Ojansivu ei ole kuten muut - "Näytän tunteeni"

Olli-Pekka Ojansivu

Miesten lentopallon finaalisarja jatkuu pääsiäisen jälkeen tiistaina Tampereella. Kokkolan Tiikereiden kantava hahmo tällä kaudella on ollut hakkuri Olli-Pekka Ojansivu, joka vapaa-aikanaan viihtyy mielellään keittiössä - lieden äärellä. Urheiluruutu tapasikin "Lelun" täällä.

Olli-Pekka Ojansivu

 

Kärppien kanadalaisella on tärkeä erityisrooli

Ben Maxwell

Ben Maxwell on oppinut suomalaistuomareiden tavoille ja kauhoo aloituksia kovalla prosentilla.

Ben Maxwell

OULU. Kärppien Ben Maxwell on ottanut pudotuspelien edetessä yhä suurempaa roolia erittäin tärkeässä osassa peliä – aloituksissa. SM-liigan puutteellisten tilastojen vuoksi tarkkoja prosentteja ei ole tarjolla, mutta kanadalainen on lähes aina kovimmissa aloituksissa mukana.

Kaikissa erikoistilanteissa ja aloituspisteissä aloituksiin kyyristyvä Maxwell on saanut kauden edetessä paremmin kiinni linjatuomareiden tavasta viheltää. Vielä marraskuussa hän valitteli lentävänsä usein ulos aloituksista.

- Täällä ei voi esimerkiksi lyödä mailaa tai pyörähtää. Jokainen linjuri on oma persoonansa ja he näkevät asiat vähän eri tavalla. Hekin ovat ihmisiä ja täytyy osata mukautua heidän tyylinsä mukaan, Maxwell kertoo.

Kanadalainen pelasi alkukauden tehoketjussa yhdessä Ivan Humlin ja Juhamatti Aaltosen kanssa. Keväämmällä ketju kuitenkin rikottiin, kun Aaltonen siirrettiin toiseen ketjuun. Lauantaina alkukauden kolmikko oli taas yhdessä kolmannessa finaalissa.

- Valmentaja yritti herätellä joukkuetta ketjuvaihdoksilla. Pelasimme Humlin ja Aaltosen kanssa paljon runkosarjassa ja meidän täytyy löytää se sama kemia uudelleen.

Välipäivät lungisti

Viimeksi AHL:ssä pudotuspelejä tahkonneelle Maxwellille kevät on parasta aikaa ja hän odottaa innolla jo seuraavaa finaalia. Sävelet Tapparan voittamiseen ovat selvät.

- Meidän täytyy saada kiekkoa maalille. Maalivahdin edessä pitää olla ruuhkaa, koska hän pelaa niin hyvin. On tärkeää, ettei hän näe kiekkoa.

Ennen maanantain kamppailua on edessä yksi välipäivä, jonka aikana Ouluun hyvin kotiutunut kanadalainen ottaa lungisti.

- Pelaamme varsin tiukalla aikataululla, joten yritän vain levätä mahdollisimman paljon välipäivinä. Minulla ei ole mitään taikauskoja tai rutiineja, joten yritän vaan säästellä energiaa pelien välillä.

Kommentti: Sebastian Vettel – maailmanmestarista kiusankappaleeksi

Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel on tällä hetkellä Kimi Räikkösen kanssa F1-sirkuksen turhautunein kuljettaja, kirjoittaa Sami Laine.

Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel esiintyi vielä Kiinan GP:n aika-ajojen jälkeen hymyissä suin. Herätys todellisuuteen oli kuitenkin sunnuntaina todella tyly, kun lauantain sateesta ei ollut tietoakaan. Vettel toivoi kauden neljänteen osakilpailuun märkää keliä, jotta Mercedes ei olisi aiemmilta viikonlopuilta tutun ylivoimainen.

Vielä aika-ajoissa Mercedesten vauhdissa pysynyt Red Bull hyytyi Shanghain radalla pahemman kerran. Mercedesmäiseen dominointiin aiempina kausina tottunut Vettel purki suuren pettymyksensä tallitoveriinsa Daniel Ricciardoon.

Nelinkertaisen maailmanmestarin rooli on vaihtunut erittäin karulla tavalla parrasvaloissa paistattelevasta supertähdestä kulisseissa valittavaksi kiusankappaleeksi. Tämä tuli formulakansan tietoisuuteen viimeistään Kiinan GP:n puolivälissä.

Ricciardo oli koko viikonlopun tallitoveriaan nopeampi ja Vettelin pinna paloi pahemman kerran, kun aussikuskin ajokki näkyi peileistä. Vettel vähät välitti radiokeskustelusta, jossa häntä pyydettiin väistymään Ricciardon tieltä. Lopulta Ricciardo kiihdytti nopeampana saksalaisen ohi ja säilytti paikkansa neljäntenä loppuun saakka.

Vettel selitteli kisan jälkeen käytöstään väärinymmärryksenä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Vettel on tällä hetkellä Fernando Alonson varjoon jääneen Kimi Räikkösen kanssa F1-sirkuksen turhautunein kuljettaja.

Shanghain kohtaus Ricciardon kanssa oli Vettelin epätoivoinen yritys näyttää tallitoverille kaapin paikka. Hallitseva maailmanmestari epäonnistui kuitenkin pahasti. Hyväkäytöksinen Ricciardo on ohittanut Red Bullin nokkimajärjestyksessä kollegansa.

Vettelin valitusvirret ovat turhia, sillä fakta nyt vain on se, että Red Bullin neljän vuoden marssi MM-tittelistä toiseen on päättynyt kuin seinään. Mercedes on ottanut paikan kuninkuusluokan hallitsijana, eikä Vettel tee pikkupoikamaisella käytöksellään hallaa kuin itselleen ja tallilleen.

Räikkönen MTV:lle: "Outo viikonloppu"

Kimi Räikkönen ferrari

Kimi Räikkösen mukaan Kiinan GP:n suurimpana huolena oli huono pito.

Kimi Räikkönen ferrari

Kimi Räikkösen osalta Kiinan F1-viikonloppu oli suuri pettymys. Ferrarin suomalaiskuski oli harjoituksista lähtien ongelmissa ja myös sunnuntain osakilpailu oli hänelle vaikea. Kahdeksanneksi ajanut Räikkönen valitteli etenkin Ferrarinsa pitopuolta.

- Jotenkin on vaikeaa. Alun nopeita mutkia täytyy ajaa hissukseen, etteivät eturenkaat hajoa. Sen jälkeen pitoa ei ollut eturenkaissa eikä takareinkaissa, Räikkönen kertoi MTV:n haastattelussa.

Räikkönen suhtautui tulevaisuuteensa kuitenkin myönteisesti.

- Koko viikonloppu oli jotenkin outo, mutta kyllä tämä tästä.

Sebastian Vettel selitti outoa käytöstään: "En ymmärtänyt"

Sebastian Vettel

Sebastian Vettelin mukaan hän ei ollut Kiinan GP:n aikana varma, millä taktiikalla Red Bullit ajoivat. Vettel ei meinannut päästää Daniel Ricciardoa ohitseen tallimääräyksistä huolimatta.

Sebastian Vettel

Formula ykkösten Kiinan osakilpailun mielenkiintoisin tilanne nähtiin Red Bull -tallin osalta. Hallitseva maailmanmestari Sebastian Vettel ei suostunut kilpailun puolivälissä päästämään tallitoveriaan Daniel Ricciardoa ohitseen, vaikka talli näin radion kautta määräsi.

Vettelin mukaan tilanteessa oli kyse väärinymmärryksessä.

- En ymmärtänyt ensin, mitä minulle kerrottiin. Luulin, että meillä oli eri strategia. Hän oli kuitenkin tänään minua selvästi nopeampi, Vettel kertoi kilpailun jälkeen MTV:n lähetyksessä.

Shanghaissa viidenneksi Ricciardon taakse sijoittunut Vettel ei pystynyt heti kilpailun jälkeen erittelemään, miksi Ricciardo on tällä hetkellä häntä nopeampi.

- En tiedä mistä se johtuu. Autossani ei ollut ongelmia. Hän on vain nopeampi. En pidä joistain asioista. Ero on suuri, mutta tiedän, ettei eroja ole niin paljoa. Meidän täytyy vain jatkaa työntekoa.

Aina hymy huulillaan esiintyvä Ricciardo suhtautui Vettelin käytökseen varovaisesti.

- En tiedä, mitä hän sanoo kisan aikana radion kautta. Kuulin tästä vasta kilpailun jälkeen. Emme olleet varmoja strategiastamme. Katsotaan asiaa myöhemmin. En halua aloittaa konflikteja tai muuta, Ricciardo painotti.

Alonsolla kauhunhetkiä heti lähdössä: "Olimme todella onnekkaita"

Fernando Alonso

Fernando Alonso ja Felipe Massa kolaroivat Kiinan GP:n lähdössä. Molemmat selvisivät tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä.

Fernando Alonso

Fernando Alonso saalisti Shanghaissa Ferrarille erittäin tärkeän palkintopallisijan. Alonso oli kiinni jopa toisessa sijassa, mutta joutui lopulta taipumaan Mercedeksen Nico Rosbergille. Alonson kolmossija oli italialaistallille kauden ensimmäinen palkintopallisijoitus.

- Tämä oli hyvä viikonloppu ja saimme muutoksien myötä autosta kilpailukykyisemmän. Olen tyytyväinen palkintopallisijaan ja olen nyt kolmantena MM-sarjassa. Olemme taas mukana taistossa, Alonso kertoi Kiinan osakilpailun lehdistötilaisuudessa.

Alonson onnistunut kilpailu alkoi kauhunhetkillä. Espanjalainen törmäsi heti lähdössä Williamsin Felipe Massan kanssa, eikä heti tiennyt, mitä Ferrarilleen tapahtui.

- Se oli kova törmäys. Kysyin radion kautta, mitä autolle tapahtui. Auto pysyi onneksi kunnossa. Olimme todella onnekaita, että pystyimme ajamaan loppuun saakka, Alonso totesi tyytyväisenä.

Ylivoimaisen Hamiltonin aika kävi pitkäksi: "Ajoin yksin kilpaa"

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton otti Kiinassa jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Brittikuski oli kärjessä lähdöstä ruutulipulle saakka.

Lewis Hamilton

Kiinan F1-osakilpailussa jatkui sama tahti: Mercedes vei ja muut vikisivät. Lewis Hamilton oli läpi viikonlopun täysin ylivoimainen ja Shanghain kisa päättyi lopulta britin kolmanteen peräkkäiseen voittoon.

- En olisi voinut tehdä tätä ilman tiimin kovaa työtä. En voi uskoa, kuinka hieno auto on. Tämä on palkinto kaikesta hyvästä työstä, Hamilton hehkutti kisan jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Hamilton toivoi lauantain märkäkelin aika-ajojen jälkeen sunnuntain kisaan kuivempaa rataa. Britin toiveet toteutuivat, eikä kauden neljännessä osakilpailussa nähty sadetta.

- Minun täytyi tehdä muutoksia eilisestä, mutta kaikki sujui hyvin. Ajoin kilpaa yksin, vaikka menetinkin aikaa varikkokäyntien aikana. Hienoa myös, että Nico (Rosberg) ajoi toiseksi. Täällä renkaat olivat kovilla ja etenkin vasemman puolen renkaat kuluivat, Hamilton kertoi.

Mercedes-kuskit jakavat MM-sarjan kärkipaikat. Rosberg jatkaa MM-kärjessä 79 pisteellään ja Hamilton on 75 pisteellään toisena. Hamilton kuitenkin muistutti, että kausi on vasta alussa.

- Meidän täytyy jatkaa kovaa työtämme, sillä tallit ovat luonnollisesti tulossa erittäin kovaa perässämme.

Rosberg totesi Hamiltonin kommenttien jälkeen, ettei ole huolissaan tallitoverinsa voittoputkesta.

- Aion pysyä johdossa. Kärkipaikka on hyvä asia. Tämä oli minulle vaikea viikonloppu, sillä esimerkiksi autoni telemetria ei toiminut lainkaan. Olen todella tyytyväinen toiseen sijaani. Odotan innolla Barcelonan kisaa, Rosberg sanoi.

Hamilton ja Mercedes täysin suvereeneja, Ferrarille helpottava palkintopallisija

Lewis Hamilton

Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen eivät pystyneet haastamaan Kiinan osakilpailussa kärkikuljettajia. Kilpailua väritti Red Bull -kuskien välinen tulinen taisto.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton on ajanut formula ykkösten Kiinan osakilpailun voittoon. Mercedes jatkoi vahvaa dominointiaan ja otti kolmannen peräkkäisen kaksoisvoittonsa, kun Nico Rosberg kiihdytti Shanghain radalla toiseksi. Fernando Alonso taisteli Ferrarille kauden ensimmäisen palkintopallisijan ollen kolmas.

Suomalaisittan Kiinan viikonloppu ei mennyt toivotulla tavalla. Seitsemännestä ruudusta kisaan lähtenyt Williamsin Valtteri Bottas ajoi tasapainoisen kilpailun, mutta ei pystynyt haastamaan kärkikuljettajia. Bottas saalisti kuusi MM-pistettä ajamalla seitsemänneksi.

Kimi Räikkösen kauden neljäs osakilpailu meni täysin penkin alle. Läpi viikonlopun ongelmissa ollut Räikkönen jäi Ferrarillaan reilusti yli minuutin päähän kärjestä ja sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

Kiinan GP:n mielenkiintoisin tilanne nähtiin kilpailun puolivälin jälkeen Red Bullien välillä, kun kolmannesta ruudusta Daniel Ricciardon takaa kisaan startannut Sebastian Vettel ei suostunut päästämään tallitoveriaan ohi. Vettel ei noudattanut tallimääräystä, mutta joutui lopulta taipumaan aussin vauhdille.

Ricciardo sijoittui Shanghaissa neljänneksi ja Vettel viidenneksi.

Kisan jälkimmäisen puoliskon toisen taisteluparin muodostivat Alonso ja Rosberg. Alonso yritti pitää kynsin ja hampain kiinni kakkossijastaan, mutta Mercedesten vire on tällä hetkellä muille talleille liikaa. Rosberg ohitti 42. kierroksella helposti Alonson ja karkasi espanjalaiselta nopeasti.

Rosberg jatkaa kakkossijansa ansiosta MM-sarjan kärjessä ennen kauden kolmanteen voittoonsa ajanutta Hamiltonia. Rosbergilla on neljästä kilpailusta kasassa 79 pistettä, kun Hamiltonin saalis on nyt 75 pistettä. Formula 1 -kausi jatkuu kahden viikon päästä Espanjassa.

Kärppäikoni palasi kaukaloon – "Ainutlaatuista joka vuosi"

Jari Viuhkola sisääntulo

Jari Viuhkola pelasi ensimmäisen finaaliottelunsa tänä keväänä, kun Kärpät hävisi Tapparalle 2-3-luvuin.

Jari Viuhkola sisääntulo

OULU. Nelinkertainen Suomen mestari Jari Viuhkola palasi lauantain kolmannessa finaalissa Kärppien kokoonpanoon. Oululaisikonille 2-3-tappio Tapparaa vastaan oli vasta kevään kuudes pudotuspeli ja ensimmäinen finaaliottelu.

- Hienoahan se on päästä pelaamaan. Nämä ovat ainutlaatuisia hommia joka vuosi, Viuhkola kertoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

34-vuotias keskushyökkääjä on ilmeisesti kärsinyt jonkinasteisista vammoista, sillä luistelu näytti lauantainakin olevan työn ja tuskan takana. Toisaalta moni on arvuutellut Viuhkolan vauhdin riittävyyttä Kärppien nykyiseen pelisysteemiin.

Kolmannessa finaalissa Kärpät onnistui Viuhkolan mukaan hyvin, yhtä asiaa lukuun ottamatta.

- Hyvin pelasimme maalintekoon asti. Siinä loppuivat meidän paikkamme. Ehkä hieman yksinkertaisempia kiekkoja ja miestä maalille, siinä on se juttu.

Maalit ovat olleet tiukassa finaalisarjassa kortilla. Syyt ja tavat, joilla niitä saadaan, ovat tiedossa.

- Molemmilla on hyvät maalivahdit ja tiukka puolustus. Se täytyy vaan murtaa ja mennä tekemään ne maalit. Tila ja aika ovat vähissä. Tahdosta se on kiinni paljon.

Hieno sunnuntai Valioliigassa - Liverpool mestaruusjahdissa, cup-finaalin lämmittely ja Moyesin paluu

Liverpoolin Luis Suárez tuulettaa maaliaan.

Valioliigassa pelataan sunnuntaina kolme ottelua, Norwich - Liverpool, Hull - Arsenal ja Everton - Manchester United.

Liverpoolin Luis Suárez tuulettaa maaliaan.

Jalkapallon Englannin valioliigassa pelataan sunnuntaina kolme todella mielenkiintoista ottelua.

Päivän ensimmäisessä kamppailussa kohtaavat mestaruudessa kiinni oleva Liverpool ja putoamista vastaan taisteleva Norwich. Liverpool sai apua mestaruustaistelussa lauantaina, kun Chelsea hävisi yllättäen Sunderlandille. Jos Liverpool voittaa sunnuntaina, sen sarjajohto on jo viisi pistettä.

Liverpoolin maalitykki Luis Suarez on ollut todella tehokas nimenomaan Norwichia vastaan. Suarez on iskenyt käsittämättömät 11 maalia neljässä viimeisessä Norwich-ottelussa. Suarez on tehnyt tällä kaudella enemmän liigamaaleja (29) kuin koko Norwichin joukkue (26).

Norwich on vielä putoamisviivan yläpuolella, mutta sen loppuohjelma on todella kova. Norwich kohtaa Liverpoolin jälkeen Manchester Unitedin, Chelsean ja Arsenalin.

Sunnuntain toisessa ottelussa kohtaavat Hull ja Arsenal. Kohtaaminen on ikään kuin esiottelu FA Cupin finaalille, jossa samat joukkueet ovat vastakkain 17. toukokuuta. Arsenal taistelee Evertonin kanssa liigan neljännestä sijasta ja paikasta Mestarien liigan karsintaan.

Päivän huipentaa Evertonin ja Manchester Unitedin yhteenotto. Kamppailuun tuo suurta mielenkiintoa se, että pitkään Evertonin managerina toiminut David Moyes palaa Goodison Parkille Manchester Unitedin valmentajana.

Väyrynen opettelee saksalaista harjoittelukulttuuria - katso video

Tim Väyrynen

Veikkausliigan viime kauden maalikuningas Tim Väyrynen on kotiutunut hyvin uuteen seuraansa Dortmundiin. Väyrynen on viime kuukausien aikana on käynyt läpi rankan peruskuntojakson, ja nyt hänen tavoitteenaan on saada näyttöpaikka kovatasoisessa kakkosjoukkueessa. Urheiluruutu tapasi suomalaishyökkääjän Dotmundissa.

Tim Väyrynen

 

Kykyjenetsijän suurin haaste: miten päästä pelaajan pään sisälle?

Janne Vuorinen

NHL Central Scouting Euroopan pääkykyjenetsijän Janne Vuorisen mukaan nuorista pelaajista täytyy näkyä, että heidän elämänhallinta on kunnossa. Vuorinen sanoo, että pelaajien henkisen puolen kartoittaminen on vaikeinta.

Janne Vuorinen

Jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut Suomessa on viimeinen kansainvälinen turnaus, jossa tänä kesänä NHL-liigaan varattavat vuonna 1996 syntyneet pelaajat voivat näyttää taitojaan. Tämä on näkynyt myös katsomossa, sillä mustatakkisia ja kansio käsissä olevia kykyjenetsijöitä on löytänyt Imatran ja Lappeenrannan jäähalleille parisensataa.

- Kanadassa on vielä junnuliigan playoffit käynnissä, joten se rokottaa pelaajia jonkin verran. Mutta suurin osa parhaista pelaajista on paikalla. Tämä turnaus kertoo, miten pelaaja pystyy painetilassa pelaamaan pitkän raskaan kauden jälkeen ja mitä hän saa itsestään irti, kertoi NHL Central Scouting Euroopan pääkykyjenetsijä ja Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen Yle Urheilun haastattelussa.

- Turnaus on vasta aluillaan, mutta muutama yllätyskin on nähty. Sveitsi kaatoi USA:n ja Slovakia pystyi haastamaan Venäjää aina jatkoajalle asti. Uskon, että hyvät kisat on tulossa, kun mennään ensi viikkoon.

Ensimmäisen kierroksen varaus kertoo lahjakkuudesta

Vuorisen mukaan eurooppalaisista pelaajista ei löydy tästä ikäluokasta määrällisesti monta huippupelaajaa, mutta muutama mielenkiintoinen nimi on usean kykyjenetsijän paperiin merkitty. Vuorinen mainitsee muun muassa Suomen joukkueen avainpelaajan Kasperi Kapasen sekä ruotsalaisen entisen NHL-pelaajan Michael Nylanderin William-pojan.

Kykyjenetsijöillä on pelaajista samat tiedot käytettävissä ja jokainen pystyy analysoimaan pelaajien taitoja kentällä. Vuorinen kertoikin pelaajien henkisen puolen olevan isoin haaste ”scouteille”.

- Se, miten saadaan pelaajien henkisestä puolesta tietoa mahdollisimman paljon. Sen kartoittaminen ja pään sisään pääseminen on isoin haaste. Jotkut seurat käyttävätkin haastatteluissa psykologin apua ja tekevät erinäköisiä haastattelumalleja.

Vuorisen mukaan pelaajasta täytyy näkyä, että hänen elämänhallinta on kunnossa. Lisäksi pelaajan täytyy haluta kehittyä ja tehdä töitä joka päivä sen eteen, että pystyisi olemaan parempi pelaaja.

- NHL-varaus ensimmäisellä kierroksella on yksi osoitus pelaajan lahjakkuudesta ja siitä, että varaava seura uskoo häneen. Silloin saa mahdollisuuden, ja se on sitten pelaajasta itsestään kiinni, miten sen pystyy käyttämään.

Mercedekset kaksoisvoittoon, Red Bull -kuskeilla tulinen taisto – näin eteni Kiinan GP

Valtteri Bottas Williams

Yle Urheilu seurasi tällä sivulla hetki hetkeltä Kiinan GP:n tapahtumia. Mercedeksen ylivoima jatkui Shanhain radalla.

Valtteri Bottas Williams

 

Tappara-pakki: "Ei kannata kärrynpyörää heittää tai hautaa kaivaa"

Pekka Saravo

Pekka Saravon mielestä välipäivinä ei ole syytä katsella eteen tai varsinkaan taakse.

Pekka Saravo

OULU. Tappara kävi ryöstöretkellä Raksilassa, kun se kaatoi Kärpät lauantaina 3-2-luvuin ja otti toisen kiinnityksen jääkiekon Suomen mestaruuteen.

Ensimmäisessä finaalissa karmean mokan ratkaisuhetkillä tehnyt Pekka Saravo pysyi onnistuneen kolmannen finaalin jälkeen rauhallisena.

- Ei tässä kannata pelien välissä kannata kärrynpyörää heittää tai hautaa kaivaa, hän sanoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

- Ei auttanut viimeksi katsoa kauaa taakse, eikä auta nytkään. Tilanne on nyt juuri tämä kuin se on ja ylihuomenna aloitamme taas nollasta, hän jatkoi.

Tappara ja Kärpät ovat vääntäneet erittäin tasaisesti, kun kaikki ottelut ovat ratkenneet maalin erolla, toistaiseksi vielä varsinaisella peliajalla. Tamperelaiset ovat osoittaneet kovaa luonnetta vaikeissa paikoissa.

- Finaaleissa ei saa mitään ilmaiseksi ja erot ovat äärettömän pieniä, Saravo sanoi.

- Meillä on kova joukkue ja jokainen on äärettömän ylpeä, kun saa tämän porukan eteen taistella ja antaa kaikkensa. Sieltä se voima tulee, hän jatkoi.

Minnesota hävisi jälleen - Coloradon tehoketju hurjana

Colorado Avalanche

Colorado voitti Minnesotan 4-2 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Minnesotan Mikko Koivu nappasi kaksi syöttöpistettä.

Colorado Avalanche

Jääkiekkoliiga NHL:n "suomalaisjoukkue" Minnesota Wild on ajautunut ahdinkoon pudotuspeleissä. Colorado Avalanche voitti toisen ottelun 4-2 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Ottelusarja siirtyy nyt Wildin kotihalliin, jossa seuraava kamppailu pelataan maanantaina.

Toisessa ottelussa Wildin suomalaispelaajista Mikko Koivu nappasi kaksi syöttöpistettä. Mikael Granlund ja Erik Haula jäivät ilman tehopisteitä.

Coloradon tehoketju oli Gabriel Landeskog - Paul Stastny -  Nathan MacKinnon. Landeskog teki kaksi maalia. Stastny ja MacKinnon keräsivät molemmat tehopisteet 1+3.

Charlie Coyle vei Minnesotan johtoon Koivun syötöstä avauserässä. MacKinnon tasoitti pari minuuttia myöhemmin ja toisessa erässä Landeskog vei kahdella maalillaan Coloradon 3-1 -johtoon.

Wild tuli maalin päähän reilu minuutti ennen kolmannen erän loppua Marco Scandellan alivoimamaalilla. Koivu sai syöttöpisteen tähänkin osumaan. Stastny sinetöi kuitenkin loppunumerot tyhjään maaliin 14 sekuntia ennen päätössummeria.

Chicago-pakin ruma taklaus johtaa kuulemiseen - katso video

David Backes.

Chicagon Brent Seabrook taklasi St. Louisin David Backesia rajusti. Seabrook joutuu NHL:n kuulemiseen.

David Backes.

Chicagon puolustaja Brent Seabrook taklasi rajusti St. Louis Bluesin kapteenia David Backesia NHL:n pudotuspeleissä.

Taklaus näytti osuvan päähän. Seabrook sai viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen. Hän joutuu NHL:n pelaajaturvallisuusosaston kuulemiseen sunnuntaina.

Bluesin valmentaja Ken Hitchcock ei osannut sanoa tarkempia tietoja Backesin tilanteesta ottelun jälkeen.

- Missä kunnossa luulet hänen olevan? Ei hyvässä. Annamme liigan käsitellä asiaa, Hitchcock sanoi.

Blues tasoitti ottelun Seabrookin jäähyn aikana ja voitti lopulta jatkoerässä 4-3.

Puolustava Stanley Cup -mestari ahdingossa - Chicagolle toinen jatkoerätappio

St. Louis Blues Chicago Blackhawks

St. Louis Blues voitti Chicago Blackhawksin toisen kerran jatkoerässä. Tällä kertaa ratkaisu syntyi ensimmäisessä jatkoerässä.

St. Louis Blues Chicago Blackhawks

Puolustava Stanley Cup -mestari Chicago Blackhawks on joutunut tiukkaan paikkkaan jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien avauskierroksella. St. Louis Blues on voittanut kaksi ensimmäistä ottelua jatkoerissä. Toisen ottelun Blues vei maalein 4-3.

Voittomaalin laukoi Barret Jackman, kun jatkoerää oli pelattu 5.50. Jackman laukauksen edessä oli monta pelaajaa peittämässä maalivahti Corey Crawfordin näkökenttää. Kiekko lipui Crawfordin suojusten välistä maaliviivan yli.

- Minulla oli vielä silmät kiinni, kun kaverit hyökkäsivät onnittelemaan. Yleisön meteli kertoi kaiken. Se on aika hieno tunne, Jackman sanoi.

Chicago oli lähellä voittoa, sillä Vladimir Tarasenko nosti St. Louisin tasoihin ja jatkoerään vain 6,4 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Blues pelasi kuudella neljää vastaan. kun Chicagon Brent Seabrook sai 5+20 minuuttia taklattuaan vaarallisen näköisesti David Backesia ja lisäksi Blues otti maalivahti Ryan Millerin pois.

Ensimmäisen ottelun Blues voitti vasta kolmannessa jatkoerässä.

Columbus löi trillerissä Pittsburghin - seurahistorian ensimmäinen playoff-voitto

Columbuksen Nikita Nikitin ja Pittsburghin Jussi Jokinen taistelevat kiekosta.

Columbus voitti Pittsburghin toisessa jatkoerässä maalein 4-3. Otteluvoitot ovat tasan 1-1.

Columbuksen Nikita Nikitin ja Pittsburghin Jussi Jokinen taistelevat kiekosta.

Columbus Blue Jackets nousi kahden maalin takaa voittoon toisessa jatkoerässä maalein 4-3 Pittsburgh Penguinsia vastaan jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspeleissä.

Columbus tasoitti voitot ottelusarjassa 1-1:een. Voitto oli Columbuksen seurahistorian ensimmäinen pudotuspeleissä.

Ottelu alkoi suosikki Pittsburghin kannalta hyvin. Penguins johti 2-0 jo reilun neljän minuutin jälkeen kahdella Brian Gibbonsin osumalla. Ryan Johansen kavensi heti perään, mutta Matt Niskanen vei Pittsburghin 3-1 -johtoon vielä avauserässä.

Tämän jälkeen Columbuksen maalivahti Sergei Bobrovski ei päästänyt enää yhtään kiekkoa taakseen yli 60 minuuttiin. Blue Jackets nousi Matt Calvertin ja Jack Johnsonin maaleilla tasoihin.

Ratkaisua ei syntynyt ensimmäisessä jatkoerässä, mutta heti toisen jatkoerän alussa Calvert iski reboundista illan toisen maalinsa ja Columbukselle historiallisen voiton. Voittoa todisti aitiopaikalta seuran toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen.

Pittsburghin suomalaispelaajat Jussi Jokinen ja Olli Määttä jäivät ilman tehopisteitä.

Hull taipui snookerin maailmanmestarille MM-kisoissa

Robin Hull.

Hallitseva snookerin maailmanmestari Ronnie O’Sullivan oli liian kova pala Robin Hullille MM-kisojen ensimmäisen kierroksen ottelussa.

Robin Hull.

Ronnie O’Sullivan pääsi 7-2-johdossa ensimmäisen session jälkeen turkulaista vastaan, eikä jättänyt lopulta mitään sattuman varaan.

Iltasession avausfreimi meni O’Sullivanille, jonka jälkeen Hull vei kaksi freimiä peräjälkeen noustuaan 4-8-tilanteeseen.

Siinä vaiheessa suomalainen upotti pitkiä palloja tehokkaammin ja turvapeli oli laadukkaampaa kuin O'Sullivanilla.

Suussuokikki ei häkeltynyt Hullin kohentuneista otteista, vaan nappasi tillilleen kaksi seuraavaa freimiä sinetöiden samalla 10-4-voittonsa.

Hullilla oli vaikeuksia saada erät nimiinsä todellisissa ratkaisupaikoissa. Hänellä oli hyvät mahdollisuudet voittaa 3-4 framea monista tiukoista eristä.

Ronnie O'Sullivan on voittanut MM-tittelin viisi kertaa ja kaksi edellistä maailmanmestaruutta. Robin Hull on pelannut MM-kisoissa viimeksi vuonna 2002.

Tapparan ryöstöretki onnistui - katso kuvakooste

Markus Kankaanperä Juha Metsola

Kärpät joutui taipumaan kotihallissaan 2-3-lukemin Tapparalle, jota kannusti Raksilassa kolme bussilastillista faneja.

Markus Kankaanperä Juha Metsola

 

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä