8. Kris Meeke Citroën +2,3
9. Jarkko Nikara Ford +2,8
10. Sebastien Ogier Volkswagen +2,9

Päämekaanikko kosti Mikko Hirvoselle - "Sille olemme nauraneet pitkään"

Mikko Hirvonen kuvassa

Jyväskylän MM-ralliviikon kunniaksi Yle Urheilu kertoo erikoisista tapahtumista, jotka liittyvät nykyisiin, entisiin tai tuleviin rallitähtiin. Yksi heistä on Mikko Hirvonen, jolle päämekaanikko järjesti unohtumattoman yllätyksen.

Mikko Hirvonen kuvassa

JYVÄSKYLÄ. Mikko Hirvonen kertoo, että hänellä on aina ollut hauskaa tallien mekaanikkojen kanssa. Joskus jopa niin hauskaa, että se on johtanut leikkimielisiin kiusaamisiin ja kostoihin rallin MM-kilpailuissa.

- Olen kiusannut heitä, ja he ovat aina jollain tavoin päässeet kostamaan takaisin, Hirvonen aloittaa.

Hän kertoo härnänneensä päämekaanikkoa koko viikonlopun Saksan MM-rallissa seitsemisen vuotta sitten.

- Hän päätti kostaa viimeisen huollon jälkeen. Hän pystyi jekuttamaan minua niin, että minun piti kokeilla, toimiiko pissapoika.

Huollon aikana ”jätkät” olivat ottaneet pissanpojan letkut irti niin, että vedet roiskuivat Hirvosen syliin.

- He eivät olleet lantranneet pissapojan nestettä lainkaan vaan se oli puhdasta alkoholia. Se olikin aika lailla tiukkaa tavaraa, joka kirveli jonkin verran. Tämän jälkeen piti vielä ajaa 50 kilometri podiumille ja seistä siinä märät ajohaalarit päällä. Sille olemme nauraneet pitkään.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio.

Jarno Ranta
Yle Urheilu

Maailman nopein missi yllättää - Latvala ja Hirvonen saivat mielenkiintoisen tarjouksen

Miss Suomi Lotta Hintsa haluaa ajaa rallia.

Miss Suomi on kiinnostunut ralliautoilusta. Hän haluaisi kokeilla taitojaan kuljettajana ja kartturina.

Miss Suomi Lotta Hintsa haluaa ajaa rallia.

JYVÄSKYLÄ Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa yllättää. Hän tarjoutuu Suomen rallitähtien uudeksi kartanlukijaksi.

- Voisin alkaa kartturiksi Jari-Matti Latvalalle. Olen kuullut, että hän on hyvä kuski. Olisikin kunnia päästä hänen kartturikseen. Myös Hirvosen Mikolla voisin käydä kartturina. Suoraan täytyy kuitenkin myöntää, että olisimme varmasti nopeasti metsässä. Varmasti eksyisimmekin.

Hintsa myös haluaa päästä ajamaan ralliautoa.

- Kenet tahansa otan kartturikseni, kuka vain haluaa tulla – kuka uskaltaa tulla kanssani. Voi olla, jotta kukaan ei haluakaan tulla kartturikseni, hyväntuulinen Hintsa naurahtaa.

Hän kuitenkin sanoo olevansa kuskina vastuuntuntoinen ja hyvä.

- Vielä en ole päässyt poliisin kaveriksi. Sen verran paljon olen ajanut näissä missihommissakin, että ajaminen on tullut tutuksi.

Nyt Hintsa odottaakin, että hänelle tarjoutuu tilaisuus ajaa rallia tosissaan.

- Kävin jo ajamassa AMG-Mersua Miss Universum –kilpailussa ja voitin missien skapat. Olin aivan ylivoimainen. Universumin nopein missi.

Hintsan mukaan hänen voittonsa perustui siihen, ettei hän pahemmin miettinyt.

- Aivot narikkaan ja kaasu pohjaan. Sillä pääsee pitkälle.

Hän arvioi ehkä pärjäävänsä tällä samalla taktiikalla myös ralliteillä. Hintsa puhuu hurjapäisyydestä.

Hän ottikin Jyväskylän MM-rallissa tuntumaa vauhdin hurmaan ajamalla lujaa polkuautolla.

- Kunnolla ei ole väliä, kunhan polkee kovaa ja kääntää kunnolla.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio.

Jarno Ranta
Yle Urheilu

NHL-tähdellä hurja vaatimus palkkakiistassa

P.K. Subban

Montreal Canadiensilla ja P. K Subbanilla on yli kolmen miljoonan dollarin näkemysero sopimusneuvottelussa, joka on menossa välimiehen ratkaistavaksi.

P.K. Subban

Rajoitettuna vapaana agenttina oleva Montreal Canadiensin tähtipuolustaja P.K Subban on ilmoittanut CBC:n mukaan välimiehelle haluavansa 8,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Canadiens on puolestaan valmis maksamaan 5,25 miljoonaa yhdeltä kaudelta.

Subbanin välimieskäsittely on ohjelmassa 1. elokuuta, joten osapuolilla on vielä reilu päivä aikaa päästä sopimukseen jatkosta. Mikäli yhteisymmärrykseen ei ennen sitä päästä, välimies määrää Subbanin palkan, joka asettunee johonkin molempien vaatimusten väliin.

Edelleen on kuitenkin hyvin mahdollista, että Subban solmii lopulta Canadiensin kanssa monivuotisen jatkosopimuksen, joka pitää hänet seurassa vielä pitkään.  

25-vuotias Subban on ollut viime vuodet yksi NHL:n parhaista puolustajista. Hän teki päättyneellä kaudella 53 pistettä ja tehoili pudotuspeleissä 14 pistettä vain 17 ottelussa. Kiekkollisten taitojen lisäksi kovaa pelaava Subban voitti vuonna 2013 Norris Trophyn, joka jaetaan NHL:n parhaalle puolustajalle.

Kalevan kisoissa jännitetään keihästääkö Etelätalo 85-metrisiä tuloksia

Lassi Etelätalo kuvassa

Kuopiossa järjestettäviin Kalevan kisoihin osallistuu pohjoiskarjalaisia urheilijoita. Erityisesti juoksumatkat ja keihäänheitto ovat vahvasti edustettuina. Joensuun Eliittikisoissa liki 85 metrin tulokseen yltänyt keihäänheittäjä Lassi Etelätalo tähtää EM-kisajoukkueeseen.

Lassi Etelätalo kuvassa

Kalevan kisoissa kamppaillaan yleisurheilun Suomen mestaruuksista.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo osallistuu kisoihin tavoitteenaan yltää samaan tulokseen kuin Joensuun Eliittikisoissa.

– Pitää heittää varmaan lähelle 85 metriä, että pääsee EM-kisajoukkueeseen, Etelätalo toteaa.

Keihäänheiton parissa on vuosien varrella kuohunut osallistujavalintojen vuoksi. Tero Pitkämäki on jo varmistanut paikkansa kisajoukkueessa. Etelätalon on sijoituttava Kalevan kisoissa kahden parhaan joukkoon, jotta kisapaikka varmistuu.

– Nyt oli ihan hyvä tilanne kun kerrottiin etukäteen selvät kriteerit. Aiempina vuosina siinä on ollut vähän tulkinnanvaraa, Etelätalo toteaa.

Kalevan kisoissa jännitetään myös estejuoksija Jukka Keskisalon ja muiden pohjoiskarjalaisten tuloksia.

EM-kisakoneeseen paikkansa maakunnan urheilijoista on jo varmistanut Joensuun Katajan estejuoksija Jukka Keskisalo ja Tohmajärven Urheilijoiden keihäänheittäjä Oona Sormunen. EM-kisarajan on rikkonut myös Joensuun Katajan estejuoksija Johanna Lehtinen ja kiekonheittäjä Katri Hirvonen.

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ei osallistu kisoihin loukattuaan itsensä viime sunnuntaina.

Rallikuskin sydäntä riipaisevan koskettava auttamistarina - ”Huhtikuussa sanottiin, että hänellä on kaksi viikkoa elinaikaa”

Kristian Sohlberg auttaa hyvää ystäväänsä voittamaan elämäntaistelunsa.

Kristian Sohlberg ajaa Jyväskylän MM-rallissa, jotta leukemiaan sairastunut pyöräilijä ja triathlonisti Elina Jouhki saa lisää voimia elämäntaisteluun, mitä hän tällä hetkellä käy.

Kristian Sohlberg auttaa hyvää ystäväänsä voittamaan elämäntaistelunsa.

JYVÄSKYLÄ. Kuuden vuoden tauon jälkeen ralliautoilun MM-sarjaan palannut suomalainen Kristian Sohlberg tutustui triathlonisti Elina Jouhkiin tämän lajin parissa.

Jouhki auttoi silloin Sohlbergiä tutustumaan hänen lajiinsa. Nyt Sohlberg haluaa auttaa Jouhkia voittamaan taistelun kuolemaa vastaan.

- Jouhki sairastui muutama vuosi sitten ensin rintasyöpään, mutta selvisi siitä. Sitten hänelle tuli yllättäen leukemia. Hänelle tehtiinkin kantasolusiirtoja, ja kaikki näytti hyvältä vielä maaliskuussa.

Sohlberg kertoo, että Jouhki oli valmistautumassa pitkän matkan triathloniin, mutta leukemian uusiutuminen muutti suunnitelmat.

- Kaikki asiat kääntyivät päälaelleen, ja ruvettiin jo miettimään, kauanko hänellä on enää elinaikaa. Huhtikuussa sanottiin, että hänellä on kaksi viikkoa elinaikaa, Sohlberg sanoo hiljaa.

Hän tapasi Jouhkin huhtikuun alussa. Rallikuski kertoo, että elämänmyönteisyys ja taistelutahto huokuivat hänessä.

- Minä, Baba Lybeck ja monet muut perustimme Team Elina Jouhkin, jolla yritämme kerätä rahaa kaikkien eri syöpien tutkimukseen ja hoitoon, jotta saisimme kaikille lääkkeen. Minun isoimpana halunani on kuitenkin saada pienillä teoilla Elinalle lisää tsemppiä ja voimaa taisteluun, mitä hän tällä hetkellä käy. Sen takia minulla on tässäkin rallissa vähän erivärinen auto.

Sohlberg kertoo pitävänsä nyt yhteyttä Elinaan muun muassa Facebookin välityksellä. Jouhki on tällä hetkellä Texasissa Amerikassa hoidettavana.

- Eräät lääkkeet alkoivat yllättäen auttaa, ja on toivoa, että nyt taistellaan tautia vastaan. Teenkin kaiken, mitä voin tehdä. Elinaa auttaa tässä taistelussa paljon se, että hän on huippukunnossa.

- En pysty edes selittämään arvostustani häntä kohtaan. Minulle on tärkeintä ja kunniakasta, että saan ajaa tämän rallin Elinalle. Toivon, että Jyväskylän MM-rallissa tekemäni tulos antaa hänelle positiivisia fiiliksiä.

Sohlberg kertookin, että Jouhki seuraa hänen ralliaan silmät kiinni tietokoneessa.

- Laitan hänelle jonkin pienen tervehdyksen jokaisen pätkän jälkeen. Se on niin pieni asia, mitä teen kartturini kanssa, mutta sillä on iso vaikutus. Hän saa tästä paljon voimia, ja se on minulle tärkeintä.

Sohlberg myös toivoo Jyväskylän rallissa löytävänsä oman vanhan itsensä niin, että hän voi taas luottaa itseensä ja kalustoonsa.

- Haluan taistella palkintopallipaikoista omassa WRC2-luokassani, Sohlberg sanoo.

Tällä hetkellä hänellä ei ole tiedossa muita ralleja tälle vuodelle. Sohlberg sanoo ajavansa ensi vuonna joko MM- tai EM-sarjassa tai rallicrossissa. Päätös tästä kypsynee ehkä lokakuussa.

- Toivon, että saan tehdä paluun niin, että tämä olisi taas työ. Jos tähdenmerkit kerrankin natsaisivat yläkerrassa, sillä en pidä itseäni vielä veteraanina. Ehkä nuoruuden intoilut ja hölmöilyt olen jo karistanut pois ja osaan ajatella järkevämmin kisatilanteissa.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio.
 

Valioliigan huippujoukkueet kohtasivat Yankee Stadiumilla

Simon Mignolet

Viime kauden Englannin Valioliigan mestari ja kakkonen kohtasivat harjoitusottelussa Yhdysvalloissa. Ottelu venyi rangaistuspotkukilpailuun asti.

Simon Mignolet

Jalkapallon valioliigaseurat Liverpool ja Manchester City pelasivat harjoitusottelun New Yorkin Yankee Stadiumilla keskiviikkona lähes 50 000 silmäparin edessä. Pidemmän korren vei Liverpool, joka voitti rangaistuspotkukilpailuun venyneen ottelun maalein 3-2.

City juhli viime kauden päätteeksi Valioliigan mestaruutta. Pitkään mestaruudessa kiinni ollut Liverpool jäi kahden pisteen päähän Citystä.

Baseballjoukkue New York Yankeesin kotistadionilla pelatun ottelun varsinainen peliaika päättyi 2-2. Manchester Cityn montenegrolaishyökkääjä Stevan Jovetic vei joukkueensa kaksi kertaa johtoasemaan, mutta Liveroolin Jordan Henderson ja Raheem Sterling onnistuivat maalinteossa. Sterling tasoitti peli 2-2:een 85. minuutilla.

Liverpoolin sankari rangaistuspotkukilpailussa oli kaksi yritystä torjunut Simon Mignolet. Liverpool voitti rankkarikisan 3-1.  Cityn riveistä rankkareissa epäonnistuivat Aleksandar Kolarov, Yaya Toure ja Jesus Navas.

Parikymppinen urheilija paloi loppuun – neljän vuoden levon jälkeen suoraan Suomen huipulle

Pituushyppääjä Katja Kangas

Rovaniemeläinen Katja Kangas kyllästyi urheiluun parikymppisenä. Tulokset alkoivat junnata paikallaan, into kovaan harjoitteluun lopahti ja urheilu muuttui väkinäiseksi. Silloin hän päätti pitää tauon. Se kannatti, sillä nyt Katja on parantanut ennätyksiään sekä pituushypyssä, että pikajuoksussa.

Pituushyppääjä Katja Kangas

Alunperin muutaman kuukauden tauko venähti peräti neljäksi vuodeksi. Viimein Katja Kangas teki uuden ratkaisun. Hän aloitti kilpailu-uransa uudelleen. Valmentaja Ville Jänikselä kannusti Katjaa jatkamaan kilpaurheilun parissa ja niinpä Katja löysi itsensä pituushyppypaikalta Lapin Urheiluopistolla.

– Ei minusta koskaan tullut tavallista kuntosalilla puurtajaa, se ei sopinut mulle. Kun muutin takaisin Rovaniemelle opiskelemaan Lapin Urheiluopistolle niin Jänikselän Ville kannusti kokeilemaan kilpauran jatkoa ja niinpä sitten kokeilin. Mie olen aina tykännyt yleisurheilusta ja kun homma alkoi taas maistua ja tulosta alkoi tulla niin tässä sitä ollaan, Katja Kangas naureskelee.

Ilon kautta

Katja Kangas on tällä kaudella parantanut ennätyksiään niin pikajuoksussa kuin pituushypyssäkin. Päälajissaan naisten pituushypyssä hän hätyyttelee tuloksellaan 607 jo Suomen kärkeä. Katja on tämän kauden tilastonelonen. Tuloksien takana on uudelleen löytynyt ilo urheiluun.

–  Mie olen yrittänyt ottaa tämän urheilun hauskuuden kannalta, enää se ei ole sellaista hampaat irvessä tekemistä. En ole hirveästi mitään tavoitteitakaan asetellu, enkä ota mitään kauheita paineita. Tulee mitä tulee, siihen ollaan tyytyväisiä. Yritetään tehdä hommasta mukavaa ja se on kannattanut, ennätykset ovat parantuneet, Katja Kangas kertoo.

Kalevan kisoissa viikonloppuna nähdään uuden tulemisen tehnyt iloinen urheilija, Katja Kangas. Hän kamppailee kisoissa mitalista naisten pituushypyssä. Pituuden karsinta hypätään lauantaina.

Yleisurheilun SM- kisat, Kalevan kisat Kuopiossa 31.7.- 3.8.2014.

Kinnunen haluaa "kunnon rykäisyn" ennen h-hetkeä

Jarkko Kinnunen

Jarkko Kinnusen harjoituskausi oli rikkonainen. Kinnunen aikoo taistella 20 kilometrin Suomen mestaruudesta, kun Kalevan kisat käynnistyvät tänään Kuopiossa.

Jarkko Kinnunen

Jarkko Kinnunen on voittanut Suomen mestaruuden 20 kilometrillä neljä kertaa. Vuosi sitten hän teki juuri ennen Kalevan kisoja matkan ennätyksensä Tshekin Podebradyssa, mutta ei kuitenkaan puolustanut mestaruuttaan Vaasassa. Tuolloin Kinnunen katsoi, etteivät Kalevan kisat sovi hänen optimaalliseen valmentautumiseensa Moskovan MM-kisojen 50 kilometrille.

Tänä vuonna tilanne on toinen, vaikka Zürichin EM-kisat ovatkin aivan nurkan takana. Kinnunen kuntoutti viime kauden jälkeen useita viikkoja oireilevaa nivustaan. Nyt nivunen ei enää vaivaa, mutta Jalasjärven Jalaksen kävelijällä on ollut muita ongelmia.

- Kalevan kisat on aina tosi tärkeä tapahtuma, varsinkin kun tällä kaudella on jäänyt kisoja välistä sairastelujen takia, seitsemän viikkoa harjoittelusta sivussa ollut Kinnunen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Minulla oli pari pätkää lenssua. Sitkeitä flunssia ja sitten vähän rajumpaa ja lyhyempää. Niiden takia jäi kolme suunniteltua kisaa väliin. Nyt on hyvä saada numerolappua rintaan ja päästä skabailemaan pari viikkoa ennen h-hetkeä, sillä kilpailuissa saa aina oman fiiliksensä.

Kalevan kisat alkavat torstaina Kuopiossa miesten 20 ja naisten 10 kilometrin kävelyllä. Kinnunen kuuluu rikkonaisesta harjoituskaudestaan huolimatta ennakkosuosikkeihin.

- Tietysti mestaruudesta lähden taistelemaan, kun Kalevan kisat ovat kyseessä. Ensimmäisen puoliskon otan vähän ”rauhallisemmin” ja toisella puristan. Tietysti seurailen, mitä kilpakumppanit tekevät, mutta sellainen sopiva rykäisy tähän treenijakson päätteeksi kuulostaisi hyvältä.

NBA-tähti allekirjoitti 118 miljoonan dollarin jatkosopimuksen

Chris Bosh - Miami Heat

Miami Heat ja Chris Bosh ilmoittivat virallisesti keskiviikkona, että tähtipelaaja jatkaa uraansa Miamin väreissä.

Chris Bosh - Miami Heat

Koripallon NBA:n tähtipelaaja Chris Bosh on allekirjoittanut viiden vuoden jatkosopimuksen Miami Heatin kanssa. Raporttien mukaan sopimuksen arvo on peräti 118 miljoonaa dollaria.

208-senttinen Bosh on valittu viisi kertaa NBA:n tähdistöotteluun.

- Chris Bosh on kaksinkertainen NBA-mestari, joka on liigan yksi monipuolisimmista isoista pelaajista. Hänen ainutlaatuinen taito tekee hänestä yhden liigan parhaista pelaajista, Heat-johtaja Pat Riley kehui vuonna 2010 Miamiin siirtynyttä Boshia.

Bosh on yhdessä LeBron Jamesin ja Dwyane Waden kanssa johdattanut Miamin finaaleihin neljänä vuotena peräkkäin.

Valioliigaseura teki ennätyskaupat – maalipyssyn siirto varmistui

Romelu Lukaku juhlii voittomaalia USA:ta vastaan.

Romelu Lukaku siirtyy Chelseasta Evertoniin. Belgialainen on kallein hankinta Evertonin historiassa.

Romelu Lukaku juhlii voittomaalia USA:ta vastaan.

Valioliigaseura Everton ilmoitti keskiviikkoiltana solmineensa hyökkääjä Romelu Lukakun kanssa viiden vuoden mittaisen sopimuksen. Everton osti kärkimiehen Chelseasta noin 34 miljoonan euron siirtosummalla, mikä teki hänestä seuran ennätysostoksen.

21-vuotias Lukaku pelasi Evertonissa jo viime kaudella lainasopimuksella paukuttaen 15 maalia. Hyökkääjä edusti Belgiaa kesän MM-kisoissa.

”Ulosajettu Macoumba Kandji on murheen murtama”

HJK:n pelaajat juhlivat maalia.

HJK:n Veli Lampi kertoi Yle Urheilulle olevansa pettynyt joukkueen menetettyä kahden maalin johtonsa APOEL:ia vastaan.

HJK:n pelaajat juhlivat maalia.

HJK:n Macoumba Kandjin ulosajo kävi joukkueelle Mestarien liigan karsintapelissä kalliiksi. Helsinkiläisjoukkue menetti kahden maalin johtonsa ja APOEL nousi toisella jaksolla 2-2 tasatulokseen.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi Yle Urheilun haastattelussa muiden pelaajien antavan varmasti palautetta varsin typerällä tavalla kaksi varoitusta ottaneelle Kandjille. HJK:n Veli Lampi kertoi kärkimiehen tietävän itsekin virheidensä vakavuuden.

- Sanoin Kandjille pukukopissa, että päätä pystyyn. Hän on murheen murtama ja tietää itsekin ulosajon tulleen pahaan saumaan. Ensimmäinen kortti tuli jälkipelistä ja se on tietysti aina vähän hölmöä. Toista tilannetta en nähnyt, Lampi kuvaili Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Lampi kertoi luonnollisesti olevansa tulokseen erittäin pettynyt.

- Ensimmäisellä jaksolla osoitimme pystyvämme haavoittamaan APOEL:ia ja miksemme pystyisi tekemään sitä vieraskentälläkin.

- Tiesimme, että tänään tulee paljon keskityksiä ja kahta lukuun ottamatta puolustimme ne hienosti. Hyvä joukkue rankaisi saatuaan paikat, eikä heillä oikeastaan muita paikkoja ollutkaan.

HJK pelasi avausjaksolla mainiosti. Vaikka APOEL piti palloa hieman enemmän, oli peli hyvin helsinkiläisjoukkueen hallinnassa ulosajoon saakka.

- Valmennusjohto oli katsonut kuinka APOEL pelaa ja tiesimme, minkälaisia tyyppejä siellä on. Pelisuunnitelma toimi siinä mielessä loistavasti punaiseen korttiin asti.

- Mahtavaa nähdä, miten puolustuspelimme toimii parhaimmillaan. Kun kaikki tietävät roolinsa ja tekevät työnsä, niin silloin ennakkoon vahvemmat vastustajatkin ovat ihmeissään.

APOEL teki kaksi tärkeää vierasmaalia, joten HJK:n on tehtävä vieraskentällä ainakin yksi maali.

- Emme varmasti muuta peliämme hirveästi. Meidän täytyy kuitenkin taas lähteä puolustuspelin kautta. Tulemme varmasti saamaan paikkoja esimerkiksi Demba Savagen ja Nikolai Alhon kautta ja niistä pitää sitten osua.

HJK-kapteeni: ”Pahin mahdollinen alku toiselle jaksolle”

HJK:n Teemu Tainio ottaa pallon haltuun.

HJK:n kapteeni Teemu Tainio kertoi Macoumba Kandjin ulosajon tehneen pelin APOEL:ia vastaan liian vaikeaksi. Tainio uskoo kuitenkin joukkueensa mahdollisuuksiin toisessa osaottelussa.

HJK:n Teemu Tainio ottaa pallon haltuun.

HJK johti Mestarien liigan karsintapeliä APOEL:ia vastaan jo 2-0, mutta menetti johtonsa toisella jaksolla. Lähes koko toisen jakson vajaalla Macoumba Kandjin ulosajon jälkeen pelannut helsinkiläisjoukkue joutui tyytymään 2-2 tasatulokseen.

- Kyllähän se meni vähän vaikeaksi ja oli pahin mahdollinen alku toiselle jaksolle. Kun on hyvä joukkue vastassa, niin pitäisi mielellään kaikki miehet kentällä, HJK:n kapteeni Teemu Tainio arvioi Yle Urheilun haastattelussa.

- Ehkä tämä oli se maksimi, jonka jaksoimme saada pelattuamme niin kauan vajaalla. Jalkapallossa tulee joskus punaisia kortteja, eikä sille mahda mitään.

APOEL teki kaksi tärkeää vierasmaalia, joten HJK:n on lähdettävä hakemaan ensi viikolla Kyproksella voittoa.

- Homma meni vähän vaikeammaksi, mutta ei tämä vielä ole ohi. Kyllä me voimme vieraskentälläkin voittaa ihan hyvin.

- Vaikka vastassa on hyvä joukkue luotan siihen, että pystymme tekemään 1-2 maalia ja voittamaan pelin.

Päävalmentaja arvosteli Pearsonia – erotettiin tehtävästään

Sally Pearson

Australian yleisurheiluliitto ei katsonut hyvällä päävalmentajansa Eric Hollingsworthin avautumista. Hollingsworth arvosteli joukkueen tähtiaituri Sally Pearsonia.

Sally Pearson

Eric Hollingsworth kritisoi joukkueensa tähtiurheilijaa, 100 metrin aitajuoksun olympiavoittajaa Sally Pearsonia, kun tämä päätti, ettei osallistu Australian joukkueen Kansainyhteisön kisojen valmistautumisleirille. Hollingsworthin mukaan Pearson osoitti päätöksellään huonoa esimerkkiä nuorille urheilijoille ja muulle joukkueelle.

- Sally oli tulossa leirille, kunnes viime minuuteilla hän päätti kisata Lontoossa. Hän on joukkueen kapteeni, ja siksi häntä kohtaan on perusteltuja odotuksia tällaisissa isoissa kisoissa, Hollingsworth totesi lähettämässään tiedotteessaan.

Australian yleisurheiluliitto ei pitänyt Hollingsworthin purkauksesta. Sen mielestä kommenttien ajankohta oli täysin väärä eikä päävalmentajalla ollut halventaviin kommentteihinsa liiton tukea.

- Olemme erottaneet Eric Hollingsworthin Australian yleisurheiluliiton tehtävistä, kunnes liiton johtokunta on tutkinut asian, liitto kertoi tiedotteessaan.

Pearsonin ja Hollingsworthin välien on huhuttu olevan huonot jo pidemmän aikaa. Päävalmentaja ripitti juoksijaa jo maaliskuussa, kun tämä jäi toiseksi MM-hallikisoissa Puolassa. Parivaljakko ei Australian median mukaan ole puhunut toisilleen tämän jälkeen.

HJK:n pettynyt päävalmentaja: ”Punainen kortti ratkaisi”

HJK:n Macoumba Kandji kuljettaa palloa.

HJK johti APOEL:ia vastaan avausjakson jälkeen 2-0, mutta vierailijat nousivat 2-2 tasatulokseen. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan Macoumba Kandjin ulosajo ratkaisi ottelun.

HJK:n Macoumba Kandji kuljettaa palloa.

HJK johti Mestarien liigan karsintaottelua kyproslaista APOEL:ia vastaan avausjakson jälkeen 2-0. Toisen jakson alussa helsinkiläisten Macoumba Kandji otti toisen keltaisen korttinsa ja ajettiin ulos. APOEL nousi ylivoimalla 2-2 tasatulokseen.

- Tuloksena tämä ei ollut hyvä, mutta loistava taistelu pelaajilta. Liian aikaisin tullut punainen kortti ratkaisi pelin heidän edukseen. Meillä oli sen jälkeen muutama hyvä hyökkäys, mutta puolustustaisteluksihan se meni, Lehkosuo kuvaili pelin jälkeen Yle Urheilulle.

- Halusimme vielä lopussa Demba Savagen ylös juoksemaan isojen tilojen kautta eteenpäin. Eipä siinä hirveästi ole tehtävissä, kun toisella joukkueella on yksi pelaaja enemmän.

Savage teki avausjaksolla HJK:n molemmat maalit.

Kandjin kummatkin keltaiset kortit tulivat puolestaan hermostumista seuranneista tilanteista. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo olikin pelin jälkeen luonnollisesti pettynyt kärkimiehen pään kestämiseen.

- Pojat pitävät varmasti huolta palautteesta. Olihan se…no, tiedät sen itsekin.

APOEL sai värkättyä kaksi tärkeää vierasmaalia, joiden seurauksena etu ensi viikolla pelattavassa toisessa osaottelussa on selkeästi sen puolella.

- Mitään emme ole luovuttaneet. Olimme vaarallisia vastahyökkäyksissä. Meidän pitää puolustaa yhtä hyvin, pitää 11 pelaajaa kentällä ja käyttää vastahyökkäykset hyväksemme. Siihen pieneen mahdollisuuteen meidän täytyy tarttua kiinni.

HJK hukkasi komean johtonsa – typerä ulosajo käänsi pelin

HJK:n Demba Savage sijoittaa pallon maaliin.

HJK aloitti APOEL:ia vastaan todella hyvin, mutta Macoumba Kandjin ulosajo vesitti joukkueen suunnitelmat toisen jakson alussa. Demba Savagen kaksi maalia riittivät 2-2 tasapeliin.

HJK:n Demba Savage sijoittaa pallon maaliin.

HJK pelasi Mestarien liigan 3. karsintakierroksen ensimmäisen osaottelun keskiviikkona kotikentällään kyproslaista APOEL:ia vastaan. Peli päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-2 tasatulokseen.

HJK johti avausjakson jälkeen peliä 2-0 Demba Savagen kahdella osumalla. Helsinkiläisten Macoumba Kandji ajettiin kentältä 48. minuutilla toisen keltaisen korttinsa myötä. APOEL nousi tasoihin toisella jaksolla.

HJK sai otteluun lentävän lähdön ja siirtyi johtoon jo 11. minuutilla.

Macoumba Kandji suojasi pallon itselleen vasemman sivurajan tuntumassa ja pelasi pystyyn. Demba Savage eteni rangaistusalueelle, teki pienen harhautusliikkeen ja sijoitti etualanurkkaan.

Helsinkiläisten toinen osuma oli lähellä kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun maalivahti Urko Pardo haparoi Savagen keskityksen kanssa. Pallo pyöri jo maaliviivalla, mutta espanjalaisvahti onnistui kahmimaan sen takaisin hyppysiinsä.

APOEL sai pallon avausjaksolla kertaalleen tolppaan. Pitkä kärkimies Cillian Sheridan pudotti vapaapotkukeskityksen maalin eteen, josta Carlão jatkoi päällään pystypuuhun.

HJK:n teki toisen maalinsa aivan avausjakson lopussa. Teemu Tainion loistava pitkä syöttö tavoitti vauhtiin kirmanneen Nikolai Alhon, jonka Carlão töytäisi nurin rangaistusalueella. Savage pyssytti pallon pilkulta vasempaan alakulmaan.

Toinen jakso alkoi HJK:n kannalta todella synkästi. Avausjaksolla keltaisen kortin itselleen töninyt Macoumba Kandji menetti pallon ja tavoitteli palloa takaisin vastustajalta melko kovaa. Kärkimiehelle näytettiin toista keltaista korttia ja hän joutui suihkuun jo 48. minuutilla.

Kandji sai ensimmäisen varoituksensa avausjaksolla tönittyään vastustajaa tilanteen jälkeen. Vaikka toisen jakson varoitus oli hieman kiistanalainen, voidaan kärkipelaajan hermojen sanoa pettäneen kovassa paikassa.

Kandjin ulosajon jälkeen ottelun kaava oli selvä. APOEL piti palloa HJK:n puolustaessa tiiviisti. Tilanne oli harmillinen etenkin sen vuoksi, että ottelu oli avausjaksolla varsin hyvin helsinkiläisten hallussa.

HJK:n pakka kesti 71. minuutille saakka. Mário Sérgio keskitti oikealta ja Tomás De Vincenti puski komeasti etuyläkulmaan.

Tasoitus nähtiin vain noin viisi minuuttia myöhemmin. De Vincenti tavoitti pystysyötön päätyrajalla ja keskitti maalin edustalle. HJK:n puolustus jäätyi paikoilleen ja Sheridan puski pallon verkkoon.

Molemmat joukkueet saivat vielä lopussa muutaman puolittaisen tilanteen, mutta lisämaaleja ei nähty. Toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Kyproksella.

Rannevamma piinaa Rafael Nadalia

Rafael Nadal.

Rafael Nadal joutuu huilaamaan rannevammansa takia. Grand slam -turnaus US Open lähestyy jo kovaa vauhtia.

Rafael Nadal.

Espanjalainen tennistähti Rafael Nadal kärsii rannevammasta eikä pysty osallistumaan Toronton ja Cincinnatin ATP-turnauksiin. Tilanne herättää huolta, koska Nadalin on määrä puolustaa mestaruuttaan kolmen viikon pelattavassa grand slam -turnauksessa US Openissa.

Nadal ei ole pelannut missään Wimbledonin jälkeen. Wimbledonissa hänen urakkansa päättyi shokkitappioon Australian Nick Kyrgiosia vastaan. Kyrgios pudotti Nadalin jatkosta turnauksen neljännellä kierroksella.

- Teloin valitettavasti ranteeni harjoituksissani. Minun täytyy pysyä sivussa pelikentiltä ainakin kaksi-kolme viikkoa. Olen hyvin pettynyt, etten pysty pelaamaan Toronton ja Cincinnatin turnauksissa, Nadal kommentoi.

HJK:n muuri murtui - APOEL iski pelin nopeasti tasoihin

APOEL:in Nuno Morais tavoittelee palloa.

HJK menetti Mestarien liigan karsinnassa kahden maalin johtonsa kyproslaista APOEL:ia vastaan toisella jaksolla. HJK on pelannut lähes koko toisen jakson vajaalla Macoumba Kandjin saatua 48. minuutilla toisen keltaisen korttinsa.

APOEL:in Nuno Morais tavoittelee palloa.

APOEL teki Helsingissä pelattavassa Mestarien liigan 3. karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa ensimmäisen maalinsa 71. minuutilla kaventaen tilanteeksi HJK:ta vastaan 2-1.

Argentiinalaispelaaja Tomás De Vincenti puski oikealta tulleen keskityksen hienosti etuyläkulmaan.

APOEL tasoitti pelin vain noin viisi minuuttia myöhemmin. De Vincenti tavoitti pystysyötön aivan päätyrajalla ja keskitti maalin eteen. HJK:n puolustus jäätyi ja Cillian Sheridan puski pallon verkkoon.

HJK:n kärkimies hölmöili itsensä suihkuun

HJK:n logo.

HJK:n Macoumba Kandji ajettiin ulos kentältä aivan toisen jakson alussa.

HJK:n logo.

HJK johti Mestarien liigan 3. karsintakierroksen ensimmäistä osaottelua APOEL:ia vastaan avausjakson jälkeen 2-0. Toinen jakso alkoi helsinkiläisten kannalta kehnommin, kun Macoumba Kandji sai 48. minuutilla toisen keltaisen korttinsa ja joutui suihkuun.

Kandji sai ensimmäisen korttinsa avausjaksolla tönittyään tilanteen jälkeen APOEL:in pelaajaa. Toisella jaksolla Kandji menetti pallon vastustajan taklatessa ja tavoitteli palloa takaisin kenties hieman tarpeettoman kovaa. HJK-pelaaja sai toisen keltaisen korttinsa, vaikka tuomio oli kiistanalainen.

Kuolonuhrin vaatinut erikoiskoe ajetaan jälleen - turvallisuusohjeita noudatettava

Mies pysäyttää autoa.

Harjun erikoiskoe ajetaan Jyväskylän MM-rallissa pitkän tauon jälkeen. Vuonna 1996 erikoiskokeella kuoli katsoja.

Mies pysäyttää autoa.

JYVÄSKYLÄ. Suomen MM-ralli sai surullisen käänteen, kun kilpa-auto suistui tieltä yleisön joukkoon Harjun erikoiskokeella tuhoisin seurauksin Jyväskylässä vuonna 1996: yksi ulkomaalainen katsoja kuoli ja useita loukkaantui.

Harjun erikoiskoe ajetaan tänä vuonna pitkän tauon jälkeen, sillä edelliskerran se ajettiin vuonna 1998 eli kuusitoista vuotta sitten. Kaupunginosassa ajettava 2,20 kilometrin pätkä päättää rallin torstai- ja perjantaipäivät.

- Verrattuna vuoteen 1998, turvajärjestelyissä ei ole suuria eroja. Reitti on kuitenkin muuttunut pikkuisen, ja sen vuoksi on tehty uusia muutoksia. Mielestäni meillä oli kuitenkin jo silloin järjestelyt hyvällä tasolla, MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen tähdentää.

Hän kehottaa katsojia tutustumaan rallin katsojaoppaaseen ja valitsemaan sieltä parhaimmat katsomispaikat sekä ajo-ohjeet pysäköintipaikoille.

- Myös turvallisuushenkilöstön antamia ohjeita on noudatettava, mistä liikutaan, miten liikutaan ja mistä katsotaan rallia.

Ylen Ralliradio seuraa Suomen MM-rallin tapahtumia tiiviisti torstaista sunnuntaihin. Jyväskylässä taajuus on 99,3 MHz ja Pihtiputaalla 97 MHz. Lisäksi ralliradiota voi kuunnella koko maailmassa netissä: www.yle.fi/ralliradio.

Jarno Ranta
Yle Urheilu

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä