Dunga nimetty Brasilian uudeksi päävalmentajaksi

Brasilian uusi päävalmentaja Dunga

Dunga on nimetty Brasilian jalkapallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Brasilian uusi päävalmentaja Dunga

Dunga on nimetty ennakko-odotusten mukaisesti Luiz Felipe Scolarin seuraajaksi Brasilian jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan paikalle.

- Olen valtavan onnellinen. Kiitos, että uskotte minuun, tuore päävalmentaja sanoo.

- En ole myymässä unelmaa, vaan meidän täytyy alkaa työskennellä kovaa, hän lisää.

Dunga pelasi kapteenina Brasilian joukkueen voittaessa MM-kultaa 1994.

- Hän on maailmanmestari ja maailmanmestarien kapteeni. Hänellä on kaikki se, mitä tarvitaan Brasilian maajoukkueen johtamiseen, Brasilian jalkapalloliiton presidentti Jose Maria Marin sanoi sen jälkeen, kun liitto ilmoitti nimityksestä tiistaina.

- Hän on näyttänyt taitonsa ei vain sanoissa vaan numeroina, Marin totesi. Dungan edellisellä valmentajakaudella Brasilia pelasi 60 maajoukkueottelua, voitti niistä 43, päätyi tasapeliin 12 kertaa ja hävisi kuusi.

Pesti on 50-vuotiaalle Dungalle toinen, sillä hän oli maajoukkueen valmentajana vuosina 2006-2010. Etelä-Afrikan MM-kisoissa Brasilia hävisi kuitenkin puolivälierissä Hollannille, ja Dunga erotettiin.

Omina jalkapalloilija vuosinaan Dunga pelasi keskikentällä, yleensä puolustavassa asemassa. Hän pelasi muun muassa Fiorentinan, Stuttgartin ja Japanin Jubilo Iwatan seurapaidoissa.

Hodgsonille synninpäästö - "Teki ihan hyvää jälkeä"

Roy Hodgson.

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson nauttii yhä maan jalkapalloliitto FA:n luottamusta, vaikka joukkue epäonnistui ja jäi alkulohkoon Brasilian MM-kisoissa.

Roy Hodgson.

Englannin jalkapalloliitto FA:n puheenjohtaja Greg Dyken mukaan Roy Hodgson "teki ihan hyvää jälkeä" joukkueen peräsimessä Brasiliassa.

Englanti jäi C-lohkossa jumbosijalle ja ainoan pisteensä joukkue sai 0-0-tasapelillä Costa Ricaa vastaan.

- Minulla on paljon aikaa hänelle, Dyke kertoi Englannin parlamentin jäsenille kuulemistilaisuudessa.

Dyken mukaan Valioliigassa pelaa liikaa ulkomaalaispelaajia, ja maan järjestelmä kaipaa uudistamista, jotta nuoret pelaajat pääsevät loistamaan.

- Todellinen ongelmamme on se, ettei 17- ja 18-vuotiailla englantilaispojilla ole selvää reittiä systeemin läpi. Tilanne muuttuu koko ajan tukalammaksi, jos emme tee mitään asian eteen, Dyke kertoi.

Dyke kertoi samalla, että maailmanmestaruuden voittaneella Saksalla on Bundesliigassa "kirjoittamaton sääntö" ulkomaalasipelaajien kiintiölle, joka takaa nuorten saksalaisten esiinmarssin.            

- Toinen ongelmamme on se, ettei meillä ole pelaajia ulkomailla, Dyke totesi.             

Sosiaalisessa mediassa vastaliike: "Ei World Cupia Venäjälle"

Vladimir Putin ja Dilma Roussef keskustelevat

Internetissä on pantu aluille adressi, joka vaatii Venäjän jalkapallon MM-kisojen siirtoa Hollantiin. Myös Twitterissä monet ovat ilmaisseet mielipiteensä siitä, onko Suomen naapurimaa sopiva kisaisäntä.

Vladimir Putin ja Dilma Roussef keskustelevat

Internetissä leviää useita protesteja Venäjällä 2018 järjestettäviä jalkapallon MM-kisoja vastaan.

Maanantaina amerikkalainen toimittaja Andrea Chalupa pani Yhdysvalloissa aluille adressin, joka vaatii MM-kisojen siirtoa Hollantiin.

"World Cup edistää rauhaa ja anti-rasismia. Putin vastustaa ylpeänä näitä arvoja...", lukee adressin alussa. Se aiotaan toimittaa FIFA:lle.

Twitterissä ovat levinneet nopeasti #NoRussiaWorldCup sekä #BoycottPutinNow hashtagit.

Keskustelua on kiihdyttänyt englantilaistoimittaja Tunku Varadarajan sunnuntain kirjoitus siitä, että paras tapa vaikuttaa presidentti Vladimir Putinin politiikkaan on viedä vuoden 2018 MM-turnaus häneltä pois.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kainalosauvat ovat saaneet jäädä - Ajo haluaa palkintonsa

Niklas Ajo

Ratamoottoripyöräilijä Niklas Ajo tavoittelee yhä vimmatusti ensimmäistä palkintokorokesijoitustaan Moto3-luokassa. Ajo ei usko nilkkaleikkauksen vaikuttavan hänen loppukauteensa.

Niklas Ajo

Ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokassa kolmatta kauttaan ajava Niklas Ajo ei ole ollut täysin tyytyväinen kauteensa tähän asti. 19-vuotias suomalaiskuski joutui jättämään Saksan osakilpailun väliin loukkaantumisen takia.

- Antaisin itselleni arvosanaksi kahdeksikon. Tulokset eivät ole olleet niin hyviä kuin toivoimme, mutta Argentiinan jälkeen olemme saaneet ajoon tasaisuutta ja lähestyneet kärkituloksia. On myös totta, että meillä on ollut epäonnea joissain kisoissa, Ajo kertoi Avant Tecno Husqvarna Ajo -tallin tiedotteessa.

Ajo myönsi, että hän odotti itseltään enemmän, koska testit ennen kautta olivat sujuneet hyvin. Avauskilpailussa Qatarissa hän sijoittui kuitenkin pettymyksekseen vasta 26:nneksi.

- Sen jälkeen olemme tehneet kovasti töitä ja tulostakin on tullut. Tosin Austinissa (14.) meillä oli ongelmia renkaiden kanssa, mutta Argentiinassa (8.) tapahtui jo selvää edistystä ja olemme jatkaneet sitä.

Päätavoite löytyy palkintokorokkeelta

GP-sarja jäi Ajon kannalta hyvään aikaan kesätauolle, sillä valkeakoskelainen on tällä hetkellä vielä toipilaana leikkauksen takia. Ajo kaatui kesäkuun lopussa käydyssä Assenin osakilpailussa, ja hänen pohjeluunsa katkesi ja sääriluukin melkein.

- Olen viime päivinä voinut jo paremmin ja olen voinut kävellä ilman kainalosauvoja. Olen aloittanut treenaamisen polkupyörällä. Täytyy edetä askel kerrallaan. Nilkka on edelleen turvonnut, mutta se on parantunut hyvin, enkä usko, että kilpaileminen aiheuta ongelmia, Ajo vakuutti.

Ajo ei pelkää, etteikö hän pääsisi takaisin samalle tasolle, millä hän oli aikaisemmin. Hänen pari viimeistä kisaansa ovat olleet hyviä, mutta palkintosijoitus on antanut vielä odottaa. Kesäkuun alussa Mugellossa Ajo sijoittui kuitenkin viidenneksi.

- Meidän täytyy olla realistisia, tehdä työmme ja katsoa sitten, mitä tapahtuu. Minun päätavoitteeni tälle kaudelle on saavuttaa ensimmäinen palkintosijoitukseni. Olemme olleet lähellä, ja meillä on siihen hyvät mahdollisuudet. Kilpailut ovat aina vaikeita ennustaa, mutta kymmenennen ja ensimmäisen sijan väli ei ole suuri. Jos teemme paljon työtä, saamme kyllä palkintomme.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja jatkuu elokuun toisena viikonloppuna Indianapoliksessa, Yhdysvalloissa.

Ollikainen ei kilpaile Joensuussa - jäljellä enää yksi näytönpaikka

Roni Ollikainen

Roni Ollikainen ei hyppää Joensuun Eliittikisoissa torstaina. Ollikaisen viimeinen tilaisuus EM-rajan ylittämiseen on Kalevan kisoissa.

Roni Ollikainen

Roni Ollikainen joutuu jättämään torstaisen Joensuun Eliittikisan pituushyppykisan väliin. Näin ollen Ollikaisen viimeinen mahdollisuus ylittää Zürichin EM-kisoihin vaadittava raja 795 on Kalevan kisoissa Kuopiossa.

Ollikaisen kevätkausi alkoi lupaavasti, kun hän hyppäsi Floridan-leirillään peräti 799, mutta hypyssä oli myötätuulta liikaa. Hyväksytyissä olosuhteissa Ollikainen hyppäsi 785, mikä on hänen kauden parhaansa. Ollikaisen varsinaisen kisakauden alku kuitenkin viivästyi, kun hänen akillesjänteensä kipeytyi Italian-leirillä Formiassa.

Kuortaneen Eliittikisoissa Ollikainen oli mukana vielä alkuverryttelyssä, mutta joutui jättämään varsinaisen kilpailun väliin.

MM-tykki Rodriguezin siirto Real Madridiin varmistui

Kolumbian James Rodríguez tuulettaa.

MM-kisoissa loistanut James Rodriguez pelaa jatkossa Real Madridissa.

Kolumbian James Rodríguez tuulettaa.

Jalkapallon MM-kisojen maalinkuninkuuden voittanut James Rodriguezin siirto AS Monacosta Real Madridiin on julkistettu. Real Madrid kertoi verkkosivuillaan, että 23-vuotias kolumbialainen allekirjoitti seuran kanssa kuusivuotisen sopimuksen.

Real maksoi Rodriguezista arviolta 80 miljoonaan euron siirtosumman. MM-kisoissa kuusi maalia tehneen Rodriguezin markkina-arvo lähes tuplaantui vuodessa, sillä vuosi sitten Monaco pulitti miehestä 45 miljoonaa. Ranskan liigassa Rodriquez teki viime kaudella Monacolle yhdeksän maalia 34 liigaottelussa.

Rodriquez on Realin kesän toinen hankinta, kun seura hankki aikaisemmin kesällä Saksan maajoukkuepelaaja Toni Kroosin.

FA:n johtaja: "Qatarin lämpötilat liian vaaralliset MM-kisoille"

Qatar

Englannin jalkapalloliigan johtaja Greg Dyken mukaan jalkapallon MM-kisoja ei voida järjestää Qatarissa kesäaikaan korkeiden lämpötilojen takia. Lisäksi Dyke vaatii kisojen korruptioraporttia julkiseksi.

Qatar

Englannin jalkapalloliiga FA:n johtaja Greg Dyken mukaan Qatarissa ei pitäisi järjestää jalkapallon MM-kilpailuja kesäaikaan korkeiden lämpötilojen vuoksi.

"Olen varma, ettei kisoja järjestetä kesällä. Qatarissa ei voi kävellä silloin edes kaduilla", Dyke toteaa.

"Vaikka stadionit ovat ilmastoituja, niin katsojat liikkuvat niistä ulos ja sisään - se olisi liian vaarallista", hän sanoo.

Aikaisemmin myös FIFA:n presidentti Sepp Blatter on todennut, että Qatarin MM-kisat olisivat kesäaikaan ongelmalliset lämpötilojen vuoksi. Silloin lämpötilat voivat kohota emiirikunnassa jopa 50 celsiusasteeseen.

Lisäpäätöksiä vuoden 2022 MM-kisoista ei kuitenkaan tehdä ennen ensi vuotta.

Qatar on kohdannut ennen MM-kisoja kritiikkiä paitsi säästä myös korruptiosta. Jalkapallon kattojärjestö FIFA on palkannut Michael Garcian, Yhdysvaltojen johtavan lakimiehen tutkimaan korruptiosyytöksiä niin Qatarin kuin Venäjän valintaprosessissa seuraaviksi MM-kisaisänniksi.

Dyke on toivonut, että tutkintarapotti julkistettaisiin joko FA:lle tai brittiläisille sanomalehdille. Myös kaksi brittiläistä journalistia on pyytänyt raporttia "urheilun vastuullisuuden nimissä".

Viihdyttävä kiekkomies haluaa Suomeen saappaanheiton MM-kisoihin

Benn Harradine kilpailee värikkäissä asuissa.

Yleisurheilukenttien viihdyttäjänä tunnettu Benn Harradine haluaa osallistua kännykän- tai saappaanheiton MM-kisoihin Suomessa tuodakseen lajille näkyvyyttä.

Benn Harradine kilpailee värikkäissä asuissa.

Benn Harradine voi olla tuntematon nimi monelle yleisurheilua seuraavallekin vaikka hän on kiekonheiton Oseanian ennätyksen haltija ja MM- ja olympiafinalisti. Hänet kuitenkin huomataan kentällä.

Harradine on kuuluisa mitä uskomattomimmista kilpailuasuistaan ja mitä erikoisempien tavaroiden heittelystä. Hänelle se on huvin lisäksi myös tapa tuoda yleisurheiluun viihdettä.

- Helpoin tapa selittää asuni on, että monikaan ihminen ei voi samaistua kiekonheittoon. Jos sanon heille, että heitin 70 metriä, he eivät tiedä mitä se tarkoittaa. Asuni antaa minulle mahdollisuuden viihdyttää ihmisiä tavalla, joka ei liity tuloksiin. He voivat vain katsoa minua ja saada kokemuksen jota he eivät saa muilta, Harradine kertoi Yle Urheilulle.

- Muut käyttävät arvostettujen sponsorien asuja ja sitten siellä on yksi tyyppi jolla on päällä joku hullu asu. Sinä muistat sen. Se on myös persoonani, tykkään pitää hauskaa urheillessa ja siitä lähti ajatus asuihin.

Australialaisella Harradinella on ollut päällään paljon keskustelua herättänyt lihaksiston näyttävä asu, mutta hän sanoo pystyvänsä sokeeraamaan ihmisiä vieläkin enemmän. Puvut hän teettää tilaustyönä.

- Minulla on aina lisää asuja suunnitteilla, haluan mennä rajojen ulkopuolelle niin paljon kuin pystyn. Tälle kaudelle minulla on vielä yksi asu, jota en ole vielä käyttänyt ja uskon sen olevan yksi vaikuttavimmista asuistani, jopa parempi kuin lihasasuni, joten se voi aiheuttaa sanomista. Käytän sitä varmaan Kansanyhteisön kisojen jälkeen Timanttiliigassa, jos vielä pääsen mukaan. Aina pitää olla jotain uutta, joten minulla on kuusi tai seitsemän asua suunnitteilla seuraavalle vuodelle.

- Puvut teetetään minulle. Minä keksin idean ja kaverini kertoi minulle italialaisesta yrityksestä, joka tekee pukuja. Yhdessä suunnittelimme ideoita niin kuin holokausti asun ja ajan myötä niistä tuli parempia ja parempia.

Tavaroiden heitto on Harradinen toinen harrastus. Avokadoa Harradine on heittänyt lähes 58 metriä, pikanuudelit ovat lentäneet 49 metriä ja australialainen lihapiirakka 57 metriä. Huonoin tulos on tullut hummus-täytteisellä sukalla, se lensi vain 33 metriä. Kaviaari-purkki voitti Vegemite-purkin tuloksilla 56 ja 63 metriä. Kiekkoa Harradine on heittänyt Oseanian ennätyksen 68.20 metriä.

- Vaikein tavara mitä olen ikinä heittänyt on hummuksella täytetty sukka. Se oli outo pyyntö, mutta oli pakko yrittää. Se oli varmasti vaikein. Onnistunein heitto oli mielestäni iPhone, se lensi aika pitkälle, yli 72 metriä.

- Tavaroiden heittojenkin idea on, että kaikki voivat samaistua siihen. Jos heitän leivänpaahdinta yli 60 metriä, ihmiset ajattelevat, että se on vaikuttavaa. Tai jos heitän avokadon sillan yli, tai jotain vastaavaa. Fanit voivat myös olla vuorovaikutuksessa kanssani tällä tavalla.

Tällä viikolla alkavat Kansanyhteisön kisat ovat Harradinen päätavoite tänä vuonna. Sieltä hän lähtee tavoittelemaan voittoa ja joutuu pitämään tauon hauskasta harrastuksestaan.

- Pidän tauon tavaroiden heittämisestä Kansanyhteisön kisojen ajaksi, koska minun pitää olla vähän vakava välillä, mutta minulla on monia asioita suunniteltuna mitä ihmiset ovat minulta pyytäneet.

- Olen aina valmis heittämään niin montaa tavaraa kun pystyn. Yritän kuitenkin heittää sellaisia asioita joita kaikki voivat nauttia. Kuten voit kuvitella, olen saanut pyyntöjä heittää asioita jotka voisivat olla vaarallisia. En voi kertoa etukäteen mitä tulen heittämään, koska se ei olisi niin kiinnostavaa.

Harradine ei tiennyt, että suomessa järjestetään kännykän- ja saappaanheiton MM-kisat, mutta kuultuaan niistä hän haluaa vielä joku päivä osallistua. Hän on jo tiilenheiton maailmanmestari. Saappaanheiton maailmanennätys on 69.03 metriä ja kännykänheiton 102.68 metriä, joten päästäkseen huipputuloksiin Harradine joutuisi harjoittelemaan tekniikkaansa hetken. Fyysiset ominaisuudet hänellä on jo varmasti kohdillaan.

- En tiennyt kännykän- tai saappaanheiton MM-kisoista. Olen kyllä voittanut tiilenheiton MM-kilpailut. Olisi tosi siistiä osallistua! Laitetaan se tapahtumaan. Saappaanheittoa kokeilin vähän aikaa sitten, heitin noin 59 metriä, jos sillä voi kilpailla, minun pitää osallistua. Missä ne järjestetään?

- Olisi mahtavaa käydä Suomessa muutenkin, en ole koskaan käynyt. Paitsi Helsingin lentokentällä, mutta sitä ei lasketa. Mielelläni osallistuisin. Olen aina valmis kaikkeen hulluun. Sinne voisin jopa yhdistää hullun asun ja hullun tavaran heiton. Ilmoita minut, jos saat minut mukaan niin olen siellä.

Kaiken hauskanpidon takana on Harradinella vakavaakin asiaa. Hän haluaa enemmän ihmisiä kiinnostuneeksi yleisurheilusta ja hänen mielestään jotain on tehtävä, että yleisurheilu olisi viihdyttävämpää lajista tietämättömille.

- Vaikea asia yleisurheilussa on se, että meillä on niin monta upeaa persoonaa, jotka eivät välttämättä voita kultamitaleja, mutta heillä on antaa jotain yleisurheilulle, joko heidän lajissaan tai sen ulkopuolella. Pitäisi antaa niiden ihmisten loistaa ja antaa heille mahdollisuus myydä jotain muuta puolta itsestään ja mainostaa heidän persoonaansa.

- Aina keskitytään mitaleihin ja tuloksiin, mutta on hyvä yhdistää tulokset ja ihmisten persoonat. Minä en tiennyt, että joku voisi soittaa trumpettia, tai joku on pianisti, mutta ne ovat lahjoja joita meidän urheilijoillamme on, mutta kukaan ei tiedä niistä. Olisi hienoa jos kaikki voisivat tuoda esille omia lahjojaan tavalla jota ihmiset ymmärtäisivät.

- Sinä voit kertoa minulle aitajuoksun ennätyksesi ja minä tiedän mitä se tarkoittaa, mutta jos kävelen kadulle huomenna ja kysyn ohikulkijalta onko 12.50 hyvä aika aidoissa, he sanoisivat etteivät he tiedä. Ainut asia mitä he tietävät on kuinka kovaa alle 10 sekuntia on sadalla metrillä. Meidän täytyy saada esille yleisurheilun viihdyttävä puoli ja tuoda esille urheilijoiden lahjoja.

Annimari Korte

Mercedes-pomo lyttää tuplapisteet: "Epäreilua"

Mercedesin Lewis Hamilton ja Nico Rosberg palkintopallilla.

Mercedesin moottoriurheilupomo Toto Wolff pelkää tuplapisteiden ratkaisevan maailmanmestaruuden tallin kuljettajien välillä.

Mercedesin Lewis Hamilton ja Nico Rosberg palkintopallilla.

Mercedes-tallin Toto Wolffin mielestä kohua herättänyt päätös ottaa kauden viimeisessa F1-kilpailussa tuplapisteet käyttöön oli väärä.

Mercedes-tallin kuljettajat Nico Rosberg ja Lewis Hamilton käyvät tasaväkistä taistelua maailmanmestaruudesta, kun kausi on ylittänyt puolivälin. Rosberg on kärjessä 190 pisteellä, kun tallikaveri Hamilton on 14 pistettä perässä. Kolmantena oleva Daniel Ricciardo on jo 84 pistettä kärjen takana, joten mestaruustaisto tulee ratkeamaan Mercedes-kuskien välillä - mahdollisesti tuplapisteillä, mikä on Wolffin mielestä väärä tapa.  

- En usko, että se on reilua ja minusta meidän ei olisi pitänyt tehdä sitä, Wolff kertoi Autosportille.

Idea oli alun perin F1-pomo Bernie Ecclestonen, mutta kaikki tallit lopulta hyväksyivät sääntömuutoksen.

- Kaupallisten oikeuksien haltija, joka huolehtii sponsoreista ja TV-yleisöstä sanoi, että meidän täytyy pitää jännitys viimeiseen kisaan, ja hän oli sikäli oikeassa.

Mikäli MM-taistelu ratketessa vasta viimeisessä kisassa kiistanalaisella pistesysteemillä, tulee se olemaan kova paikka häviävälle osapuolelle.

- En olisi kovin yllättynyt, mikäli mestaruustaisto ratkeaisi tuplapisteillä. Vaikka olet 30 pistettä perässä, pystyt kääntämään sen eduksi Abu Dhabissa tuplapisteillä, jos johtaja keskeyttää.

- Luulen, että kuljettaja, joka häviää mestaruuden tuplapisteiden takia, tulee tarvitsemaan psykologista hoitoa, mutta emme ole vielä siellä. Kisa kuskien välillä on niin tiukkaa, että keskeytykset tulevat olemaan ratkaisevassa roolissa, Wolff ennakoi.

Lehkosuo kertoi, mihin HJK aikoo iskeä europelissä

Mika Lehkosuo

Mika Lehkosuo ei ole hävinnyt vielä peliäkään HJK:n luotsina. Keskiviikkona joukkueen on voitettava FK Rabotnick, mikäli se mielii jatkoon.

Mika Lehkosuo

HJK hakee keskiviikkona jatkopaikkaa jalkapallon Mestarien liigan toisella karsintakierroksella, kun toiseen osaotteluun Helsinkiin saapuu makedonialainen FK Rabotnick. Ensimmäinen osa päättyi viikko sitten maalittomaan 0-0-tasapeliin, joten HJK tarvitsee kotona voiton edetäkseen kolmannelle kierrokselle, jossa vastaan asettuisi Kyproksen mestari Apoel FC.

Helppoa urakasta ei kuitenkaan tule, sillä makedonialaiset osoittivat osaavansa pelata ensimmäisessä osassa.  

- Pelaajat olivat teknisesti taitavia: taito-ominaisuudet ja kropan käyttö esimerkiksi kaksinkamppailutilanteissa olivat erittäin korkealla tasolla. Joukkueena he olivat puolustussuuntaan melko tiiviitä ja hyökkäyksessäkin tietyillä osa-alueilla hyviä, Lehkosuo luonnehti vastustajaa Ylen haastattelussa.  

- Ei sieltä joukkueesta kuitenkaan löydy superyksilöitä. Hyvällä omalla pelaamisella tämä on ihan voitettavissa, Lehkosuo painotti.  

Rabotnickin joukkueesta on Lehkosuon mukaan varsin tasapainoinen, mutta HJK:lla on selvät sävelet siitä, mihin se aikoo ottelussa iskeä.

- Ei ehkä selkeitä heikkouksia, mutta heidän tapansa prässätä jätti tiettyjä osia kentästä tyhjäksi. Niitä pitäisi pystyä käyttämään vielä paremmin hyväksi. Toisaalta se voi olla, että he tulevat hiukan passiivisemmin ja vetäytyen tänne Helsinkiin. Siihenkin on kuitenkin varauduttu, että he puolustavat syvemmältä.

HJK:lla ja Lehkosuolla putki päällä

HJK on pelannut Lehkosuon alaisuudessa nyt 17 peliä häviämättä kertaakaan. Pelissä löytyy silti vielä kehitettävää.

- Kaikista pelin vaiheista erikoistilanteista lähtien löytyy parannettavaa. Pienet asiat pitää tehdä vielä paremmin.

Kotikenttäedusta on puhuttu HJK:n kohdalla paljon, sillä joukkue pelaa kotiottelunsa Töölössä keinonurmella, joka on vastustajille aina oma haasteensa.

- Tässä viime vuosina muutamat eurovastustajat ovat olleet tällä alustalla kummissaan, eikä heidän syöttöpelinsä ole ollut niin hyvää kuin kotikentällä. Toisaalta jotkut joukkueet ovat olleet hyvinkin nopeasti sinut tämän alustan kanssa. Se on aika paljon joukkuekohtaista, Lehkosuo pohti.

HJK tarvitsee ottelussa maaleja, joten keskiviikkona on odotettavissa hyökkäävä peliä.

- Haluaisin, että olisimme vähän aktiivisempia kuin vierasottelussa. Sitä kautta aiheutamme vähän lisää ongelmia heidän hyökkäyksen rakentelulleen. Muutenkin pitää olla määrätietoinen ote hyökkäyssuuntaan. Meillä oli hyvä kenraaliottelu SJK:ta vastaan, jossa meidän peli-ilmeemme oli erittäin hyvää ensimmäisen tunnin verran. Siitä on todella hyvä jatkaa.

Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun hevoset valittiin Porissa

B. Helmiina ylittää maaliviivan tammojen ykkösenä

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsi kuningatar- ja kuninkuuskilpailun 2014 osallistujat tänään tiistaina Porissa.

B. Helmiina ylittää maaliviivan tammojen ykkösenä

Suomenhevosten kauden päätapahtuma kuninkuusravien osallistujat päätettiin tänään Porissa.

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsi kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin 12 oriita ja 12 tammaa. Lisäksi molempiin viikonlopun pääkilpailuihin valittiin varahevoset.

Hevosia valitsemassa ollut Suomen Hippoksen kilpailutoimenjohtaja Jukka Niskala kertoi Yle Urheilulle omat menestyjäsuosikkinsa Porissa 2.-3. järjestettävään tapahtumaan.

- Tammojen puolella on aika lailla selvä ennakkosuosikki Vislakka. Se haki alkuvuonna vielä vähän tasoaan, mutta viimeiset startit ovat olleet tosi hyviä - viimeksi Vermossa teki melkein Suomen ennätyksen, Niskala kertoi.

- Mutta kuten kaikki tietävät, voi raveissa tapahtua mitä vain. Se on yksi pieni haparointilaukka ja kokonaiskilpailu voi olla siinä. Saaga S teki kesällä todella hyviä juoksuja ja sillä on kokemusta jo viime vuoden kisoista, joten sen laittaisin Vislakan haastajaksi, Niskala arvioi.

Oriiden puolella tilanne on Niskalan mukaan kuitenkin häkellyttävän tiukka.

- Pakka on tosi auki. Kun ajatellaan vuotta, niin on useita nostoja ja hyviä estiyksiä. Neljä tai viisi nimeä on pakko nimetä, jos suosikkiehdokkaita hakee: Köppinen, Vieskerin Valo, Rapin Aatos, Camri..., Niskanen luetteli.

- Harvoin voi sanoa aidosti, että kisan voi voittaa melkein mikä tahansa hevonen, mutta nyt on sellainen tilanne!

Ravikuningatar ja -kuningas ratkaistaan kisaviikonlopun aikana kolmen osalähdön kokonaistuloksen perusteella. Avausmatkan lähtöratojen arvonta tapahtuu Hippoksen tiedotteen mukaan sunnuntaina 27.7. Tämän vuoden nopeimmat kahdeksan hevosta ovat lähdöissä eturivissä.

Dave Spina jatkaa SaiPassa – Ehjä kausi ja CHL-pelit pitivät hyökkääjän Liigassa

SaiPa juhlii Ville Hämäläisen tasoitusmaalia.

Keväällä Lappeenrantaan siirtyneen yhdysvaltalaishyökkääjän sopimus kattaa kauden 2014-2015. Suomen Liigan lisäksi Spina on pelannut myös Saksan ja Ruotsin pääsarjoissa, sekä Pohjois-Amerikan AHL.ssä.

SaiPa juhlii Ville Hämäläisen tasoitusmaalia.

SaiPa sai tärkeän palasen hyökkäykseensä, kun joukkue solmi vuoden mittaisen sopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä Dave Spinan kanssa. Spina debytoi SaiPan paidassa keväällä.

Hyvin liikkuva laitahyökkääjä pelasi Pekka Tirkkosen miehistössä runkosarjan lopulla 10 ottelua merkkauttamalla tehoipisteet 2+2=4 ja pudotuspeleissä 10 ottelua tehoin 3+3=6. Spinan kausi päättyi Kärpät-ottelusarjassa loukkaantumiseen ja hän joutui jättämään pudotuspelien kolme viimeistä ottelua väliin.

Spinan mukaan jatkosopimukseen oli monta syytä. Yksi niistä on SaiPan osallistuminen CHL-sarjaan.

– Minä ja perheeni viihdyimme Lappeenrannassa hyvin. Tykkäsin niin joukkuekavereista, valmentajista kuin muusta henkilökunnasta. Lisäksi halusin päästä joukkueeseen, jossa taistellaan mitaleista sekä pelataan myös CHL:ää, Spina kertoo SaiPan verkkosivuilla.

Spina saapuu Lappeenrantaan heinä-elokuun vaihteessa. Tällä kertaa hän haluaa olla iskussa SaiPan riveissä heti alkukaudesta lähtien.

– Haluan pärjätä heti harjoituskaudella, valmistautua niin henkisesti kuin fyysisesti niin hyvin, että olen tosipelien alkaessa heti huipputasolla.

Keuhkokuume pysäytti maailmanmestarin Tourin

Rui Costan Tour päättyi sairasteluun.

Rui Costa kärsi keuhkoputkentulehduksesta päiviä ennen kuin joutui lopulta jättämään Ranskan ympäriajon kesken.

Rui Costan Tour päättyi sairasteluun.

Pyöräilyn maailmanmestari Rui Costa vetäytyy Ranskan ympäriajosta keuhkokuumeen takia, hänen tallinsa ilmoitti tiistaina. Costa oli kokonaiskisassa 13. sijalla lähes 13 minuuttia kisaa johtavan Vincenzo Nibalin takana.

Tallin mukaan portugalilainen oli kärsinyt Ranskan Alpeilla keuhkoputkentulehduksesta, jonka takia hänellä oli vaikeuksia pysyä kärkipolkijoiden vauhdissa viime päivinä. Maanantain vapaapäivänä tehdyissä tutkimuksissa Costalla todettiin keuhkokuume.

Costa voitti maantiepyöräilyn maailmanmestaruuden vuonna 2013.

Atletico sai pidettyä kiinni Tiagosta

Atlético Madridin Tiago Mendes osoittaa sormellaan.

Tiago jatkaa Atletico Madrissa, vaikka kiinnostusta oli muuallakin.

Atlético Madridin Tiago Mendes osoittaa sormellaan.

Portugalilainen keskikenttämies Tiago on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Atletico Madridin kanssa. Tiago, 33, oli tärkeässä roolissa, kun Atletico voitti La Ligan ja eteni Mestarien liigassa finaalin. Tiagon sopimus päättyi kauden jälkeen, ja hänet yhdistettiin kesällä esimerkiksi Chelseaan, jossa hän on pelannut aikaisemmin urallaan.

Siirto ei kuitenkaan koskaan lopulta toteutunut, joten Tiago päätti jäädä tuttuun seuraan Madridissa.

- Seura tarjosi minulle mahdollisuutta jäädä. Tunsin ylpeyttä, sillä olimme pelanneet uskomattoman kauden ja ajattelin silloin, että olisi aika siirtyä eteenpäin. Minulla oli mahdollisuuksia pelata eri kansainvälisissä liigoissa, Tiago selvitti kesän kuvioita.

- Otin oman aikani ja pohdin eri vaihtoehtoja kesällä, mutta päätöksentekohetkellä tunsin, että lopulta vain Atleticossa pysymällä voisin olla varma, että en tee virhettä.

Shakhtar Donetskin karkuripelaaja: Olemme hengenvaarassa

Douglas Costan mukaan palaaminen Donetskiin olisi hengenvaarallista.

Shakhtar Donetskista karanneille pelaajilla ei ole aikomusta palata konflikitialueelle.

Douglas Costan mukaan palaaminen Donetskiin olisi hengenvaarallista.

Shahktar Donetskin keskikenttäpelaaja Douglas Costa kertoo, että hän ja viisi muuta seuran ulkomaalaispelaaja karkasivat, koska Ukrainan kriisin takia heidän henkensä on vaarassa.

Shkahktarin Donetskn ulkomaalaiskuusikko kieltäytyi matkustamasta harjoitusleiriltä joukkueen mukana takaisin Ukrainaan, jossa käynnistyy uusi sarjakausi tistaina.

- Olemme hengenvaarassa, jos joudumme sille alueelle, Costa ilmoitti Instagramissa.

Costa kertoi, että haluaisi jatkaa Shakhtarin pelaajana, mutta nykyisten olosuhteiden takia hän harjoittelee tällä hetkellä Sveitsissä.

- Tykkään seurasta, ihmisistä ja kaupungista, mutta olen peloisssani. Haluamme pysyä seurassa, mutta meillä täytyy olla täysin riskittömät työolot.

Donetskin kaupunki on venäläismielisten separatistien hallussa, jotka taistelevat Ukrainan joukkoja vastaan. Viime viikolla noin 60 kilometrin päässä Donetskista ammuttiin alas Malaysian Airlinesin lentokone siviileihin kohdistuneessa iskussa, jossa kuoli lähes 300 ihmistä.  

Balotelli yhdistetty Arsenaliin: onko viiden miljoonan punnan palkkavaatimus liikaa?

Italian Mario Balotelli Brasiliassa 2014

AC Milan on tiettävästi valmis myymään räiskyvänä persoonana tunnetun italialaishyökkääjänsä Mario Balotellin.

Italian Mario Balotelli Brasiliassa 2014

Tempauksistaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella tunnettu jalkapalloilija Mario Balotelli on jälleen lähtökuopissa. Italialainen AC Milan on valmis myymään hyökkääjän, mutta tämän palkkatoive on varsin hurja: viisi miljoonaa puntaa, eli yli kuusi miljoonaa euroa vuodelta - verojen jälkeen!

Daily Mailin mukaan Valioliigan Arsenal olisi italialaisen palveluksista kiinnostunut. Lontoolaisseuran tähtäin on siirtynyt Balotelliin, kun pitkään valmisteltu Queens Park Rangers -hyökkääjä Loic Remyn osto kaatui palkkavaatimuksiin.

Balotellia enempää Remy tuskin vaati. Ja kun Milanille pitäisi vielä pulittaa kaupassa 16 miljoona puntaa, eli noin 20 miljoonaa euroa, voi Balotellin paluu Valioliigaan jäädä näkemättä.

Italian maajoukkuemies Balotelli pelasi Manchester Cityssä vuodet 2010-2013 ennen siirtymistään Milaniin. Cityä ennen hyökkääjä edusti toista milanolaisseuraa Interiä.

Balotellilla on vielä kolme vuotta Serie A -seurassa sopimustaan jäljellä.

Toronto kiinnitti avainpuolustajan

Cody Franson.

NHL:ssä on alkanut rajoitettujen vapaiden agenttien välimieskäsittelyt.

Cody Franson.

NHL-seura Toronto Maple Leafs pääsi viime hetkillä sopimukseen puolustaja Cody Fransonin kanssa. Franson allekirjoitti maanantaina vuoden jatkosopimuksen, joka tuo 3,3 miljoonan dollarin tulot, vain tunteja ennen välimieskäsittelyä.

Franson teki viime kaudella viisi maalia ja 33 pistettä Torontolle 78 ottelussa. Aikaisemmin urallaan myös Nashvillessa pelanneen Fransonin NHL-saldot näyttävät kokonaisuudessaan 133 pistettä 322 ottelussa.

Välimies puolestaan määräsi hyökkääjä Vladimir Sobotkalle yksivuotisen ja 2,725 miljoonan dollarin sopimuksen St. Louis Bluesiin. Sobotka pelaa ensi kauden KHL:ssä Avangard Omskissa, mutta välimiehen määrittämä sopimus sitoo häntä, mikäli hän palaa NHL:ään. Blues ilmoitti tehneensä tulokassopimuksen toisella kierroksella varatun hyökkääjä Ivan Barbashevin kanssa.

Montreal Canadiens puolestaan kiinnitti välittömästi ykköskierroksella varaamansa hyökkääjä Nikita Scherbakin.   

Timantilla palkittu Arttu Kangas työnsi lähelle 20 metriä

Arttu Kangas

Uransa toiseksi parhaan tuloksen 19,60 työntänyt Arttu Kangas valittiin Vammalan Timanttikisojen parhaaksi urheilijaksi.

Arttu Kangas

Vammalan yleisurheilun Timanttikisojen paras urheilija oli kuulantyöntäjä Arttu Kangas. 21-vuotias työnsi eilen lähelle 20 metriä ja pokkasi kuulakisan voiton tuloksella 19,60.

Tulos oli Kankaan uran toiseksi paras - ennätys 19,74 syntyi kaksi viikkoa sitten Kyröskoskella. Vammalassa voittoon riitti kaksi yritystä, muut pukkaukset Kankaanpään seudun Leiskun mies astui yli.

Muista kisojen hyvistä tuloksista vastasivat muun muassa naisten kuulantyönnön tuloksella 15,43 voittanut Suvi Helin, sekä Zürichin EM-kisojen moukarinheiton tulosarjan 66,20 metrin heitollaan rikkonut Merja Korpela.

Timanttikisojen parhaaksi valittu Kangas sai palkinnoksi aidon timantin. Pääpalkinnosta käytiin tiukka kisa, sillä Kankaan pistemäärää 1097 lähelle pääsivät myös moukarin 72,08 metriin viskannut Tuomas Seppänen (1063 pistettä), keihään 77,61 metriin kiskaissut Harri Haatainen (1059) ja moukarinainen Korpela (1032).

Lehti: Real maksaa Markkasesta 2,2 miljoonaa

Eero Markkanen JJK

Real Madrid joutuu pulittamaan Eero Markkasesta miljoonakorvauksen.

Eero Markkanen JJK

Espanjalaislehti As uutisoi, että Real Madrid maksaa hyökkääjä Eero Markkasesta 2,2 miljoonan euron siirtokorvauksen AIK:lle. Siirto on muuten sinetöity, mutta Markkanen käy vielä keskiviikkona Realin lääkärintarkastuksessa.

Pieni osa Markkasen miljoonien siirtosummasta menee JJK:lle Uefan niin sanotun kasvattajarahan myötä.

Markkanen on siirtymässä Madridissa ensin seuran kakkosjoukkue Castillaan, jota valmentaa pelaajalegenda Zinedine Zidane.

Peräti 197-senttinen Markkanen on tehnyt tällä kaudella Ruotsin Allsvenskanissa AIK:lle kuusi maalia ja noussut Suomen maajoukkuemiehistöön.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Heikkinen haluaa huutomyrskyn - "Kyllähän me jatkoon mennään"

Markus Heikkinen

HJK:n keskikenttäpelaaja Markus Heikkinen tietää, että keskiviikkoisessa jalkapallon Mestarien liigan karsintaottelussa pitää olla tarkkana. Vierasottelussa FK Rabotnickin pelaajat olivat liukkaita ja osasivat kytätä klubilaisten syöttövirheitä.

Markus Heikkinen

HJK kohtaa keskiviikkona Mestarien liigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa makedonialaisen FK Rabotnickin. Ensimmäinen osaottelu Makedoniassa päättyi 0-0, vaikka helsinkiläisillä oli kolme hyvää tekopaikkaa.

Klubin keskikenttäpelaajan Markus Heikkisen mukaan kotijoukkue ei päässyt yllättämään, sillä valmennusjohdon antamat ennakkotiedot pitivät hyvin paikkaansa.

- Hyvä joukkuehan on kyseessä. Olimme käyneet klippejä lävitse videolta heidän treenipeleistään, ja he pelasivat kahdella erilaisella taktiikalla. He treenasivat nimenomaan koti- ja vieraspelejä tätä otteluparia varten, Heikkinen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Mitään yllättävää ei pelissä ollut, mutta muutamia tosi liukkaita keskikenttä- ja hyökkäyspään pelaajia heillä oli. Heidän kanssaan saa kyllä olla tarkkana.

Vastustaja kyttää syöttövirheitä

Heikkisen mukaan Rabotnicki nosti kotipelissään laitapuolustajiaan ylös välillä vähän riskilläkin ja pallonriistojen myötä joukkueen puolustukseen jäi isoja aukkoja.

- Muutaman kerranhan he repivät tai potkivat meidän jätkiä kumoon, juuri kun oli vastahyökkäys meneillään. Niistä olisi voinut tulla pahojakin paikkoja. Tuskin he kuitenkaan ihan niin rohkeasti lähtevät nyt pelaamaan. Luulisin, että he puolustavat paljon syvemmältä eivätkä lähde niin hanakasti ylhäältä prässäämään.

HJK:n sen sijaan pitää Heikkisen mielestä varoa syöttövirheitä, joita Rabotnickin pelaajat edellisessä ottelussa suorastaan kyttäsivät.

- Jos siinä vähänkin pallo pomppii huonosti, ja he pääsevät katkoon, niin he lähtevät myös heti vastahyökkäykseen. Toki kenttä on nyt vähän erilaisempi kuin siellä. Täällä ei pallo niin pahasti pompi, Heikkinen pohti.

Huutomyrsky tuo latausta

Karsintaottelu on kiinnostanut mukavasti myös katsojia. Heikkinen toivoo, että Töölön jalkapallostadion saadaan keskiviikkona täyteen tai ainakin lähes täyteen, sillä se tuo pelaajille positiivisen ekstralatauksen.

- On ihan eri asia pelata tyhjille katsomoille. Jopa vieraspeleissä on mukavampi pelata huutomyrskyn edessä kuin jossain Makedoniassa, jossa oli paikan päällä muutama sata katsojaa.

Heikkinen odottaa toisesta osaottelusta kovaa kamppailua, mutta ottelun voittajasta ei hänen mukaansa ole epäilystäkään.

- Mitään tulosvetovihjeitä en pysty antamaan, mutta kyllähän me tuosta jatkoon mennään, Heikkinen vakuutti.

Hae lisää

Tervetuloa Ylen mobiiliuutisiin!

Kokeilemme palvelun avulla millainen käyttöliittymä sopisi parhaiten uutisten, urheilun ja sään seuraamiseen mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi siitä, mikä palvelussa toimii jo hyvin ja mitä mielestäsi voisi vielä kehittää.

Liitä mukaan päätelaitteesi malli ja sähköpostiosoitteesi, jos tarvitset apua ongelmatilanteessa.

Lähetä palautetta:

Lähetä