Suomalaisjalkapallon uranuurtaja on viihtynyt Kärppien peleissä jo 20 vuotta

Raksila Yleisö

Aki Lahtinen oli ensimmäinen säännöllisesti peliaikaa Englannin pääsarjassa saanut suomalaisjalkapalloilija. Nykyään hän viihtyy pitkin talvea Raksilan katsomossa.

Raksila Yleisö

OULU. Jääkiekon SM-liigan ensimmäistä finaalia Kärppien ja Tapparan välillä seurasi tiistaina Raksilassa 6209 katsojaa. Yksi heistä oli suomalaisen jalkapallon uranuurtaja Aki Lahtinen, 55, joka on seurannut Kärppien otteita kausikortin omistajana jo 20 vuotta.

- Tiiviisti seuraan pelejä ja tämä on pitkinä talvi-iltoina mukavaa ajanvietettä kannustaa pohjoisen joukkuetta täällä, Lahtinen kertoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

Pääasiassa vasempana laitapuolustajana urallaan pelannut Lahtinen oli pelaajaurallaan ensimmäinen suomalainen, joka sai säännöllisesti peliaikaa Englannin pääsarjassa. Hän pelasi vuodet 1981–85 Notts Countyn paidassa. Hänen uralleen mahtui myös 56 maajoukkuekomennusta.

Omaa sähköalan yritystä nykyisin vetävä Lahtinen on ollut tällä kaudella erittäin tyytyväinen uuden päävalmentajan Lauri Marjamäen toimintaan Kärppien peräsimessä.

- On tullut sellainen valmentaja, joka uskoo nuoriin. Ensimmäistä kertaa nämä nuoret ovat tulleet läpi, kun ovat saaneet pelata. On hienoa katsoa, kun he pysyvät täällä ja kasvavat koviksi pelimiehiksi.

Tämän kevään finaalisarjassa suosikki on selvä, vaikkei Lahtinen helppoa sarjaa odotakaan.

- Kärppien puolella olen, mutta tämä on niin tasaista, että voi kääntyä ihan mihin vaan. Odotan sarjasta melko pitkää ja voi olla seitsemäskin peli.

Selänne: "Ei ole väliä, pelaako 4 vai 25 minuuttia"

Teemu Selänne.

Teemu Selänne alleviivaa kovaa työetiikkaa ennen pudotuspelien alkua.

Teemu Selänne.

Anaheim Ducksin 43-vuotias Teemu Selänne valmistautuu uransa viimeisiin jääkiekon NHL:n pudotuspeleihin rauhallisin mielin. Läntisen konferenssin voittanut Anaheim kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kari Lehtosen edustaman Dallas Starsin.

Tämän kauden jälkeen pelaajauransa lopettavan Selänteen Stanley Cupin metsästys alkaa keskiviikkona, kun Ducks isännöi Dallasia.

- Tämä on parasta aikaa jääkiekkoilijoille. Pitää osata nautti jokaisesta hetkestä ja päivästä Pitää muistaa, että pieninkin asia voi muuttaa sarjan kulun, Selänne mietti Ducksin nettisivujen haastattelussa.

Selänteen mukaan Anaheimin joukkueella on eväät edetä loppuun asti. Konkarihyökkääjä alleviivaa ennen pudotuspelien alkua työetiikan tärkeyttä.

- Tällä joukkueella ei ole rajoitteita. Voimme olla niin hyviä kuin haluamme. Tuloksen saavuttaminen vaatii paljon ylpeyttä ja työtä. Pudotuspeleissä ei ole väliä, pelaako neljä vai 25 minuuttia, jos pelaa niin hyvin kuin osaa, Selänne kiteytti.  

Kärppäkapteenilla yksinkertainen resepti välipäivään

Lasse Kukkonen Josh Green

Lasse Kukkosen tärkein teesi välipäivälle on laadukkaan työn tekeminen.

Lasse Kukkonen Josh Green

OULU. Kärpät otti ensimmäisen kiinnityksen jääkiekon Suomen mestaruuteen 2-1-voitolla Tapparasta. Oululaisjoukkueen johtohahmoihin kuului jälleen kerran kapteeni Lasse Kukkonen, joka korosti ottelun jälkeen kärsivällisyyden merkitystä.

- Kaikki tiesivät varmasti, että tulevat olemaan kovia ja tasaisia vääntöjä. He puolustivat hyvin keskustaa, mutta pystyimme tasaisesti nostamaan omaa suoritustamme. Saimme tarvittavat hyökkäykset päätettyä sieltä ja se on aina hyvä merkki, Kukkonen sanoi pukukoppikäytävällä.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat torstaina Tampereen Hakametsässä. Välipäivänä joukkueet preppaavat keskenään toisista opittuja uusia asioita ja lataavat akkuja.

- Tärkeintä siinä on kuitenkin se vanha totuus, että täytyy tehdä laadukkaasti töitä, että olemme torstaina valmiita, Kukkonen mietti.

Toisaalta välipäivänä kärppäkapteenin ajatukset ovat myös muualla kuin jääkiekossa, ainakin hetkellisesti.

- Kotona hyvin muksut irrottavat. Ja toisaalta ihan hyvä sitä lätkää on välillä miettiäkin. Tämä on hienoa aikaa ja pitää nauttia tästä ajasta. Katsellaan kesällä sitten muita hommia.

Lotta Backlund: Siirtoikkunan takaa katsoo ihminen

Lotta Backlund

Yhtä Eric Lindrosia vastaan piti antaa ainakin kolme rivipakkia ja ehkä ensioikeus seuraavaan korttivaihtoon, kirjoittaa Yle Urheilun kolumnisti Lotta Backlund.

Lotta Backlund

Jos olisin taitava elokuvakäsikirjoittaja, tekisin leffan NHL:n siirtoikkunan viimeisestä vuorokaudesta. En tiedä mitä suljettujen ovien takana oikeasti tapahtuu, mutta mielikuvitusleffassani se on vuorokausi, joka henkii samaa kiireellisyyttä, draamaa ja kähmintää kuin paraskin House of Cards –jakso. Vakavat, kiireiset miehet neuvotteluhuoneessa (he kutsuvat sitä leikillisesti, mutta vähän tosissaan, Situation Roomiksi), valkoisten kauluspaitojen hihat käärittyinä käyvät kiivasta kauppaa läppärit auki, tabletit sylissä, kännykät korvalla. Seinän valkotaululle he päivittävät tilannetta parhaiden tietojensa mukaan.

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin urheilujoukkueet saavat tehdä pelaajasiirtoja. ”Saavat tehdä pelaajasiirtoja” kuulostaa tosin hyvin pragmaattiselta ja tavalliselta. Minun nuoruudessani pojat keräsivät ja vaihtoivat keskenään lätkäkortteja. Yhtä Eric Lindrosia (kyllä, mä olen aika vanha ja niin ovat mun viittauksetkin) vastaan piti antaa ainakin kolme rivipakkia ja ehkä ensioikeus seuraavaan korttivaihtoon. NHL-treidaaminen on oikeastaan ihan samaa, korttien tilalla vain ovat oikeat ihmiset. Taktiikkaa ja strategiaa ja taloutta on pelissä enemmän kuin pikkupoikien korttiringissä, mutta yhtä kaikki ihmiset vaihtavat käsiä.

Siinä minun elokuvassani leikattaisiin välillä valtavaan kalifornialaiseen omakotitaloon. Siellä seisoo keittiössä salskea mutta selkeästi levoton, harteikas mies. Hän keittää kahvia, sitten hän kuntopyöräilee, maleksii uima-altaan reunalla, pelaa pleikkaa. Hän ei pysty keskittymään mihinkään. Hän vain odottaa. Pitääkö lapset käskeä yläkertaan pakkaamaan tavaroita? Pitääkö etsiä uusi kämppä, uusi eskari, uudet kaverit ja vaimolle uusi joogasali? Ja pitääkö pakata t-paidat vai toppahaalarit; tuleeko lähtö Miamiin vai Minnesotaan?

Pelaajasiirto voi tietysti olla pelaajalle onnenpotku, jos omat tarpeet, halut ja kyvyt eivät vastaa senhetkisen joukkueen tarpeita tai kemioita. Silti en voi paeta ajatusta että tämä ihmisten kauppaaminen tuntuu näin maallikolle aika brutaalilta. Pelaajat tietävät toki pelin hengen, ovat aina tienneet. He tietävät että kerran vuodessa on ikkuna auki. He tietävät että omaa tilannetta on kauden aikana voinut edesauttaa, on voinut sopimuskikkailla tai ainakin omat halut on voinut kommunikoida selkeästi. Sen jälkeen voi vain toivoa parasta.

Minä esimerkiksi kehitän leipätyökseni tv-ohjelmia tv-tuotantoyhtiössä. Jos minulle eräänä aamuna konttorille tullessani kerrottaisiin että ”yön aikana päästiin kilpailijan kanssa sellaiseen sopimukseen että heiltä tulee tänne nyt yksi huipputuottaja ja sinä ja yksi leikkaajista saatte pakata kamanne ja lähteä kilpailijan leipiin”, niin tuntuisi se hyvin eriskummalliselta. Tai itse asiassa kauhealta. Jos muutto vielä kohdistuisi toiselle puolelle mannerta, niin tuntuisi tilanne vielä karmeammalta.

Olemme tottuneet että jos työpaikkaan alkaa leipiintyä voi hakea toisaalle – sitten kun itse on valmis. Joskus kohdalle sattuu tragedioita, kuten yt-neuvottelut (silloin tietysti trade toiseen firmaan ei olisi huono vaihtoehto), mutta ajatus siitä, että työpanoksemme, kykymme ja persoonallisuutemme olisivat kauppatavaraa oman vaikutusvaltamme ulkopuolella, tuntuu näin taviksesta aika raa’alta. Siirrostahan ei kärsisi vain itse, vaan koko perheen elämä pitää silmänräpäyksessä siirtää ihan uuteen paikkaan, jossa ystäviä tai turvaverkkoa ei ole lähimaillakaan.

NHL-pelaajat takovat keskivertoduunaria tai meitä mediapellejä kovempaa liksaa, joka osaltaan varmasti tarjoaa balsamia haavoille. Sitä paitsi treidausspektaakkeli on lajiin kuuluvaa suurta sirkushuvia, joka toimii piristysruiskeena ja mediahypenä kesken kauden, ja jota fanitkin odottavat yleensä innoissaan. Pelaajasiirroista ei päästä, enkä tiedä tarvitseeko pyrkiäkään. Halusin vaan muistuttaa että sieltä siirtoikkunasta katsoo aina ihminen.

Elokuvani lähestyy loppuaan. Leikattaisiin taas sinne jääkiekkoilijan talolle. Hänen kännykkänsä soi. Näytöllä vilkkuu kirjaimet GM. Pelaaja tuijottaa puhelintaan hetken (dramaattisesti ja sopivan vakavasti, sillä elokuvaani on palkattu päähenkilöä näyttelemään hyvin taitava näyttelijä), ja vastaa. Hän kuuntelee, nyökkää, sulkee puhelimen. Hän katsoo vakavasti sohvalla istuvaa, kaunista vaimoaan. Hymy leviää hänen kasvoilleen. ”We’re staying”, hän sanoo (englanniksi, koska ilmeisesti tämän kolumnin aikana tästä tuli jo Hollywood-elokuva).

Lotta Backlund

Ville Leinolle karua naljailua YouTubessa – katso "video"

Ville leino tyler ennis

Muun muassa hauskoja tilanteita, hienoja maaleja ja hurjia taklauksia NHL:stä koostava YouTube-kanava SomeHockeyVideos pilailee maalittoman kauden pelanneen Ville Leinon kustannuksella.

Ville leino tyler ennis

 

Ferrari tyytyy epätyypilliseen tavoitteeseen: "Tällä hetkellä ykkösprioriteettimme"

Kimi Räikkönen.

Pääinsinööri Pat Fryn mukaan MM-sarjan kakkossijankin eteen saadaan tehdä hiki hatussa töitä Maranellossa.

Kimi Räikkönen.

Ferrari tunnetaan tallina, jolle on kelvannut Formula ykkösten MM-sarjassa vain mestaruudet. Nyt talli on kuitenkin joutunut myöntämään jo kauden alkuvaiheessa, että mestaruudet ovat karanneet.

- Tällä hetkellä ykkösprioriteettimme on vakiinnuttaa asemamme toiseksi parhaana tallina. Teemme töitä auton jokaisen osa-alueen ympärillä. Yritämme ottaa niin ison harppauksen jokaiseen kisaan kuin mahdollista, Ferrarin pääinsinööri Fry kommentoi tallin nettisivuilla.

Ferrari on kolmen osakilpailun jälkeen valmistajien MM-sarjassa vasta viidentenä. Fernando Alonso on kuljettajien MM-sarjassa neljäntenä ja Kimi Räikkönen sijalla 12. Mercedes on ollut täysin suvereeni alkukaudella.

- Teemme luonnollisesti niin kovasti töitä kuin pystymme eron kiinni kuromiseksi. Mercedeksellä on merkittävä etumatka muihin verrattuna, Fry totesi.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Kiinan osakilpailulla Shanghaissa.

USA nimesi 15 pelaajaa jääkiekon MM-kisoihin

Peter Laviolette.

Yhdysvaltojen MM-joukkueen runko alkaa hahmottua.

Peter Laviolette.

USA nimesi ensimmäiset 15 pelaajansa jääkiekon Valko-Venäjän MM-kisoihin tiistaina. Peter Lavioletten luotsaamaan ryhmään nimettiin ensimmäisessä aallossa yksi maalivahti, kuusi puolustajaa ja kahdeksan hyökkääjää.

USA:n ensimmäiset MM-joukkueeseen nimetyt pelaajat:

Maalivahdit
Connor Hellebuyck, UMass Lowell

Puolustajat
Matt Donovan, NY Islanders
Jake Gardiner, Toronto
Seth Jones, Nashville
Jake McCabe, Buffalo
Jeff Petry, Edmonton
Jacob Trouba, Winnipeg

Hyökkääjät
Jimmy Hayes, Florida
Kevin Hayes, Boston College
Peter Mueller, Kloten (SUI)
Brock Nelson, NY Islanders
Drew Shore, Florida
Craig Smith, Nashville
Tim Stapleton, Kazan (RUS)
Vince Trocheck, Florida 

Suomi-kiekon superlupaus: "Ehkä elämäni tärkeimmät pelit edessä"

Kasperi Kapanen.

- Kisoihin pitää panostaa ja niissä pitää onnistua, tiivistää 18-vuotiaiden MM-kotikisoihin valmistautuva Kasperi Kapanen.

Kasperi Kapanen.

KUOPIO. 20-vuotiaiden MM-kisat jäivät hyökkääjälahjakkuudelta väliin kun juuri kisojen alla tullut olkapäävamma esti pelaamisen. Samalla jäi nuorten maailmanmestaruus saamatta ja näytöt pelaajatarkkailijoille antamatta. Kotimaisilla liigajäillä näyttöjä on nuorukaisen kannalta onneksi riittämiin.

Kasperi Kapasta on povattu jopa ykkösvaraukseksi kesän NHL-varaustilaisuudessa ja varmaa on, että hän on tarkan seurannan kohteena 18-vuotiaiden kisoissa Lappeenrannassa.

- Totta kai vähän jännittää, mutta mun mielestä se on vain hyvä asia, sanoo Kapanen, mutta paineita hän ei suostu ottamaan.

- Olen varmaan joukkueen johtavia pelaajia kisoissa. Olen saanut paljon vastuuta KalPassa ja varmaan minun pitää osaltani antaa mallia miten pelataan.

Kohu Kapasen mahdollisen ykkösvaraamisen ympärillä alkoi viime kesänä ja kohua on riittänyt koko talveksi. Hyvää vauhtia antoi nuorukaisen ensimmäiset liigapelit 16-vuotiaana isänsä Sami Kapasen rinnalla KalPa-paidassa kaudella 2012-2013. Nuorukainen itse ottaa tilanteen jo rauhallisesti.

- Totta kai se toi vähän stressiä aluksi, ihan turhaa tavaraa. Kaikki sellaiset ennakkodraftit voi heittää saman tien ikkunasta ulos ennenkuin näkee mitä oikeasti tapahtuu, sanoi Kapanen.

Hänen tavoitteena ja haaveena on pelata jonain päivänä NHL:ssa.

- Tulevaisuus tulee kun tulee. Yritän nyt keskittyä näihin kisoihin ja sitä kautta kesällä mennään trafteihin. Jos varaus tulee, niin sitten aloitetaan sen joukkueen kanssa hiomaan mitä suunnitelmia heillä minun kanssa on.

- Mikään kiire ei ole sinne menolla. Haluan mennä sinne kun olen valmis, en pelaamaan pieniä minuutteja tai pelaamaan ollenkaan, enkä tyrimään mun uraa. Sitten jään vaikka mieluummin tänne, että saa pelata paljon, Kapanen täräyttää.

Mutta jos varaus kesällä tulee, onko nuori mies vielä valmis lähtöön rapakon taakse?

- Sitä kysymystä olen kysynyt itseltäni koko vuoden, enkä ole edes itselleni antanut vielä vastausta. Joitain osa-alueita pitää pelaamisessa parantaa.

Kari Salmela

SM-liigan uusi huippunimi kypsyi rauhassa: "Ei mitään heti-kaikki-mulle-nyt-periaatetta"

Jan-Mikael Järvinen

Jan-Mikael Järvinen on ollut kuluvalla kaudella yksi Tapparan valovoimaisimmista hyökkääjistä. Läpimurto liigatasolle on pitkällisen työn tulosta.

Jan-Mikael Järvinen

OULU. Tappara joutui hallinnastaan huolimatta taipumaan Kärpille 1-2-lukemin jääkiekon SM-liigan ensimmäisessä finaalissa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat torstaina Tampereen Hakametsässä.

Sitä ennen edessä on kuitenkin arvokas lepopäivä. Läpimurtonsa tällä kaudella lopullisesti SM-liigaan tehneellä Jan-Mikael Järvisellä välipäivä kuluu pitkälti rentoutuessa.

- Jäähallille aamupäivällä, missä hyvät hölkät ja palauttelu. Sitten siitä heti ruokaa ja nestettä naamariin, Järvinen kertoo.

- Ei siinä hirveästi tule missään ylimääräistä pyörittyä tai muualle kuin hallille lähdettyä. Kotisohvalla vaikka pari leffaa katsoo siinä. Ajatukset vähän edellisessä päivässä, mutta ei kuitenkaan liikaa, hän jatkaa.

Keskiviikon rentoutumisen jälkeen torstai-aamuna ajatukset kääntyvät jälleen kohti finaalisarjaa.

- Menisi liian kovaksi tämä homma, jos koko ajan ajattelisi peliä. Henkisesti ja fyysisesti tässä on kovilla, niin henkinen puoli saa aina yhden päivän lepoa.

Mestiksen pörssikärjestä rauhassa liigatähdeksi

Pirkkalassa syntynyt Järvinen muistetaan Mestiksen pistepörssin voittajana jo kaudelta 2010–11, jolloin hän takoi SaPKon paidassa 54 pistettä 48 ottelussa. Tuon kauden jälkeen hän on kiekkoillut Tapparassa, mutta läpimurto on hiukan odottanut itseään. Siihen on ollut useampikin syy.

- Tällä kaudella on saanut sellaisen roolin, mistä on haaveillut ja mitä varten on tehnyt töitä. Tehopisteet SM-liigassa vaativat nykyään ylivoima-aikaa, kun on tarkkoja ja vähämaalisia pelejä.

- Nyt sai kauden alussa sauman ja onnistumisia ja sitä kautta paikan. Menneillä vuosilla on ollut myös loukkaantumisia, jotka ovat hidastaneet paikan saamista.

Tämän kauden runkosarjassa 38 pistettä ja pudotuspeleissä kuusi pistettä takonut 26-vuotias kuitenkin vakuuttaa, ettei hänellä ole kiire mihinkään.

- Ei tässä mitään ole halunnut heti-mulle-nyt-periaatteella, vaan on sinnikkäästi jaksanut tehdä kaikki jutut, mitä tähän kuuluu. Aika harva tässä suoraan huipulle hyppää.

Tällä hetkellä fokus on Suomen mestaruuden voittamisessa, mutta mikä on sen jälkeen seuraava askel?

- Sen verran kunnianhimoinen on, että aina haluaa olla parempi. Se, mihin se sitten riittää, sitä ei osaa eikä haluakaan osata sanoa. Ei pidä liikaa katsella eteenpäin vaan elää tässä hetkessä, Järvinen päättää.

Lukijat: Selänteen ura jatkuu pitkälle kesään

Teemu Selänne

Boston Bruins ja Anaheim Ducks rohmusivat valtaosan äänistä Stanley Cup -finalisteja ratkottaessa. NHL-mestari ratkeaa kesäkuussa.

Teemu Selänne

Yle Urheilun lukijat äänestivät, mitkä NHL-joukkueet pelaavat kauden päätteeksi Stanley Cup -finaaleissa.

Lukijoiden ylivoimainen suosikki itäisen konferenssin voittajaksi on Boston Bruins, joka voitti NHL:n runkosarjan. Peräti 66 prosenttia äänestäneistä uskoi Bostonin menevän Stanley Cup -finaaleihin asti. Bostonin kovimmaksi haastajaksi idässä arvioidaan Pittsburgh, joka sai 15 prosenttia äänistä.

Läntisen konferenssin joukkueista lukijat luottavat eniten Teemu Selänteen Anaheimiin. Ducks keräsi runsaat 44 prosenttia äänistä. Anaheimin jälkeen suurin suosikki läntisen konferenssin voittajaksi on Chicago Blackhawks 16 prosentin äänisaaliillaan.

Äänestykseen itäisen konferenssin voittajasta osallistui 1849 henkilöä. Läntisen konferenssin voittajaa veikkasi 1837 henkilöä.

Itäinen konferenssi (klikkaamalla kuva isommaksi)

Läntinen konferenssi (klikkaamalla kuva isommaksi)

 

TSN: Kanada Phoenix-luotsin komennossa MM-kisoihin

Kanada juhlii voittoa.

Kanadan jääkiekkomaajoukkuetta valmentaa TSN:n mukaan Valko-Venäjän ensi kuun MM-kisoissa Dave Tippett.

Kanada juhlii voittoa.

Phoenix Coyotesin luotsi Dave Tippett nimetään kanadalaisen urheilusivusto TSN:n mukaan Kanadan jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi Valko-Venäjän MM-kisoihin.

TSN:n mukaan Kanadan kiekkojoukkueen apuvalmentajaksi on jo varmistunut Florida Panthersia tällä kaudella valmentanut Peter DeBoer.

Urheilusivuston mukaan Kanadan joukkue ja valmentajat lyödään lukkoon vielä keskiviikon aikana.

Valko-Venäjän MM-kilpailut alkavat Minskissä 9.5.

TSN:n uutinen aiheesta

Tanskalaissensaatio syrjäyttämässä Anaheimin ykköstorjujan

Frederik Andersen

Frederik Andersen ja John Gibson ovat esiintyneet erinomaisesti runkosarjapeleissään. Kokeneemman Jonas Hillerin taso romahti runkosarjan loppupuolella.

Frederik Andersen

Anaheim organisaatiossa jo liki seitsemän vuotta pelannut Jonas Hiller aloitti Ducksin maalilla 50 runkosarjaottelussa tällä kaudella. Pudotuspelien alkaessa sveitsiläisen ykkösvahdin asema on kuitenkin pahasti vaakalaudalla.

Hiller ei ole pystynyt parhaimpaansa Sotshin olympialaisten jälkeen. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan Hiller on voittanut vain kolme. Torjuntaprosenttikin on jäänyt vaatimattomiin lukemiin 88,1. Sen sijaan Anaheimin tanskalaisvahti Frederik Andersen on ollut itse varmuus: Andersen on torjunut debyyttikaudellaan 25 aloittamassaan ottelussa peräti 20 voittoa torjuntaprosentilla 92,3.

Anaheimilla ei ole maalivahtiongelmaa, sillä seuran tulevaisuuden lupaus John Gibson, 20, on niin ikään ollut todella vakuuttava tällä kaudella. Gibson sai pelata runkosarjan lopussa kolme ottelua, joista hän voitti jokaisen. Jenkkivahdin torjuntaprosentti on ollut huikea 95,4.

Andersenin ja Gibsonin liekehdittyä Hillerin asema on kaikkea muuta kuin vakaa. Lisää mietinnän aihetta Anaheim-luotsi Bruce Boudreaulle tuo se, että Hiller on torjunut kolmen viimeisimmän kauden aikana vain yhden voiton pudotuspelivastustajastaan Dallasista. Stars on voittanut Anaheim kahdeksan kertaa, kun sveitsiläinen on ollut tolppien välissä.

- Mielestäni olemme tilanteessa, jossa meillä on kolme hyvää maalivahtia. En usko, että pystyn möhlimään hommaa kauhean pahasti – valitsen sitten kenet tahansa, Boudreau kommentoi.

Hillerin vireeseen ja historiaan peilaten hän saattaa pahimmassa tapauksessa olla vasta Boudreaun kolmas vaihtoehto aloittavaksi maalivahdiksi ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluihin. Tällä hetkellä Andersen vaikuttaa varmimmalta valinnalta Anaheimin maalivahdiksi, kun pudotuspelisarja alkaa torstaiaamuna Suomen aikaa.

Pittsburgh Penguinsille todella hyviä uutisia

Jevgeni Malkin.

Jevgeni Malkin palasi Pittsburghin harjoituksiin lähes kuukauden tauon jälkeen.

Jevgeni Malkin.

Pittsburgh Penguinsin venäläinen tähtisentteri Jevgeni Malkin on toipumassa pelikuntoon. Lähes kuukauden jalkavamman takia sivussa ollut Malkin harjoitteli muun joukkueen mukana tiistaina.

On mahdollista, että Malkin pelaa jo keskiviikkona, kun Jussi Jokisen ja Olli Määtän edustama Penguins kohtaa pudotuspelien avausottelussaan Columbus Blue Jacketsin.

Malkin sijoittui runkosarjan pistepörssissä 15. sijalle, vaikka hän noin 20 ottelua vähemmän kuin muut kärkipelaajat. Malkin on Pittsburghille todella tärkeä osa joukkuetta, sillä hän summasi runkosarjassa 60 ottelussa tehot 23+49=72 / +10.

- Se oli ensimmäinen harjoitukseni joukkueen kanssa (pitkään aikaan). Oloni on mahtava. Minulla ei ole mitään kipuja, eikä mikään paikka ole arka, Malkin kertoi toimittajille pitkien harjoitusten jälkeen.

Tähtisentteri kehui pelikuntoon toipunutta Filppulaa

Valtteri Filppula.

Pelikuntoon toipuneet Valtteri Filppula ja Ondrej Palat saivat pudotuspelien alla kehuja tähtisentteri Steven Stamkosilta.

Valtteri Filppula.

Jääkiekon NHL:n runkosarjan kaksi viimeistä ottelua sivussa ollut Tampa Bay Lightningin hyökkääjä Valtteri Filppula on jälleen pelikunnossa. Tampa Bay uutisoi nettisivuillansa, että Filppulan odotetaan pelaavan, kun joukkue kohtaa pudotuspelien avausottelussa keskiviikkona Montrealin.

Alavartalovammasta kärsinyt Filppula ja ylävartalovammaa potenut Ondrej Palat olivat mukana Tampa Bayn jääharjoituksissa tiistaina. Filppula (25+33=58) ja Palat (23+36=59) olivat runkosarjassa Lightningin tehokkaimpia pelaajia.

- Oli hyvä, että he (Filppula ja Palat) lepäsivät pari ottelua. He ovat todella iso osa joukkuetta. Tiesimme, että he ovat valmiita, kun pudotuspelit alkavat, Tampa Bayn tähtihyökkääjä Steven Stamkos selvitti seuran nettisivuilla.

Lightningin ykkösmaalivahti Ben Bishop ei ollut mukana joukkueen harjoituksissa tiistaina. Päävalmentaja Jon Cooperin mukaan Bishop ei pelaa keskiviikon avausottelussa Montrealia vastaan.

Red Bullin tiedote: "Olemme pettyneitä"

Daniel Ricciardo.

Red Bull hyväksyi FIA:n päätöksen katkerana. Nyt keskittyminen on jo tulevassa viikonlopussa.

Daniel Ricciardo.

Kansainvälisen autoliiton tuomioistuin hylkäsi Red Bullin valituksen Daniel Ricciardon hylkäämisestä tiistaina Pariisissa. Ricciardo hylättiin F1-kauden avauskisassa Australiassa hänen autonsa ylitettyä toistuvasti polttoaineen syötön maksimirajan.

Toiseksi Australiassa sijoittuneen Ricciardon hylkäämistä kovaäänisesti protestoinut Red Bull tiedotti FIA:n päätöksen jälkeen, että se "hyväksyy lopputuloksen pettyneenä".

- Emme olisi valittaneet, jos emme olisi uskoneet, että meillä oli vahvat todisteet. Jatkamme eteenpäin ja keskitymme tämän viikonlopun Kiinan osakilpailuun, tallin tiedotteessa todettiin.

Red Bull on kolmen osakilpailun jälkeen neljäntenä valmistajien MM-sarjassa. Se on kerännyt 35 pistettä ja jäänyt kärkitalli Mercedeksestä jo 76 pisteen päähän.

Kohupelaaja teki kolmet "oharit" - "Olemme kyllästyneet tekosyihin"

Nicolas Anelka.

Brasilialainen Atletico Mineiro on purkanut Nicolas Anelkan kanssa tehdyn esisopimuksen.

Nicolas Anelka.

Brasilialainen jalkapalloseura Atletico Mineiro on kyllästynyt odottamaan ranskalaishyökkääjä Nicolas Anelkaa. Atletico Mineiro tiedotti tiistaina, että seura ei aio tehdä sopimusta Ranskan maajoukkueen entisen hyökkääjän kanssa, koska Anelkalla kesti liian kauan ilmoittautua seuralle.

Atletico-pomo Eduardo Maluf kertoi tiedotustilaisuudessa, että seura oli antanut Anelkalle maanantaihin asti aikaa ilmoittautua seuralle ja allekirjoittaa sopimus, mutta ranskalainen ei koskaan ilmestynyt paikalle. Malufin mukaan Anelkan agentti oli selvittänyt seuralle, että ranskalaispelaaja ei voi saapua Brasiliaan ennen loppuviikkoa.

- Tämä oli jo kolmas kerta, kun hän ei ilmestynyt paikalle. Olemme kyllästyneet kuulemaan tekosyitä, Maluf selvitti.

Malufin mukaan esisopimus 35-vuotiaan ranskalaisen kanssa on purettu.

Anelka on ollut ilman työpaikkaa maaliskuusta lähtien. Anelka joutui lähtemään englantilaisesta West Bromwichista, kun hänen rasistisesta tuuletuksesta syntyi iso kohu.

Tutkapari innoissaan Granlundin paluusta: "Hän on iso osa joukkuetta"

Mikael Granlund.

Jason Pominville odottaa saavansa Mikael Granlundin rinnalleen, kun Minnesota haastaa Coloradon perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Mikael Granlund.

Mikael Granlund on ottanut tällä kaudella NHL:ssä sitä roolia, jota hänelle kaavailtiin jo viime kaudella. Suomalaishyökkääjän paljon samassa ketjussa pelannut Jason Pominville oli huojentunut, kun hän näki tutkaparinsa Wildin jääharjoituksissa tiistaina.

- Se, että hänet näkee takaisin jäällä samanvärisessä paidassa kuin muutkin, oli mukavaa. Hän on iso osa joukkuetta. Aina, kun hän on kokoonpanossa, se auttaa joukkuetta, Pominville kommentoi NHL:n nettisivuilla.

Granlund on kerännyt tämän kauden 63 ottelussaan tehot 8+33=41 / -3. Pominville pelasi täydet 82 runkosarjaottelua tehoin 30+30=60 / +3. Minnesota kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Coloradon. Ensimmäinen ottelu pelataan perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Päästetäänkö Granlund irti? – "Näyttää ja tuntuu hyvältä"

Mikael Granlund.

Mikael Granlund olisi halunnut palata Minnesotan kokoonpanoon jo runkosarjan päätösottelussa. Suomalaishyökkääjän paluu päätettiin säästää pudotuspeleihin.

Mikael Granlund.

Minnesota Wild aloittaa NHL:n pudotuspelit Coloradon vieraana perjantaiaamuna Suomen aikaa. Päävammasta toipuvan Mikael Granlundin paluuta Wildin kokoonpanoon ei ole vielä vahvistettu. Suomalainen oli kuitenkin tiistaina täysillä mukana joukkueensa jääharjoituksissa.

- Oloni on hyvä. Sanotaan, että tänään oli jälleen hyvä päivä ja katsotaan jatkoa. Tuntui todella hyvältä, Granlund kommentoi NHL:n nettisivuilla.

Minnesotan päävalmentaja Mike Yeo paljasti, että Granlund olisi halunnut pelata jo runkosarjan viimeisessä ottelussa Nashvilleä vastaan. Suomalaishyökkääjää päätettiin kuitenkin lepuuttaa tärkeämpiä pelejä varten.

- Luonnollisesti haluamme hänet kokoonpanoon. Hän halusi pelata, mutta emme antaneet. Tiesimme, että meillä oli tulossa pari laadukasta harjoitusta täällä emmekä halunneet mennä liikaa asioiden edelle. Hän näyttää ja hänestä tuntuu hyvältä, Yeo totesi.

Minnesotan pudotuspelien avauskierroksen vastustaja Colorado voitti NHL:n keskiksen divisioonan. Wild oli saman divisioonan neljäs. Colorado voitti joukkueiden runkosarjakohtaamiset 4-1.

Kärppien junnumylly jauhaa lupauksia – urheilutoimenjohtajan poika on yksi heistä

Raksila Oulu

Harri Ahon poika Sebastian on jo 16-vuotiaana murtautunut nuorten SM-liigan pistelingoksi.

Raksila Oulu

OULU. Jääkiekon SM-liigan finaaleissa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen taisteleva Kärpät on muutaman vuoden suvantovaiheen jälkeen saanut jälleen ryhdin organisaatioonsa. 2000-luvun alun menestysvuosien jälkeinen krapula on taltutettu päävalmentaja Lauri Marjamäen johdolla ja seura on jälleen huipulla.

Uuden ja innokkaan päävalmentajan lisäksi joukkue teki ennen viime kauden alkua muutamia täsmähankintoja, mutta iso muutos on tapahtunut myös nuorisopuolella. Monet nuoret kuten Joonas Donskoi, Ville Pokka, Julius Junttila ja niin edelleen ovat tällä kaudella nousseet joukkueensa kantaviksi voimiksi.

- Kokonaisuus on ollut nyt paremmalla tasolla. Valmennustiimi on tehnyt hyvää työtä ja apuvalmentajat ovat hyvin kompanneet Marjamäkeä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho perkasi syitä menestykseen Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

- Myös nämä muutaman vuoden takaiset A-nuorten Suomen mestarit ovat kasvaneet siihen vastuuseen, että pystyy kantamaan joukkuetta menestykseen, hän jatkoi.

Omavaraisuus hyvä myös jatkossa

Myös Kärppien tulevaisuus näyttää valoisalta, kun seuran A- sekä C-juniorit taistelivat tällä kaudella ikäluokkansa finaaleissa. Tulevien oululaistähtien joukossa on myös urheilutoimenjohtaja Ahon poika Sebastian, joka nakutti tällä kaudella 44 nuorten SM-liigan ottelussa huipputehot 25+34.

Vasta 16-vuotias hyökkääjä pääsi tällä kaudella kokeilemaan kolmessa pelissä myös liigavauhtia, mutta onko ensi kaudella edessä jo läpimurto liigaan?

- Sen aika näyttää, mutta tällä hetkellä juniorin mietteissä ovat varmasti alle 18-vuotiaiden kisat ja siellä torstaina ensimmäinen peli, isä-Aho kommentoi poikansa otteita.

- Pala kerrallaan menemme eteenpäin. Meillä on hyviä junioreita tulossa ja he ovat maajoukkuetason pelaajia, jotka ovat niissä joukkueissa kantavissa rooleissa. Näen meidän omavaraisuuden hyvänä jatkossakin.

Florida Panthersille draftin avausvuoro

Buffalo Sabres kotiareena

Florida Panthers varaa ensi kesän draftissa ensimmäisenä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1994.

Buffalo Sabres kotiareena

Arpa suosi Florida Panthersia tiistaina, kun jääkiekon NHL:n ensi kesän varausvuorot arvottiin. Aleksander Barkovin ja Sean Bergenheimin edustama Panthers sai draftin avausvuoron.

Viime kesänä Barkovin avauskierroksen toisella vuorolla varannut Florida oli tämän kauden runkosarjassa viimeistä edellinen. Panthers on varannut ensimmäisenä edellisen kerran vuonna 1994. Panthersilla oli ensimmäinen varausvuoro myös vuosina 2002 ja 2003, mutta joukkue kauppasi ne pois.

Runkosarjan jumboksi jäänyt Buffalo Sabres sai draftin toisen varausvuoron ja kolmantena pääsee varaamaan Edmonton Oilers. Arvonnassa olivat mukana pudotuspelien ulkopuolelle jääneet joukkueet.

Anaheim sai kymmenennen varausvuoron, koska Ottawa Senators oli kaupannut sen Ducksille.

Varaustilaisuuden kuumimmat nimet ovat näillä näkymin kanadalaishyökkääjät Sam Bennett ja Sam Reinhart sekä kanadalaispakki Aaron Ekblad.

Ensi kesän draftin varausjärjestys:

1. Florida Panthers
2. Buffalo Sabres
3. Edmonton Oilers
4. Calgary Flames
5. New York Islanders
6. Vancouver Canucks
7. Carolina Hurricanes
8. Toronto Maple Leafs
9. Winnipeg Jets
10. Anaheim Ducks *
11. Nashville Predators
12. Phoenix Coyotes
13. Washington Capitals

* = Ottawalta saatu vuoro

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä